X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się. Liczy się pozytywne nastawienie. Jeśli go nie będzie to wtedy faktycznie może coś pójść nie tak( ale mimo wszystko nie aż tak skrajnie, że miałoby dojść do tragedii). Pozytywne nastawienie ponoć ułatwia poród, przyspiesza go i powoduje złagodzenie bólu więc od teraz głowa do góry i uśmiech na twarzy jak myślicie o porodzie a nie jakieś czarne wizje ;)

Agusia ;), Amnezja, Maga31, Dotty84, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 uważam dokładnie tak samo, grunt to pozytywne nastawienie :) ja tłumaczę sobie, że damy radę, w końcu jakoś się wzięłyśmy na świecie i nie było kiedyś takiej opieki jak dziś :)

Agata92, Maga31, lkc lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pociesza, że jednak ta medycyna daje nam duże możliwości i powinno być wszystko dobrze

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała wytrzymać do listopada. W sumie to niby dopiero 36 tydzień, ale chyba dużo kobiet już w takim czasie rodzi. A do listopada ze względów czysto ekonomicznych, ponieważ akurat nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży ubezpieczyliśmy się w pracy grupowo i karencja mija dokładnie 1 listopada. Pieniądze nie są najważniejsze i będziemy się cieszyć z każdej daty narodzin, ale zawsze to byłoby coś do przodu... A ja i tak ciągle nie do końca spakowana. Większość rzeczy jest, ale wszystko tak luzem. Tak to odwlekam, bo ciągle mi się wydaje, że jak już będę mieć wszystko dopięte i gotowe to zacznę rodzić :D
    A może ktoś się już na to natknął, ale podeślę, bo mi tak położna mówiła, że tu sobie mogę dużo się dowiedzieć jak przed i w trakcie porodu:

http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Tylko jeszcze nie miałam czasu się temu przyglądnąć. Wiem, że są artykuły i jakieś filmiki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:51

Maga31, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze rozkminiam czym większa gramatura w ręcznikach tym większa chłonność?

Edit: jakie rozmiary bierzecie do szpitala, standard ma 70 x 140, chyba szkoda miejsca w walizce, a jak z 50 x 100? nie kupowałam nigdy takiego wymiaru da radę się wytrzeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:00

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz w 35 tygodniu. Skurcze mam codziennie i już kilka razy liczyłam minutki. Bywało, ze miałam nawet co 2-3 minutki przez ponad 2h. Ale nic nie bolało, tylko spinał się brzuch i przyspieszało serducho, więc odpuszczałam. Gdzieś na początku listopada (w pierwszym albo drugim tyg.) mamy się spotkać z położną w celu omówienia porodu i wolałabym doczekać :P Choć zaraz po tym już mogłabym rodzić. Maluch moze być spory więc nie zależy mi, żeby dotrzymywać go do terminu a juz nie mówiąc o przenoszeniu :-/.

madziulka a nie masz numeru tel. do swojego lekarza albo położnej? W momencie wątpliwości mogłabyś zadzwonić.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia podobno :) Tylko nie należy ich płukać w płynach do płukania bo tracą swoją chłonność.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj coś o tych gramaturach, bo to jednak nie zawsze idzie w parze z chłonnością. Tak przynajmniej wynika z tego co tu napisane:

http://www.advertex.pl/gramatura-recznika

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Ja jestem teraz w 35 tygodniu. Skurcze mam codziennie i już kilka razy liczyłam minutki. Bywało, ze miałam nawet co 2-3 minutki przez ponad 2h. Ale nic nie bolało, tylko spinał się brzuch i przyspieszało serducho, więc odpuszczałam. Gdzieś na początku listopada (w pierwszym albo drugim tyg.) mamy się spotkać z położną w celu omówienia porodu i wolałabym doczekać :P Choć zaraz po tym już mogłabym rodzić. Maluch moze być spory więc nie zależy mi, żeby dotrzymywać go do terminu a juz nie mówiąc o przenoszeniu :-/.

madziulka a nie masz numeru tel. do swojego lekarza albo położnej? W momencie wątpliwości mogłabyś zadzwonić.

No w sumie i tak juz jesteśmy w takim czasie, ze to może być kazdego dnia...znowu sie boje :'(

• Nata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam ręczniki takie jednorazowe na allegro i biorę jeden taki normalny, zaraz po porodzie wytrę się w tamte i wywalę bo to taka nie wiem celuloza chyba. oooo coś w ten deseń http://allegro.pl/recznik-jednorazowy-z-wlokniny-bio-eko-50x70cm-i4630215801.html

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle biorę ręczniki papierowe do wycierania krocza. I tak trzeba się myć po każdej wizycie w toalecie, więc rachu ciachu wytrę się papierowym i sru do śmieci.
    Szkoda ręcznika.
    A tak poza tym biorę jeden 50x100 i jeden 90x140.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info :) Nata dobry pomysł z tymi ręcznikami, ciekawe czy chłonne? testowałaś jakiś?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie testowałam, ale myślę że zdadzą egzamin. kupiłam 3 tylko żeby po porodzie się umyć i w nie wytrzeć później już normalny ręcznik w ciemnym kolorze.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stawiam na papierowe do podcieraniw krocza. Na szkole rodzenia polozna nam polecala. I oprocz tego dwa zwykle jeden do twarzy drugi do reszty ;)

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti a ile miesięcy u ciebie trwa okres karencji przy ubezieczeniu grupowym?

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odebrałam wyniki i wszystko jest w normie poza ketonami w moczu, miała moze któras z Was?

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 miesięcy na urodzenie dziecka... Umowę podpisywaliśmy w styczniu i dostałam certyfikat, że jest zawarta od 1 lutego i 9 miesięcy minie akurat 1 listopada.
    A nie wiem jak z tym jest, bo kuzyn sobie też wziął takie ubezpieczenie, bo babeczka mu nagadała różnych rzeczy i płacił po 100zł miesięcznie, a jak się urodziło dziecko w czerwcu to się okazało, że jednak mu nic nie wypłacą, bo była karencja i brakło kilka tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:28

natasza82 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odebrałam wyniki i wszystko jest w normie poza ketonami w moczu, miała moze któras z Was?
    Natasza wyszło, ze masz ketony w moczu?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciała ketonowe w moczu w pierwszym trymestrze ciąży jak bardzo dużo wymiotowałam i chudłam= głodziłam organizm. Zamiast cukrów organizm spalał tłuszcze, a ciała ketonowe to produkt przemiany tłuszczy właśnie.

natasza82, lkc lubią tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Natasza wyszło, ze masz ketony w moczu?
    niestety ....
    to ma jakis zwiazek z cukrzyca ciazowa?

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ