Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie rozpuściłam wieści po przedstawicielach handlowych- są codziennie w gabinetach w naszym i ościennych województwach. Z jedną dziś rozmawiałam- mówi że nie tylko ja mam problem ze znalezieniem pracownika.
    W naszej branży nie szuka się pracy z ogłoszeń w prasie lokalnej. W życiu nie widziałam ogłoszenia o pracy dla weterynarza w prasie codziennej :)

Wkurzył mnie mój księgowy, zdzwoniłam i dopytałam się o możliwość pracy podczas macierzyńskiego. Był zaskoczony, w życiu o czymś takim nie słyszał.
    Powiedział, że mimo że nie ma zakazu, to nie ma też zezwolenia na pracę podczas urlopu macierzyńskiego i że to nie przejdzie, bo z ZUSem i tak przegram.
    Wkurzyłam się, zadzwoniłam do mojej kuzynki prawnika. Oczywiście, że mogę pracować. Na umowie o prace można pracować, a w mojej sytuacji tym bardziej, bo jako właściciel firmy nie idę na żaden urlop macierzyński, bo nie ma czegoś takiego jak urlop dla przedsiębiorców. Ja tylko pobieram zasiłek z tytułu urodzenia dziecka, który należy się każdej osobie, która urodzi dziecko i ma opłacane składki chorobowe.
    A czy ja w tym czasie siedzę w domu z dzieckiem, czy pracuję, czy wygrzewam się na Hawajach to nikogo nie powinno obchodzić.

Wkurzyłam się, chyba czas zmienić księgowego..... :/

nick nieaktualny, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, dobrego księgowego na pewno prościej by było znaleźć niż lekarza.
    Trzymam kciuki, że dacie radę :*

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Santoocha, dobrego księgowego na pewno prościej by było znaleźć niż lekarza.
    Trzymam kciuki, że dacie radę :*
    Musimy no! Bo jak nie my to kto?

Czasem tylko mam dość, bo czuję że wszystko jest na mojej głowie- firma zależna ode mnie, w ciąży to ja chodzę, ja muszę urodzić, ja muszę wrócić i pracować, ja muszę zadbać o dziecko.
    Wiem, że Tomek chciałby coś z tych rzeczy zrobić za mnie, ale zwyczajnie nie może.
    Dobrze, że chociaż remont on ogarnia ;)

Mag.1990, nick nieaktualny, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych nudów już zeszyłam jakieś dziurki w ubraniach, poczytałam neta, aż wylądowałam w wannie. Zrobiłam sobie godzinną kąpiel z pianą i muzyczką w tle. Miałam nadzieję, że jak wyjdę z wanny to moj małż wróci już z pracy a tu cisza..

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do męża :P Chyba jest w garażu podziemnym bo zasięgu brak :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę...mój nawet nie wyszedł jeszcze z pracy, więc jak będzie o 20:00 to będzie cud :(

I tak prawie codziennie...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha jak nie pracownica to ksiegowy,wspolczuje,no ale musi sie zaczac ukladac nie ma innej opcji.

ja na nude polecam serial "magia klamstwa" -super jest ogladlismy kiedys dwa dni pod rzad chyba ma tyko 2 sezony ale warto :P fajny byl tez True Detective ale nieco mroczny,jak dla mnie w ciazy bylo ok,ale niektorzy wola sie nie denerwowac.

juz pojedzone ;) impreza trwa :P
    2qvt54y.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:57

Mag.1990, Goplana, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, anusiaa90, nick nieaktualny, lkc, Dotty84, Amnezja, madlen1705, misiaczk25, xpatiiix3, Agata92, santoocha, Paju, Marzena27, nick nieaktualny, Strupka, Rybka Nemo, Ninusia, Nata, Maga31, scindapsus, ap1526 lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra mam gorsze wymioty niz na poczatku ciazy:(

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, może się organizm oczyszcza i coś się ruszy?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Masakra mam gorsze wymioty niz na poczatku ciazy:(

moze faktycznie sie oczyszcza organizm,hmm chyba ze cos zjadlas i sie zatrulas kochana,mam nadzieje ze Ci przejdzie.

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Pierwszy raz od kilku dni powitałam dziś rano moje kostki :) Cała opuchlizna zlazła [- choć nie wiem na jak długo ] - jestem prze-szczęśliwa.
    Wybrałam się na zakupy apteczno rossmanowe - bo najwyższa pora zacząć przygotowywać torby - w tym temacie jestem w lesie.
    Znalazłam Chusteczki Huggies zielone w rossmanie w dobrej cenie 14zł/3 opakowania + rabat z kartą rossnę :D - sklep wcześniej o mały włos nie kupiłam za 9,99 /op. 1,99 za patyczki dla dzieci z "ogranicznikami".
    Upatrzony wózek nadal stoi w sklepie - więc jakaś zaliczka pewnie pójdzie, żeby go nie sprzątnęli [miejsca na wózek w mieszkaniu wciąż brak - remont] - ściany w pokoju Pyzy gotowe - czas na podłogę :)
    ....oj czuję, że czas się kurczy....

wszelkich objawów nadal brak :)
    Za to apetyt rośnie - od frytek z Mc.D. <- gdzie się nigdy nie stołowałam !! po rozmaite słodkości popijane mlekiem.... szaleństwo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:08

Mag.1990, Goplana, nick nieaktualny, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 18 i już ciemno...to okropne.

Lavendula - dzięki za info o husteczkach - warto skoczyć do rossmana:)

Hm coś słodkiego to fakt - też bym zjadła :)

natasza82 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata rozczulasz mnie Ty i Twój psiak super Pani z Ciebie "torcik" ze swieczka a on jaki dumny i poczciwy siedzi no boski:D:D
    Ja jakos humoru nabrałam i checi do działania, wyskrobaliśmy na prawnika bedzie nam pisał pismo w poniedziałek moze obejdzie sie bez sprawy. Musi byc choleraaa dobrze!! Do tego zamówiliśmy wózek jutro zaplacimy ta pieprzona prowizje i skoncza sie te najgorsze wydatki czlowiek nie ebdzie siedzial i rozkminiał! Bedzie dobrze:)

Mag.1990, Goplana, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen slonce, Julek na pewno szybko do was dolaczy. Musi zostac dla jego dobra a na pewno szybko i jego wypuszczą.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    santoocha jak nie pracownica to ksiegowy,wspolczuje,no ale musi sie zaczac ukladac nie ma innej opcji.

ja na nude polecam serial "magia klamstwa" -super jest ogladlismy kiedys dwa dni pod rzad chyba ma tyko 2 sezony ale warto :P fajny byl tez True Detective ale nieco mroczny,jak dla mnie w ciazy bylo ok,ale niektorzy wola sie nie denerwowac.

juz pojedzone ;) impreza trwa :P
    2qvt54y.jpg

Boskiego masz psiaka.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś któras z Was chyba wklejała : :D

https://www.youtube.com/watch?v=g02QveZabyI

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Agata rozczulasz mnie Ty i Twój psiak super Pani z Ciebie "torcik" ze swieczka a on jaki dumny i poczciwy siedzi no boski:D:D
    Ja jakos humoru nabrałam i checi do działania, wyskrobaliśmy na prawnika bedzie nam pisał pismo w poniedziałek moze obejdzie sie bez sprawy. Musi byc choleraaa dobrze!! Do tego zamówiliśmy wózek jutro zaplacimy ta pieprzona prowizje i skoncza sie te najgorsze wydatki czlowiek nie ebdzie siedzial i rozkminiał! Bedzie dobrze:)

Evik jasne ze bedzie dobrze ,zobaczysz powoli wszytsko zacznie sie ukladac,tylko nie wpadaj w smuty bo to nie pomaga a jeszcze mozna sie zdeprymowac konkretnie,jak juz bedzie wozek to juz z gorki :)

No ja i moja piesia to nierozlaczne jestesmy(zreszta aj jestem megaaa zwierzolubem,kocham uwielbiam szaleje za zwierzetami...gorzej z ludzmi :P ),a ten moj hippis mysli ze to jego pies kocha bardziej ha! ja juz swoje wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:30

lkc, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    kiedyś któras z Was chyba wklejała : :D

https://www.youtube.com/watch?v=g02QveZabyI

:)

2naqo89.jpg

Mag.1990, anusiaa90, xpatiiix3, lkc, Evik, misiaczk25, nick nieaktualny, Maga31, scindapsus, ap1526 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem spacer udany wiadomo Marcelo biegać lubi ,ale daliśmy rade chociaż trochę się złości ze za rękę przez ulice trzeba ale pilnował wózka (szedl z boku trzymając za wozek) i trochę sam nawet prowadzil ;) no także to do dopracowania bo ciut ciężko samej ale nie jest źle ;)

Bergo rodzi.?? Łaaaaał ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:21

Evik, Marzena27, nick nieaktualny, Mag.1990, anusiaa90, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

No ja i moja piesia to nierozlaczne jestesmy(zreszta aj jestem megaaa zwierzolubem,kocham uwielbiam szaleje za zwierzetami...gorzej z ludzmi :P ),a ten moj hippis mysli ze to jego pies kocha bardziej ha! ja juz swoje wiem :P

Agata to jak ja! Ubóstwiam moją małą najbardziej na świecie!
    Każdy mi mówi, że ją oleje jak urodzi się Mały, ale to nie prawda.. nie potrafiłabym..

W poniedziałek jak się dowiedziałam, ze muszę iść do szpitala to zaczęłam przeżywać jak sobie ja poradzę bez niej i one beze mnie.. Już mi z lekka przeszło.. no ale nadal się martwię :)

Moja w lipcu skończyła 2 lata :)

8a1c9e6c75f0d2f3med.jpg
    bbdc0d713cebf2b6med.jpg

nick nieaktualny, misiaczk25, Amnezja, nick nieaktualny, Mag.1990, anusiaa90, nick nieaktualny, xpatiiix3, santoocha, Nata, Fidelissa, Maga31, scindapsus lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ