Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Goplana a mi zaczęło najpierw gardłem lecieć z tylu i malo co sie nie zakrztusiłam tą krwią musiałam przełknąć, bo płynęło tak szybko i w takiej ilości, że mnie ze snu to nagle zerwało, bo ja spalam jeszcze jak to się zaczęło i zerwalam sie z lozka i fontanna z nosa chlustala, bo to mało piedziane ze sobie leciała ta krew ,bo to mi normalnie strumień płynął, a zaraz takie ogromne skrzepy zaczęły wypadać z nosa z ta krwią..
Ok jest lista zakupów jeszcze może coś mi sie przypomni i można powoli realizować ja
Uff... Powiem Wam, że już ciut lepiej się czuje na szczęście
No pewnie, jak z zaskoczki to lepiej przełknąć niż się zachłysnąć. Najważniejsze że samo się zasklepiło. Skrzepy to dobrze - znaczy, że ma się jeszcze to krzepnięcieCzasami jak strzeli większe naczynko w splocie na przegrodzie (splot jest właśnie z tyłu), to trzeba aż tamponadę założyć, ale i taką rzeźnią bym się nie przejmowała u nas
Trzymaj się, i odpoczywaj, teraz niestety może Ci lecieć częściej, jak już raz się rozhulało, nie pozostanie nic innego jak ucisnąć na kilka minut. Cieszę się, że już więcej sił masz
a jak dół, odpuścił?
-
Dotty84 wrote:Ja też! Ja też! dokładnie 104cm w brzuszku i 7,5kg na plusie
Ja mam 103 cm i 12 kg na plusie - z czego od 2 tyg. waga mi stoi, mimo, że jem jak do tej pory, na szczęście mały przybiera na wadze, więc tylko się cieszę
a słowo "zagwostka" to chyba takie ogólnokrajowe, u nas na śląsku owszem się go używa, ale nie wydaje mi się by należało typowo do gwary śląskiej..., ale mogę się mylić, bo moi rodzice pochodzą z podkarpaciaAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen, "zagwozdka"-sl.pochodzenia wschodniego, od slowa "gwozdz"(ros.), gwóźdź., czyli cos, co sie wbija klinem, korkiem. Znaczenie w j.ros. to: tudnosc, zawily problem, problem.
Odpowiednikiem moze byc polski zwiazek frazjologiczny zabic cwieka.
Biorac pod uwage migracje ze wschodu, prawdopodobnie zagwozdka (nawet pisownia lacinka zostala skopiowana wg norm pisemnictwa j.ros (wymowa jest odrobinę inna)) jest slowem, kt weszlo do leksykonu mieszkancow malopolski, slaska, lubelszczyzny, mazowsza, gdzie osiedlali sie imigranci, plus slowo moze byc znane np.w lubuskim, gdzie stacjonowala armia czerwona.Maga31, AgataP, zupaztytki, Dotty84, Madlen222, Fidelissa, Viviana, FK81 lubią tę wiadomość
-
Pati to gabarytowo jesteśmy podobne;) u mnie 78 kg i te 111 cm - wzrostu mam 168.
A ja robię dziś cebularze (dla mnie wersja z pieczarkami - oszczędze sobie zgagi)właśnie rozpuszczone drożdże sobie czekają i odpoczywają - chwila moment i biorę się dalej za nie.
xpatiiix3 wrote:Eve moj Marcel przez 24dni od wyjścia ze szpitala przybrał 1375gsprawdziłam właśnie w książeczce z ciekawości i tez na samiuśkim cycku także to nie je jeszcze tak duzo hehe
Ja mam teraz 111cm właśnie sie zmierzylam a w środę miałam 77kg czyli schudlo mi sie i jest 15kg na plusie
Gotuje krupniczek, mam taka ochotęxpatiiix3, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Lavendula wrote:aż sprawdziłam swoje wyniki... ok 230 tys - ufffffffff
Ooo na bogatoszczęściara! Ja cały czas drżę czy mi wystarczy do dnia porodu, u mnie ledwo 150k...
Jak będzie za mało, to chyba cesarkę wezmę... tylko, że wtedy dają tylko ogólne... do którego nic nie mam, ale szkoda by było przegapić narodziny dziecka...
-
Goplana wrote:Ooo na bogato
szczęściara! Ja cały czas drżę czy mi wystarczy do dnia porodu, u mnie ledwo 150k...
Jak będzie za mało, to chyba cesarkę wezmę... tylko, że wtedy dają tylko ogólne... do którego nic nie mam, ale szkoda by było przegapić narodziny dziecka...
wpadnij do Kraka - podzielę sięGoplana lubi tę wiadomość
-
Goplana u mnie podobnie plytki...szału nie ma. Hgb 11,6 od poczatku ciazy. Nie przyjmuje nic poza DHA i magnezem. Moze dlatego. Jak to cc w ogólnym??
Opędzlowalam wlasnie dwa nalesniki z serem i cynamonemdopije zbożowke i chyba sie zdrzemne.
Ewelina przyszły kosmetyki sylveco. Cudo. Juz wypróbowanemega szybka przesyłka.
Dostałam próbkę kremu pod oczy. Dzis bede testowac na noc
Mialam dzisiaj dziwne wrazenie ze w brzuchu mi strzela.... Nie wiem jak Wam to wytłumaczyć..jakby z folii babelkowej...chyba nic złego sie nie dzieje, mała fika, brzuch miekki...
Eh tam. Ide spacWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 15:46
ewelina_d lubi tę wiadomość
-
mada_lena wrote:Goplana u mnie podobnie plytki...szału nie ma. Hgb 11,6 od poczatku ciazy. Nie przyjmuje nic poza DHA i magnezem. Moze dlatego. Jak to cc w ogólnym??
Opędzlowalam wlasnie dwa nalesniki z serem i cynamonemdopije zbożowke i chyba sie zdrzemne.
Ewelina przyszły kosmetyki sylveco. Cudo. Juz wypróbowanemega szybka przesyłka.
Dostałam próbkę kremu pod oczy. Dzis bede testowac na noc
Ogólne u ciężarnej kobiety też niestety nie jest super - trudna intubacja
-
Agusia ;) wrote:Ja nosilam rozmiar 36 przed ciąża a też spory wyrósł, kurcze zmartwilam się tym cukrem, mam nadzieję że nie wyślą mnie do szpitala, na cały tydzień pomiarów 3 razy przekroczylam normę 127, 140, 142 jak myślicie dziewczyny?
każdemu sie moze przytrafić ....
mada_lena, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:W ogólnym tylko jeśli będzie za mało płytek, bo podpajęczynówkowe może się wtedy zakończyć krwiakiem i jego marnymi konsekwencjami.
Ogólne u ciężarnej kobiety też niestety nie jest super - trudna intubacja
O intubacji wiedziałam, ze nieciekawie. Ale o płytkach nic mi nie było wiadomo:/ Trza zaczac żreć folic i b12Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 15:57
-
Mam dwa pytania.
A propos skurczy- czy ten twardy brzuch jest pod biustem? Czy na dole Wam twardnieje?..
I do Mamuś szyjkowych:
Szczerze cały czas lezycie?
Właśnie rozmawiałam z moja położna......i mnie nastraszyla, ze jak bede rodzic przed 37 tyg to zeby od razu jechać na klinikę. Bo jakby było cos nie tak z dzieckiem, a urodzę w planowanym szpitalu, to potem nie mam wpływu na to gdzie mnie wywiozą......Opole, Wroclaw? Trudno powiedzieć....
Nastraszyla mnie...
Jak ja mam sprzątać , , układać rzeczy?
Powiedziała leżeć, obok szklanka wody i tyle... -
mada_lena wrote:O intubacji wiedziałam, ze nieciekawie. Ale o płytkach nic mi nie było wiadomo:/ Trza zaczac żreć folic i b12
Na płytki... chyba tylko się modlić, żeby już nie spadały
Fidelissa, mada_lena, Lavendula lubią tę wiadomość
-
O to ciekawa jestem swoich wyników (za tydzień zrobię krew) - Hgb było ostatnio 13,1 a płytki 201 tys, więc ładne wyniki.
Brałam prenatal + DHA, a na ten miesiąc gin przerzuciła mnie na Tardyferon, Jod i mumomega (ma niby omega 3 i 6) - zobaczymy czy po zmianie suplementów wyniki się jakoś zmienią. -
Niestety płytki to taki parametr, którego nie poprawimy dietą ani suplementami.
Po prostu, jak będą za niskie, to postępowanie anestezjologa, czy ginekologa się nieco zmienia, tak, aby zapewnić bezpieczeństwo.Mag.1990, mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość