X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia - gratulacje! trzymamy kciuki, żeby maluszek szybko wydobrzał i wrócił z tobą do domu:)

Zadanie na piątek - zapytać lekarza jak odróżnić zwykłe lenistwo dziecka, słabszy dzień, od takich ekscesów jak ty miałaś... mając detektor tętna mogę podsłuchać, czy bije w granicach normy, ale czy miarowo, to już nie stwierdzę... ani nie będę cały czas z detektorem leżeć... eh, człowiek się martwi, z jednej strony nie chce być nadgorliwym i zawracać gitary na IP, z drugiej tak łatwo przeoczyć sygnały, że może być coś złego...

Marzena27 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Brałam go przez chyba 6 dni. Potem mi go odstawili i dobrze. Na szyjkę chyba pomógł, bo w szpitalu podobno mi się wydłużyła, ale może to i od leżenia.. Wiem, że nie można go brać z magnezem, musi minąć co najmniej 2 godziny. Skurczów to ja nie miałam wcale i nie mam.
    O to nic mi lekarz nie mówił ze nie można z magnezem... Dobrze wiedzieć.... Dwa dni wzielam razem z magnezem . Mam nadzieje ze nic sie nie stanie
    Dzięki wielkie

r5bup6u.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dzisiaj strasznie ruchliwy. Wypycha się po prawej stronie stopkami. Do tego przewraca się przez cały brzuch. Z jednej strony mile to , a z drugiej czasami to taki niby bol , niby ucisk...

Przynajmniej wiem , ze jest :)))

Mag.1990, Marzena27, Florentine lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia gratulacje, życze Tobie i Tymkowi dużo zdrówka !! :*

Jula 3mam mocno kciuki za Was !! :*

Lavendula gratulacje i życzę Wam dużo szcześcia i miłości :*

Lavendula lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia gratuluje!! Duzo zdrowka dla was!! I oby jak najszybciej plucka daly sobie rade same :)

No wlasnie i jak teraz odroznic malego leniucha w brzuchu od tego ze cos zlego sie dzieje?! Przeciez tez nie da sie jezdzic na IP codziennie.. ile mozemy dac dziecku czasu?
    Rety teraz bedziemy w glowe zachodzic..
    Ja nie wiem kto wymyslil ze ciaza w ciazy jest sie kwitnacym, radosnym i pelnym energii?! Jak tu u nas ciagle cos sie dzieje, ciagle jakies bole, szpitale, zmartwienia
    Ja wiem ze potem zostanie nam to wszystko wynagrodzone, ale teraz to ja ciagle jestem zestresowana..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja z kolei dzisiaj jest tak nadpobudliwa takie gwałtowne ruchu kopy momentami są że aż boli... i tu fakt faktem nie da się rozróżnić czy coś się dzieje czy nie... :/ aby do października...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dzisiaj bardzo bardzo leniwa jest i teraz bede sie stresowac na maxa za kazdym razem

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula moje gratulacje!Szczescia na nowej drodze zycia!

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Lavendula moje gratulacje!Szczescia na nowej drodze zycia!

dziękuję :)
    nie taka ona nowa.... w 15 rok wkroczyliśmy dumnie :)

xpatiiix3, AgataP, anusiaa90, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w końcu dorwałam się do tableta ;) z komórki ciężko pisać ;)

Lavendula wszystkiego najlepszego dużo szczęścia na nowej drodze życia ;***

Kurde brzuchol się spina to te emocje tak na mnie wplywaja zaraz małego budze nakarmie i idziemy na urodziny ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, a Jula się nie odzywała?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    dziękuję :)
    nie taka ona nowa.... w 15 rok wkroczyliśmy dumnie :)

no dobra to na dotychczasowej drodze zycia :) oby kolejne 15(i wiecej) uplynelo Wam jeszcze przyjemniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 15:09

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj hormony... siedzę i płaczę... przykro mi, bo chlapnęłam jedno słowo za dużo, i mojemu mężowi zrobiłam przykrość:( w zasadzie wychodził już do sklepu, więc jeszcze muszę pokisić, zanim go przeproszę... buuuu...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na razie nic nie pisała, ja wychodze ;) jakby co wrzuce Wam jak cos napisze zaraz z FK będę gadac to tez przekaże co i jak ;)

Mag.1990 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Talia gratuluje!! Duzo zdrowka dla was!! I oby jak najszybciej plucka daly sobie rade same :)

No wlasnie i jak teraz odroznic malego leniucha w brzuchu od tego ze cos zlego sie dzieje?! Przeciez tez nie da sie jezdzic na IP codziennie.. ile mozemy dac dziecku czasu?
    Rety teraz bedziemy w glowe zachodzic..
    Ja nie wiem kto wymyslil ze ciaza w ciazy jest sie kwitnacym, radosnym i pelnym energii?! Jak tu u nas ciagle cos sie dzieje, ciagle jakies bole, szpitale, zmartwienia
    Ja wiem ze potem zostanie nam to wszystko wynagrodzone, ale teraz to ja ciagle jestem zestresowana..

Położna na szkole rodzenia mówiła, że każdy maluch ma bardziej i mniej aktywne dni, ale jeśli już czujemy, że nie poruszył się przez jakiś czas wcale / szczególnie wtedy, kiedy zazwyczaj jest aktywny to trzeba zrobić 3 rzeczy - położyć się na lewym boku i poczekać parenaście minut, czy czujemy ruchy, jeśli nie, zjeść coś słodkiego i ponownie położyć się na lewym boku i znowu poczekać. Jeśli to nic nie dało - wypić szklankę wody z kostkami lodu i poczekać do pół godziny leżąc na lewym boku. Jeśli nie poczujemy ruchów dziecka, jechać na IP sprawdzić co z dzidzią.

Lavendula duuużo dużo szczęścia!!! <3

Pati udanej imprezki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 15:37

Lavendula, mada_lena, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam pewną zależność wśród rozpakowanych i rozpakowujących się a mianowicie :)

Madlen222
    Talia22
    Jula222

Nosz przecież wszystkie mają same 2 w nickach :) czyż to zbieg okoliczności tylko?

Troszę się zaniepokoiłam gdyż ja też takową posiadam, a dla nas to zdecydowanie za wcześnie!

PS: gratulacje Talia ! Julia trzymajcie się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 15:54

AgataP, Dotty84, Lavendula, ÓptimusPrime, Madlen222, Marzena27, mada_lena, Agata92, xpatiiix3, Rybka Nemo, blue00, sisiiii, KUNIAK, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Zauważyłam pewną zależność wśród rozpakowanych i rozpakowujących się a mianowicie :)

Madlen222
    Talia22
    Jula222

Nosz przecież wszystkie mają same 2 w nickach :) czyż to zbieg okoliczności tylko?

Troszę się zaniepokoiłam gdyż ja też takową posiadam, a dla nas to zdecydowanie za wcześnie!

ło matko faktycznie! :)

• paula1234 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Oj hormony... siedzę i płaczę... przykro mi, bo chlapnęłam jedno słowo za dużo, i mojemu mężowi zrobiłam przykrość:( w zasadzie wychodził już do sklepu, więc jeszcze muszę pokisić, zanim go przeproszę... buuuu...

Nie denerwuj się- zaraz wróci i Go przeprosisz. Na pewno nie będzie się gniewał, szczególnie, że tak szybko zrozumiałaś, że sprawiłaś mu przykrość:-)

U mnie też hormony buzują...dlatego tak długo się nie odzywałam do Was, ale cały czas podczytywałam.

Gratuluję już "rozpakowanym" Mamuśkom i życzę dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech:-)

Rewolucja- bardzo współczuję. Ja mam bardzo kiepski kontakt ze swoim Tatą (założył swoją rodzinę, a Jego obecna żona jest młodsza ode mnie...), ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie straty.

Za wszystkie Dziewczyny trzymam mocno kciuki:-) Mam nadzieję, że Dzieciaczki jeszcze trochę posiedzą w brzuszkach!

Dotty84- dziękuję, że mnie jednak nie wykreśliłaś z listy:-)
    Widzę, że w ogóle mamy termin na ten sam dzień:-)

Dotty84 lubi tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Madlen222
    Talia22
    Jula222

Szok! :-)

w57v9n730utmu24b.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrianna gotowa:)

2q88sxj.jpg

paula1234, natasza82, mada_lena, anusiaa90, Florentine, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ