Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
maaartinka wrote:Agusia świetne te body tez takie kupie jak malutki się urodzi bo nie wiem jaki rozmiar wzisc..
Ale niestety mój M upiera się ze on nie pozwoli zeby mu syna w rajstopki ubierac. Glupol
Aj tam faktycznie głupol, przecież to jest małe dziecko, i musi być dobrze ubrany, jedyny czas kiedy można zakładać rajstopki hihi, ja na święta chciałam, żeby był elegancki więc dlatego kupiłam te body + spodnie w kant o takie (też od tego samego dostawcy - mam szare są cieńsze i granatowe sztruksowe grubsze) http://allegro.pl/show_item.php?item=4618004331
więc muszą być rajstopki pod spodniami, nie wyobrażam sobie gołych nóżek tylko ze skarpetkami.
Ja kupuje na 62 bo wiem, że synek maluchem nie będzie, a i w święta będzie miał ok m-c więc myślę, że będzie ok -
Witam z rana
My już też po śniadanku. Od kilku dni jem activie albo kefir z kanapką, zeby coś ruszyło się tam w jelitach bo mi zatkało
Ale coś słabiutko.. Jutro chyba zacznę od ciepłej wody z cytryną.
I wiem wiem.. ze przy tym najlepiej odpuścić słodycze.. ale jak? Kiedy one na mnie tak paaatrzą
A co do myślenia juz w łóżku o jedzeniu, to mąż się śmieje, bo nawet w sobotę czy niedzielę nie poleżę, tylko go wyciągam do kuchni, bo w zołądku puuusto i jeść tzrebalkc, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Maartynika ja mam ten materac ale nie pralam go, no bo niby jak? Wyprane mam posciele i przescieradla i juz
zreszta nie zamierzam popadac w paranoje, wkladu z wozka tez nie pralam
Co do ubranek swiatecznych to jeszcze nie planuje, mala bedzie miec juz dwa miesiace, zobaczymy jaka duza bedzie i wtedy kupie, przecciez sklepow pod nosem jest pelnoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:03
natasza82 lubi tę wiadomość
-
Agusia miałam na myśli ta powłokę w której jest materace, ten materiał na zameczek który można ściągnąć.. Ale on ma właśnie wszyta gryke
dziwnie tak..
Oj tak mi tez się podobaja takie eleganciki malesuper slodko to wygląda
Mój twierdzi ze przeciez kupuje się ocieplane spodnie i skarpety wysokie.. I po sprawie.. Ale i tak ja robię zakupy i ja będę ubierała wiec..a przecież synka nie będzie specjalnie rozbieral
chyba
Nawet nie wiesz ile mu tlumaczylam ze na materac musi byc ochraniacz jakiś jakby przypadkiem przesikal pieluche.. Bo tez ciągle slyszalam ze jego syn nie będzie tak spal.. I zebym sama sobie cos pod prześcieradł dala czy mi wygodnie będzieoj te chłopy..
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
A ja Wam powiem, że trochę się nawet cieszę z tej diety, gdyby nie cukrzyca, w życiu bym sobie nie odpuściła słodkości w ciąży, a tak dzięki temu podoba mi się mój wynik 11 kg na plusie w 8 m-c, zmniejszył mi się cellulit, nawet mam mniejszy niż przed ciąża, pupka ładnie się zmniejszyła, mąż nie może się napatrzeć teraz na mnie i mimo wielkiego brzucha non stop mnie zachwala
a po porodzie dzięki temu szybciej się wróci do swojej wagi
lkc, natasza82, Fidelissa, Amnezja lubią tę wiadomość
-
A mi chyba juz ten połóg się skończył mowia że normalne ,bo miesiąc krócej w ciąży byłam a Dzwoniłam do gina dzisiaj juz same takie karmelkowe plamienie przy karmieniu a krwi zero wczoraj ma plamka tylko czyli chyba taka moja uroda po Marcelu do 3tyg plamienia były czyli widocznie szybko się oczyscilam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:07
lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Rybka Nemo wrote:Witajcie. Za mną paskudna noc. Budziłam się co godzinę. Brzuch bolał jak podczas okresu. Normalnie zaczynam nienawidzić nocy i spania. Mała nadal nie obróciła się, więc jak zacznie się akcja to od razu cesara. Blee nie chcę tego. Nie chcę tego ale niestety nie mam wpływu na ułożenie małej w brzuszku.
Oj słodycze ja też ostatnio jem i to bardzo dużo. Jak w pierwszym i drugim trymestrze nie mogłam na Nie patrzeć tak teraz to codziennie muszę zjeść.
Kochana mój sie obrócił dopiero właśńie w 36 tygodniu - trzymam kciukiRybka Nemo lubi tę wiadomość
-
Maartinka z jednej strony współczuje z drugiej fajnie, że się interesuje
mój maż to spoko nie miesza się w zakupy a jak przychodzą paczki to się cieszy i widać, że jest zadowolony z moich wyborów, sam wybrał kilka rzeczy jak byliśmy w sklepie i praktycznie wózek na czym mi bardzo zależało
A poza tym ufa mi całkowicie i nie wtrąca się w moje decyzje dopóki nie poproszę o pomocma wiele spraw na głowie i nawet go nie wtajemniczam czy body ma być żółte czy niebieskie hihi
Odnośnie materaca w takim razie nie pomogę bo jeszcze nie mam, jutro wyciągnę męża żeby obejrzeć łóżeczko bo to czas i pora -
Witamy
Dziś ciąża donoszona
Kostki nadal widoczne
Na śniadanko wsunęłam miseczkę klejącej owsianki mniaaaammmmm
Humor OK, pogoda się poprawia - może jakiś spacer jesienny zaliczę.
No i wypadałoby zaliczkę za Brykę Pyzy wpłacić.
miłegooooAgusia ;), anusiaa90, lkc, Maga31, ChciałabymJuż, sisiiii, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Wyprawa do Lidla: Dzisiaj za 10 ósma byłam pod lidlem z synem mym Dominikiem. Dobrze, ze teściowie przyszli, bo wyszłabym z siebie. Cel był następujący: spodnie niebieskie narciary dla syna rozmiar 134/140. Problem zaczął się już po otworzeniu drzwi bo tłum mi syna porwał, to znaczy babsko jedne przebrzydłe grube obleśne i stare; mały łzy w oczach bo go cisnęła na szybę - no i ja nie wstrzymałam, babę za fraki i z ryjem, aż się tłum zatrzymał. Baba niższa o 15 cm ode mnie więc wyłowić babsztyla ciężko nie było. Generalnie Dominik z boku stał, ale ta jak torpeda w koleję wleciała.
Późńiej ludzie zaczęli biec po ciuchy - pędzić raczej - dobrze, ze teść mi jakieś spodnie wyłowił, bo ja to bez szans bym była. Cosik nerwowa jestem , ale mocherowych beretów nie znoszę.
sorki, musiałam dać upust nerwom -Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 10:24
xpatiiix3, lkc, Maga31, misiaczk25, AgataP, Rybka Nemo, sisiiii, natasza82, Fidelissa, blue00 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Obudziałam się dzisiaj po 2 niedość, że głodna to jeszcze z bólem pipki, który nie puszcza aż do teraz. Nie jest to mocny ból, ale nieprzyjemny. Może coś tam się zaczyna dziać ?
Mnie z w I trymestrze odrzucało od słodyczy, w II i III miałam fazę, że musiałam zjeść, a teraz znowu nie mam ochoty od jakiegoś czasu
maaartinka ja mam taki materac, ale go nie prałam, bo właściwie po co ?;p
Dziecko nie będzie leżało bezpośrednio na nim tylko na prześcieradle ;p
-
nick nieaktualny
-
Witam, oj pospałam dzisiaj. Noc taka se bo nos zawalony i oddychać nie mogłam dodatkowo serce mi waliło jak cholera i mąż mówił że chyba mam szybki puls bo nawet tak oddycham fazami jakby...do lekarza z katarem nie idę wolę unikać antybiotyków i tak już biorę trochę tych tabletek ehhh. Mamadomina dobrze zrobiłaś, lidl spoko ale ta walka o ciuchy mnie wkurwia..Pati super że już się oczyściłaś.
Ja uwielbiam wszystko co ma czekoladę, no niestety tak już mam. Czopki na kolegę hemoroida pomogły i się schowałjupi!!
od smarkania to mnie normalnie już wczoraj brzuch bolał, mięśnie chyba czy coś bo tak przy smarkaniu jedynie..
Ja wolałabym nie przenosić ciąży bo wtedy będę musiała czekać na poród w szpitalu, a ja nie chce!!!!
no i a propos słodyczy na śniadanie kanapka z nutellą i druga z dżemem i białym seremAgusia daj znać jak po praniu ten bodziak, ja zapisałam stronkę i kupię po narodzinach tą w kratę będzie w sam do sweterka pasowała
Agusia ;), Agata92, Maga31, Strupka, AgataP, xpatiiix3, HANA, Rybka Nemo, ChciałabymJuż, lkc, Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my
Dzis zaczynamy 38 tc, ciaza donoszona!
Wszystko niby gotowe... tylko torby trzeba spakowac.. ale nie wiem w co.. taka zwykla wydaje mi sie za duza, w mniejsza sie nie zmieszcze <jak zyc?>
Maz wraca w piatek, zaczynamy akcje serduszkowanie.. a w poniedzialek szpital. Mam nadzieje, ze Szymek z lekarzem sie dogadaja i nie bede musiala tam lezec do terminu (21dni!) a co gorsza nawet dluzej!Nata, Maga31, santoocha, Lavendula, lkc, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Hej hej:-) my po wizycie:-) przeplywy w normie!!!! mala wazy 2300:-) za 2 tyg kładą mnie juz do szpitala,bo mam cukrzyce i konflikt i najprawdopodobniej beda wywoływać w 37-38tyg,bo na szyjkę ze sama się skróci chyba nie mam co liczyć dalej 4 cm....w piątek za tydz przeplywy w szpitalu i spotkanie z moja gin i ordynatorem,jejku jak mi ulżyło z tymi przepływami uffff
Agusia ;), Agusia ;), Nata, Paju, Agata92, Maga31, zupaztytki, xpatiiix3, AgataP, santoocha, Rybka Nemo, sisiiii, lkc, Madlen222, Fidelissa, Amnezja lubią tę wiadomość
-
Optimus chyba sudocremem coś Pati pisałam bo pipkę sklejał czy cuś.
My mieliśmy kupić materac gryka-pianka-kokos ale pani w sklepie nam odradziła bo raz że mamy monitor oddechu i ruszająca się dzidzia może grykę w ruch wprawić i będzie nam piszczał, po drugie powiedziała że w gryce mogą zalęgnąć się robale, no i mnie wystraszyła, dlatego te co mają to niech co jakiś czas tam zaglądają. Ta kobitka nam opowiadała że dziecko chorowało i nie wiadomo było dlaczego a okazało się że te robaczki coś tam wydzielały i mały ciągle chory był. Nie wiem na ile to prawda no ale.
Wstawię Wam jeszcze pojazd naszego synkaAgusia ;), anusiaa90, Agata92, Maga31, ÓptimusPrime, misiaczk25, xpatiiix3, AgataP, santoocha, ChciałabymJuż, sisiiii, lkc, Madlen222, Fidelissa, scindapsus, Amnezja lubią tę wiadomość
-
Widzisz Natasza, mówiłam, ze będzie dobrze i żebyś się nie stresowała, też się zastanawiałam nad tym ostatnio, że jak lekarz nie będzie chciał robić CC ze względu na wagę będę chciała umówić się na wywołanie, zawsze w 38 tygodniu dziecko jest mniejsze niż w 40
czekam na to USG
EDIT: A powiedz co gin powiedziała odnośnie ketonów w moczu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:01
natasza82 lubi tę wiadomość