Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
AgataP nam w szkole rodzenia mówili, że najlepiej smarować np. linomagiem bo jest tani. Chodzi o to, żeby tworzył taką barierę między pupką a tym co w pieluszce. Natomiast bepanthen jest bardzo dobry, ale drogi. A sudocrem to dopiero wtedy jak już są odparzenia, a nie cały czas.
A spodziewasz się synusia czy córeczki? Bo ja synka i nie wiem jak mam mu wietrzyć pupęJak ściągnę pieluchę to pokaże jaki ma olewający stosunek do całego świata i fontannę będzie robił
Takie już są chłopy
Maga31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć brzuszki
Ja od dwóch dni mam lenia nic mi się nie chcę tylko bym leżała to chyba zmiana pogody tak na mnie wpływa no ale nie ma co się lenić bo trzeba trochę ogarnąć w mieszkaniu i zrobić obiadek u mnie dzisiaj rybka zapiekana w sosie śmietanowo koperkowym plus frytkia co sobie będziemy żałować
Ja też jestem za tym żeby nie smarować za każdym razem jak się zmienia pieluchę jakimiś ciężkimi kremami z cynkiem takim jak np sudecrem pomijając płeć dziecka ani też wycieranie za każdym razem tymi chusteczkami tylko jakimś wacikiem i wodą im mniej chemii tym dla dziecka lepiej takie jest moje zdanie i nikomu go nie narzucamChciałabymJuż, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
Zaliczka na wózek wpłacona
Dokupiłam chusteczki w Rossmannie
Znów są pampersy te najmniejsze w dobrej cenie - zastanawiam się ile dziennie taki mały człowiek zużywa pieluch - dokupiłabym jeszcze, ale nie wiem czy nie wyrośnie za szybko.... Co na to doświadczone Mamy ??Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChciałabymJuż wrote:AgataP nam w szkole rodzenia mówili, że najlepiej smarować np. linomagiem bo jest tani. Chodzi o to, żeby tworzył taką barierę między pupką a tym co w pieluszce. Natomiast bepanthen jest bardzo dobry, ale drogi. A sudocrem to dopiero wtedy jak już są odparzenia, a nie cały czas.
A spodziewasz się synusia czy córeczki? Bo ja synka i nie wiem jak mam mu wietrzyć pupęJak ściągnę pieluchę to pokaże jaki ma olewający stosunek do całego świata i fontannę będzie robił
Takie już są chłopy
no ja spodziewam sie dziewuchyi co do sudocremu musze uwazac,wiec bede stosowac go w ostatecznosci ale wlasnie nie jestem pewna czy za kazda zmiana pieluszki smarowac tylek,u nas nie polecaja,jedynie co to woda z mydlem dla dzieci i to wsio.Jade teraz kupic wlasnie bepanthen tu w irlandii jest dosc tani ,niech lezy na polce,linomagu nie ma chyba nwet w Irl a sudocremu sie boje jak sie naczytalam o tych zrosnietych wargach sromowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:38
-
Ja zaszłam do Rossmanna chciałam kupić pampers 2 bo są w promocji i co d....pa nie było już ani jednej paczki...
Lavendula ja mam 3 paczki pampers zielone 1 i jedną paczkę Dada, myślę, że na początek spokojnie starczy a później się męża wyśle i dokupi w razie czego, słyszałam, że małe dzieci to i 10 pieluszek dziennie zużywająLavendula lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam sudocrem i zasypkę alantan zobaczę co się lepiej sprawdzi
Ps. ja nie będę smarowała po każdej zmianie pieluszki, będę obserwować pupkę i w zależności od wielkości kupyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:46
AgataP lubi tę wiadomość
-
misiaczk25 wrote:A i mam pytanie czy do którejś z was przychodzi położna już teraz przed porodem?
Ja akurat sama się będę fatygowała do położnej, zawsze to jakaś rozrywka - wyjście z domu
Ale do mojej przyjaciółki przychodziła do domu jeszcze przed porodem. Ona nie chodziła na żadną szkołę rodzenia, ani nic, więc wszystko co potrzebne dowiadywała się od położnej.misiaczk25 lubi tę wiadomość
-
A co do pieluch to każda koleżanka, która ma już maluszka mówi, zeby zaprzestać na jednej paczce, bo nie wiadomo jak z uczuleniem. Ja kupiłam Dady. Stwierdziłam, ze zacznę od tych tańszych, no i najblizej mam do biedronki, więc najwygodniej by było, gdyby je jednak przyswoił maluch
Aaa Lavendula i podobno takie maleństwo to przeba przebierać przed każdym karmieniem, a karmień ma być minimum 8 w ciągu doby. Może być i 12. To tyle pieluszek chyba trzeba liczyć. Ale to moje pierwsze dzieciątko więc na 100% nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:45
Lavendula, lkc lubią tę wiadomość
-
misia do mnie przychodzi przed porodem środowiskowa, myślę że jakoś w przyszłym tygodniu będzie dzwoniła do mnie. Cieszę się w sumie bo ma nam powiedzieć o tych wszystkich papierach do wypełnienia itp. Wyjęłam pierś z kurczaka z zamrażalnika, także dzisiaj ziemniaki, kotlet i kiszoniak
W przyszłym tygodniu chcę jechać do przyjaciółki do warszawy, mam nadzieję że nie urodzę u niejmiałam jechać w weekend ale niestety dopadło mnie to cholerne przeziębienie. Chyba trzeba kupić inhalator, w sumie przy dziecku też się przyda później.
Te dady to wcale tak tanio nie wychodza bo jest ich mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:45
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Ja na obiad mam brązowy ryż z warzywami z piekarnika, do tego łosoś również z piekarnika i surówka z pekińskiej z jabłkiem i marchewką
Do szkoły rodzenia też nie chodziłam a ostatnio położna mi powiedziała, ze widać, że dużo czytam bo jestem zorientowana -
Dzień dobry Wam.
U mnie na śniadanko były naleśniki z serem - oczywiście przy nich foch - mój M. miał mi pomóc i było zaraz zaraz zaraz.
Później się przymilał, a że humor mam kiepski jakoś dziś to pf.
Na obiadek - pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaczki i sałata.
Do tego chyba faktycznie przyplątała mi się jakaś infekcja - szczypieee mnie tam..
W gratisie - wyszły mi na brzuchu rozstępy! takie całkiem nowe, których nie było - to, że powiększały się stare zaakceptowałam, ale nowe? dlaczego?
-
Natka hmmmm mówisz, że dady wcale nie takie tanie? Kurde ja caly czas żyłam przekonaniem, ze niecale 15 zł za 28 pieluch to nie jest źle. Ale jakie w takim razie polecasz?
Znajomy wykładowca nam kiedyś opowiadał, ze jedno z jego 5 dzieci było tak uczulone na wszystkie pieluchy, że nic nie działało. W końcu pojechał do tesco. Kupił najtańsze tescowe i tylko te podchodziłyMówił, że ucieszył się, że te najtańsze podeszły a nie najdroższe
-
Dziewczyny macie jakąś swoją listę rzeczy do spakowania do szpitala?
zabrałam się za pakowanie.. i nawrzucałam tych pierdół.. ponad pół torby mi zajęły.. a jeszcze ciuszki muszę wziąć! (4 komplety starczą?)
Pieluch wzięłam ok. 30 szt. chyba starczy? Jak już mi dowiezie mąż czy mama
a jeszcze ręczniki... buuuu ! nie ma szans nie zmieszczę sie! -
chciałabymjuż no ja za paczkę pampersów 48 sztuk dałam 21 zł więc chyba jednak lepiej się opłaca
najlepiej to sobie na szt przeliczyć i wtedy będziemy wiedziały które tańsze oooo! :-)właśnie tak z mężem analizowałam i w sumie jasne 15 zł tanio ale sztukowo mniej. Ja mam na początek jedną paczkę pampersów i jedną bella happy chyba jedna i druga ma po 48 sztuk, za belle dałam 19,90
Paju lista chyba jest na 1 stronie umieszczona przez Pati z tego co pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:52
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Agatko u mnie idzie 7-8 pieluszek na dobę nie przesadzam ze zmienianiem bo siku zrobi czy kupe to od razu, czekam aż dorobi zaraz po co tony pieluszek zużywać ,tak samo nie wybudzam jej z kupa ,a pupa śliczna nic się nie dzieje
i smaruje cieniutko bepanthenem na noc, czasem jak sobie przypomne, bo dłuższe przerwy są miedzy pobudkami/ karmieniami
nie myslcie ze wyrodna matka ale przy Marcelu na początku tony pieluszek uzywalam potem dopiero się nauczylam i teraz nie robię tak bo po co marnowac pieluszki na kupy na raty ;p hehe ewentualnie można delikatnie puderkiem na suchutka pupcie juz żeby klusek nie narobic na pipce ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:54
misiaczk25, Maga31, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel