X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, ja nie miałam ciał ketonowych w moczu, ale ostatnio na wizycie u diabetolog zapytałam się czy chce zobaczyć ogólne badania, powiedziała, że dobrze, ze nie ma ciał ketonowych - wytłumaczyła, że dieta jest odpowiednio dobrana i to znaczy, że nie głodzę ani siebie ani małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:41

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti24 wrote:
    9 miesięcy na urodzenie dziecka... Umowę podpisywaliśmy w styczniu i dostałam certyfikat, że jest zawarta od 1 lutego i 9 miesięcy minie akurat 1 listopada.
    A nie wiem jak z tym jest, bo kuzyn sobie też wziął takie ubezpieczenie, bo babeczka mu nagadała różnych rzeczy i płacił po 100zł miesięcznie, a jak się urodziło dziecko w czerwcu to się okazało, że jednak mu nic nie wypłacą, bo była karencja i brakło kilka tygodni.
    ja męza ubezpieczyłam u siebie w pracy 1 marca nie byłam jeszcze w ciazy, ale jezeli 9mc to tez sie nie załapie....

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja miałam ciała ketonowe w moczu w pierwszym trymestrze ciąży jak bardzo dużo wymiotowałam i chudłam= głodziłam organizm. Zamiast cukrów organizm spalał tłuszcze, a ciała ketonowe to produkt przemiany tłuszczy właśnie.
    Santocha czyli jak mam cukrzyca ciażowa , a cukry po posiłkach są w normie tzn ze za mało jem ? kurcze jem co 2h nie dam rady więcej....

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Natasza, ja nie miałam ciał ketonowych w moczu, ale ostatnio na wizycie u diabetolog zapytałam się czy chce zobaczyć ogólne badania, powiedziała, że dobrze, ze nie ma ciał ketonowych - wytłumaczyła, że dieta jest odpowiednio dobrana i to znaczy, że nie głodzę ani siebie ani małego.
    jutro na 9 mam wizyte, przepływy to pewnie i tym sie zainteresuje, ja nie wierze zawsze coś...... o tyle się pocieszyłam dzisiaj ze dzwoniłam do Wawy i przeciwciała stoją w miejscu :) mam nadzieje ze przepływy tez beda w normie

lkc lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja męza ubezpieczyłam u siebie w pracy 1 marca nie byłam jeszcze w ciazy, ale jezeli 9mc to tez sie nie załapie....
    Agusia jak mozesz napisz mi w wolnem czasie swój jadłospis przykładowy i w jakich godzinach jesz? a i ostatni posiłek o której godzinie jadasz?
    rano miałam cukier 80, potem byłam na pobieraniu krwi moze za duzy odstep czasu w jedzeniu?

iv09hdgenu0skffm.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Santocha czyli jak mam cukrzyca ciażowa , a cukry po posiłkach są w normie tzn ze za mało jem ? kurcze jem co 2h nie dam rady więcej....
    Może po prostu za wcześnie jesz ostatni posiłek i organizm jest "głody" w nocy.
    Badasz mocz poranny, więc może to w tym rzecz.

Zrób sobie jeszcze raz badanie, z tym że zjedz później ostatni posiłek.

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Może po prostu za wcześnie jesz ostatni posiłek i organizm jest "głody" w nocy.
    Badasz mocz poranny, więc może to w tym rzecz.

Zrób sobie jeszcze raz badanie, z tym że zjedz później ostatni posiłek.
    oki dziekuję powtórze badanie

iv09hdgenu0skffm.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odebrałam wyniki i wszystko jest w normie poza ketonami w moczu, miała moze któras z Was?

natasza, ja miałam jeszcze na samiuśkim początku ciąży i mi lekarka powiedziała, ze organizm głoduje. Trzeba mu dostarczać jakichś zdrowych i pożywnych rzeczy. Ja wtedy nic nie byłam w stanie jeść. Ale starałam się coś skubać i po następnym badaniu już ketonów nie było.

Ale przed wizytą poczytałam w necie i nakręciłam się jak cholera.. nie potrzebnie.

natasza82 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jem teraz moja cora oficjalnie się zwie Nela Z ..po mamusi ;)

Anusia śliczny brzusio ;) sama nie wiem czasem owszem i moja mama zachowuje się jakby była dzieckiem a zwłaszcza te jej fochy za nie wiadomo co.. Albo robienie na złość.. ;o

Doti ale wielkolud ;) hehe

Niedługo lece sobie na pierwszy spacer z dwójką ojj ciekawa jestem co z tego wyjdzie ;)) oby się udało bo IDĘ sama najwyżej Marcela w gondole wsadze niech siedzi albo do kosza pod gondola w drogę powrotna...

Aha i wiecie co jadlam znowu dziwne rzeczy córa zero objawów alergii ani skórnych ani brzuszkowych no i kupka ok jest ;) buraczki w occie wczoraj do obiadu, czekoladę w sobotę i wczoraj.!! I nic ;) miałam nie jeść ale mi takiej ochoty narobili, ze musiałam chociaz kostkę ;) przynajmniej wiem ze mała ilość nie zaszkodzi ;)

AgataP, blue00, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, będzie dobrze na pewno :) i przepływy i przeciwciała, mało już zostało nie stresuj się, bo to źle działa na cukry i Twoją córeczkę :)

Ogólnie śniadanie jem ok 8-8.30 zazwyczaj 2 parówki (kupuję z szynki) mają mniej węglowodanów lub 2 gotowane jajka, z jedną kromką chleba bez masła, dużo warzyw i gorzka herbata (bez majonezu, ketchupu itp.)

Max do 11 jem owoc: jabłko lub gruszka

Godz. 13.00 jem półtorej kanapki z chlebem, z wędlinką, warzywami i gorzka herbata

Godz. 16.00 jem jogurt (polecam Jogobella O% pisałam kiedyś o nim) i pół kromki / lub zupkę jak chce mi się jakąś ugotować

Godz. 18.30-19.00 jem obiad (łosoś pieczony w warzywami; pierś z folii, dorsz z folii, pierś gotowana; gulasz, pulpety - nic smażonego) do tego albo ciemny ryż lub jeden ziemniak + jakaś surówka

Godz. 21-21.30 jem kolacje - jedna kanapka z wędliną z warzywami i gorzka herbata

Dziewczyny bez cukrzycy sorry za wpis hihi

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Agusia ostatnio obiad jadłam wczesniej a potem przegryzki same i kolacje, a o 22 samego suchara z masłem moze dlatego hm.... spróbuje dzisiaj wieksza ilość w siebie w łądowac :) do diabetologa ide 20 do tego czasu powtórze badanie moczu

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha gotując obiad wpadłam na pomysł. Może daj ogłoszenie do "Słowa Podlasia", że szukasz pracownika? Może akurat ktoś się odezwie. Nie wiem jak u Ciebie ale u nas w Międzyrzecu bardzo dużo ludzi czyta tą gazetę. Może w Radzyniu czy Białej też tak jest. A wiesz jak to jest, ktoś przeczyta, powie znajomemu a ten kolejnemu i tak informacje rozejdą się szybciej niż przez internet:)

ÓptimusPrime, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Santoocha gotując obiad wpadłam na pomysł. Może daj ogłoszenie do "Słowa Podlasia", że szukasz pracownika? Może akurat ktoś się odezwie. Nie wiem jak u Ciebie ale u nas w Międzyrzecu bardzo dużo ludzi czyta tą gazetę. Może w Radzyniu czy Białej też tak jest. A wiesz jak to jest, ktoś przeczyta, powie znajomemu a ten kolejnemu i tak informacje rozejdą się szybciej niż przez internet:)
    No, pisalam troche wyzej mniej-wiecej o tym ;)

Agata92 lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia kurde jak wy mało jecie:D

Agusia ;), natasza82 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Agusia kurde jak wy mało jecie:D
    taki los :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezdemmm,dopiero do domu dotarlam....jezdzilam i szukalam szynki dla psa ...takiej w duuzym kawalku...bo urodziny ma.... i chcialam swieczke wbic (wiem wiem wariatka) ale ze to irlandia to w kawalku nie laska wszytsko pokrojone ,a PL sklepy w centrum sa tylko to z lenistwa szukalam na swojej dzielni ale sie nie dalo...musisalam do centrum jechac..blee korki....mandaty ....masakraaa

dopiero ogarnelam obiad,mieszkanie,pranie i siebie jako tako i wymiekam,cala noc nieprzespana ,wiec czy cwicze czy nie jest tak samo,zatem dzisiaj rowerek stacjonarny pojdzie w ruch.

Optimus moze cie w PT wypuszcza i zdazysz do fryzjera na sobote ,mam nadzijej ze Pani zdorwa jest,trzymaj sie tam.

Madlen nie smuc sie Julek da rade tylko chwilka jeszcze i bedziecie wszyscy razem,a lepiej dla niego ze jest pod opieka fachowa,zobaczysz kochana zaraz bedzie w domku,

Santoocha mam nadzieje ze znajdziesz kogos odpowiedniego do pracy,trzymam kciuki,zobaczysz ulozy sie,

Pati super to oficjalnie Nelcia Z. :) daj znac jak na spacerze z dwojka poszlo,a mama ? no coz,jak nastolatka sie zachowuje,a nawet zeby ojciec ci euro dal to Ci sie kurka wodna nalezy,niech nie przesadzaja.

Anusiaa piekny brzuszek :) co do melisy,to pije ja codziennie od poczatku ciazy...wiec juz na mnie nie dziala,no coz musze poczekac az urodze i moze sie paradokslanie wyspie choc troszke dluzej nic teraz.

Lece po hippisa do roboty.

Nastka jak tam baldachim>? ja nadal nic ....zero czopa,wod,skurczy...echhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:28

xpatiiix3, Agusia ;), natasza82, Mag.1990, lkc, anusiaa90, Amnezja, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż to się dziwić jak to porcje jak dla wróbelka.

Zostało mi dziękować losowi, że nie jestem słodką mamą (zołzą wcieloną za to)
    Agusia ;) wrote:
    taki los :(

Trzymajcie się tam więc, już niedługo :)

xpatiiix3, lkc, Agusia ;), natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a wiecie jakie są normy na 2h po posiłku.?? Po porodzie.? Bo ja tylko wiem ze mam mierzyć zaczynam swirowac że mi zostało nie wyobrazam sobie insuliny i mierzenia cukrów do końca życia... Po 2h miałam 132 a zjadlam na śniadanie półtorej placka samego nalesnika bez tłuszczu smazonego :OOo i mineralna popiłam to i teraz nie wiem c to nie ciut za dużo chyba zaczne bardziej o tą dietę dbać... I wrzuce znowu 'cukrzycowa' masakra...

Agatko niestety moja matka juz jest jakaś dziwna co bracia powiedzą to uwierzy a jak ktoś prawdę mówi to juz ciężej uwierzyć, a co najlepsze grosza nie dostalam.. ;) hehe

Czekam na obiad juz boje się jeść co to będzie po obiedzie... ;oo żebym tylko nie zemdlała jak zobacze wynik bo będzie kasza gryczana i kotlet... Krzywą będę miała za miesiąc..

Teraz doczytalam cos i znalaam ze poniżej 160 po 2h i 140 to nuie wiem które ale i tak się mieszcze ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:39

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Cóż to się dziwić jak to porcje jak dla wróbelka.

Zostało mi dziękować losowi, że nie jestem słodką mamą (zołzą wcieloną za to)

Trzymajcie się tam więc, już niedługo :)

Oj kochana porcje muszą być jak dla wróbelka, żeby cukry rozkładały się przez cały dzień i tu ważna systematyczność posiłków, oj tak dziękuj dziękuj, wcale to nie takie fajne odmawiać sobie teraz i podczas karmienia, ale odbije to sobie :) jeden plus, że chudnę cały czas, mam 11 kg do przodu a dziecko rośnie i to duże, i kolejna zaleta ze względu na cukrzyce, skończymy ciąże wcześniej niż wg OM, łożysko się szybciej starzeje i mój lekarz woli dmuchać na zimne :)

lkc, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień !! dłuży mi się jakby trwał z 50 godzin a na dodatek M napisał że wraca dziś później z pracy.. no zanudzę się na śmierć:( ja już naprawdę nie mam pomysłu co robić chyba jakaś depresja przedporodowa mnie łapie;(

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ