X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 skończone pisała dzisiaj ale będą wstrzymywać

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus mnie boli w zasadzie tylko " fuck" lewej dłoni :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurcze:/ FK trzymaj sie dzielnie !!!

Znalazłam takie zimowe czapeczki. A moze wy macie jakies na oku? Podrzuccie linka ;)

http://allegro.pl/ciepla-czapka-zimowa-36-40-czapeczka-56-62-68-i4589948715.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:06

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umyłabym okna ale się boję...zatem idę karkówkę wstawić na obiad coby się pogotowała i może wezmę się za to prasowanie chociaż troszkę :-) ale jestem tak uzależniona że co chwilę sprawdzam forum ehhe

Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu, opisałam się i mi post poszedł ehh.
    Jeszcze raz. Rany.
    Nie było sensu już siedzieć w szpitalu. Zrobili co mogli, badania wszystkie na nerki, wątrobę, antybiotyk skończyłam, z nerek schodzi, sikam normalnie, nic nie boli, sterydy podane, brzuch miękki. Pogadałam z ordynator, naprawdę dużo mi powiedziała, a w razie porodu i tak mi tu nie pomogą, to szpital podstawowej opieki, nie mają sprzętu. Chcę odpocząć, wykąpać się. Nawet urologa nie mieli. Ale robili co mogli, naprawdę dobrze sie opiekowali, a brak sprzętu przeszkadzał.
    Jutro idę do prowadzącego, on wysyła do kliniki na poród także może znów musze się położyć. Zbada szyjkę, bo w szpitalu 4 lekarzy każdy mówił co innego o szyjce, a usg szyjki nie zrobili ehhh.
    Nie mogę leżeć, bo nerki zaraz bolą, na boku ból jak cholera, jak chodzę to brzuch twardszy no i ta szyjka.
    Co do porodów Kochane, ehhh nie chce straszyć tylko to co widziałam... nic nie zaplanujemy, nasze ciało będzie reagować po swojemu, wszystko zalezy od położnej i lekarza. My życzenia mieć możemy, u mnie były przez tydzień 2 pomyłki płci, kleszcze, nagłe CC, rzeźnia po prostu. Każda kobietka krzyczała tak głośno, że skurczy dostawałam aż. Nie ma u mnie w szpitalu ZZO. Bieganie w popłochu położnych w tych drewniakach aby stresowało. Dlatego też mnie wypisali, bo mnie to dołowało. W razie ataku mam dzwonić po karetkę. Powiedzieli też jak sobie radzić.
    Jestem taka wyciszona. Boję się sama siebie, boję się zostać sama w domu, sama wyjść. Narazie i tak jestem osłabiona i mam zawroty. Za dużo wrażeń. Nie wiem jak to będzie jak mąż pójdzie do pracy.
    I jeszce Wam powiem, że jak miałam ataki to teściowa powiedziała, że to moja wina, bo nie zbadałam nerek. Super to może miałam zrobić sobie tomografię całego ciała przed zajsciem w ciąże. Po tych słowach lekarz wyprosił ją z oddziału.... ehhh... chamstwooooo...
    Najlbardziej pomagała mi położna która sama w ciązy miała ataki nerek. Kochana kobieta ile serca mi oddała i jeden lekarz mowił, że na studiach to miał, zagadywali mnie, pomagali. Czułam sie podle, kto miał ten wie.
    Najgrsze, że przy tym ciągle jest zakażenie układu moczowego co powoduje skurcze. Także jutro zobaczymy co mój lekarz powie. Kocham moją Małą, jeszcze mocniej, tak się o nią bałam, Jezu, naprawdę. Ale była dzielna, dała radę ze mną, oby było tylko lepiej.
    Kochane dziękuję Wam za wsparcie, jak to czytałam było mi lżej. Myślę o każdej z Was. Trzymam kciuki za każdą i za nasze Maluszki.

Agusia ;), lkc, blue00, mada_lena, Goplana, Maga31, RewolucjaSięDzieje, sisiiii, Marzena27, AgataP, zupaztytki, Madlen222, KUNIAK, e_v_e, Amnezja lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Optimus mnie boli w zasadzie tylko " fuck" lewej dłoni :)

Oj,oj,czyzby w zwiazku z ciazowymi hormonami musialas ostatnio tak wyraziscie mowic "nie" ;-)

mada_lena, blue00 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata zaczekaj jeszcze z dwa tygodnie i wtedy myj ile wlezie ;)

Nata lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to za okna wezmę się dopiero jak będę w terminie porodu, teraz się boje, tym bardziej, że synek cały czas majstruje coś na dole, czytałam wczoraj żeby się nie przejmować, tylko leżeć, leżeć.... będzie mi ciężko, zwolnić tempo, ale cóż taki urok....

Ja też idę na chrzciny w ten weekend i kupuję jakiegoś misia szeleszcząco-piszczącego :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedulko tyle przeszłaś, corcia daje Ci dużo siły ;) dasz rade juz niedługo ;) trzymam kciuki aby do końca bez większych problemów :**

A Piotruś FK wazy 2200 na razie ;)

O kurier ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:10

Agusia ;), Viviana, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana moze lepiej ze puścili Cie do domu skoro tam same stresy miałaś. Szkoda ż enie ma jakiegoś skutecznego leku na dolegliwości które Cię tak męczą

Viviana lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajnie,ze w domu juz jestes.Faktycznie stres.Musisz sie teraz wyciszyc i byc dobrej mysli!Bedzie dobrze!!Fajnie,ze sa jeszcze rzeczliwi ludzie wsrod bialej gwardii...

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Biedulko tyle przeszłaś, corcia daje Ci dużo siły ;) dasz rade juz niedługo ;) trzymam kciuki aby do końca bez większych problemów :**

A Piotruś FK wazy 2200 na razie ;)

O kurier ;)

To mój klusek w 30+2 ważył 1900 - 90 centyl.... zaczynam bać się porodu hihi
    Dzis jadę do domku rodzinnego zajrzę w książeczkę ile ważyłam, ale chyba do maluchów nie należałam :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianka lubię bo jesteś w domku, zawsze to inne podejście :)

Będzie dobrze :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka skończona

2l9i4g1.jpg

anusiaa90, xpatiiix3, natasza82, Maga31, sylvi, Amnezja, Lavendula lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziewczyny Was nadrobić to graniczy z cudem... ;p u mnie ponuro i deszczowo, jakoś udziela mi się ta pogoda ;/

Pati, ale dupek. Zaraz po urodzeniu powinnaś go o alimenty pozwać

Madlen jeszcze trochę i będziecie razem z maluszkami :*

Tetrówek mam 15 i właśnie się piorą :P teraz jeszcze czeka mnie prasowanie ubranek. Eh jak ja nie lubię tego robić, ale jak trzeba to trzeba

Oby u FK zatrzymali akcję. Pati czekamy na info

Vivianko życzę Ci dużo zdrówka :*

xpatiiix3, Viviana, Madlen222 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczy dla malej przyszły i małego ,a mój szlafrok gdzie hehehe szybciej szybciej ;P

Marcelowi bidonik zamowilam fauny hej chodzi teraz i pije ciągle z niego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:20

Eve, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii też uważam, ze powinnaś pozwać go o alimenty, jesteś młodą dziewczyną, niedługo z dwójką szkrabów, chcesz się uczyć, więc niech "dawca spermy" jak go określiłaś płaci hihi :)

Maga31, xpatiiix3, Amnezja lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka a gdzie Ty rodzisz ? Ja się cały czas zastanawiam, bo chciałam w Wojewódzkim, ale z pośladkowym tam nie pojadę.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:

Co do porodu, to majty mam gdzieś, ale w zwisie cyca chodzić nie mam zamiaru! choćby w sportowym staniku. Potem to mi mogą rozciąć nawet jak chcą, ale nie-na-wi-dzę chodzić bez stanika... zdejmuję tylko pod prysznic i średnio raz w tygodniu na noc, coby mi skóra odpoczęła...

Hmmm - MAM DOKŁADNIE TO SAMO! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam,ze powinien placic alimenty, bedzie Tobie latwiej po prostu w zyciu. A on tez jakas odpowiedzialnosc za dziecko powinien miec.
    FK oby jeszcze wstrzymali porod.
    Ja wypralam kosz mojzesza i zaliczylam drzemke, jakas ospala dzisiaj bylam, ale juz jestem pelna energii do dalszevo dzialania:-)

Maga31, Agusia ;) lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ