X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata też mam Jedo tylko granatowy z białą ekoskórką na białym stelażu i zwykłe koła, też się nie mogę napatrzeć hihi :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pisała o sudocremie, ogólnie nie stosuje się go jako krem pielęgnujący tylko jak już się pojawią odparzenia. Tak samo jak każdym krem, który zawiera cynk

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądaliśmy ten granatowy ale mój maż nie chciał białego stelaża ehhh, no i poszliśmy na kompromis i wybraliśmy ten kolor. Wózek jest super mam nadzieję, że będziemy zadowolone :-)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza u mnie nadal nic nie skrocone, pozamykane.. jak tak dalej pojdzie to w grudniu urodze :P

lkc, natasza82 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem Wam, że coś z tymi słodyczami w trzecim trymestrze jest...
    Ja ogólnie jestem z tych niejedzących (słodyczy), tzn przed ciążą byłam... Od jakiegoś miesiaca nie ma dnia bez czegoś słodkiego - albo nawet bez całej masy czegoś słodkiego :)

Mam nadzieję, że po ciąży mi przejdzie i znów nie będę ich lubić :D

Maga31, ChciałabymJuż, sisiiii lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem Wam, że coś z tymi słodyczami w trzecim trymestrze jest...
    Ja ogólnie jestem z tych niejedzących (słodyczy), tzn przed ciążą byłam... Od jakiegoś miesiaca nie ma dnia bez czegoś słodkiego - albo nawet bez całej masy czegoś słodkiego :)

Mam nadzieję, że po ciąży mi przejdzie i znów nie będę ich lubić :D

Lavendula lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Też oglądaliśmy ten granatowy ale mój maż nie chciał białego stelaża ehhh, no i poszliśmy na kompromis i wybraliśmy ten kolor. Wózek jest super mam nadzieję, że będziemy zadowolone :-)

Hehe to ja powiedziałam, że dla mnie priorytet to biały stelaż a kolor gondoli już mniej ważny :) i bardziej spodobał nam się właśnie granat, myślę, że będziemy zadowolone dużo czytałam, mamuśki piszą, ze go nie oszczędzają i nie zamieniłyby na żaden inny :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Niedawno wstałam. Wczoraj chodziłam jak nakręcona a dzisiaj ledwo siedzę przed tv. Jednak trzeba się oszczędzać teraz. Mój Adaś wczoraj i dzisiaj rano mówił do Wituśka, że może już wychodzić. Widać, że chce żeby synek już był z nami :)

Co do wózków to też mam Jedo fyn :)
    a370ff4c7153bb81med.jpg

Miłęgo dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:11

Agusia ;), Nata, xpatiiix3, AgataP, ChciałabymJuż, sisiiii, Lavendula, lkc, Maga31, Madlen222, Fidelissa, Amnezja lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata - bodziak uprany jak dla mnie wszystko ok po praniu, nic się nie zmieniło, a prałam w 40 stopniach :)

Wstawiłam właśnie 3 pralkę i idę na miasto po rybkę, nie wiem jak dojdę bo mały grzebie mamusi, ale przyzwyczaiłam się do tych codziennych spacerków :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Optimus chyba sudocremem coś Pati pisałam bo pipkę sklejał czy cuś.
    My mieliśmy kupić materac gryka-pianka-kokos ale pani w sklepie nam odradziła bo raz że mamy monitor oddechu i ruszająca się dzidzia może grykę w ruch wprawić i będzie nam piszczał, po drugie powiedziała że w gryce mogą zalęgnąć się robale, no i mnie wystraszyła, dlatego te co mają to niech co jakiś czas tam zaglądają. Ta kobitka nam opowiadała że dziecko chorowało i nie wiadomo było dlaczego a okazało się że te robaczki coś tam wydzielały i mały ciągle chory był. Nie wiem na ile to prawda no ale.
    Wstawię Wam jeszcze pojazd naszego synka 206xve8.jpg

To Jedo Fyn, prawda? :) U nas taki sam czeka :)

Nata lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 16 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO tylko jak tak patrze, to chyba ciemniejszy mam :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabyjuż ale też masz zieloną wstawką? może zdjęcie aż tak kolorów nie oddaje :-) Agata też fajny kolorek ja chciałam też z tym takim przeszyciem jak Ty masz po środku gondoli ale te kolory u nas ciemne jakieś były, nie widziałam takiego jasnego materiału :-)aaa nie widziałam tylko mąż uznał że za jasny, a w sumie ten z zielenią też jest jasny hehe tak czy siak i tak zadowolona jestem bo mąż chciał bardzo granatowo-biało-czerwony ale mnie się nie podobało jakoś to zestawienie w wózku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:34

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba sudocrem i inne z tlenkiem cynku w małych ilościach na sama pupe nie zaszkodzi raczej ale jak częściej się stosuje powoduje sklejanie się warg sromowych u dziewczynek siostra ma 7 lat i co raz jest problem bo jak była mala nikt wczesniej nie mówił ze nie można i baaardzo dużo dziewczynek ma problem,ja mam bepanthenu baby dla mnie jest zajebisty a sudocrem uzywam tylko dla Marcella ;) i ogólnie malej nic z tlenkiem cynku nie będę używać ;) mam przestrogę w postaci siostry i córek koleżanek bo potem na żywca rozrywają pod narkoza chyba o ile dobrze pamietam... I szkoda dziecka wiec wole unikac ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:43

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co macie na obiad dzisiaj? ja nie mam pomysłu ;/

rfnnk6n.png

Wysłany: 16 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata oj.. to ja nie zauważyłam jakoś tego zielonego na zdjęciu :P Nie, ja mam cały szary i właśnie jest dość ciemny tak jak mówisz. Ale to był kompromis. Bo ja chciałam ten wózek, tylko z wstawką z jakiegoś kolorku. A mąż nie chciał kolorków. Zgodził się na ten wózek pod warunkiem, ze będzie jednobarwny. Tylko ma połączenie różnych faktur.

Nie wiem jak tu wkleić zdjęcie więc wkleje link z internetu.
    http://wozki.com.pl/p/2013/06/nowosc-2013-jedo-fyn-4ds-wersja-memo-2w1-rozne-ko-2-3283489087.jpg
    Taki mam, ze srebrnym stelażem i kołami z metalowymi szprychami :)

Nata, natasza82 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 16 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obiad nie mam pomysłu, choć chodzą za mną łazanki. Ostatnio chodziły gołąbki i już zrealizowałam zachcianki :P A teraz łazanki bym zjadła tylko nie pójdę do sklepu bo nie chce mi się dźwigać kapusty i tych innych pierdół. Może męża wyślę po pracy.. chyba, że podsuniecie jakiś bardziej atrakcyjne danie :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Ja pewnie same szpitalne smakolyki :) :kolorowa wode z rozgotowanymi ziemniakami I rozgotowany makaron z papierem w kształcie miesa I polewa glutowa ;) mniam! Smacznego!

ChciałabymJuż, AgataP, Rybka Nemo, Lavendula, xpatiiix3, Dotty84, lkc, Maga31, Milaszka, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Parówki ;D
    Jak się nakręciłam na gotowanie w nowej kuchni, to do 23 siedziałam w garach, ale teraz już nie daję rady. Z pracy wracam o 19, nadal męczą mnie zatoki i kaszel, więc sorry.
    na dodatek czeka mnie parapetówka na 14 osób w niedzielę (rodzinna, więc obiad, gorące potrawy i przekąski), w poniedziałek parapetówka dla starszych tego rodu, to już po pracy, klasyka- jajka z majonezem, sałatka itp.

A znajomi etapami wieczorami, głównie przy pizzy i przekąskach.

Jak obrobię się z tą niedzielną imprezą to już będzie z górki.

ChciałabymJuż, Fidelissa lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, odkąd jestem w ciąży, po parówkach brzuch boli. Jakoś ich nie przyswajam :P Taki przepis na obiad odpada :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) ja musze zaraz do sklepu jechac wlasnie cos na obiad kupic,nie chce mi sie ale coz...

a teraz pytanko? nie muzismy przeciez smarowac pupy nieodparzonej za kazdym razem po zmianie pieluszki racja? takie mnie naszly przemyslenia pieluszkowe :P...a na noc? na noc smarowac? czy smarowac dopiero jak bedzie czerwona a tak to wietrzyc i czesto zmieniac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:03

‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ