X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie rozpuściłam wieści po przedstawicielach handlowych- są codziennie w gabinetach w naszym i ościennych województwach. Z jedną dziś rozmawiałam- mówi że nie tylko ja mam problem ze znalezieniem pracownika.
    W naszej branży nie szuka się pracy z ogłoszeń w prasie lokalnej. W życiu nie widziałam ogłoszenia o pracy dla weterynarza w prasie codziennej :)

Wkurzył mnie mój księgowy, zdzwoniłam i dopytałam się o możliwość pracy podczas macierzyńskiego. Był zaskoczony, w życiu o czymś takim nie słyszał.
    Powiedział, że mimo że nie ma zakazu, to nie ma też zezwolenia na pracę podczas urlopu macierzyńskiego i że to nie przejdzie, bo z ZUSem i tak przegram.
    Wkurzyłam się, zadzwoniłam do mojej kuzynki prawnika. Oczywiście, że mogę pracować. Na umowie o prace można pracować, a w mojej sytuacji tym bardziej, bo jako właściciel firmy nie idę na żaden urlop macierzyński, bo nie ma czegoś takiego jak urlop dla przedsiębiorców. Ja tylko pobieram zasiłek z tytułu urodzenia dziecka, który należy się każdej osobie, która urodzi dziecko i ma opłacane składki chorobowe.
    A czy ja w tym czasie siedzę w domu z dzieckiem, czy pracuję, czy wygrzewam się na Hawajach to nikogo nie powinno obchodzić.

Wkurzyłam się, chyba czas zmienić księgowego..... :/

AgataP, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, dobrego księgowego na pewno prościej by było znaleźć niż lekarza.
    Trzymam kciuki, że dacie radę :*

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Santoocha, dobrego księgowego na pewno prościej by było znaleźć niż lekarza.
    Trzymam kciuki, że dacie radę :*
    Musimy no! Bo jak nie my to kto?

Czasem tylko mam dość, bo czuję że wszystko jest na mojej głowie- firma zależna ode mnie, w ciąży to ja chodzę, ja muszę urodzić, ja muszę wrócić i pracować, ja muszę zadbać o dziecko.
    Wiem, że Tomek chciałby coś z tych rzeczy zrobić za mnie, ale zwyczajnie nie może.
    Dobrze, że chociaż remont on ogarnia ;)

Mag.1990, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych nudów już zeszyłam jakieś dziurki w ubraniach, poczytałam neta, aż wylądowałam w wannie. Zrobiłam sobie godzinną kąpiel z pianą i muzyczką w tle. Miałam nadzieję, że jak wyjdę z wanny to moj małż wróci już z pracy a tu cisza..

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do męża :P Chyba jest w garażu podziemnym bo zasięgu brak :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę...mój nawet nie wyszedł jeszcze z pracy, więc jak będzie o 20:00 to będzie cud :(

I tak prawie codziennie...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha jak nie pracownica to ksiegowy,wspolczuje,no ale musi sie zaczac ukladac nie ma innej opcji.

ja na nude polecam serial "magia klamstwa" -super jest ogladlismy kiedys dwa dni pod rzad chyba ma tyko 2 sezony ale warto :P fajny byl tez True Detective ale nieco mroczny,jak dla mnie w ciazy bylo ok,ale niektorzy wola sie nie denerwowac.

juz pojedzone ;) impreza trwa :P
    2qvt54y.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:57

Mag.1990, Goplana, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, anusiaa90, ÓptimusPrime, lkc, Dotty84, Amnezja, madlen1705, misiaczk25, xpatiiix3, Agata92, santoocha, Paju, Marzena27, Milaszka, Strupka, Rybka Nemo, Ninusia, Nata, Maga31, scindapsus, ap1526 lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra mam gorsze wymioty niz na poczatku ciazy:(

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, może się organizm oczyszcza i coś się ruszy?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Masakra mam gorsze wymioty niz na poczatku ciazy:(

moze faktycznie sie oczyszcza organizm,hmm chyba ze cos zjadlas i sie zatrulas kochana,mam nadzieje ze Ci przejdzie.

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Pierwszy raz od kilku dni powitałam dziś rano moje kostki :) Cała opuchlizna zlazła [- choć nie wiem na jak długo ] - jestem prze-szczęśliwa.
    Wybrałam się na zakupy apteczno rossmanowe - bo najwyższa pora zacząć przygotowywać torby - w tym temacie jestem w lesie.
    Znalazłam Chusteczki Huggies zielone w rossmanie w dobrej cenie 14zł/3 opakowania + rabat z kartą rossnę :D - sklep wcześniej o mały włos nie kupiłam za 9,99 /op. 1,99 za patyczki dla dzieci z "ogranicznikami".
    Upatrzony wózek nadal stoi w sklepie - więc jakaś zaliczka pewnie pójdzie, żeby go nie sprzątnęli [miejsca na wózek w mieszkaniu wciąż brak - remont] - ściany w pokoju Pyzy gotowe - czas na podłogę :)
    ....oj czuję, że czas się kurczy....

wszelkich objawów nadal brak :)
    Za to apetyt rośnie - od frytek z Mc.D. <- gdzie się nigdy nie stołowałam !! po rozmaite słodkości popijane mlekiem.... szaleństwo !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:08

Mag.1990, Goplana, AgataP, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 18 i już ciemno...to okropne.

Lavendula - dzięki za info o husteczkach - warto skoczyć do rossmana:)

Hm coś słodkiego to fakt - też bym zjadła :)

natasza82 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata rozczulasz mnie Ty i Twój psiak super Pani z Ciebie "torcik" ze swieczka a on jaki dumny i poczciwy siedzi no boski:D:D
    Ja jakos humoru nabrałam i checi do działania, wyskrobaliśmy na prawnika bedzie nam pisał pismo w poniedziałek moze obejdzie sie bez sprawy. Musi byc choleraaa dobrze!! Do tego zamówiliśmy wózek jutro zaplacimy ta pieprzona prowizje i skoncza sie te najgorsze wydatki czlowiek nie ebdzie siedzial i rozkminiał! Bedzie dobrze:)

Mag.1990, Goplana, AgataP, zupaztytki, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen slonce, Julek na pewno szybko do was dolaczy. Musi zostac dla jego dobra a na pewno szybko i jego wypuszczą.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    santoocha jak nie pracownica to ksiegowy,wspolczuje,no ale musi sie zaczac ukladac nie ma innej opcji.

ja na nude polecam serial "magia klamstwa" -super jest ogladlismy kiedys dwa dni pod rzad chyba ma tyko 2 sezony ale warto :P fajny byl tez True Detective ale nieco mroczny,jak dla mnie w ciazy bylo ok,ale niektorzy wola sie nie denerwowac.

juz pojedzone ;) impreza trwa :P
    2qvt54y.jpg

Boskiego masz psiaka.

AgataP lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś któras z Was chyba wklejała : :D

https://www.youtube.com/watch?v=g02QveZabyI

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Agata rozczulasz mnie Ty i Twój psiak super Pani z Ciebie "torcik" ze swieczka a on jaki dumny i poczciwy siedzi no boski:D:D
    Ja jakos humoru nabrałam i checi do działania, wyskrobaliśmy na prawnika bedzie nam pisał pismo w poniedziałek moze obejdzie sie bez sprawy. Musi byc choleraaa dobrze!! Do tego zamówiliśmy wózek jutro zaplacimy ta pieprzona prowizje i skoncza sie te najgorsze wydatki czlowiek nie ebdzie siedzial i rozkminiał! Bedzie dobrze:)

Evik jasne ze bedzie dobrze ,zobaczysz powoli wszytsko zacznie sie ukladac,tylko nie wpadaj w smuty bo to nie pomaga a jeszcze mozna sie zdeprymowac konkretnie,jak juz bedzie wozek to juz z gorki :)

No ja i moja piesia to nierozlaczne jestesmy(zreszta aj jestem megaaa zwierzolubem,kocham uwielbiam szaleje za zwierzetami...gorzej z ludzmi :P ),a ten moj hippis mysli ze to jego pies kocha bardziej ha! ja juz swoje wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:30

lkc, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    kiedyś któras z Was chyba wklejała : :D

https://www.youtube.com/watch?v=g02QveZabyI

:)

2naqo89.jpg

Mag.1990, anusiaa90, xpatiiix3, lkc, Evik, misiaczk25, Milaszka, Maga31, scindapsus, ap1526 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem spacer udany wiadomo Marcelo biegać lubi ,ale daliśmy rade chociaż trochę się złości ze za rękę przez ulice trzeba ale pilnował wózka (szedl z boku trzymając za wozek) i trochę sam nawet prowadzil ;) no także to do dopracowania bo ciut ciężko samej ale nie jest źle ;)

Bergo rodzi.?? Łaaaaał ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:21

Evik, Marzena27, AgataP, Mag.1990, anusiaa90, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

No ja i moja piesia to nierozlaczne jestesmy(zreszta aj jestem megaaa zwierzolubem,kocham uwielbiam szaleje za zwierzetami...gorzej z ludzmi :P ),a ten moj hippis mysli ze to jego pies kocha bardziej ha! ja juz swoje wiem :P

Agata to jak ja! Ubóstwiam moją małą najbardziej na świecie!
    Każdy mi mówi, że ją oleje jak urodzi się Mały, ale to nie prawda.. nie potrafiłabym..

W poniedziałek jak się dowiedziałam, ze muszę iść do szpitala to zaczęłam przeżywać jak sobie ja poradzę bez niej i one beze mnie.. Już mi z lekka przeszło.. no ale nadal się martwię :)

Moja w lipcu skończyła 2 lata :)

8a1c9e6c75f0d2f3med.jpg
    bbdc0d713cebf2b6med.jpg

AgataP, misiaczk25, Amnezja, Milaszka, Mag.1990, anusiaa90, blue00, xpatiiix3, santoocha, Nata, Fidelissa, Maga31, scindapsus lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ