WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzielna dziewczynka!! Jakoś radzić sobie trzeba, nie ważny sposób tylko rezultat :)

xpatiiix3, nix lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej zestresowana :/ nie ma co jutro ide do lekarza, a niech ma mnie za przewrazliwiona psychopatke, ale dla swietego spokoju swojego pojde.. skurcze nie sa bardzo bolesne ale sa, a wxzesniej ich nie bylo.. w ciagu dwoch godzin mialam ich 11 :/ sama nie wiem czy to duzo czy malo?! Do tego jest mi niedobrze, pewnie z nerwow. .

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek wez no spe, magnez, polez....

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, dobrze że się dziś jednak umówiłam na USG na 2-go października, bo teraz też zaczęłam schizować przez te skurcze...
    Muszę zobaczyć czy u Haniutka wszystko okej <3

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam na 1.10 heh czy do trzymam nie wiem ;) ale w razie co mam umówione ;) i pewnie dotrzymam, baaa z tym moim na raty to na pewno ;)

Dotty84, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuszczam trochę dietę cukrzycową. Po posiłkach zazwyczaj w granicach 90 a mój synek już dał do zrozumienia, że się pcha na świat. Tak więc tuczymy mnie z mamą i teściową, zaczęłam jeść sporo makaronu brązowego, w ogóle nie podnosi mi cukru. Ta moja cukrzyca jest mocno kontrowersyjna, dlatego dziś wracając od gina zjadłam loda. Jestem szczęśliwym człowiekiem.

KTG trwało 20 min i zapisał się 1 skurcz. Ta kobieta w gabinecie nie potrafi robić. Czułam, że mam pelotę w złym miejscu, to sobie przesunęłam, ale przyszła i się zorientowała, z powrotem przestawiła. Stwierdziłam, że na dobrą sprawę mi to wisi, bo co to za różnica? I tak leżę i biorę te leki, co w szpitalu. Mój lekarz wyjeżdża teraz na tydzień, więc nie rodzę na razie ;)

FK, mi też hemoglobina strasznie szybko spadła ostatnio, teściowa mi poleciła Actiferol, bez recepty, ona każe brać raczej dzieciom, ale mówi, że szybko wyniki się poprawiają i podobno mało efektów ubocznych. Tylko z przyzwyczajenia kazała mężowi kupić saszetki i mam czarny język :D Ale zębów nie przebarwia. Biorę 2 razy dziennie.

Karmelek, połóż się na lewym boku a do tego, co napisała Madalena, dodałabym relanium, jeśli masz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:58

xpatiiix3, AgataP, FK81, mada_lena, Agusia ;), Goplana, lkc, Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku odpoczywaj słońce :**

.. A ja muszę mego brzdąka położyć w końcu ;) hehe w sumie to idę tez chyba zaraz spać zanim cokolwiek mnie złapie ;) dzisiaj tyopko parę pojedynczych było wiec git git chyba te nospy w końcu podziałały i te zastrzyki.. No i moja zasługa tez w tym jest lezenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:22

AgataP, mada_lena, lkc, Amnezja lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w dwupaku. Ja ledwie żywa. Nie mam siły wszystkiego opisać. Skurcze opanowane. Szyjka ucierpiała. Okropny ból nerki. Już się zegnalam. Z Ami ok. Sprawdzana na usg i ktg. Funduje jej niewygode. Boże oby to już jiewrocilo ile leków i zastrzyku i kroplowek. Az opuchnięta i sina jestem. Wymiotowalam gorzej niz w 1 trym. Myslalam że dostanę na głowę.
    Dzięki za wsparcie i wszystkie dobre słowa.

mada_lena, Agata92, xpatiiix3, Agusia ;), Goplana, natasza82, AgataP, Isia14, zupaztytki, santoocha, Milaszka, anusiaa90, Fidelissa, sisiiii, Amnezja, sylvi, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No-spe bralam po 17, ale pewnie na noc tez wezme na wszelki wypadek.. magnez lykam caly czas.. do tego wciaz mi niedobrze, ale to raz ze stres, a dwa ciagle lezenie. Na glowe juz dostaje przez to wszystko..
    Dziewczyny, ale damy rade!!

mada_lena lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, przewieźli Cię już, czy dopiero przewiozą do tego innego szpitala? Bo jakoś marniejesz zamiast się poprawiać.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv jak dobrze że już Ci trochę odpuściło:) mam nadzieję że już nie wróci i nie bedziesz sie tak męczyła kochana.

Viviana lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh biedulko... Dobrze że sytuacja opanowana ;)

Ej a mi dzisiaj ciągle cos pierdzi i wybucha tam gdzie mała dupke ma :P hehe no komedia ;)

I ta szczypawica mała mnie szczypiec po rekach aż zęby zaciska tyle siły w to wkłada.. No wredulek mały z tego Marcela nie chce spać rzuca się po łóżku.. ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen napisala na forum blizniaczym.
    Wsio git u nich

xpatiiix3, lkc, AgataP, FK81, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv biedna... Jeszcze troszkę i będzie lepiej!
    Ja dzis mam puls 115-154, ciśnienie 150/100, 140/100 aktualnie po 8 tabletkach, jeszcze raz przyjdą mierzyć. Lekarz u mnie był i przebąkiwał o sterydach. Ciekawe czy dostanę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:50

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    jak dobrze, że dzisiaj się żadna nie rozpakowała :) grzeczne dzieciaczki :)

My dzisiaj byliśmy na USG i Natalka pozostała Natalką. No i jest duża! A ostatnio wyszło, że będzie mała. Teraz waży wg różnych skal min. 2200g.

No i mamy fotkę <3

2chajrc.jpg

lkc, natasza82, xpatiiix3, FK81, AgataP, karmelek, Agata92, santoocha, Florentine, zupaztytki, pinsleepe, Milaszka, anusiaa90, e_v_e, sisiiii, Amnezja, mada_lena, blue00, sylvi, Madlen222, Dotty84, Maga31, Mamadomina, Viviana, Agusia ;), Marzena27, Lavendula lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv dobrze ze opanowana sytuacja ,bidulko mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej.

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentino trzymaj się ;) lepiej niechadza sterydy ;) będzie na pewno porządku ;)

Isia śliczna Nat ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:54

Isia14 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka - cieszę się, że już Ci odpuściło. Robili Ci USG tej nerki - rzeczywiście schodził kamień? Wyszedł? Czy to może była kolka z ucisku macicy na moczowód? Miałaś konsultację urologiczną?
    Mam nadzieję, że nie wróci już ten ból, odpoczywaj.
    50przytula.gif

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż przestraszony, że mały może pojawić się na świecie szybciej niż myślał, ruszył ze skręcaniem mebli.
    Kołyska już jest :)
    v7q3rw31o1r1_t.jpg

Jest ciemna, bo mały będzie spał z nami w sypialni, reszta mebli w pokoju malucha - białe.
    Mąż kilka godzin składał łóżeczko, wkręcał i wkręcał te śruby - aż gwint ukręcił, i łóżeczko będzie musiał chyba na plecach do reklamacji zanieść (on twierdzi, że to śrubka była wadliwa). Obecnie wygląda dziwnie, prawie złożone, i w pozycji jakby ktoś je rozbujał, a żadna siła grawitacji na nie nie działała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:06

lkc, Isia14, xpatiiix3, Milaszka, anusiaa90, AgataP, sisiiii, Amnezja, karmelek, mada_lena, blue00, Madlen222, Dotty84, Maga31, Mamadomina, Viviana, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań i podwyższony mam kwas moczowy norma do 6 a ja mam 6,3 i crp norma do 5 a ja mam 12,7. Jutro dzwonię do gina. Mam nadzieję ze nic poważnego się nie dzieje. Ale oczywiście już się stresuje/

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ