X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzielna dziewczynka!! Jakoś radzić sobie trzeba, nie ważny sposób tylko rezultat :)

xpatiiix3, nix lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej zestresowana :/ nie ma co jutro ide do lekarza, a niech ma mnie za przewrazliwiona psychopatke, ale dla swietego spokoju swojego pojde.. skurcze nie sa bardzo bolesne ale sa, a wxzesniej ich nie bylo.. w ciagu dwoch godzin mialam ich 11 :/ sama nie wiem czy to duzo czy malo?! Do tego jest mi niedobrze, pewnie z nerwow. .

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek wez no spe, magnez, polez....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, dobrze że się dziś jednak umówiłam na USG na 2-go października, bo teraz też zaczęłam schizować przez te skurcze...
    Muszę zobaczyć czy u Haniutka wszystko okej <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam na 1.10 heh czy do trzymam nie wiem ;) ale w razie co mam umówione ;) i pewnie dotrzymam, baaa z tym moim na raty to na pewno ;)

Dotty84, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuszczam trochę dietę cukrzycową. Po posiłkach zazwyczaj w granicach 90 a mój synek już dał do zrozumienia, że się pcha na świat. Tak więc tuczymy mnie z mamą i teściową, zaczęłam jeść sporo makaronu brązowego, w ogóle nie podnosi mi cukru. Ta moja cukrzyca jest mocno kontrowersyjna, dlatego dziś wracając od gina zjadłam loda. Jestem szczęśliwym człowiekiem.

KTG trwało 20 min i zapisał się 1 skurcz. Ta kobieta w gabinecie nie potrafi robić. Czułam, że mam pelotę w złym miejscu, to sobie przesunęłam, ale przyszła i się zorientowała, z powrotem przestawiła. Stwierdziłam, że na dobrą sprawę mi to wisi, bo co to za różnica? I tak leżę i biorę te leki, co w szpitalu. Mój lekarz wyjeżdża teraz na tydzień, więc nie rodzę na razie ;)

FK, mi też hemoglobina strasznie szybko spadła ostatnio, teściowa mi poleciła Actiferol, bez recepty, ona każe brać raczej dzieciom, ale mówi, że szybko wyniki się poprawiają i podobno mało efektów ubocznych. Tylko z przyzwyczajenia kazała mężowi kupić saszetki i mam czarny język :D Ale zębów nie przebarwia. Biorę 2 razy dziennie.

Karmelek, połóż się na lewym boku a do tego, co napisała Madalena, dodałabym relanium, jeśli masz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:58

xpatiiix3, AgataP, FK81, mada_lena, Agusia ;), Goplana, lkc, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku odpoczywaj słońce :**

.. A ja muszę mego brzdąka położyć w końcu ;) hehe w sumie to idę tez chyba zaraz spać zanim cokolwiek mnie złapie ;) dzisiaj tyopko parę pojedynczych było wiec git git chyba te nospy w końcu podziałały i te zastrzyki.. No i moja zasługa tez w tym jest lezenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:22

AgataP, mada_lena, lkc, Amnezja lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w dwupaku. Ja ledwie żywa. Nie mam siły wszystkiego opisać. Skurcze opanowane. Szyjka ucierpiała. Okropny ból nerki. Już się zegnalam. Z Ami ok. Sprawdzana na usg i ktg. Funduje jej niewygode. Boże oby to już jiewrocilo ile leków i zastrzyku i kroplowek. Az opuchnięta i sina jestem. Wymiotowalam gorzej niz w 1 trym. Myslalam że dostanę na głowę.
    Dzięki za wsparcie i wszystkie dobre słowa.

mada_lena, Agata92, xpatiiix3, Agusia ;), Goplana, natasza82, AgataP, Isia14, zupaztytki, santoocha, Milaszka, anusiaa90, Fidelissa, sisiiii, Amnezja, sylvi, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No-spe bralam po 17, ale pewnie na noc tez wezme na wszelki wypadek.. magnez lykam caly czas.. do tego wciaz mi niedobrze, ale to raz ze stres, a dwa ciagle lezenie. Na glowe juz dostaje przez to wszystko..
    Dziewczyny, ale damy rade!!

mada_lena lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, przewieźli Cię już, czy dopiero przewiozą do tego innego szpitala? Bo jakoś marniejesz zamiast się poprawiać.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv jak dobrze że już Ci trochę odpuściło:) mam nadzieję że już nie wróci i nie bedziesz sie tak męczyła kochana.

Viviana lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh biedulko... Dobrze że sytuacja opanowana ;)

Ej a mi dzisiaj ciągle cos pierdzi i wybucha tam gdzie mała dupke ma :P hehe no komedia ;)

I ta szczypawica mała mnie szczypiec po rekach aż zęby zaciska tyle siły w to wkłada.. No wredulek mały z tego Marcela nie chce spać rzuca się po łóżku.. ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen napisala na forum blizniaczym.
    Wsio git u nich

xpatiiix3, lkc, AgataP, FK81, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv biedna... Jeszcze troszkę i będzie lepiej!
    Ja dzis mam puls 115-154, ciśnienie 150/100, 140/100 aktualnie po 8 tabletkach, jeszcze raz przyjdą mierzyć. Lekarz u mnie był i przebąkiwał o sterydach. Ciekawe czy dostanę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:50

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    jak dobrze, że dzisiaj się żadna nie rozpakowała :) grzeczne dzieciaczki :)

My dzisiaj byliśmy na USG i Natalka pozostała Natalką. No i jest duża! A ostatnio wyszło, że będzie mała. Teraz waży wg różnych skal min. 2200g.

No i mamy fotkę <3

2chajrc.jpg

lkc, natasza82, xpatiiix3, FK81, AgataP, karmelek, Agata92, santoocha, Florentine, zupaztytki, pinsleepe, Milaszka, anusiaa90, e_v_e, sisiiii, Amnezja, mada_lena, blue00, sylvi, Madlen222, Dotty84, Maga31, Mamadomina, Viviana, Agusia ;), Marzena27, Lavendula lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv dobrze ze opanowana sytuacja ,bidulko mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentino trzymaj się ;) lepiej niechadza sterydy ;) będzie na pewno porządku ;)

Isia śliczna Nat ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:54

Isia14 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka - cieszę się, że już Ci odpuściło. Robili Ci USG tej nerki - rzeczywiście schodził kamień? Wyszedł? Czy to może była kolka z ucisku macicy na moczowód? Miałaś konsultację urologiczną?
    Mam nadzieję, że nie wróci już ten ból, odpoczywaj.
    50przytula.gif

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż przestraszony, że mały może pojawić się na świecie szybciej niż myślał, ruszył ze skręcaniem mebli.
    Kołyska już jest :)
    v7q3rw31o1r1_t.jpg

Jest ciemna, bo mały będzie spał z nami w sypialni, reszta mebli w pokoju malucha - białe.
    Mąż kilka godzin składał łóżeczko, wkręcał i wkręcał te śruby - aż gwint ukręcił, i łóżeczko będzie musiał chyba na plecach do reklamacji zanieść (on twierdzi, że to śrubka była wadliwa). Obecnie wygląda dziwnie, prawie złożone, i w pozycji jakby ktoś je rozbujał, a żadna siła grawitacji na nie nie działała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:06

lkc, Isia14, xpatiiix3, Milaszka, anusiaa90, AgataP, sisiiii, Amnezja, karmelek, mada_lena, blue00, Madlen222, Dotty84, Maga31, Mamadomina, Viviana, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań i podwyższony mam kwas moczowy norma do 6 a ja mam 6,3 i crp norma do 5 a ja mam 12,7. Jutro dzwonię do gina. Mam nadzieję ze nic poważnego się nie dzieje. Ale oczywiście już się stresuje/

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ