Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana a mi zaczęło najpierw gardłem lecieć z tylu i malo co sie nie zakrztusiłam tą krwią musiałam przełknąć, bo płynęło tak szybko i w takiej ilości, że mnie ze snu to nagle zerwało, bo ja spalam jeszcze jak to się zaczęło i zerwalam sie z lozka i fontanna z nosa chlustala, bo to mało piedziane ze sobie leciała ta krew ,bo to mi normalnie strumień płynął, a zaraz takie ogromne skrzepy zaczęły wypadać z nosa z ta krwią..
Ok jest lista zakupów jeszcze może coś mi sie przypomni i można powoli realizować ja
Uff... Powiem Wam, że już ciut lepiej się czuje na szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:45
Livia
Nela
Marcel
-
niecierpliwa21 wrote:Florentine a nie masz czasem cukrzycy ciążowej? Wtedy jest więcej wód. Ja miałam AFI 18,5 trzech lekarzy stwierdziło że to górna granica i należy sprawdzać na każdej wizycie czy nie przybywa, ale nie wpadać w panikę
Zalecono mi zrezygnowanie z kawy i herbaty (mocnej), może być też tak, że dzidziuś nasikał przed badaniem.
U nas w 28+0 była waga 1408g, i komenarz lekarki, że małego dobrze karmię.
A co do obwodu to zmierzyłam i jest 86cm dziś.
Kurcze nie, raczej nie. Miałam krzywą robioną w 19 tyg i było ok. Poza tym dziecko miałoby wagę a jest na dolnej granicy... Zapytam lekarza na obchodzie o to AFI. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 14:13
zupaztytki, Mag.1990, sisiiii, xpatiiix3, e_v_e, maaartinka, Maga31, AgataP, Madlen222, Fidelissa, Viviana, Florentine, Nata, anusiaa90 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Florentine wrote:Kurcze nie, raczej nie. Miałam krzywą robioną w 19 tyg i było ok. Poza tym dziecko miałoby wagę a jest na dolnej granicy... Zapytam lekarza na obchodzie o to AFI.
ja miałam AFI=20 na ostatnim USG - wg. mojej gin to górna granica. zlecono mi powtórkę glukozy [ 1-sze badanie OK ] czy nie przyplątała się cukrzyca późnociążowa i wysłano do poradni patologii ciąży na dodatkowe USG - jestem już po pierwszym - OK - powtórka we wtorek. Powodów wielowodzia [afi powyżej 20 - 25 ] może być kilka - cukrzyca, wady płodu [ układ pokarmowy ] lub najczęściej - "taka uroda". Czekam na wtorek z nadzieją, że wszystko OK, czego i Tobie życzę. Pochwal się po obchodzie co Ci lekarz powiedziałFidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa21 wrote:Nie tylko po śląsku, zagwozdka to powszechnie używane słowo. Ja jestem z wielkopolski, a mój J. z łódzkiego i oboje czasem tak mówimy. To jakiś problem, dylemat, nad czymś się zastanawiasz, wtedy mówi się "no to teraz masz zagwozdkę"
ale co do tego słowa to też pierwszy raz słyszę
a w pasie mam 93cm.
w ogóle to znów jestem nie do życia.. słaba taka, nic mi się nie chce.. -
zupaztytki wrote:lkc, jaka najgrubsza? W ogóle nie widać po Tobie obwodu 118 cm! Super zgrabny brzusio!
60 dni do konca - wariant optymistyczny, a imie dalej nie wybrane:((Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 14:32
Florentine wrote:Kurcze nie, raczej nie. Miałam krzywą robioną w 19 tyg i było ok. Poza tym dziecko miałoby wagę a jest na dolnej granicy... Zapytam lekarza na obchodzie o to AFI.
Krzywą cukrową powinno się robić między 24 a 28 tygodniem ciąży, wtedy się cukrzyca pojawia
19tc to bardzo wcześnie, mogłaś jeszcze nie mieć... -
niecierpliwa21 wrote:Jak jest mniej niż 100 000 to nie chcą podać ZZO
u mnie znieczulenia nie ma
dzieki za odp. teraz mam 245 tys.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 14:46
Kochana, 19 tydzień na krzywą to trochę za wcześnie - może Ci jedynie wykluczyć cukrzycę normalną... Cukrzyca ciążowa jeśli się ujawnia to po 25 tygodniu, dlatego powinnaś mieć powtórzone badanie po 25tc..
Ja dokładnie tak miałam, jedno badanie ok 19 tc (bo miałam dziwne skoki na domowym aparacie), wyszło ok - ale mój gin i tak kazał mi powtórzyć po 25tc.. -
co do "zagwozdki" - ja jestem z mazowsza, mój mąż z zagłębia (będzin) i obydwoje znamy to słowo i używamy go
Pochodzi z rosyjskiego:
etymologia:
ros. загвоздкаWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 14:57
Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Eve moj Marcel przez 24dni od wyjścia ze szpitala przybrał 1375g
sprawdziłam właśnie w książeczce z ciekawości i tez na samiuśkim cycku także to nie je jeszcze tak duzo hehe
Ja mam teraz 111cm właśnie sie zmierzylam a w środę miałam 77kg czyli schudlo mi sie i jest 15kg na plusie
Gotuje krupniczek, mam taka ochotęMaga31, Mag.1990, zupaztytki, e_v_e lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel