Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Eve wrote:Ja tez uwazam,ze powinien placic alimenty, bedzie Tobie latwiej po prostu w zyciu. A on tez jakas odpowiedzialnosc za dziecko powinien miec.
FK oby jeszcze wstrzymali porod.
Ja wypralam kosz mojzesza i zaliczylam drzemke, jakas ospala dzisiaj bylam, ale juz jestem pelna energii do dalszevo dzialania:-)
Eve, a jak Ty ten kosz prałaś? Sama mam wiklinowy i zastanawiam się czym najlepiej go odświeżyć
-
Witam się
biedne jesteście te "psitalne" dziewczyny, co się nastresowałyście to Wasze, jeszcze chwileczkę i będzie po wszystkim
Madlen - jesteś bardzo dzielna! zobaczysz, jak się "krany" rozciekną to będzie potop holenderski:D:D dasz radę, a niebawem dom się zapełni nie znoszącymi sprzeciwu płaczami, więc głowa do góry! :*
Co do porodu, majtek, staników i koszul, to u mnie wyglądało to tak, że generalnie do bóli partych chodziłam w staniku i jednorazowych majtach z wielką podpaską w środku. Przy wejściu na porodówkę wcisnęłam majty i stanik małżowi i już
Madlen222, Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Mamadomina na zaspie niestety przy cesarce tatus czeka na korytarzu az się skończy zabieg. Rodziłam na zaspie ponad 4 lata temu. A klinicznej boję się bo koleżanki straszne opinie wystawiły że nie chca pomagać przy karmeniu pierworódką, że ciężko się o coś dopsić a jak poroniłam 7 lat temu to był tam taki syf ze brzydziłam sie czegokolwiek dotknac tam.
-
hejka.
to jest lista ze szpitala w którym chcę rodzić. Jednak chcę rodzić w szpitalu który jest oddalony o 30km ode mnie gdzie przyjmuje mój lekarz. Z resztą jak się Oliwka nie obróci to i tak czeka mnie cesarka;)
Na oddział położniczy należy zabrać:
Dokumenty:
- Dowód Osobisty
- Legitymacje ubezpieczeniową
- Kartę ciąży
- Wyniki z okresu ciąży szczególnie – Hbs, VDRL i wynik posiewu w kierunku paciorkowca beta hemolizującego
- Grupę krwi (wynik oryginalny)
- Koszulę z głębokim rozcięciem 1 szt./dobę
- Szlafrok
- Klapki, skarpety, majtki jednorazowe
- Ręczniki (2 szt.), ręcznik papierowy
- Przybory toaletowe , gąbka – 2 szt. mydło w płynie
- Kubek, sztućce, wodę białą niegazowaną.
Dla dziecka
- Czapeczki
- Koszulki
- Kaftaniki 1 komplet na dobę
- Śpiochy
- Rękawiczki
- Skarpetki
- Pieluchy jednorazowego użytku
- Chusteczki nawilżające -
nastka151 wrote:Mamadomina na zaspie niestety przy cesarce tatus czeka na korytarzu az się skończy zabieg. Rodziłam na zaspie ponad 4 lata temu. A klinicznej boję się bo koleżanki straszne opinie wystawiły że nie chca pomagać przy karmeniu pierworódką, że ciężko się o coś dopsić a jak poroniłam 7 lat temu to był tam taki syf ze brzydziłam sie czegokolwiek dotknac tam.
Kochana ale rozumiem, ze po zabiegu może do mnie wejść tak? I do dzidziusia? Jak się mój synuś nie obróci to może się spotkamy:)
-
U mnie lista jest krótka
Wyniki badań: WR,USG,HIV Grupa krwi i GBs, Hbs
Rzeczy dla siebie: przybory toaletowe, biustonosz z odpinanymi miseczkami, duże podpaski, woda mineralna nie gazowana, szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic, dwie koszule nocne rozpinane z przodu, sztućce, kubek, termometr,
Rzeczy dla dziecka: body 1, pajacyk 1, czapeczka 1, rękawiczki 1, pieluszka tetrowa 5, pieluszki jednorazowe 1 op., chusteczki nawilżające dla niemowląt 1 op., krem do pielęgnacji dla niemowląt, preparat do kąpieli.
ale w SR położna powiedziała, żeby nie zapomnieć jeszcze:
- ładowarki, tel.
- batonik dla taty przy porodzie rodzinnym (co by nie opadł z sił)
- rożek
- skarpeteczki
- majty siatkowe
- podkłady
- wkładki laktacyjne
- podkłady na sedes do siadania (pozycja na Małysza odpada
- małą kasę, dokumenty.
pytanie: czy w szpitalach maja deficyt termometrów skoro jest na liście???Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:45
-
wiesz co nie wiem czy dopiero nie wpuszczaja na ta sale co sie dwie godziny lezy po porodzie a na sale docelowa wogole wejsc nie moze. Odwiedziny odbywaja sie w takim pokoiku ogolnodostepnym dla wszystkich na oddzial nie wpuszczaja nikogo. Fajnie by było z kimś znajomym leżec w szpitalu:P
Mamadomina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To u mnie lista jest mega krótka :
• koszule nocne, szlafrok, buty na zmianę (również dla męża)
• przybory toaletowe, kosmetyki
• ubranka dla dziecka (wystarczą te, w których dziecko wyjdzie do domu)
Ależ się rozpisaliAgusia ;), sisiiii, madlen1705, blue00, Maga31, Goplana, Amnezja lubią tę wiadomość
-
hej
wróciłam właśnie usg
ostatniego już robionego w Anglii. Wszytsko jest jak należy ! Mikuś nawet nam rączką pomachał mówiąc" halo halo zaraz będe z Wami "
Pani powiedziała że najwyżej 7 tygodni i się zobaczymy także troszkę mnie uspokoiła że może to jednak nie tak szybko
no i w gratisie wyjątkowo dostaliśmy za darmo zdjęcie usg ( tutaj są płatne ) także dzień udany
Co do porodu i całej wyprawki to tutaj wypuszczają już po 6 godzinach po porodzie naturalnym co dla mnie jest paranojąi tu pytanie do dziewczyn które mają już dzieciaczki - czy warto się uprzeć na dłuższe leżenie w szpitalu czy myślicie że lepiej wracać do domu po tak krótkim czasie?
Agusia ;), Nata, Maga31, anusiaa90, natasza82, e_v_e, Amnezja lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]