Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O mamubiu sle się podziało! Talia gratulacje zdrowiadla Ciebie i synka, niech rośnie zdrowo. Jula trzymam kciuki żeby jednak udało się akcje zatrzymać. Lavendula wszystkiego najwsapnialszego z okazji ślubu, jeszcze więcej szczęścia i miłości. Teraz bedziemy miały fazy przy mniejszej aktywności dzieci
dzisiaj kupiliśmy zabawkę na chrzciny więc prezent jest uffff. Teraz leżymy po obrzarstwie na obiad...wieczorem zakupy w galerii muszę kupić buty no i odwiedzimy rossamnna.
Lavendula lubi tę wiadomość
-
Dotty a co to za detektor, ja miałam codziennie w szpitalu badane tęstno detektorem, słychac było serce i widać było wskazane tętno, Dzidzia zawsze miała w takich samych granicach tętno, rano niższe po moim śnie, a raz jak mnie zawołały po prysznicu to i dziecko miało wyższe tętno. Niepokojące byłoby gdyby podczas pomiaru tętno zanikało np było 140 nagle 120 i nagle znowu coś tam. Albo bardzo wysokie. Jak wiesz ile ma Twoja Mała zawsze to wszelkie odskocznie trzeba obserwować. Czasami też trzeba dobrze przyłożyc detektor, bo jak dziecko jest serduszkiem do przodu brzucha to i tętno lepiej słychać, a jak pleckami albo głęboko się schowa to ciężej. To wszystko się nauczyłam bo miałam codziennie pomiary serduszka po 4-6 razy.
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Mi maluszek dziś daje popalić swoim przeciąganiem się. Robi to tak, że aż boli.
Do tego nauczyłam się chyba rozróżniać skurczJest więc szansa, że nie przegapię jakby miało się coś dziać.
A miałam przypływ energii wysprzątałam mieszkanko, wyprałam prawie wszystko łącznie z pościelą (ładna pogoda to może na balkonie do wieczora wyschnie)
Zostało prasowanie - ale zostawię to na jutro, M. będzie w pracy, a i do prasowania będzie więcej.
AgataP lubi tę wiadomość
-
Viv, dzięki za info
- no mam własnie taki detektor co pokazuje mi na ekranie tętno maluszka + dodatkowo je słychać.
A jak długo trwał taki jeden pomiar, żeby sprawdzić czy tętno się trzyma? Minutę? Pół? Dłużej? Nie wiem jak długi pomiar jest już miarodajny...
-
nick nieaktualnyDziewczynki, mam do Was prosbe.
Czy moglybyscie mi podac dlugosc Fl i HC Maluchow z okolicy 32 tyg, 29 tyg I 28 jak macie.
Cos sie zaczynam przejmowac troche, bo Fl w 28 mam 5.17, w 29 -5.91, a w 32- 5.93
A HC mam w 28 - 26, 74, 29 - 28, 90., 32 - 30, 71.
Juz sie naczytalam w internecie roznych strasznych rzeczy I zaczynam panikowac strasznie, az dusznosci dostalam...
Kurka, ale sie przejmuje...
Bede wdzieczna, jak cos pomozecie.. -
Ja mam z 28+0 :
FL 5.42
HC 26.63
AC 25.60
U Ciebie ewidentnie FL w 29 badz 32tc zostalo zle zmierzone, moze maluch ruszal nozkami i ciezko bylo uchwycic, stad ten maly przyrostWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 17:27
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:Ja mam z 28+0 :
FL 5.42
HC 26.63
AC 25.60
U Ciebie ewidentnie FL w 29 badz 32tc zostalo zle zmierzone, moze maluch ruszal nozkami i ciezko bylo uchwycic, stad ten maly przyrost
A masz moze porownanie z pozniejszym usg?
No w 29 to w szpitalu na innym usg przez innego lekarza mierzone, a w 28 I 32 to u mojej gin...
Zaczynam odchodzic od zmyslow powoli..
-
Dotty84 wrote:Viv, dzięki za info
- no mam własnie taki detektor co pokazuje mi na ekranie tętno maluszka + dodatkowo je słychać.
A jak długo trwał taki jeden pomiar, żeby sprawdzić czy tętno się trzyma? Minutę? Pół? Dłużej? Nie wiem jak długi pomiar jest już miarodajny...
Dotty to masz ok detektor. Wogóle moja ma tętno 140-150. Rano wiadomo niższe. Nie mierz po wysiłku, prysznicu, posiłku bo wtedy Dzidzia też się wysila i będzie wyższe, ja po prysznicu szybko poszłam na pomiar i Mała miała ponad 160 jak nigdy. Mnie mierzyły około minutę, to zależy ile zajęło znalezienie pozycji Małej, raz serduszko było z prawej, raz z lewej, bo przecież to sa małe kręcioły. Jak będziesz słyszała takie rytmiczne równe pulsowanie jak wchodzeie po schodach(tupanie) tzn że dobrze ustawiłaś detektor i do minuty nawet krócej patrzysz na monitor i tętno wtedy np u mojej było miarowe od 140-150. A jak by było 160 i nagle 120 i 100 wiesz to dziwne, chyba już będziesz wiedzieć. Jak coś to podpowiem, ogólnie mnie pierwsze pomiary stresowały bo nigdy nie miałam, a potem już spokojniemada_lena, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Ło matko co tu się dzieje?! Na chwile Was tylko zostawic! Normalnie aż dostała wypieków na twarzy!
Talia gratulacje!!! Dużo zdrówka dla maluszka! Na pewno wszystko będzie dobrze kochana! :*
Jula trzymaj się dzielnie!
Pati masz już jakieś nowe wieści od Juli?
Lavendula gratulacje i dużo szczęścia i miłości w małżeństwie!
Fk trzymaj się jeszcze jak najdłużej w dwupaku!
Agata zdjęcia śliczne! Ich za widoki! A Twój brzuszek taki zgrabniutki.
Mi właśnie laktacja ruszyła pełna para, ściągam juz po 50ml co 3h! Ale cycki zaczęły bardzo boleć, mam nadzieję że to normalne.
Jedziemy zaraz do dzieci, potem do was zajrzę zobaczyć co tu się dzieje.Mag.1990, Viviana, ÓptimusPrime, AgataP, Lavendula, xpatiiix3, Agusia ;), anusiaa90, sisiiii, Florentine, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:A masz moze porownanie z pozniejszym usg?
No w 29 to w szpitalu na innym usg przez innego lekarza mierzone, a w 28 I 32 to u mojej gin...
Zaczynam odchodzic od zmyslow powoli..
Optimus wdech i wydech i spokój, te pomiary to czasem o kant obić, mnie raz gin nie był w stanie zmierzyć nóżki Małej, bo tak schowała, no kombinował, ugniatał, kazał wstać w końcu włapał wymiar tyle ile się udało i w 30tc zmierzył nóżkę na 27, Jezu to dopiero było, ale mówił, że złapał pomiar tylko do wagi, bo on jest niemiarodajny bo się Mała chowa, potem w szpitalu jak mi mierzyli, Mała była pośladkowo i nóżka w 31tc zmierzona już dobrze wyszło ok równo 31tc. Nóżki naprawdę cięzko czasem zmierzyć, poza tym raz mi gin zmierzył ja patrze w domu na usg zdjęcie a jednak pomiar nie był równo od kostki do kostki. Na następnej wizycie zwróc uwagę gince o to, przyglądaj się podczas pomiaru, głowa do góry, nic nie czytaj i sobie nie wmawiaj bo dostaniesz po du... ok?ÓptimusPrime, paula1234, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Zauważyłam pewną zależność wśród rozpakowanych i rozpakowujących się a mianowicie
Madlen222
Talia22
Jula222
Nosz przecież wszystkie mają same 2 w nickachczyż to zbieg okoliczności tylko?
Troszę się zaniepokoiłam gdyż ja też takową posiadam, a dla nas to zdecydowanie za wcześnie!
PS: gratulacje Talia ! Julia trzymajcie się dzielnie!
ło Jezu to moje 27 też się liczy!!!niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarzena27 wrote:ło Jezu to moje 27 też się liczy!!!
Laski, Wy jeszcze pomyslcie o wplywie slupow telegraficznych na naturalny przyrost tkanki miesniowej studentow bibliotekarstwa w krajach 3.swiata!!!
No nie nakręcac sie tymi 2- kami
natasza82, mada_lena, scindapsus, Lavendula, Marzena27, KUNIAK, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Dziewczynki, mam do Was prosbe.
Czy moglybyscie mi podac dlugosc Fl i HC Maluchow z okolicy 32 tyg, 29 tyg I 28 jak macie.
Cos sie zaczynam przejmowac troche, bo Fl w 28 mam 5.17, w 29 -5.91, a w 32- 5.93
A HC mam w 28 - 26, 74, 29 - 28, 90., 32 - 30, 71.
Juz sie naczytalam w internecie roznych strasznych rzeczy I zaczynam panikowac strasznie, az dusznosci dostalam...
Kurka, ale sie przejmuje...
Bede wdzieczna, jak cos pomozecie..
19+0, 25+2, 29+2, 33+3
HC 158, 233, 274, 304
AC 140, 197, 244, 262
FL 27, 44, 53, 60ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak mam zmierzyć brodawke sutkową bo nie wiem jakie te osłonki do karmienia kupić?
Ja bym przylozyla kartke papieru, zrobila obwodke I kolko wyciela, pozniej przylozyla koleczko do oslonki
Lub centymetrem od gory do dolu a pozniej cm sprawdzic na oslonce