Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KUNIAK wrote:Zupaztytki,
tak chce żeby mąż był z nami w pokoju, nawet nie biorę innej opcji pod uwagę
Niech wstaje w nocy
A na kiedy ty masz termin?BO ja na 12 listopada wg owu,a babeczka powiedziała ze tną od 7 do 10 dni przed terminem.
Madlenn,u nas w państwowych szpitalach cc jest traktowane jak operacja a nie jak zabieg
więc nikt spoza personelu nie może być na sali
A w prywatnych różnie czasem siedzi na sali,czasem widzi przez szybę
Dla mnie obojętne,najważniejsze zeby mała nie lezała sama biedna na sali jak mnie będą szyć itd...że będzie mógł już ją poprzytulać)
-
Hmm mi się śnią leginsy ciążowe z pasem bo czas i pora, żeby sobie kupić, zaraz będzie zimno a jak z brzuchem na wierzchu.... w ogóle wczoraj miałam dziwny śluz, taki wodnisty aż spodnie miałam mokre, ale nie panikowałam bo to sytuacja jednorazowa i pamiętam jak pisałyście, że czasami też tak macie, muszę w końcu wkładek zacząć używać, bo do tej pory nie miałam problemu.
W poniedziałek wizyta muszę przygotować listę pytań.AgataP lubi tę wiadomość
-
Agusia no ja też tak myślałam, ale ona sama zadzwoniła żebym przyszła, wie że my też straciliśmy pierwszą ciąże i chce pogadać. Ogólnie jak zaczęła krwawić to dzwoniła po radę do mnie i pytała się czy ja teraz w ciąży na początku miałam krwawienie, kazałam jej iść na IP, dobrze zrobiła. Zmienia lekarza i musi podjąć leczenie bo ma niewydolne endometrium chyba.
-
Kupiłam wczoraj w sklepie koszulkę tą co Goplana tylko całą niebieską
i coś czuje że to będzie moja ulubiona koszula do karmienia
ciągle rozmiaru nie mieli a tu z głupoty wchodzę patrzę i jesta tyle czasu ją oglądałam
Wzięłam taki rozm na teraz ale po porodzie koszulkę można tylko zwęzić i już będzie dobra
Jeszcze tylko została do kupienia jedna do porodu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:50
Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość
-
Nata w takim razie koniecznie musisz z nią porozmawiać, każdy reaguje inaczej, wyszła z inicjatywą czyli potrzebuje tego, ehh przykry temat szkoda mi jej bardzo, u mnie też zaczęło się od brunatnego plamienia, najważniejsze, że zmieni lekarza mi to pomogło, świeże i konkretne podejście
-
nick nieaktualnyKarmelek, ja od poczatku ciazy mam obecnosc bialka w moczu, zadnych lekow nie biore, lekarz zalecil pic zurawine i powiem, ze to nawet pomaga, ilosc sie zmniejsza, dopoki cisnienie masz w normie i nie ma obrzekow to nie masz sie czym martwic, acha i przez jakis czas bralam urosept, ale krotko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:56
-
maaartinka wrote:Kupiłam wczoraj w sklepie koszulkę tą co Goplana tylko całą niebieską
i coś czuje że to będzie moja ulubiona koszula do karmienia
ciągle rozmiaru nie mieli a tu z głupoty wchodzę patrzę i jesta tyle czasu ją oglądałam
Wzięłam taki rozm na teraz ale po porodzie koszulkę można tylko zwęzić i już będzie dobra
Jeszcze tylko została do kupienia jedna do porodu..
Też chcę ją kupić, mam dwie takie jak Madlen i trzecią dokupię taką, będzie porównanie w której łatwiej wyjąć cyca hihi, ja myślę o tej niebieskiej w kratkęja tez kupuję rozmiary na teraz, wiadomo trochę spadnie po porodzie a nie chcę wyglądać jak w worku hihi
Nie wiem co z koszulą do porodu, niby w wykazie mojego szpitala jej nie ma, na razie się wstrzymam, podjadę na oddział pogadam a w razie czego wysyłka trwa do 3 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 09:58
-
nick nieaktualnyViviana wrote:Florentine super. Trzymam kciuki za usg.
ja czekam na obchod dowiem się jak wyniki posiewu moczu, jak tam moja nerka i co dalej ze mną planują.
Mnie zwrocili uwagę, ze jak się wchodzi w 31t0d to mówi sue jestem w 32 tc. No i wczoraj położna wytlumaczyla ze skurcze złe są wtedy gdy spina brzuch i nie pimaga zmiana pozycji, odpoczynek czy nospa. Jeśli po odpiczynku brzuch miękki to były hicksy no i wazne czy to regularne czy nie.
Czyli tak jak nam belli pokazujejeee! To ja juz w 34!
Viviana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNata, trzymam kciuki za wizytę! Ja też dziś idę, ale w planach było zwykłe badanie na fotelu, bo usg genetyczne miałam tydzień temu. Tylko, że mocno się zastanawiam, czy by jednak nie zrobić usg, żeby sprawdzić, czy ten mój mikrusek prawidlowo rośnie i czy coś mu się przytyło. Mam zagwozdkę, ale przejmuję się tą niską wagą i chyba jednak poproszę moją lekarkę o to usg (poprzednie wykonywała inna babka). Sama już nie wiem...
Pati, a może to po prostu suche powietrze w pokoju i dlatego macie z synkiem takie objawy? Nie zaszkodzi przejść się do przychodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 10:05
Nata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agusia ;) wrote:Też chcę ją kupić, mam dwie takie jak Madlen i trzecią dokupię taką, będzie porównanie w której łatwiej wyjąć cyca hihi, ja myślę o tej niebieskiej w kratkę
ja tez kupuję rozmiary na teraz, wiadomo trochę spadnie po porodzie a nie chcę wyglądać jak w worku hihi
Nie wiem co z koszulą do porodu, niby w wykazie mojego szpitala jej nie ma, na razie się wstrzymam, podjadę na oddział pogadam a w razie czego wysyłka trwa do 3 dnipóki co zapowiada się dobrze
I odrazu dwa cyce będą wolne haha
Ogólnie mam mętlik w głowie odnośnie rozmiarów, ale gdyby się okazało że ciąże przenoszę albo że wcześniej trafie do szpitala to nie chce wyglądać jak sardynka w za małej koszuli i tak wymyśliłam że po porodznie brzuszek będzie pewnie taki jak teraz więc do szpitala styknie a potem wystarczy tylko przeszyć boki żeby zwęzić w brzuszku i powinno być okbo w ramionach przecież i tak się nie chudnie
U nas jest wypisana koszula do porodu w "rzeczach zalecanych" ale zalecane to chyba nie obowiązkowe wiec skonsultuje to ze swoją położną i wtedy dopiero kupie. Nie chciałabym żeby mi dali koszule w której będę miała cycki i dupę na wierzchu..