X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka dwa porody zaliczyła w UK i jakoś nie było tragedii jak wyszła po paru godzinach. Zależy chyba jaka będzie Twoja kondycja i dzieciątka :-)

madlen1705 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie kurna więc ja też podałam inne i to pewnie dlatego, muszę sobie przypomnieć jakie ja mam konto google :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:01

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wiadomości, za chwilę karetka zabierze mnie do innego szpitala, oddalonego o 70km od domu... Zostanę tam już do dnia porodu... Nie mogą opanować tego ciśnienia i jeśli by trzeba było rozwiązać ciążę szybciej to tu u mnie nie mają inkubatorów dla wcześniaków... Fatalnie bo to za daleko na codzienne odwiedziny... :(

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny czy Wy juz jakies rozpakowane ? Tak zajrzałam do Was bo my niedługo się wykruszymy a Wy zaczniecie walkę :)powodzenia wam zyczę i pewnie juz nie mozecie się doczekac waszych maluszków :)

karmelek, xpatiiix3, Viviana, Fidelissa, santoocha, Dotty84, Mag.1990 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine wrote:
    Mam wiadomości, za chwilę karetka zabierze mnie do innego szpitala, oddalonego o 70km od domu... Zostanę tam już do dnia porodu... Nie mogą opanować tego ciśnienia i jeśli by trzeba było rozwiązać ciążę szybciej to tu u mnie nie mają inkubatorów dla wcześniaków... Fatalnie bo to za daleko na codzienne odwiedziny... :(

:( przykro, że tak daleko od domu, na pewno nie jest to łatwe... najważniejsze, że będziecie z Maluszkiem pod dobrą opieką, oby czas Ci szybciutko minął! trzymaj się ciepło i pisz na bieżąco jak tam, tulimy!

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jedna dziewczyna już urodziła bliźnięta, pozostałe jeszcze w dwupakach ale niektóre walczą o to w szpitalu aby jak najdłużej w nim wytrzymać :-)

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech mi ktoś zasadzi kopa żebym wzięła się za to PRASOWANIE!! pranie wstawiłam, dobre i tyle ale tak nie lubię prasować że normalnie szok!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP, at your service,ma'am :-)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ładnie zaczęłyście od razu od bliźniaków :) no a u nas tez były walczące niektóre przez to cholerne nadciśnienie ale tez wszystko dobrze się skończyło tak więc zobaczycie jak juz kolejna urodzi to tak tylko patrzec jak się posypiecie :) wazne zdrowie dzieciaczków i mamusiek :)

xpatiiix3, Nata, Viviana, Fidelissa, Dotty84, Isia14 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine trzymaj się dzielnie, to już końcówka ciąży dasz radę. Lepiej dalej od domu ale za to z dobra opieka medyczną. Wszystko bedzie dobrze.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    koleżanka dwa porody zaliczyła w UK i jakoś nie było tragedii jak wyszła po paru godzinach. Zależy chyba jaka będzie Twoja kondycja i dzieciątka :-)

dziękuje za pocieszenie ;) bo ja to chyba już łapię paranoje przez to że coraz bliżej ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo,no fatalnie!Wspolczuje Ci!!!No oby opieka tam byla lepsza i oby przetrymali Ci jaknajdluzej w 2paku....Informuj nas,co i jak u Was!!!Bedziemy Ci wspierac forumowo!!! Takie wirtualne odwiedziny ;-) kilka razy dziennie :-D

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine wrote:

Najważniejsze że bezpiecznie będzie i dla Ciebie i maleństwa, już niedaleko więcdasz radę :) a 70 km to nie tak dużo i na odwiedziny będziesz mogła śmiało liczyć i przede wszytskim wypocząć bo niedługo o spaniu nie będzie mowy :) Trzymam kciuki za to by ciśnienie jednak sie poprawiło !

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine dla pocieszenia ja wybrałam szpital oddalony ode mnie o 60 km, czyli też "kawałek" będę musiała dojechać... dobra spadam, wybywam z domku, wpadnę albo wieczorkiem albo jutro :) buziaki miłego dnia :)

Ps. zgrzeszyłam dziś usmażyłam placka mąka + jajo + mleko (naleśniki śnią mi się po nocy) i cukier 123 czyli tragedii nie ma :) Wy dziewczyny tak pilnujecie, żeby było dokładnie poniżej 120 czy zdarzają Wam się wyższe??

Nata daje Ci wirtualnego kopniaka, już do prasowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:17

xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie :) Teo waży 1740 g - malutko, ale lekarz powiedział, że po prostu będzie drobniutki :) Szyjka 2,8 cm i mam się oszczędzać, niech młody jeszcze w brzuszku posiedzi jak taki drobniutki jest :) Nóżkę standardowo ma krótsza i brzuszek ostatnio mu mniejszy wychodzi, ale jest problem z pomiarem brzuszka bo leży plecami do góry, więc mam nadzieję, że tak naprawdę, to więcej waży tylko błąd w pomiarze brzuszka tak zaniża :P

sylvi, zupaztytki, Maga31, anusiaa90, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Nata, sisiiii, Viviana, Fidelissa, mada_lena, Goplana, Amnezja lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mnie zdarzają się wyższe tylko ja zbytnio z dietą nie przesadzam, nie trzymam się jej stricte i tam gdzie sobie pofolguję mam wyższy, w okolicach 125 (ale to też zależy od potrawy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:22

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas dzisiaj jestem bez zycia.. przespalam sie, zjadlam obiad, ciasto i herbatke, teraz znow leze i mam niemoc..
    Dobrze ze ja sie zmobilizowalam i wczoraj wyprasowalam wszystko dla malej :) oj.. dzis by mi sie nie chciało

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus mi na SR mówili żeby zabrać swój termometr z tego względu, że oni maja zakaz używania rtęciówek, a te elektryczny niestety przy takiej ilości pacjętek mogą pokazywać błędne pomiary. Dlatego warto mieć swój. Oprócz tego polecili zabrać tabliczkę czekolady, bo troszkę wzmocni wycieńczony organizm.

Florentine przykro mi, że będziesz tak daleko od domu, ale może to lepiej dla Ciebie i maluszka, bo będziecie mieli dobrą opiekę. 3mamy kciuki za Was :*

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentino biedulko ;** oby chociaz tam udało im się opanować sytuacje, żeby do tego 36 tyg w dwupaku się przekulać :) trzymam kciuki :** My wirtualnie z Toba będziemy cały czas ;)

Nata to na raty poprasuj, ale jak juz zacznie sz to jak się wkrecisz to skończysz od razu wszystko ;)

Mika no juz niedługo zaczniemy i My, póki co dajemy szanse dla października ;) Hehe dla Nas za szybko ;P

E.v.e malusi ale na jak wszystko ok to się nie martw ;**

Kurde mała znowu mi zjechala znowu ciśnienie na dwójkę od wczoraj główka pewnie zjeżdża nisko, a tylko trochę na pol leżąco jednak muszę na płasko lezec, tyle ze tak plecy mnie bola i boki...

Muszę pościel i pieluszki poprasowac jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:54

e_v_e lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kopniaka, godzinkę poprasowałam i już nie mam siły, kręgosłup zaczyna boleć :-) ale uwaga wyprasowałam pieluszki, ładnie złożyłam to i w szufladzie luźniej i wyprasowałam trochę ciuszków tak myślę z 1/5 :-) trochę męża też zagonie bo nie dam rady chyba sama wszystkiego, mama moja miała przyjść ale chyba nie będę jej dupy truła. Idę teraz pranie wieszać a później kawka mała i ciasto marchewkowe.

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ