X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzę ze nie jestem sama :) ale naprawdę nigdy nie przypuszczalam ze dzidziusie w brzuszku maja tak dużo sily..

Gorzej ze cos czuje ze synek wdał się w moja siostre, a ona tak dala popalić moim rodzica ze myśleli ze juz na dziecko się nie zdecydują.. Wogole nie spala..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez sie wypina,a jak chce zeby hippis zobaczyl to na zlosc z miejsca przestaje :) ale jest silna dziewucha bo czasem az lzy mi poleca jak mnie gdzies sztrunie,serio teraz to juz bola te ruchy,

dzizasss nic w TV nie ma...siedze i skacze po kanalach...

• Nata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus u mnie w szpitalu musisz być 6 dób, na szczęście mnie teraz wypuścili po 3, bo w sumie nie było wskazań do "przetrzymywania". Agusia czy ta body-koszula to już przyszła do Ciebie? jak jakościowo? my dzisiaj na kolację zamówiliśmy chińszczyznę. Agata no psinka jaka dumna z "tortu", fajne te wasze psiaki. Jeja jak ja chciałabym jutro wstać bez kataru!
    aaa ból pipki, krocza, i tym podobne to dobra oznaka, że poród się zbliża :-) tak mi koleżanki mówią bo ja sama tak teraz mam i chodzę jak ślimak bo tak mnie boli pipka jak idę.

AgataP lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna94 ujrzala dziś swoje wyttesknione serduszko na USG, nie dwa jak na poczatku podejrzewali (byly dwa pecherzyki) tylko jedno, ale pieknie bijace! <3

Mam nadzieje, ze tym razem jej szczescie z nia zostanie!

lkc, anusiaa90, Agusia ;), Nata, Milaszka, Fidelissa, AgataP, sisiiii, Agata92, Rybka Nemo, natasza82, Maga31, scindapsus lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6 dob ale po cc

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam porody na ipli - na TV na ipli niestety nie są dostępne, ale na kompie tak:D
    może jak Mikołaj mój się nasłucha to stwierdzi, że też chce:D

Mój mocno napiera na dół, nawet gin mówiła mi to ostatnio. Z tym, że rozwarcia nie ma.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mniebstrasznie bola biodra i ledzwie i krocze glownie przy wstawaniu i pierwszych krokach... Dzis mialamnjakies male skurcze przy robiwniu obiadu ze musialam usiasc... Kurcze... Jeszcze miesiac nie wiem czy dotrwam....

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu nacinaja jeżeli jest taka potrzeba tylko i wyłącznie a ona 4100 urodziła pierwszego syna tez bez i drugi miał według USG mieć 4300 ;) temu nie cieli jej xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tort dla psinki bomba:)

Pati, poradziłaś sobie na spacerze teraz z górki bedzie:))
    Z mama faktycznie nieciekawie, ale fajnie, ze Nelcia ma juz Twoje nazwisko:)

A ja bede oryginalna jakoś mi sie do porodu nie spieszy:)

Wybieram w necie ozdoby nad łóżeczko, czekam na łóżeczko bo podobno zostało wysłane:)

Tak za dwa tyg byłoby idealnie urodzić:)

Pooglądałam filmik o Largo, cukry zmierzone.
    Na szczęście opuchlizny nie mam, może przez to leżenie?

Czuje nacisk na pęcherz i bóle pachwin, pewnie sie wszystko rozciąga....
    Dobrych snów

AgataP, natasza82, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stwierdzam, że jestem uzależniona od słodyczy, jak na początku nie mogłam na nie patrzeć tak teraz codziennie muszę coś zjeść, a dupa rośnie ;-)
    Dziś Dzień Dziecka Utraconego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 23:01

Paju, Milaszka lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja mam to samo.A tak się cieszyłam przez pierwszy trymestr, ze słodycze przestały mnie kręcić.A teraz.. o rany! Ile widze, tyle wsysnę :-/ Staram się nie kupować, żeby w domu nie było, ale czasem się nie pohamuje :P

A co do wypinania się malucha, to mi też się tak przeciąga, ze nieraz zaboli. Najgorzej jak stópkę wypchnie, to ból większy, ale za to jakie widoki :D I też mam ochotę go złapać i wycałować :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wypina pupę albo głowę trudno stwierdzić :)

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ja stwierdzam, że jestem uzależniona od słodyczy, jak na początku nie mogłam na nie patrzeć tak teraz codziennie muszę coś zjeść, a dupa rośnie ;-)

Mam dokładnie to samo!
    Do 20 tyg odrzucało mnie od słodyczy... a teraz? dzień bez ciastek, czekolady czy sezamków dniem straconym!

A jeśli chodzi o wypinanie się, mój też sie wypina i to nieraz baaaaaaaaardzooo boleśnie!
    Najgorsze są właśnie stópki w okolicy żeber ;/

Już się nie mogę doczekać kiedy będzie leżał obok :)))

lkc lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • lkc Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocki zycze.
    Ciekawe co u Fk bo chyba znów milczy, tak jak Jula..
    Ktos pytal o Eweline - wczoraj dodala wpis na blogu..
    Ide po prysznic pora spac ... dzisiaj miałam wieczór muzyczny - na sluchawkach.humor o niebo lepszy:)))))))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa słodycze!! Dawać słodycze! O kazdej porze dnia i nocy :) mam nadzieje ze po porodzie hormony naturalnie je odrzuca, bo chyba zwariuje jak nie bede mogla zjesc tony batonikow kiedy bdpede miala na nie ochote !!!!

Milego dnia, dzien dobry, dobranoc?

Paju lubi tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Leżę i myślę co na śniadanie to już obsesja. Za oknem pada w brzuszku duch jak na Marszalkowskiej. Słyszę ze Dominik też się już wierci. Snil mi się poród już kolejny raz w tym tygodniu. Dzisiaj zaczyna się 38 tydzień. Miłego dnia brzuchatki i mamusie

karmelek, lkc, Lavendula, Fidelissa, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cosik wysnisz hehehe 38 tydz tp juz po malu czas

Mamadomina lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Za mną paskudna noc. Budziłam się co godzinę. Brzuch bolał jak podczas okresu. Normalnie zaczynam nienawidzić nocy i spania. Mała nadal nie obróciła się, więc jak zacznie się akcja to od razu cesara. Blee nie chcę tego. Nie chcę tego ale niestety nie mam wpływu na ułożenie małej w brzuszku.

Oj słodycze ja też ostatnio jem i to bardzo dużo. Jak w pierwszym i drugim trymestrze nie mogłam na Nie patrzeć tak teraz to codziennie muszę zjeść.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mam ciagoty na slodkie ale staram sie je odrzucac i jest dobrze :-) czesc wszystkim :-)

lkc, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek...
    myślę sobie-odpale kompa, może zapomnę żem głodna... a tu co?? SŁODYCZE nieeeee..
    i mam tak jak Wy, początek ciąży - mogłyby nie istnieć, a teraz - tylko patrzę, aby cosik wszamać :)

Fidelissa, Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
‹‹ 1626 1627 1628 1629 1630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ