X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata trzymam kciuki za wizytę :)

Biedna koleżanka ja przeżyłam jedno i wiem jak to boli, współczuję, a czy widok Twojego brzuszka jej nie zaszkodzi?? Pytam bo różnie się reaguje w takich chwilach..

Nata lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Zupaztytki,
    tak chce żeby mąż był z nami w pokoju, nawet nie biorę innej opcji pod uwagę:D
    Niech wstaje w nocy :D
    A na kiedy ty masz termin?BO ja na 12 listopada wg owu,a babeczka powiedziała ze tną od 7 do 10 dni przed terminem.
    Madlenn,u nas w państwowych szpitalach cc jest traktowane jak operacja a nie jak zabieg
    więc nikt spoza personelu nie może być na sali
    A w prywatnych różnie czasem siedzi na sali,czasem widzi przez szybę:)

Dla mnie obojętne,najważniejsze zeby mała nie lezała sama biedna na sali jak mnie będą szyć itd...że będzie mógł już ją poprzytulać:)
    Kuniak ja 11listopada :))

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mi się śnią leginsy ciążowe z pasem bo czas i pora, żeby sobie kupić, zaraz będzie zimno a jak z brzuchem na wierzchu.... w ogóle wczoraj miałam dziwny śluz, taki wodnisty aż spodnie miałam mokre, ale nie panikowałam bo to sytuacja jednorazowa i pamiętam jak pisałyście, że czasami też tak macie, muszę w końcu wkładek zacząć używać, bo do tej pory nie miałam problemu.

W poniedziałek wizyta muszę przygotować listę pytań.

AgataP lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana może skonsultuj to z jakimś innym gin? W szczególności ze chyba nie masz zbytniego zaufania do tego szpitala?

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zrobilam zamówienie w smyku i jakos powiadomienia nie dostalam dalej ze cos przyszlo do punktu odbioru. Tydzień to troszke długo już

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia no ja też tak myślałam, ale ona sama zadzwoniła żebym przyszła, wie że my też straciliśmy pierwszą ciąże i chce pogadać. Ogólnie jak zaczęła krwawić to dzwoniła po radę do mnie i pytała się czy ja teraz w ciąży na początku miałam krwawienie, kazałam jej iść na IP, dobrze zrobiła. Zmienia lekarza i musi podjąć leczenie bo ma niewydolne endometrium chyba.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wczoraj w sklepie koszulkę tą co Goplana tylko całą niebieską :) i coś czuje że to będzie moja ulubiona koszula do karmienia :)
    ciągle rozmiaru nie mieli a tu z głupoty wchodzę patrzę i jest :) a tyle czasu ją oglądałam :)
    Wzięłam taki rozm na teraz ale po porodzie koszulkę można tylko zwęzić i już będzie dobra :)
    Jeszcze tylko została do kupienia jedna do porodu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:50

Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka napisz do nich maila albo zadzwoń bo może im się coś zawieruszyło..

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata w takim razie koniecznie musisz z nią porozmawiać, każdy reaguje inaczej, wyszła z inicjatywą czyli potrzebuje tego, ehh przykry temat szkoda mi jej bardzo, u mnie też zaczęło się od brunatnego plamienia, najważniejsze, że zmieni lekarza mi to pomogło, świeże i konkretne podejście :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek, ja od poczatku ciazy mam obecnosc bialka w moczu, zadnych lekow nie biore, lekarz zalecil pic zurawine i powiem, ze to nawet pomaga, ilosc sie zmniejsza, dopoki cisnienie masz w normie i nie ma obrzekow to nie masz sie czym martwic, acha i przez jakis czas bralam urosept, ale krotko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:56

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Kupiłam wczoraj w sklepie koszulkę tą co Goplana tylko całą niebieską :) i coś czuje że to będzie moja ulubiona koszula do karmienia :)
    ciągle rozmiaru nie mieli a tu z głupoty wchodzę patrzę i jest :) a tyle czasu ją oglądałam :)
    Wzięłam taki rozm na teraz ale po porodzie koszulkę można tylko zwęzić i już będzie dobra :)
    Jeszcze tylko została do kupienia jedna do porodu..

Też chcę ją kupić, mam dwie takie jak Madlen i trzecią dokupię taką, będzie porównanie w której łatwiej wyjąć cyca hihi, ja myślę o tej niebieskiej w kratkę :) ja tez kupuję rozmiary na teraz, wiadomo trochę spadnie po porodzie a nie chcę wyglądać jak w worku hihi

Nie wiem co z koszulą do porodu, niby w wykazie mojego szpitala jej nie ma, na razie się wstrzymam, podjadę na oddział pogadam a w razie czego wysyłka trwa do 3 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:58

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Florentine super. Trzymam kciuki za usg.
    ja czekam na obchod dowiem się jak wyniki posiewu moczu, jak tam moja nerka i co dalej ze mną planują.
    Mnie zwrocili uwagę, ze jak się wchodzi w 31t0d to mówi sue jestem w 32 tc. No i wczoraj położna wytlumaczyla ze skurcze złe są wtedy gdy spina brzuch i nie pimaga zmiana pozycji, odpoczynek czy nospa. Jeśli po odpiczynku brzuch miękki to były hicksy no i wazne czy to regularne czy nie.

Czyli tak jak nam belli pokazuje :) jeee! To ja juz w 34!

Viviana lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do babci jestem sama w domu z Marcelem, a jest mi strasznie slabo W głów sie kreci .. Okropienstwo... W uszach mi puszczy, ciężko się oddycha i serducho wali... ;( a ciśnienie według mojego 100/54

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    A które masz z Klupsia?:))

Radek II i komode do tego :) czyzbys miala to samo?

Fidelissa lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoho 45 dni do planowanego dnia porodu. Ciekawe ile faktycznie zostalo bo wątpie że dotrwam do terminu

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati zadzwoń na pogotowie niech rusza dupę i przyjadą.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, trzymam kciuki za wizytę! Ja też dziś idę, ale w planach było zwykłe badanie na fotelu, bo usg genetyczne miałam tydzień temu. Tylko, że mocno się zastanawiam, czy by jednak nie zrobić usg, żeby sprawdzić, czy ten mój mikrusek prawidlowo rośnie i czy coś mu się przytyło. Mam zagwozdkę, ale przejmuję się tą niską wagą i chyba jednak poproszę moją lekarkę o to usg (poprzednie wykonywała inna babka). Sama już nie wiem...

Pati, a może to po prostu suche powietrze w pokoju i dlatego macie z synkiem takie objawy? Nie zaszkodzi przejść się do przychodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:05

Nata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka dobrze radzi, niech sprawdza co sie dzieje

• Nata Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece! do później!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Też chcę ją kupić, mam dwie takie jak Madlen i trzecią dokupię taką, będzie porównanie w której łatwiej wyjąć cyca hihi, ja myślę o tej niebieskiej w kratkę :) ja tez kupuję rozmiary na teraz, wiadomo trochę spadnie po porodzie a nie chcę wyglądać jak w worku hihi

Nie wiem co z koszulą do porodu, niby w wykazie mojego szpitala jej nie ma, na razie się wstrzymam, podjadę na oddział pogadam a w razie czego wysyłka trwa do 3 dni :)
    Ja wzięłam niebieską i ona ma tylko w kratkę to przeszycie gdzie są napy :) póki co zapowiada się dobrze :) I odrazu dwa cyce będą wolne haha
    Ogólnie mam mętlik w głowie odnośnie rozmiarów, ale gdyby się okazało że ciąże przenoszę albo że wcześniej trafie do szpitala to nie chce wyglądać jak sardynka w za małej koszuli i tak wymyśliłam że po porodznie brzuszek będzie pewnie taki jak teraz więc do szpitala styknie a potem wystarczy tylko przeszyć boki żeby zwęzić w brzuszku i powinno być ok :) bo w ramionach przecież i tak się nie chudnie :)

U nas jest wypisana koszula do porodu w "rzeczach zalecanych" ale zalecane to chyba nie obowiązkowe wiec skonsultuje to ze swoją położną i wtedy dopiero kupie. Nie chciałabym żeby mi dali koszule w której będę miała cycki i dupę na wierzchu..

201411191762.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ