X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajuuuu jaka śliczność kocham jorczki malutkie potem wrzuce foteczke mojego teraz musze isc meza pomeczyc bo mam jakis przyplyw energii:D (ale nie mowie tu o seksie co to to nie, wiekszych checi mi brak:D tylko takie tam przepychanki)
    Kocham zwierzaki a w szczegolnosci pieski. Kiedys otworze schronisko!:D

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Agata to jak ja! Ubóstwiam moją małą najbardziej na świecie!
    Każdy mi mówi, że ją oleje jak urodzi się Mały, ale to nie prawda.. nie potrafiłabym..

W poniedziałek jak się dowiedziałam, ze muszę iść do szpitala to zaczęłam przeżywać jak sobie ja poradzę bez niej i one beze mnie.. Już mi z lekka przeszło.. no ale nadal się martwię :)

Moja w lipcu skończyła 2 lata :)

8a1c9e6c75f0d2f3med.jpg
    bbdc0d713cebf2b6med.jpg

piekna piescioszka :) zycie ma jak w Madrycie widze,normalnie krolowa :)

ja sie smieje ze ja teraz czekam na drugie dziecko bo pierwsze to pies :P,zreszta hippis mial dobry trening na psie,odpowiedzialnosc i zajmowanie sie psem to jednak wazne,ja od dziecka ze zwierzetami wychowywana ,moj hippis niestety nie.Ja pracuje dorywczo w schroniksu i w Animal Welfare tu w Irl. poza moja stala praca i powiem ci ze jest ciezko psychicznie czasami ale to uzaleznia i nie wyobrazam sobie ze moglabym zrezygnowac,nawet teraz w ciazy sie tam przemycam czasami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jestem spacer udany wiadomo Marcelo biegać lubi ,ale daliśmy rade chociaż trochę się złości ze za rękę przez ulice trzeba ale pilnował wózka (szedl z boku trzymając za wozek) i trochę sam nawet prowadzil ;) no także to do dopracowania bo ciut ciężko samej ale nie jest źle ;)

Bergo rodzi.?? Łaaaaał ;D

No Pati bedzie dobrze ,dobry start na spacery zaliczyliscie ,zaraz sie przyzwyczai Marcel i bedzie git.
    bergo rodzi? a relacja jest? znikam podpatrzec jesli tak ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:15

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pamietniku tylko pisala ze o 4:00 odeslali ich z IP, a o 14:30 dostała ZZO :) na pewno juz po wszystkim.
    O i jest nowy wpis urodziła :) 2450g 50cm jak na skończone 38tyg. to maleństwo!

Nastka biedna pewnie jakas jelitowka Cie dopadla, albo od coreczki sie zarazilas ostatnio mowilas ze mala chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 20:20

AgataP, lkc, xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    W pamietniku tylko pisala ze o 4:00 odeslali ich z IP, a o 14:30 dostała ZZO :) na pewno juz po wszystkim.

Nastka biedna pewnie jakas jelitowka Cie dopadla, albo od coreczki sie zarazilas ostatnio mowilas ze mala chora.

to faktycznie malenstwo urodzila,kurcze ja tez zyczylabym sobie nie za duza coreczke...szczegolnie zeby miala bardzo oplywowy ksztalt glowki :P

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już za chwilę będzie u nas poruszenie jak w październikowych:D
    Której co jest, która skurcze i jak często, której wody odeszły, która przenosiła, która na wywołanie :D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Maleństwo!
    Mój niby teraz tyle waży..
    Ja już się nie spinam z tą wagą bo patrze, że takie dzieci się rodzą.. cóż poradzić..
    zawsze lepiej urodzić 2,5 kg ni 4,5 kg :D

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    piekna piescioszka :) zycie ma jak w Madrycie widze,normalnie krolowa :)

ja sie smieje ze ja teraz czekam na drugie dziecko bo pierwsze to pies :P,zreszta hippis mial dobry trening na psie,odpowiedzialnosc i zajmowanie sie psem to jednak wazne,ja od dziecka ze zwierzetami wychowywana ,moj hippis niestety nie.Ja pracuje dorywczo w schroniksu i w Animal Welfare tu w Irl. poza moja stala praca i powiem ci ze jest ciezko psychicznie czasami ale to uzaleznia i nie wyobrazam sobie ze moglabym zrezygnowac,nawet teraz w ciazy sie tam przemycam czasami :P

A jak! wszystko co najlepsze dla niej ;)

My też będziemy mieć drugie dziecko :P
    he he
    Ja się śmieje, że teraz będę spać z Szymkiem i Sisi.. a mąż będzie miał do wyboru psie legowisko albo łóżeczko :)

santoocha lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Tak patrzę, że ten mój synek to wg ostatnich pomiarów taki z tych większych (3300g) i się trochę martwię, bo chciałabym SN, a jak będzie taki duży to może być ciężko... Ale pocieszają mnie, że jak mama urodziła nas sześcioro naturalnie to ja też dam radę, a brat i siostra byli powyżej 4kg :D

lkc, Paju, Mag.1990, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile min trzeba byc w szpitalu by nfz zwrocil za ciebie kase za pobyt?
    Bo cos wieczorem lekarz na moje pyt czy wyjde w pt powiedzial oj nieeeeee :(

• Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka przenosiła ciążę o kilka dni a jej synek ważył niecałe 2,5 kg wiec to roznie bywa:)

Paju lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optimus chyba 4 dni

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a przecież jeszcze u niej ciąża tydzień do przodu z wymiarów była ;oo ja Cie no to gdyby te dwa tyg donosiła do terminu z OM to 3kg może by było tylko albo i to niecałe ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że 3 dni.

alee mnie ciągnie w podbrzuszu.... łaaa.. może to jakiś skurcz?
    cholera! nawet nie wiem jak rozpoznać skurcze no!

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti mój synuś też przez całą ciążę raczej większy niż mniejszy. Lekarz popwiedział, że rozmiarowo jest jakies 1,5 tygodnia do przodu. Cały czas mam nadzieje, że zwolni troszkę :P i będzie przybierał ale nie tak dużo :P
    A powiedz mi wiesz może ile ważył Twój Skarb w 30 albo w 33 tygodniu?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś byłam na wizycie u innej lekarki, mój lekarz na urlopie.
    Zaskoczyła mnie, bo podczas badania stwierdziła rozwarcie na 1,5cm, i że to dobrze rokuje co do I fazy porodu, że nie powinna długo trwać. No ale mogę z tym pochodzić nawet kilka tyg.
    Torba czeka, wszystko przygotowane, jedynie na łóżeczko czekamy, ale do wtorku będzie więc mogłabym już rodzić.

Synuś na 99% będzie miał na imię Oskar :D, a wg usg dzisiaj ma 2870g, wydaje mi się że nie jest dużo, choć rozbieżności mogą być.

Mag.1990, lkc, Fidelissa, sisiiii, Agata92, Rybka Nemo, Goplana, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopakowałam torbę :) Prawie wszystko mam.
    Żebym tylko jeszcze wiedziała czy zacznę rodzić w domu czy w pracy to w ogóle byłaby ameryka :)

Mnie od poniedziałku tak boli krocze, pachwiny, dół brzucha, że chodzę powoli i ostrożnie.
    Nie wiem czy to mały jest już tak ciężki, że mnie naciska, czy brzuch się obniżył.
    Muszę zrobić fotkę to porównam.
    W każdym razie mam wrażenie że zaraz urodzę....

I jeszcze jedno- czy któraś z Was ma odrętwiałą skórę na brzuchu?
    Ja czuję jakbym miała znieczuloną skórę zaraz pod biustonoszem i 3-4 cm w dół.
    Jak się tam delikatnie uszczypnę to nic nie czuję, dopiero jak mocno ścisnę to coś tam czuję, ale niewyraźnie...

• asia099 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti24 wrote:
    Hm... Tak patrzę, że ten mój synek to wg ostatnich pomiarów taki z tych większych (3300g) i się trochę martwię, bo chciałabym SN, a jak będzie taki duży to może być ciężko... Ale pocieszają mnie, że jak mama urodziła nas sześcioro naturalnie to ja też dam radę, a brat i siostra byli powyżej 4kg :D

Dasz radę, dużo się teraz większych dzieci rodzi.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moja tez była większa według USG i co hehe niby 2600 było tydzień przed porodem ;) myslalam prawie 3kg przyjdzie wypchac, w trakcie porodu USG stwierdzili 2,5kg czyli bliziutko bo 2420 ;) hehe miał być gigant 3800-4200 szacowali a tu mała ok.3200-3400 by miała jakby się urodziła o czasie ;) u mnie panienka na sali urodziła SN 5050 g 64cm 4dni po terminie bez nacięcia popekala ttrochętylkl nie wiem jak na dupie siedziała po tym ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 21:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Doti mój synuś też przez całą ciążę raczej większy niż mniejszy. Lekarz popwiedział, że rozmiarowo jest jakies 1,5 tygodnia do przodu. Cały czas mam nadzieje, że zwolni troszkę :P i będzie przybierał ale nie tak dużo :P
    A powiedz mi wiesz może ile ważył Twój Skarb w 30 albo w 33 tygodniu?
    Chciałabym już, mój też ma być duuuży, w 30+1 ważył 2016g a w 34+1 2775g.

‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ