SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, ja nie miałam ciał ketonowych w moczu, ale ostatnio na wizycie u diabetolog zapytałam się czy chce zobaczyć ogólne badania, powiedziała, że dobrze, ze nie ma ciał ketonowych - wytłumaczyła, że dieta jest odpowiednio dobrana i to znaczy, że nie głodzę ani siebie ani małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:41

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti24 wrote:
    9 miesięcy na urodzenie dziecka... Umowę podpisywaliśmy w styczniu i dostałam certyfikat, że jest zawarta od 1 lutego i 9 miesięcy minie akurat 1 listopada.
    A nie wiem jak z tym jest, bo kuzyn sobie też wziął takie ubezpieczenie, bo babeczka mu nagadała różnych rzeczy i płacił po 100zł miesięcznie, a jak się urodziło dziecko w czerwcu to się okazało, że jednak mu nic nie wypłacą, bo była karencja i brakło kilka tygodni.
    ja męza ubezpieczyłam u siebie w pracy 1 marca nie byłam jeszcze w ciazy, ale jezeli 9mc to tez sie nie załapie....

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja miałam ciała ketonowe w moczu w pierwszym trymestrze ciąży jak bardzo dużo wymiotowałam i chudłam= głodziłam organizm. Zamiast cukrów organizm spalał tłuszcze, a ciała ketonowe to produkt przemiany tłuszczy właśnie.
    Santocha czyli jak mam cukrzyca ciażowa , a cukry po posiłkach są w normie tzn ze za mało jem ? kurcze jem co 2h nie dam rady więcej....

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Natasza, ja nie miałam ciał ketonowych w moczu, ale ostatnio na wizycie u diabetolog zapytałam się czy chce zobaczyć ogólne badania, powiedziała, że dobrze, ze nie ma ciał ketonowych - wytłumaczyła, że dieta jest odpowiednio dobrana i to znaczy, że nie głodzę ani siebie ani małego.
    jutro na 9 mam wizyte, przepływy to pewnie i tym sie zainteresuje, ja nie wierze zawsze coś...... o tyle się pocieszyłam dzisiaj ze dzwoniłam do Wawy i przeciwciała stoją w miejscu :) mam nadzieje ze przepływy tez beda w normie

lkc lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja męza ubezpieczyłam u siebie w pracy 1 marca nie byłam jeszcze w ciazy, ale jezeli 9mc to tez sie nie załapie....
    Agusia jak mozesz napisz mi w wolnem czasie swój jadłospis przykładowy i w jakich godzinach jesz? a i ostatni posiłek o której godzinie jadasz?
    rano miałam cukier 80, potem byłam na pobieraniu krwi moze za duzy odstep czasu w jedzeniu?

iv09hdgenu0skffm.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Santocha czyli jak mam cukrzyca ciażowa , a cukry po posiłkach są w normie tzn ze za mało jem ? kurcze jem co 2h nie dam rady więcej....
    Może po prostu za wcześnie jesz ostatni posiłek i organizm jest "głody" w nocy.
    Badasz mocz poranny, więc może to w tym rzecz.

Zrób sobie jeszcze raz badanie, z tym że zjedz później ostatni posiłek.

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Może po prostu za wcześnie jesz ostatni posiłek i organizm jest "głody" w nocy.
    Badasz mocz poranny, więc może to w tym rzecz.

Zrób sobie jeszcze raz badanie, z tym że zjedz później ostatni posiłek.
    oki dziekuję powtórze badanie

iv09hdgenu0skffm.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odebrałam wyniki i wszystko jest w normie poza ketonami w moczu, miała moze któras z Was?

natasza, ja miałam jeszcze na samiuśkim początku ciąży i mi lekarka powiedziała, ze organizm głoduje. Trzeba mu dostarczać jakichś zdrowych i pożywnych rzeczy. Ja wtedy nic nie byłam w stanie jeść. Ale starałam się coś skubać i po następnym badaniu już ketonów nie było.

Ale przed wizytą poczytałam w necie i nakręciłam się jak cholera.. nie potrzebnie.

natasza82 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jem teraz moja cora oficjalnie się zwie Nela Z ..po mamusi ;)

Anusia śliczny brzusio ;) sama nie wiem czasem owszem i moja mama zachowuje się jakby była dzieckiem a zwłaszcza te jej fochy za nie wiadomo co.. Albo robienie na złość.. ;o

Doti ale wielkolud ;) hehe

Niedługo lece sobie na pierwszy spacer z dwójką ojj ciekawa jestem co z tego wyjdzie ;)) oby się udało bo IDĘ sama najwyżej Marcela w gondole wsadze niech siedzi albo do kosza pod gondola w drogę powrotna...

Aha i wiecie co jadlam znowu dziwne rzeczy córa zero objawów alergii ani skórnych ani brzuszkowych no i kupka ok jest ;) buraczki w occie wczoraj do obiadu, czekoladę w sobotę i wczoraj.!! I nic ;) miałam nie jeść ale mi takiej ochoty narobili, ze musiałam chociaz kostkę ;) przynajmniej wiem ze mała ilość nie zaszkodzi ;)

AgataP, blue00, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza, będzie dobrze na pewno :) i przepływy i przeciwciała, mało już zostało nie stresuj się, bo to źle działa na cukry i Twoją córeczkę :)

Ogólnie śniadanie jem ok 8-8.30 zazwyczaj 2 parówki (kupuję z szynki) mają mniej węglowodanów lub 2 gotowane jajka, z jedną kromką chleba bez masła, dużo warzyw i gorzka herbata (bez majonezu, ketchupu itp.)

Max do 11 jem owoc: jabłko lub gruszka

Godz. 13.00 jem półtorej kanapki z chlebem, z wędlinką, warzywami i gorzka herbata

Godz. 16.00 jem jogurt (polecam Jogobella O% pisałam kiedyś o nim) i pół kromki / lub zupkę jak chce mi się jakąś ugotować

Godz. 18.30-19.00 jem obiad (łosoś pieczony w warzywami; pierś z folii, dorsz z folii, pierś gotowana; gulasz, pulpety - nic smażonego) do tego albo ciemny ryż lub jeden ziemniak + jakaś surówka

Godz. 21-21.30 jem kolacje - jedna kanapka z wędliną z warzywami i gorzka herbata

Dziewczyny bez cukrzycy sorry za wpis hihi

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Agusia ostatnio obiad jadłam wczesniej a potem przegryzki same i kolacje, a o 22 samego suchara z masłem moze dlatego hm.... spróbuje dzisiaj wieksza ilość w siebie w łądowac :) do diabetologa ide 20 do tego czasu powtórze badanie moczu

Agusia ;) lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha gotując obiad wpadłam na pomysł. Może daj ogłoszenie do "Słowa Podlasia", że szukasz pracownika? Może akurat ktoś się odezwie. Nie wiem jak u Ciebie ale u nas w Międzyrzecu bardzo dużo ludzi czyta tą gazetę. Może w Radzyniu czy Białej też tak jest. A wiesz jak to jest, ktoś przeczyta, powie znajomemu a ten kolejnemu i tak informacje rozejdą się szybciej niż przez internet:)

ÓptimusPrime, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Santoocha gotując obiad wpadłam na pomysł. Może daj ogłoszenie do "Słowa Podlasia", że szukasz pracownika? Może akurat ktoś się odezwie. Nie wiem jak u Ciebie ale u nas w Międzyrzecu bardzo dużo ludzi czyta tą gazetę. Może w Radzyniu czy Białej też tak jest. A wiesz jak to jest, ktoś przeczyta, powie znajomemu a ten kolejnemu i tak informacje rozejdą się szybciej niż przez internet:)
    No, pisalam troche wyzej mniej-wiecej o tym ;)

Agata92 lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia kurde jak wy mało jecie:D

Agusia ;), natasza82 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Agusia kurde jak wy mało jecie:D
    taki los :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezdemmm,dopiero do domu dotarlam....jezdzilam i szukalam szynki dla psa ...takiej w duuzym kawalku...bo urodziny ma.... i chcialam swieczke wbic (wiem wiem wariatka) ale ze to irlandia to w kawalku nie laska wszytsko pokrojone ,a PL sklepy w centrum sa tylko to z lenistwa szukalam na swojej dzielni ale sie nie dalo...musisalam do centrum jechac..blee korki....mandaty ....masakraaa

dopiero ogarnelam obiad,mieszkanie,pranie i siebie jako tako i wymiekam,cala noc nieprzespana ,wiec czy cwicze czy nie jest tak samo,zatem dzisiaj rowerek stacjonarny pojdzie w ruch.

Optimus moze cie w PT wypuszcza i zdazysz do fryzjera na sobote ,mam nadzijej ze Pani zdorwa jest,trzymaj sie tam.

Madlen nie smuc sie Julek da rade tylko chwilka jeszcze i bedziecie wszyscy razem,a lepiej dla niego ze jest pod opieka fachowa,zobaczysz kochana zaraz bedzie w domku,

Santoocha mam nadzieje ze znajdziesz kogos odpowiedniego do pracy,trzymam kciuki,zobaczysz ulozy sie,

Pati super to oficjalnie Nelcia Z. :) daj znac jak na spacerze z dwojka poszlo,a mama ? no coz,jak nastolatka sie zachowuje,a nawet zeby ojciec ci euro dal to Ci sie kurka wodna nalezy,niech nie przesadzaja.

Anusiaa piekny brzuszek :) co do melisy,to pije ja codziennie od poczatku ciazy...wiec juz na mnie nie dziala,no coz musze poczekac az urodze i moze sie paradokslanie wyspie choc troszke dluzej nic teraz.

Lece po hippisa do roboty.

Nastka jak tam baldachim>? ja nadal nic ....zero czopa,wod,skurczy...echhhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:28

xpatiiix3, Agusia ;), natasza82, Mag.1990, lkc, anusiaa90, Amnezja, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż to się dziwić jak to porcje jak dla wróbelka.

Zostało mi dziękować losowi, że nie jestem słodką mamą (zołzą wcieloną za to)
    Agusia ;) wrote:
    taki los :(

Trzymajcie się tam więc, już niedługo :)

xpatiiix3, lkc, Agusia ;), natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a wiecie jakie są normy na 2h po posiłku.?? Po porodzie.? Bo ja tylko wiem ze mam mierzyć zaczynam swirowac że mi zostało nie wyobrazam sobie insuliny i mierzenia cukrów do końca życia... Po 2h miałam 132 a zjadlam na śniadanie półtorej placka samego nalesnika bez tłuszczu smazonego :OOo i mineralna popiłam to i teraz nie wiem c to nie ciut za dużo chyba zaczne bardziej o tą dietę dbać... I wrzuce znowu 'cukrzycowa' masakra...

Agatko niestety moja matka juz jest jakaś dziwna co bracia powiedzą to uwierzy a jak ktoś prawdę mówi to juz ciężej uwierzyć, a co najlepsze grosza nie dostalam.. ;) hehe

Czekam na obiad juz boje się jeść co to będzie po obiedzie... ;oo żebym tylko nie zemdlała jak zobacze wynik bo będzie kasza gryczana i kotlet... Krzywą będę miała za miesiąc..

Teraz doczytalam cos i znalaam ze poniżej 160 po 2h i 140 to nuie wiem które ale i tak się mieszcze ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 16:39

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Cóż to się dziwić jak to porcje jak dla wróbelka.

Zostało mi dziękować losowi, że nie jestem słodką mamą (zołzą wcieloną za to)

Trzymajcie się tam więc, już niedługo :)

Oj kochana porcje muszą być jak dla wróbelka, żeby cukry rozkładały się przez cały dzień i tu ważna systematyczność posiłków, oj tak dziękuj dziękuj, wcale to nie takie fajne odmawiać sobie teraz i podczas karmienia, ale odbije to sobie :) jeden plus, że chudnę cały czas, mam 11 kg do przodu a dziecko rośnie i to duże, i kolejna zaleta ze względu na cukrzyce, skończymy ciąże wcześniej niż wg OM, łożysko się szybciej starzeje i mój lekarz woli dmuchać na zimne :)

lkc, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień !! dłuży mi się jakby trwał z 50 godzin a na dodatek M napisał że wraca dziś później z pracy.. no zanudzę się na śmierć:( ja już naprawdę nie mam pomysłu co robić chyba jakaś depresja przedporodowa mnie łapie;(

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ