X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,stres sie udziela i mi,gratulacje Talia,duzo sily dla maluszka i ciebie,za duzo sie dzieje naraz

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko kiedy zechcą wyjść to wyjdą ;) jeszcze tydzień chociaż i sobie będziemy mogły polatac na spacer i poskakać po schodach

AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te emocje tutaj wszystkie aż nie mam ochoty odejść od komputera żeby być na bieżąco (zmywanie, wywieszenie prania, prasowanie czeka).

Mały aż skacze w brzuchu z tych wrażeń.

ÓptimusPrime, Lavendula lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia jeszcze raz ogromne gratulacje i trzymam kciuki z całych sił za szybki powrót do domku synka:)

O kurcze nie rodzić więcej bo sie zapłacze chyba z tych emocji. Chyba nie przeżywałam nikogo porodu tak jak tu nasze z forum.

talia22, AgataP lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku co za dzień, co za wiadomości

Talia gratuluję :*

Dziewczyny w szpitalach trzymać się!

JA się w ogóle dzisiaj nie wyspałam, nie wygodnie mi. Na plecach źle, bo się duszę, na prawym boku boli mnie prawe biodro, na lewym boku lewe i jak tu się wysypiać ;/ także chodzę jak zombie ;/

Przynajmniej pogoda super :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    I faktycznie cos ten lek pomógł na ta szyjkę i skurcze? Jak dlugo go bralas? Bo ja mam do końca go raczej brać:/
    Brałam go przez chyba 6 dni. Potem mi go odstawili i dobrze. Na szyjkę chyba pomógł, bo w szpitalu podobno mi się wydłużyła, ale może to i od leżenia.. Wiem, że nie można go brać z magnezem, musi minąć co najmniej 2 godziny. Skurczów to ja nie miałam wcale i nie mam.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się sobotnio... widzę, że duuużo do nadrobienia mam, zabieram się za lekturę z kilku dni.

Wklejam nas w 34+2 - jako żona ;)

nn8o7i4jvfyu_t.jpg

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Viviana, Mag.1990, e_v_e, KasiaKa, sisiiii, blue00, Marzena27, zupaztytki, anusiaa90, misiaczk25, karmelek, Mamadomina, Amnezja, AgataP, Nata, Milaszka, scindapsus, Madlen222, natasza82, mada_lena, Rybka Nemo, santoocha, pinsleepe, sylvi, KUNIAK, Florentine, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia gratulacje!!
    Julia trzymaj się dzielnie!! Trzymam kciuki za Ciebie i Malą.
    człowiek zniknie na chwilę a tu się tyle dzieje:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Hej nie nadrabiam bo nie dam rady. 24.09.2014 r. o godz. 21.10 w 33t i 1 d ciąży przez cesarskie cięcie przyszedł na świat Tymoteusz. Cesarka była na cito bo małemu leciało tętno. Tymek ważył 1820 g i miał 47 cm długości. Leży w inkubatorze pod respiratorem bo płucka niestety same nie daja rady.

Talia, GRATULACJE <3 Sił i zdrówka <3

• Viviana Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Brałam go przez chyba 6 dni. Potem mi go odstawili i dobrze. Na szyjkę chyba pomógł, bo w szpitalu podobno mi się wydłużyła, ale może to i od leżenia.. Wiem, że nie można go brać z magnezem, musi minąć co najmniej 2 godziny. Skurczów to ja nie miałam wcale i nie mam.

Ja też go brałam i nie pozwolili wtedy brać magnezu ale nie rozumiałam dlaczego. Dziś na wizycie mój prowadzący mówił, że na zjazdach tych ginów ten lek jest polecany i pomaga także dobrze, że go dają. Mnie pomógł na szyjkę na pewno. Brzusio po nim miękki.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula gratulacje na nowej drodze życia. Dużo dużo dzieci i oczywiście szczęscia i radości na każdy dzień:)

Lavendula lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, caly czas szczypie mnie brzucj na dole ...nie wiem, co o tym myslec.
    Najgorsze, ze jeszcze nie jadlam sniadania I jstem w trakcie smazenia nalesnikow

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, a pokaz fote jak w sukience I brzusiem wygladalas :) bo masz juz spory ten bebenek :)

Lavendula, mada_lena lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula gratulacje :) duzo miłości i radości dla Was.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Lavendula, a pokaz fote jak w sukience I brzusiem wygladalas :) bo masz juz spory ten bebenek :)

:)

hr4ypu0qq3um_t.jpg

ÓptimusPrime, anusiaa90, AgataP, scindapsus, natasza82, mada_lena, KUNIAK, Florentine, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula gratulacje.:)

U nas do ślubu zostało 8 miesięcy i 16 dni. Będzie wyczekiwanie później jak na maluszka :D a dla mnie motywacja żeby wrócić szybko do formy po porodzie ;)

xpatiiix3, ÓptimusPrime, Lavendula, Viviana, AgataP, Florentine lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    :)

hr4ypu0qq3um_t.jpg

No nic nie widac przez ten piekny slonecznik ;) ;) ;)

Ale sie zamasmowalas ;)

Piknie ;)
    Gratki :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    No nic nie widac przez ten piekny slonecznik ;) ;) ;)

Ale sie zamasmowalas ;)

Piknie ;)
    Gratki :)

są i bardziej krągłe ujęcia ;P - noo ale cóż - osiem z kawałkiem to nie duży obiad :D

ÓptimusPrime, AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Ruchy czułam trochę słabsze i stwierdziłam że dla spokoju przejadę sie na ktg no jak podłączyli to chwila moment byłam na sali. W szpitalu byłam o 20.10 a o 21.10 Młody był na świecie.
    Hmmm daje do myślenia ta Twoja historia...
    Ja w tym tygodniu zignorowałam to, że mała mniej się ruszała (tzn nie bez stresu, ale nie pojechałam na IP)...
    Chyba następnym razem pojadę..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też ostatnio mniej się rusza ale czuje ją może juz nie kopniaki ale takie przemieszczania i ból w pępku jak coś mi wpycha. Ale chyba też będę jeździć sprawdzać nijwyżej wyjdę na panikarę:)

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ