Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie rozpuściłam wieści po przedstawicielach handlowych- są codziennie w gabinetach w naszym i ościennych województwach. Z jedną dziś rozmawiałam- mówi że nie tylko ja mam problem ze znalezieniem pracownika.
W naszej branży nie szuka się pracy z ogłoszeń w prasie lokalnej. W życiu nie widziałam ogłoszenia o pracy dla weterynarza w prasie codziennej
Wkurzył mnie mój księgowy, zdzwoniłam i dopytałam się o możliwość pracy podczas macierzyńskiego. Był zaskoczony, w życiu o czymś takim nie słyszał.
Powiedział, że mimo że nie ma zakazu, to nie ma też zezwolenia na pracę podczas urlopu macierzyńskiego i że to nie przejdzie, bo z ZUSem i tak przegram.
Wkurzyłam się, zadzwoniłam do mojej kuzynki prawnika. Oczywiście, że mogę pracować. Na umowie o prace można pracować, a w mojej sytuacji tym bardziej, bo jako właściciel firmy nie idę na żaden urlop macierzyński, bo nie ma czegoś takiego jak urlop dla przedsiębiorców. Ja tylko pobieram zasiłek z tytułu urodzenia dziecka, który należy się każdej osobie, która urodzi dziecko i ma opłacane składki chorobowe.
A czy ja w tym czasie siedzę w domu z dzieckiem, czy pracuję, czy wygrzewam się na Hawajach to nikogo nie powinno obchodzić.
Wkurzyłam się, chyba czas zmienić księgowego.....
AgataP, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Mag.1990 wrote:Santoocha, dobrego księgowego na pewno prościej by było znaleźć niż lekarza.
Trzymam kciuki, że dacie radę :*
Czasem tylko mam dość, bo czuję że wszystko jest na mojej głowie- firma zależna ode mnie, w ciąży to ja chodzę, ja muszę urodzić, ja muszę wrócić i pracować, ja muszę zadbać o dziecko.
Wiem, że Tomek chciałby coś z tych rzeczy zrobić za mnie, ale zwyczajnie nie może.
Dobrze, że chociaż remont on ogarniaMag.1990, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysantoocha jak nie pracownica to ksiegowy,wspolczuje,no ale musi sie zaczac ukladac nie ma innej opcji.
ja na nude polecam serial "magia klamstwa" -super jest ogladlismy kiedys dwa dni pod rzad chyba ma tyko 2 sezony ale wartofajny byl tez True Detective ale nieco mroczny,jak dla mnie w ciazy bylo ok,ale niektorzy wola sie nie denerwowac.
juz pojedzoneimpreza trwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:57
Mag.1990, Goplana, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, anusiaa90, ÓptimusPrime, lkc, Dotty84, Amnezja, madlen1705, misiaczk25, xpatiiix3, Agata92, santoocha, Paju, Marzena27, Milaszka, Strupka, Rybka Nemo, Ninusia, Nata, Maga31, scindapsus, ap1526 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Pierwszy raz od kilku dni powitałam dziś rano moje kostkiCała opuchlizna zlazła [- choć nie wiem na jak długo ] - jestem prze-szczęśliwa.
Wybrałam się na zakupy apteczno rossmanowe - bo najwyższa pora zacząć przygotowywać torby - w tym temacie jestem w lesie.
Znalazłam Chusteczki Huggies zielone w rossmanie w dobrej cenie 14zł/3 opakowania + rabat z kartą rossnę- sklep wcześniej o mały włos nie kupiłam za 9,99 /op. 1,99 za patyczki dla dzieci z "ogranicznikami".
Upatrzony wózek nadal stoi w sklepie - więc jakaś zaliczka pewnie pójdzie, żeby go nie sprzątnęli [miejsca na wózek w mieszkaniu wciąż brak - remont] - ściany w pokoju Pyzy gotowe - czas na podłogę
....oj czuję, że czas się kurczy....
wszelkich objawów nadal brak
Za to apetyt rośnie - od frytek z Mc.D. <- gdzie się nigdy nie stołowałam !! po rozmaite słodkości popijane mlekiem.... szaleństwo !Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:08
Mag.1990, Goplana, AgataP, Agusia ;), natasza82, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość
-
Agata rozczulasz mnie Ty i Twój psiak super Pani z Ciebie "torcik" ze swieczka a on jaki dumny i poczciwy siedzi no boski:D:D
Ja jakos humoru nabrałam i checi do działania, wyskrobaliśmy na prawnika bedzie nam pisał pismo w poniedziałek moze obejdzie sie bez sprawy. Musi byc choleraaa dobrze!! Do tego zamówiliśmy wózek jutro zaplacimy ta pieprzona prowizje i skoncza sie te najgorsze wydatki czlowiek nie ebdzie siedzial i rozkminiał! Bedzie dobrze:)Mag.1990, Goplana, AgataP, zupaztytki, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
AgataP wrote:santoocha jak nie pracownica to ksiegowy,wspolczuje,no ale musi sie zaczac ukladac nie ma innej opcji.
ja na nude polecam serial "magia klamstwa" -super jest ogladlismy kiedys dwa dni pod rzad chyba ma tyko 2 sezony ale wartofajny byl tez True Detective ale nieco mroczny,jak dla mnie w ciazy bylo ok,ale niektorzy wola sie nie denerwowac.
juz pojedzoneimpreza trwa
Boskiego masz psiaka.
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvik wrote:Agata rozczulasz mnie Ty i Twój psiak super Pani z Ciebie "torcik" ze swieczka a on jaki dumny i poczciwy siedzi no boski:D:D
Ja jakos humoru nabrałam i checi do działania, wyskrobaliśmy na prawnika bedzie nam pisał pismo w poniedziałek moze obejdzie sie bez sprawy. Musi byc choleraaa dobrze!! Do tego zamówiliśmy wózek jutro zaplacimy ta pieprzona prowizje i skoncza sie te najgorsze wydatki czlowiek nie ebdzie siedzial i rozkminiał! Bedzie dobrze:)
Evik jasne ze bedzie dobrze ,zobaczysz powoli wszytsko zacznie sie ukladac,tylko nie wpadaj w smuty bo to nie pomaga a jeszcze mozna sie zdeprymowac konkretnie,jak juz bedzie wozek to juz z gorki
No ja i moja piesia to nierozlaczne jestesmy(zreszta aj jestem megaaa zwierzolubem,kocham uwielbiam szaleje za zwierzetami...gorzej z ludzmi),a ten moj hippis mysli ze to jego pies kocha bardziej ha! ja juz swoje wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 18:30
lkc, Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem spacer udany wiadomo Marcelo biegać lubi ,ale daliśmy rade chociaż trochę się złości ze za rękę przez ulice trzeba ale pilnował wózka (szedl z boku trzymając za wozek) i trochę sam nawet prowadzil
no także to do dopracowania bo ciut ciężko samej ale nie jest źle
Bergo rodzi.?? ŁaaaaałWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:21
Evik, Marzena27, AgataP, Mag.1990, anusiaa90, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
AgataP wrote:
No ja i moja piesia to nierozlaczne jestesmy(zreszta aj jestem megaaa zwierzolubem,kocham uwielbiam szaleje za zwierzetami...gorzej z ludzmi),a ten moj hippis mysli ze to jego pies kocha bardziej ha! ja juz swoje wiem
Agata to jak ja! Ubóstwiam moją małą najbardziej na świecie!
Każdy mi mówi, że ją oleje jak urodzi się Mały, ale to nie prawda.. nie potrafiłabym..
W poniedziałek jak się dowiedziałam, ze muszę iść do szpitala to zaczęłam przeżywać jak sobie ja poradzę bez niej i one beze mnie.. Już mi z lekka przeszło.. no ale nadal się martwię
Moja w lipcu skończyła 2 lata
AgataP, misiaczk25, Amnezja, Milaszka, Mag.1990, anusiaa90, blue00, xpatiiix3, santoocha, Nata, Fidelissa, Maga31, scindapsus lubią tę wiadomość