X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki chociaż do października :**

A moja babcia na serio ostatnio nie wie co mówi ma straszne zaniki pamięci... myli jej się co było wczoraj a co tydzień nawet dwa temu... ;/ jest z Nią co raz gorzej i ją już wiem że to na pewno ten alzheimer... kiedyś Wam pisałam o tym i ma co raz to bardziej nasilone objawy ciężko z Nią się żyje...

Dokładnie dwa tygodnie i donoszona ciążą u mnie wtedy sobie zacznę dopiero latać piętra robić i przysiady hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 08:42

natasza82, Marzena27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Trzymam kciuki za rodzące, za te co SA w szpitalach i za te co maja dziś wizyty. Na pewno będzie dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie

Ja kolejny dzień na Adalcie. Jak narazie tylko puls 90 i wypieki na twarzy. Mam nadzieje , ze na tych skutkach ubocznych się skończy.

U nas dzisiaj kiepska pogoda,AZ się nie chce spod kołdry wychodzić.

Twardym brzuszkom mówimy zdecydowanie - NIE

r5bup6u.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuski
    Trzymam kciuki za szpitalne :* &&&
    Vivi pomysł, że wszystko dla dobra Amelki bedzie ci łatwiej :* juz blizej niz dalej :)
    Pati współczuje Ci z babcia.... Trudna sprawa
    Ja oś rana humor podły. Poszedł obrażony do pracy. Spal w salonie. K....wa fochy strzela a sam nawywijal. Masz racje mamadomina faceci sa do dupy :/

Viviana, Goplana, Mamadomina lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde drugi raz już w tym tygodniu na Dupie wylądowałam... na szczęście miękkie bolesne lądowanie na rękach... zrobiłam się okropnie niezdarna...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie źle się czuje jeszcze parę minut temu było ok teraz ledwo łapie oddech wyemituje chyba w dodatku... :(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Widze ze wczoraj nerwy byly i u mnie tez moja przyszla nie doszla tesciowka mnie wkurwila na maxa za to moj mnie pozytywnie zaskoczyl. Stara jedza idzie za tydzien na wesele i powiedziala ze moj idzie z nia jako osoba towarzyszaca i mowi to tak jakby mnie nie bylo. Ale na szczescie moj odrazu zareagowal i powiedzial ze ma kobiete ktora kocha i bez niej noe idzie a poza tym ze jestem juz na ostatnich nogach i nie bedzie mnie samej w domu zostawial. Mile zaskoczenie dla mnie.

Pojechalismy wczoraj do ikei i uwaga kasa pierwszenstwa bez pierwszenstwa bylam 10 w kolejce mimo iz jedyna z brzuszkiem i dzieckiem 4 letnim. Powiedzialam kasierowi ze powinien zdkac tabliczke skoro i tak nie korzysta z niej. W miedzy czasie moj polecial kupic mi sam stanik do karmienia daje mi go a ja sie pytam skad wiedziales jaki rozmiar a ten trudne to nie bylo wzielem najwiekszy jaki mieli.

Dziewczyny trzymam kciuki za szpitalne i wizytujace dzisiaj. Aby kazda dotrzymala do pazdziernika

lkc, AgataP, natasza82, scindapsus, Viviana, sylvi, Mamadomina, Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja sobotnio... pochmurnie... młoda całą noc majstrowała na dole, ból brzucha jak na okres dzień 4! nie chcę być matką panikarą, ale cholera jak tak dalej będzie z tym bólem brzucha to nie wytrzymam do wizyty 16 października, nie ma opcji :/

Pati myślę, że jak tłumaczysz babci że to Ty jesteś mamą i Ty wyznaczasz zasady swoim dzieciom itd itd to robisz najlepsze i jedyne co teraz możesz,,, na nią nie będziesz mieć wpływu pewnie, co przykre, ale prawdziwe...
    Co do zachowania Marcela jak bije czy tak się brzydko odzywa zawsze można tłumaczyć nawet takiemu Maluchowi "Mama Cię nie bije, mama tak nie krzyczy, mama tak nie mówi, więc i Tobie nie wolno". Tłumaczenie, że takie zachowanie to nie sposób, że to brzydko itd itd, masz utrudnioną sytuację, bo może Ty nie krzyczysz i nie bluzgasz, ale robi to babcia, co małemu nie ułatwia.
    No a co do buntu 2 latka to ignorowanie jest najszybszym i dość skutecznym sposobem, ale nie zawsze najlepszym. Jak nam 2 latek się rzuci w sklepie na podłogę bo chce lizaka to ignorując robimy ok, pokazujemy że nie zadziała na nas wymuszanie. Ale jak zignorujemy bicie czy odzywanie się 2 latka w domu, kiedy jest taka sytuacja jak u Ciebie z babcią, to może to odebrać jako ciche przyzwolenie na takie rzeczy, więc tu bym reagowała i tłumaczyła...

W ogóle uważam, że silna i mądra z Ciebie kobieta i kibicuję Ci, żebyś jak najszybciej znalazła się u siebie z Maluchami, bo dasz sobie radę na pewno, podziwiam Cię za takie ogarnięcie tego wszystkiego co się wokół dzieje, naprawdę :*

Co do małej imienniczki mojej córci... mogłaby jeszcze posiedzieć u Juli w brzuszku! mam nadzieję, że są pod dobrą opieką i nawet jeśli akcja się jednak rozwinie to będzie dobrze..

Mi też trochę osób powtarza, że pewnie wcześniej urodzę, co nie powiem, raczej bardziej stresuje niż pomaga, chciałabym dotrwać do listopada...

spokojnego dnia :*

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się to dzieje??? Nie mogę uwierzyć, że tak się sypiemy... Wyobraźcie sobie, że mnie znowu chcą przewieźć do innego szpitala... Bo ja wymagam oiomu w razie komplikacji ze znieczuleniem przy cc a tu oiomu dla matek nie ma... Ale niech mnie zabierają jak najszybciej bo leżę w sali porodowej na łóżku do rodzenia i nie czuję własnego ciała co mnie tak wszystko boli... Bo na patologii brakuje miejsc...

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florentine jeszcze do innego?? :/
    jakaś masakra... trzymaj się tam dzielnie!
    no jakoś nie mamy dobrego czasu ostatnio z samopoczuciem.. :(

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kochana dzielna jesteś i silna strasznie. Do tego chyba oaza spokoju, bo już bym ich wszystkich tam powybijała.

Aga śliczne fotki :)
    Kurcze ja to nie mam żadnego zdjęcia brzuchola zrobionego :D

Golenie...też dziś muszę zaliczyć:/ w poniedziałek wizyta.

AgataP lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko dzięki wielkie za rady jesteś moim guru :) postaram się wprowadzić to w życie oby dało radę na Niego :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale wiadomości z samego rana. Jula teraz to już chyba zostało Ci życzyć powodzenia jak się akcja zaczęła !! :*

FK 3maj się :*

Viviana powodzenia na wizycie. Mam nadzieje, że będziesz mogła zostać w domku

Agatko zdjęcia ślicze, czekamy jeszcze na te z sesji :)

Pati a Ty uważaj na siebie !! :*

Nastka ciesze się, że Twój ostatnio ma przejawy czułości :)

Marzena a te bóle to masz jakieś mocne, brzuch Ci przy tym twardnieje? Bo ja mam takie bóle już od 2 tyg, więc jak nie masz przy tym innych objawów to bym się tak nie stresowała :)

Do mnie chyba dotarło, że poród się zbliża dużymi krokami... Wczoraj postanowiłam, że razem z mężem wypełnimy plan porodu i co ?! Przeczytałam pierwsze zdanie w się rozbeczałam ;/ Ah te hormony...

AgataP, Viviana lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Jula :( Na pewno będzie happy end, bo tam naprawdę potrafią się zająć wcześniakiem, ale ile stresów przez to wszystko? I oksy też jej nie zazdroszczę...

Jeśli chodzi o FK, to wierzę, że opanują sytuację i jeszcze trochę w dwupaku pochodzi.

Madalena, współczuję takich kłótni pod koniec ciąży, ale jak podpadł to bądź twarda dopóki nie zrozumie i nie przeprosi.

Dziewczyny, bardzo fajne wyprzedaże ciuszków w Tesco. Mąż właśnie mi wysyła fotki i tylko zatwierdzam ;) Przykład: 5-pak body z 50 na 27 a od tego teraz przez kilka dni (nie wiem dokładnie) -30%, tak więc wychodzi 4 zł za body.

mada_lena, Milaszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam uważam :)

Ją już wiem że moje ostatnie samopoczucie jest związane z tarczyca.. :( na pewno wyniki się pogorszyły... czuje to po kością ta gula w gardle zawroty głowy slabniecia duszności...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ta pierdzielona tarczyce zrabana a zepsola mi sie w ciazy cholera i tez mam wahania nastrojow

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm bóle jak na okres pamiętam tylko z początków ciąży i właśnie teraz od kilku dni. Natomiast twardnienia i napięcia brzucha z mniejszym czy większym nasileniem mam całą ciążę niestety :( ostatnio Gin był bliski zostawienia mnie w szpitalu, ale zobaczył, że jak leżałam parę minut podczas usg małej to się brzuch rozluźnił, szyjka momentalnie wydłużyła, więc mam brać magnez i się oszczędzać. Chyba nie wiążę jednak bólu jak na okres z tym napinaniem, ale to cholera wie, moja pierwsza ciąża więc wszystko dla mnie nowe. Nawet Braxtonów dobrze nie umiem rozpoznać..

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, oj, co to się dzieje u nas!!! Jeszcze nie dawno największymi problemami było to co zjeść na obiad a teraz?! Jedne rodzą drugie zaraz urodzą, szok!! że to tak szybko postępuje.
    Ja od poniedziałku w domu, staram się leżeć, ale wczoraj byłam na wizycie i moja pani ginekolog stwierdziła, że ona się nie zgodzi z wypisem ze szpitala. Tam napisali, że szyjka ma 2cm, a ona mówi że pawie już jej nie ma, jest miękka i rozwarcie zewnętrzne się robi. Bezwzględne leżenie. uczuliła mnie na to co może się dziać i migiem mam jechać wtedy na IP. Mam już skierowanie. Dostałam też wykaz co mam ze sobą zabrać. Dziś pakuję torb, nie ma co, bo już przekładam to z dnia na dzień.
    Mój mąż też się wystraszył, powiedział, że już nawet nie będzie samochodem wjeżdżał do garażu, ma stać w pogotowiu przed domem.
    Ale zmartwiłam się faktem, że jeżeli nie skończę 37tyg, mąż nie może być obecny przy porodzie :(
    A tyle się napracowałam, żeby się w końcu zgodził... To jeszcze 3 tyg, ale wątpię czy dotrwam, moja ginekolog też.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisiii, ja adalat brałam w szpitalu i też miałam takie objawy, tzn. wypieki na twarzy i serce mi tak waliło strasznie. Organizm się przyzwyczaił po czterech dniach dopiero.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko co sie dzieje.. koszmar.
    Florentine - wspolczuje, ale jak ma byc dla Was bezpieczniej to lepiej jechac gdzsies dalej.
    Jula - trzymam kciuki... zeby szybko poszlo i z Zuzia bylo wszystko w porzadku..
    Viviana za Ciebie tez trzymam kciuki, w domu sie o niebo lepiej lezy niz w szpitalu.
    KasiaKa - szyjka sprawa bardzo ruchoma..ja mialam w jeden dzien 13 mm i 9 mm rozwarcia a na drugi dzien 30 mm bez rozwarcia- ten sam lekarz badal. lekarze twierdzili, ze w kazdej chwili to sie moze zmienic;/

Viviana lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Laski, co sie tu dzieje?
    Flo,badz silna, wspolczuje strasznie! KasiaKa, noto sie porobilo....kciuki trzymam
    FK, no raz jeszcze stwierdzam, ze moj gin prywatny -dobry wybor!! A w szpitalach to faktycznie co lekarz, to opi ia I tez nie koniecznie sie znaja...
    A I snilo mi sie, ze FK dziewczynke w nocy urodzila... :)
    Jula....no w szoku jestem!Nasze Maluchy tak blisko siebie mialy sie urodzic...
    Trzymam kciuki za Wasze zdrowko!!! Fajnie, gdyby jeszcze z 2 tyg wytrzymalas...

Ja Wam powiem, mialam okropna noc...twardy brzuch, bolal jak cholera....
    A neszcze ok 6 rano obudzil mnie moj wlasny krzyk, a najlepsze, ze juz sie obudzilam, a wciaz krzyczalam, bo nie wiedzialam o co chodzi. Powiem Wam, szczerze mam nadzieje,ze to takie olewanie mnie przez mojego Sr wroci do Niego z podwojna sila!
    Ile sie przez niego i jego pierd...ta rodzine nacierpie...
    Szok...mam nadzieje, ze jakos wytrzymam do mojego terminu porodu

AgataP lubi tę wiadomość

‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ