Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze co za emocje dzisiaj ! Dziewczyny trzymajcie sie cieplutko:*
Ewelina nie martw sie maz zrozumie....moj ma mnie dzis dla odmiany w D. Zero odezwu caly dzien. Za to mama wpadla ogarnela mi pranie i kuchnie:) a ja opchalam sie w tym czasie zasmazanym buraczkiem i devolajami
Optimus kochana nie nakrecaj sie pomiarami. Wszystko zalezy od sprzetu, lekarza itp itd. Wazne, ze rosnie
Lavendula duuuuzo milosci i wszystkiego co najWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 18:22
ÓptimusPrime, Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, ja też miałam męczący wieczór i nockę. Młody pół dnia siedział mi bardzo nisko, co dawało się we znaki. Wieczorem brzuchol stwardniał, ale skurczy nie było, potem nażłopałam się soku pomarańczowego i zaczęła się akcja. Kręgosłup nawalał i musiałam gimnastykę porobić, bo nie wyrabiałam i z brzuchem i kręgosłupem, łyknęłam nospę i troszkę przeszło, aż miałam ochotę powisieć na nietoperza, co by Młody dał pęcherzowi i jelitom odpocząć. Chodziłam jak stuletni paralityk. W nocy jak nigdy złapało mnie boleśnie na 2 i nie ma zmiłuj, rozbudziłam się i usnąć nie mogłam, ech... jeszcze trochę, jeszcze trochę...
-
nick nieaktualnyMadlen super ze laktacja jest !
Optimus nei nakrecaj sie blagam,wiem ze trudno bo ja tez z tych co sie nakrecaja...
trzymam za wszytskie kciuki i zycze milego wieczoru ja lece na urodziny do znajomej...nie pisac za duzo zebym potem nie musiala 10000000 stron nadrabiac
buziakiiii!!!ÓptimusPrime, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Talia gratulacje:) Dużo zdrówka dla Ciebie i Tymka:)
Lavendula przede wszystkim dużo miłości, wytrwałości i wyrozumiałości w małżeństwie:)
No dziewczyny ja też mam 2ale co ma być to będzie. Myślę, że to tylko bardzo fajny zbieg okoliczności:)
Lavendula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOptimus Nina inaczej "Ninja" miala takie wymiary
HC 31+4 300mm
AC 31+4 281,1mm
FL 18+3 28mm , 21+5 39mm, 31+4 62mm
mam nadzieje ze nic nie pokiełbasilam bo w pospiechu pisze bo juz spozniona jestem...lece papappa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 18:49
ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Dziewczynki, mam do Was prosbe.
Czy moglybyscie mi podac dlugosc Fl i HC Maluchow z okolicy 32 tyg, 29 tyg I 28 jak macie.
Cos sie zaczynam przejmowac troche, bo Fl w 28 mam 5.17, w 29 -5.91, a w 32- 5.93
A HC mam w 28 - 26, 74, 29 - 28, 90., 32 - 30, 71.
Juz sie naczytalam w internecie roznych strasznych rzeczy I zaczynam panikowac strasznie, az dusznosci dostalam...
Kurka, ale sie przejmuje...
Bede wdzieczna, jak cos pomozecie..
Po pierwsze, to nie czytaj niczego na interneciePo drugie nasze dzieciaczki są już tak duże, że te pomiary są nie miarodajne
Pewnie lekarz źle złapał pomiar dlatego tak wyszło, bo przecież wcześniej wszystko rosło w porządku
Teraz bardzo często są niesamowite rozbieżności i błędy w pomiarach, tak samo jak z tym moim brzuszkiem, młody inaczej się ułożył i już całkowicie inne pomiary, tak więc nie martw się
A twój młody ma taką kość udową w 32 tygodniu, co mój w 33
Poza tym, to czasem jest tak, że różne części różnie rosną w danym tygodniu
Nic się nie martw naprawdę wszystko będzie dobrze
To są tylko urządzenia, które mogą się mylić
Maga31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnye_v_e wrote:Po pierwsze, to nie czytaj niczego na internecie
Po drugie nasze dzieciaczki są już tak duże, że te pomiary są nie miarodajne
Pewnie lekarz źle złapał pomiar dlatego tak wyszło, bo przecież wcześniej wszystko rosło w porządku
Teraz bardzo często są niesamowite rozbieżności i błędy w pomiarach, tak samo jak z tym moim brzuszkiem, młody inaczej się ułożył i już całkowicie inne pomiary, tak więc nie martw się
A twój młody ma taką kość udową w 32 tygodniu, co mój w 33
Poza tym, to czasem jest tak, że różne części różnie rosną w danym tygodniu
Nic się nie martw naprawdę wszystko będzie dobrze
To są tylko urządzenia, które mogą się mylić
-
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:A mogłybyście mi powiedzieć jaką średnicę mają wasze brodawki sutkowe?
Chce kupic takie nakladki tylko nie wiem czy ja mam małe czy standardowe brodawki...
http://www.aptekagemini.pl/lovi-oslonki-na-piersi-male-rozmiar-s-2-sztuki.html
O to Ci chodzilo?
-
Łojezu! Przestawiliśmy z mężem w pokoju w sensie sypialni. Masakra jakie małe to mieszkanie. Mąż jakiś zły ogólnie a brak miejsca dodatkowo go wkurwia. Ehh jakoś będziemy musieli się zmieścić, nie ma wyjścia...ogólnie wczoraj pogadaliśmy i mi powiedział że się boi że młody będzie go wkurwiał płaczem. No na pewno tak będzie, ja też siE tego boję ale wiem że miłośC do niego nam pomoże przetrwać te chwile bezsilności i wyczerpania. Kolega mu w pracy nagadał jak to ciężko itd i ten teraz się boi i martwi..
caśka lubi tę wiadomość
-
ÓptimusPrime wrote:Kurcze, staram sie nie nakrecac, ale chyba w przyszlym tygodniu umowie sie do jakiegos 3 lekarza...jeszcze w srode do szpitala z ta pseudo cukrzyca mam isc...zwariuje
Ja ostatnio byłam badana na IP, u mojego Gin i na patologii [ 3 różne urządzenia, 3 różne osoby ] wyszły mi takie pierdoły --> np. różnica w wadze - dzień po dniu ponad pół kilograma !! Ilości wód inne, wymiary Pyzy, długości szyjki - zerknij na mój wykres.... - w końcu poszłam do mojej poprzedniej Gin - poprosiłam o sprawdzenie wszystkiego - dziecię rozwija się podręcznikowo, szyjka 4cm [!!!], wody "no prawie w normie", żadnego powodu do paniki a błędy w pomiarach to norma, wystarczy że dziecię się rusza za bardzo przy badaniu... - a państwo na patologii wyznaczyli mi dwie następne wizyty, bo normy poprzekraczane i do specjalisty mnie odesłać trzeba..... Więc wierzę, że u Was wszystko OK, a jeśli Cię to uspokoi umów się z jakimś dobrym ginem z dobrym USG i będziesz spać spokojnie :*Mag.1990, ÓptimusPrime, Dotty84, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Właśnie wrocilam..
A wiec u Juli cisza.. Cos czuje ,ze urodziła...
U FK bez zmian bo chwile z Nią pogadałam przez telefon
A ja okropne sie czuje na serio tarczyca mi szwankuje i jest mi tak duszno jakby normalnie mogę nabrać powietrza ale jakby było za malo tlenu w tym powietrzu...trochę skurczy miałam ale bezbolesnych 15-20sekundowek wiec jest ok
IDE polezeć biodro szwankuje..
Livia
Nela
Marcel
-
A ja niedawno wróciłam z festynu i byli harcerze gdzie pokazywali jak wygladanresuscytacja u noworodka, pokazala mi dziewczyna wszystko. Co zrobic z dzieckiem w roznych syt zagrazajacych zycie, zakrztuszenie, polknoecie jakiegos guzika czy zapomnieniu o oddychaniu bonczasem maluchom sie to zdaza. A propos czy ktosnznwas bedzie kupowal ten detektor oddechu??
-
nick nieaktualnyDzieki, Lavendula!
Faktycznie Twoj wykres jest jak Alpy czasami
Mysle, jak mnie nie zatrzymaja w szpitalu w srode, to umowie sie do jakiegos specjalisty...
Moze faktycznie zle sie ulozyl..bo mial raczki I stopki przy buzce, komicznie wygladalLavendula lubi tę wiadomość