Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Talia - gratulacje! trzymamy kciuki, żeby maluszek szybko wydobrzał i wrócił z tobą do domu:)
Zadanie na piątek - zapytać lekarza jak odróżnić zwykłe lenistwo dziecka, słabszy dzień, od takich ekscesów jak ty miałaś... mając detektor tętna mogę podsłuchać, czy bije w granicach normy, ale czy miarowo, to już nie stwierdzę... ani nie będę cały czas z detektorem leżeć... eh, człowiek się martwi, z jednej strony nie chce być nadgorliwym i zawracać gitary na IP, z drugiej tak łatwo przeoczyć sygnały, że może być coś złego...Marzena27 lubi tę wiadomość
-
KasiaKa wrote:Brałam go przez chyba 6 dni. Potem mi go odstawili i dobrze. Na szyjkę chyba pomógł, bo w szpitalu podobno mi się wydłużyła, ale może to i od leżenia.. Wiem, że nie można go brać z magnezem, musi minąć co najmniej 2 godziny. Skurczów to ja nie miałam wcale i nie mam.
Dzięki wielkie -
Mój mały dzisiaj strasznie ruchliwy. Wypycha się po prawej stronie stopkami. Do tego przewraca się przez cały brzuch. Z jednej strony mile to , a z drugiej czasami to taki niby bol , niby ucisk...
Przynajmniej wiem , ze jest))
Mag.1990, Marzena27, Florentine lubią tę wiadomość
-
Talia gratuluje!! Duzo zdrowka dla was!! I oby jak najszybciej plucka daly sobie rade same
No wlasnie i jak teraz odroznic malego leniucha w brzuchu od tego ze cos zlego sie dzieje?! Przeciez tez nie da sie jezdzic na IP codziennie.. ile mozemy dac dziecku czasu?
Rety teraz bedziemy w glowe zachodzic..
Ja nie wiem kto wymyslil ze ciaza w ciazy jest sie kwitnacym, radosnym i pelnym energii?! Jak tu u nas ciagle cos sie dzieje, ciagle jakies bole, szpitale, zmartwienia
Ja wiem ze potem zostanie nam to wszystko wynagrodzone, ale teraz to ja ciagle jestem zestresowana.. -
nick nieaktualny
-
No ja w końcu dorwałam się do tableta
z komórki ciężko pisać
Lavendula wszystkiego najlepszego dużo szczęścia na nowej drodze życia ;***
Kurde brzuchol się spina to te emocje tak na mnie wplywaja zaraz małego budze nakarmie i idziemy na urodzinyLavendula lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyLavendula wrote:dziękuję
nie taka ona nowa.... w 15 rok wkroczyliśmy dumnie
no dobra to na dotychczasowej drodze zyciaoby kolejne 15(i wiecej) uplynelo Wam jeszcze przyjemniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 15:09
Lavendula lubi tę wiadomość
-
karmelek wrote:Talia gratuluje!! Duzo zdrowka dla was!! I oby jak najszybciej plucka daly sobie rade same
No wlasnie i jak teraz odroznic malego leniucha w brzuchu od tego ze cos zlego sie dzieje?! Przeciez tez nie da sie jezdzic na IP codziennie.. ile mozemy dac dziecku czasu?
Rety teraz bedziemy w glowe zachodzic..
Ja nie wiem kto wymyslil ze ciaza w ciazy jest sie kwitnacym, radosnym i pelnym energii?! Jak tu u nas ciagle cos sie dzieje, ciagle jakies bole, szpitale, zmartwienia
Ja wiem ze potem zostanie nam to wszystko wynagrodzone, ale teraz to ja ciagle jestem zestresowana..
Położna na szkole rodzenia mówiła, że każdy maluch ma bardziej i mniej aktywne dni, ale jeśli już czujemy, że nie poruszył się przez jakiś czas wcale / szczególnie wtedy, kiedy zazwyczaj jest aktywny to trzeba zrobić 3 rzeczy - położyć się na lewym boku i poczekać parenaście minut, czy czujemy ruchy, jeśli nie, zjeść coś słodkiego i ponownie położyć się na lewym boku i znowu poczekać. Jeśli to nic nie dało - wypić szklankę wody z kostkami lodu i poczekać do pół godziny leżąc na lewym boku. Jeśli nie poczujemy ruchów dziecka, jechać na IP sprawdzić co z dzidzią.
Lavendula duuużo dużo szczęścia!!!
Pati udanej imprezkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 15:37
Lavendula, mada_lena, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Zauważyłam pewną zależność wśród rozpakowanych i rozpakowujących się a mianowicie
Madlen222
Talia22
Jula222
Nosz przecież wszystkie mają same 2 w nickachczyż to zbieg okoliczności tylko?
Troszę się zaniepokoiłam gdyż ja też takową posiadam, a dla nas to zdecydowanie za wcześnie!
PS: gratulacje Talia ! Julia trzymajcie się dzielnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 15:54
AgataP, Dotty84, Lavendula, ÓptimusPrime, Madlen222, Marzena27, mada_lena, Agata92, xpatiiix3, Rybka Nemo, blue00, sisiiii, KUNIAK, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:Zauważyłam pewną zależność wśród rozpakowanych i rozpakowujących się a mianowicie
Madlen222
Talia22
Jula222
Troszę się zaniepokoiłam gdyż ja też takową posiadam, a dla nas to zdecydowanie za wcześnie!
PS: gratulacje Talia ! Julia trzymajcie się dzielnie!
ło matko faktycznie! -
ewelina_d wrote:Oj hormony... siedzę i płaczę... przykro mi, bo chlapnęłam jedno słowo za dużo, i mojemu mężowi zrobiłam przykrość
w zasadzie wychodził już do sklepu, więc jeszcze muszę pokisić, zanim go przeproszę... buuuu...
Nie denerwuj się- zaraz wróci i Go przeprosisz. Na pewno nie będzie się gniewał, szczególnie, że tak szybko zrozumiałaś, że sprawiłaś mu przykrość
U mnie też hormony buzują...dlatego tak długo się nie odzywałam do Was, ale cały czas podczytywałam.
Gratuluję już "rozpakowanym" Mamuśkom i życzę dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech:-)
Rewolucja- bardzo współczuję. Ja mam bardzo kiepski kontakt ze swoim Tatą (założył swoją rodzinę, a Jego obecna żona jest młodsza ode mnie...), ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie straty.
Za wszystkie Dziewczyny trzymam mocno kciuki:-) Mam nadzieję, że Dzieciaczki jeszcze trochę posiedzą w brzuszkach!
Dotty84- dziękuję, że mnie jednak nie wykreśliłaś z listy:-)
Widzę, że w ogóle mamy termin na ten sam dzieńDotty84 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Zauważyłam pewną zależność wśród rozpakowanych i rozpakowujących się a mianowicie
Madlen222
Talia22
Jula222
PS: gratulacje Talia ! Julia trzymajcie się dzielnie!
Szok!