X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze co za emocje dzisiaj ! Dziewczyny trzymajcie sie cieplutko:*
    Ewelina nie martw sie maz zrozumie....moj ma mnie dzis dla odmiany w D. Zero odezwu caly dzien. Za to mama wpadla ogarnela mi pranie i kuchnie:) a ja opchalam sie w tym czasie zasmazanym buraczkiem i devolajami :)
    Optimus kochana nie nakrecaj sie pomiarami. Wszystko zalezy od sprzetu, lekarza itp itd. Wazne, ze rosnie :)
    Lavendula duuuuzo milosci i wszystkiego co naj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 18:22

ÓptimusPrime, Lavendula, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nic nie wiem co u juli a u FK bez zmian ją na urodzinach jeszczego i telefon pada jak wrócę do domu odezwę się :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja też miałam męczący wieczór i nockę. Młody pół dnia siedział mi bardzo nisko, co dawało się we znaki. Wieczorem brzuchol stwardniał, ale skurczy nie było, potem nażłopałam się soku pomarańczowego i zaczęła się akcja. Kręgosłup nawalał i musiałam gimnastykę porobić, bo nie wyrabiałam i z brzuchem i kręgosłupem, łyknęłam nospę i troszkę przeszło, aż miałam ochotę powisieć na nietoperza, co by Młody dał pęcherzowi i jelitom odpocząć. Chodziłam jak stuletni paralityk. W nocy jak nigdy złapało mnie boleśnie na 2 i nie ma zmiłuj, rozbudziłam się i usnąć nie mogłam, ech... jeszcze trochę, jeszcze trochę... ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troche .... :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen super ze laktacja jest ! :) Optimus nei nakrecaj sie blagam,wiem ze trudno bo ja tez z tych co sie nakrecaja...

trzymam za wszytskie kciuki i zycze milego wieczoru ja lece na urodziny do znajomej...nie pisac za duzo zebym potem nie musiala 10000000 stron nadrabiac :)

buziakiiii!!!

ÓptimusPrime, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia gratulacje:) Dużo zdrówka dla Ciebie i Tymka:)

Lavendula przede wszystkim dużo miłości, wytrwałości i wyrozumiałości w małżeństwie:)

No dziewczyny ja też mam 2 :) ale co ma być to będzie. Myślę, że to tylko bardzo fajny zbieg okoliczności:)

Lavendula lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus Nina inaczej "Ninja" miala takie wymiary :)

HC 31+4 300mm

AC 31+4 281,1mm

FL 18+3 28mm , 21+5 39mm, 31+4 62mm

mam nadzieje ze nic nie pokiełbasilam bo w pospiechu pisze bo juz spozniona jestem...lece papappa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 18:49

ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dziewczynki, mam do Was prosbe.
    Czy moglybyscie mi podac dlugosc Fl i HC Maluchow z okolicy 32 tyg, 29 tyg I 28 jak macie.
    Cos sie zaczynam przejmowac troche, bo Fl w 28 mam 5.17, w 29 -5.91, a w 32- 5.93
    A HC mam w 28 - 26, 74, 29 - 28, 90., 32 - 30, 71.
    Juz sie naczytalam w internecie roznych strasznych rzeczy I zaczynam panikowac strasznie, az dusznosci dostalam...
    Kurka, ale sie przejmuje...
    Bede wdzieczna, jak cos pomozecie..

Po pierwsze, to nie czytaj niczego na internecie :) Po drugie nasze dzieciaczki są już tak duże, że te pomiary są nie miarodajne :) Pewnie lekarz źle złapał pomiar dlatego tak wyszło, bo przecież wcześniej wszystko rosło w porządku :) Teraz bardzo często są niesamowite rozbieżności i błędy w pomiarach, tak samo jak z tym moim brzuszkiem, młody inaczej się ułożył i już całkowicie inne pomiary, tak więc nie martw się :) A twój młody ma taką kość udową w 32 tygodniu, co mój w 33 :) Poza tym, to czasem jest tak, że różne części różnie rosną w danym tygodniu :) Nic się nie martw naprawdę wszystko będzie dobrze :) To są tylko urządzenia, które mogą się mylić :)

Maga31 lubi tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogłybyście mi powiedzieć jaką średnicę mają wasze brodawki sutkowe?

Chce kupic takie nakladki tylko nie wiem czy ja mam małe czy standardowe brodawki...
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-oslonki-na-piersi-male-rozmiar-s-2-sztuki.html

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Po pierwsze, to nie czytaj niczego na internecie :) Po drugie nasze dzieciaczki są już tak duże, że te pomiary są nie miarodajne :) Pewnie lekarz źle złapał pomiar dlatego tak wyszło, bo przecież wcześniej wszystko rosło w porządku :) Teraz bardzo często są niesamowite rozbieżności i błędy w pomiarach, tak samo jak z tym moim brzuszkiem, młody inaczej się ułożył i już całkowicie inne pomiary, tak więc nie martw się :) A twój młody ma taką kość udową w 32 tygodniu, co mój w 33 :) Poza tym, to czasem jest tak, że różne części różnie rosną w danym tygodniu :) Nic się nie martw naprawdę wszystko będzie dobrze :) To są tylko urządzenia, które mogą się mylić :)
    Eve, no mam taka nadzieje...ale strach jest....ale I'll be positive...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A mogłybyście mi powiedzieć jaką średnicę mają wasze brodawki sutkowe?

Chce kupic takie nakladki tylko nie wiem czy ja mam małe czy standardowe brodawki...
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-oslonki-na-piersi-male-rozmiar-s-2-sztuki.html
    Z otoczka mam niby 11, a sam sutek niby 3...
    O to Ci chodzilo?

• Nata Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łojezu! Przestawiliśmy z mężem w pokoju w sensie sypialni. Masakra jakie małe to mieszkanie. Mąż jakiś zły ogólnie a brak miejsca dodatkowo go wkurwia. Ehh jakoś będziemy musieli się zmieścić, nie ma wyjścia...ogólnie wczoraj pogadaliśmy i mi powiedział że się boi że młody będzie go wkurwiał płaczem. No na pewno tak będzie, ja też siE tego boję ale wiem że miłośC do niego nam pomoże przetrwać te chwile bezsilności i wyczerpania. Kolega mu w pracy nagadał jak to ciężko itd i ten teraz się boi i martwi..

caśka lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Z otoczka mam niby 11, a sam sutek niby 3...
    O to Ci chodzilo?

Tak właśnie o to ! Dziękuję :)
    Wnioskując moje nie są standardowe tylko małe, brodawka mierzona u podstawy ma 2cm.

lkc lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Kurcze, staram sie nie nakrecac, ale chyba w przyszlym tygodniu umowie sie do jakiegos 3 lekarza...jeszcze w srode do szpitala z ta pseudo cukrzyca mam isc...zwariuje

Ja ostatnio byłam badana na IP, u mojego Gin i na patologii [ 3 różne urządzenia, 3 różne osoby ] wyszły mi takie pierdoły --> np. różnica w wadze - dzień po dniu ponad pół kilograma !! Ilości wód inne, wymiary Pyzy, długości szyjki - zerknij na mój wykres.... - w końcu poszłam do mojej poprzedniej Gin - poprosiłam o sprawdzenie wszystkiego - dziecię rozwija się podręcznikowo, szyjka 4cm [!!!], wody "no prawie w normie", żadnego powodu do paniki a błędy w pomiarach to norma, wystarczy że dziecię się rusza za bardzo przy badaniu... - a państwo na patologii wyznaczyli mi dwie następne wizyty, bo normy poprzekraczane i do specjalisty mnie odesłać trzeba..... Więc wierzę, że u Was wszystko OK, a jeśli Cię to uspokoi umów się z jakimś dobrym ginem z dobrym USG i będziesz spać spokojnie :*

Mag.1990, ÓptimusPrime, Dotty84, mada_lena lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrocilam..

A wiec u Juli cisza.. Cos czuje ,ze urodziła...

U FK bez zmian bo chwile z Nią pogadałam przez telefon ;)

A ja okropne sie czuje na serio tarczyca mi szwankuje i jest mi tak duszno jakby normalnie mogę nabrać powietrza ale jakby było za malo tlenu w tym powietrzu... :/ trochę skurczy miałam ale bezbolesnych 15-20sekundowek wiec jest ok ;) IDE polezeć biodro szwankuje..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze oby nic zlego u Juli sie nie wydarzylo albo zatrzymali porod a jest tak wykonczona ze odpoczywa. Oj bedzie nocka nieprzespana poki nie bedzie informacji

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niedawno wróciłam z festynu i byli harcerze gdzie pokazywali jak wygladanresuscytacja u noworodka, pokazala mi dziewczyna wszystko. Co zrobic z dzieckiem w roznych syt zagrazajacych zycie, zakrztuszenie, polknoecie jakiegos guzika czy zapomnieniu o oddychaniu bonczasem maluchom sie to zdaza. A propos czy ktosnznwas bedzie kupowal ten detektor oddechu??

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv - dzięki ogromne za te podpowiedzi co do pomiaru tętna!!! Bardzo pomocne!!!! :)

Viviana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja mam nowe nie będę używać właśnie lovi chcesz to Ci odesle je ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, Lavendula!
    Faktycznie Twoj wykres jest jak Alpy czasami :) ;)
    Mysle, jak mnie nie zatrzymaja w szpitalu w srode, to umowie sie do jakiegos specjalisty...
    Moze faktycznie zle sie ulozyl..bo mial raczki I stopki przy buzce, komicznie wygladal ;)

Lavendula lubi tę wiadomość

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ