X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    ChciałabymJuż, mój też wielce zdziwiony, że mi cieplo przy otwartym oknie w nocy :D Zawsze to on był z tych, co im gorąco, a ja potrafiłam się zawinąć w kołdrę i spać w grubych skarpetach :)

Haha!! Jakbym czytała o sobie :D
    Dotty84 wrote:
    Ufff. właśnie skończyłam pakowanie prezentów świątecznych :)
    Śmiesznie - bo nie ma nawet papieru ze świątecznymi motywami jeszcze, więc musiałam wyszukać jakieś takie neutralne :)
    Ale przynajmniej mam to już z głowy!

Dotty szalona dziewczyno :P Chociaż to wcale nie taki zły pomysł. Później zorganizować się z maleństwem na rękach to może być dość trudne.

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie do tych prezentów dodatkowo zmotywował fakt, że raczej do teściów w święta nie pojedziemy, w zasadzie w ten weekend będziemy ostatni raz w Będzinie, więc podrzucimy im już prezenty, co by nikt nie czuł się pominięty w grudniu :)
    A przy okazji załatwiłam wszystkie prezenty dla całej rodzinki - NUDZĘ SIĘ :)

ap1526 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy weterynarz- o nieeee, tylko nie to. Gdy oni kończyli weterynarię nikt nie uczył o leczeniu psów i kotów, liczyła się świnia i krowa.
    Jest bardzo mało starszych weterynarzy, którzy znają się na małych zwierzętach.

A ja potrzebuję kogoś ze świeżą wiedzą.

Na razie jest jedna dziewczyna, która ewentualnie byłaby chętna, ale musimy się jeszcze dogadać.

Dotty84, Milaszka, Mag.1990, Agata92, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No mnie do tych prezentów dodatkowo zmotywował fakt, że raczej do teściów w święta nie pojedziemy, w zasadzie w ten weekend będziemy ostatni raz w Będzinie, więc podrzucimy im już prezenty, co by nikt nie czuł się pominięty w grudniu :)
    A przy okazji załatwiłam wszystkie prezenty dla całej rodzinki - NUDZĘ SIĘ :)

Dotty ja ostatni raz u teściów byłam w sierpniu. Mieszkają 300 km od nas i jakoś nie uśmiecha mi się spędzać kilku godzin w samochodzie z moją cudną nerką i skurczami :-/
    Poza tym jest ich tam za dużo :D
    Mój T. ma 5 rodzeństwa. Jest razem 3 chłopaków i 3 dziewczyny. A z tego 2 siostry po ślubie. Jedna ma 2 dzieci, a druga właśnie w sierpniu urodziła swoje pierwsze :) Tak więc jak kilka razy chcieliśmy wszystkim zrobić prezenty to prawie zbankrutowaliśmy :D Później wymyślili, zeby losować kto komu kupuje, lub kupić dla wszystkich po owocku i czekoladzie. W przeciwnym wypadku po świętach człowiek by nie miał z czego żyć :D Bo to tylko strona T. a do tego jeszcze my i moi rodzice + brat z żona i 2 dzieci. Po mojej stronie jest mniej osób, ale dla wszystkich razem po prostu za duży koszt :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, moi teściowie też mieszkają 300km :) Bo oni są z Zagłębia - a my mieszkamy w Warszawie, moi rodzice pod Warszawą.
    Więc co święta zaczynamy u jednych rodziców (np Wigilią) a potem w pierwszy dzień świąt jedziemy do drugich :) łącznie w świeta przejeżdżamy ok 600km.
    Ale nie w tym roku :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;) ciężką noc za mną ;P

Aaaa ale przez Marcysia... Co mała nie czknie czy cos to wstawał mnie to nie rusza ale on się budził i wlazil co chwila do łóżka tak mnie po plecach skopał spalam sobie po środku a rano chciał mi małą z łóżka wyniesc ... Wstaje i patrzę twarz nade mną i sięga juz rękami po małą a ja z cyckiem na wierzchu zasnelam xD to jeszcze mnie uszczypnął.. Od 1 co raz się budził... A na dobre wstał o 5.. I biegałam. Chwila za nim żeby go. Oka zagonic.. No ale jakos dalismy rade ;)

O królewna śpiewa ;) potem dokoncze bo newsy mam od diabetologa co dalej ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wyprasowane :) przyszła jedna paczka, czekam jeszcze na drugą :) kupiłam małemu na święta eleganckie body hihi :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4689307390

Zgrzeszyłam zjadłam ponad połowę serka "krówka" ale musiałam, miałam mega smak a trzeba dostarczać wapń dla maluszka, idę na spacer, żeby cukier nie skoczył za bardzo :) tym bardziej, ze się wypogodziło :)

natasza82, Dotty84, sisiiii, Maga31, xpatiiix3, zupaztytki, Amnezja, Mag.1990, karmelek, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak a propo cukrzycy teraz 3* 2h po posiłkach mierzyć i na czczo i zapisywać zobaczymy co dalej ;) za tydzień wizyta ;)

He poszłam po mała do pokoju i ja przewinelam na karmienie wzielam do drugiego pokoju hehe a Marcelo wziął sobie xlyzeczke serek i je sam ;) łaaaał pierwszy raz sam setek wcina ;)

Madlen trzymam kciuki za szybki powrót Julka do domku w sumie fajnie juz ze Lenka chociaż w domku ,wiem ze chcieliscie juz we czwórkę być no ,ale juz niedługo ;*** trzymam kciuki :**

Saantocha świetnie załatwiłaś teściową na koniec heheh

Hehe cos cisza na razie ciekawe kiedy się pojawia następne maluszki ;** oby juz donoszone ;)

A wpadlam teraz na forum a tu tyle stron od wieczora ;D dajecie czadu laseczki z tymi stronami hehe :***

A Pani zdrowa pewnie wyjdzie w piątek ;D hehe jestem w szoku ,ze sr cos tam ciut chyba zaświtało w głowie ;)
    Miłego dnia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:18

Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty my tez tak zawsze robimy :) U jednych zaczynamy a u drugich kończymy :P Tym razem skończy sie na jednych :) ale później na chrzest do nas przyjadą jakoś w styczniu albo w lutym to wytrzymają tyle bez nas :P

Podziwiam Cię, że chce Ci się teraz jeszcze jechać. Ja mam codziennie te skurcze, a po ostatnim wypadzie do nich nie dość, że byłam przeziębiona to jeszcze nerka się pogorszyła od tych wstrząsów w samochodzie. Dlatego nie zamierzam sie za daleko wypuszczać.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!Mam rowniez problem ze snem niby jestem spiaca chce do lozka a jak sie poloze to 2 - 3 godziny sie mecze, rano mi sie uda odespac ale dzis i z tym srednio.
    My u tesciow bylismy ostatni raz na koniec lipca(140 km) i teraz pojedziemy w nowym roku ale nie jakos na poczatku. Niech oni sie pofatyguja do dzidzi chociaz. Mała mi czka juz z 10 minut bożeeee jak ja za tym nie przepadam:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja teściowa ciągle ma pretensje, że do niej nie jeżdżę. Nie rozumie, że pod koniec ciąży, z dwójką dzieci i pracą na dwa etaty po prostu nie mam sił... Ech te teściowe

santoocha, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzisiaj jade w końcu mała zarejestrować czekam tylko aż babcia wróci brata poszła zaprowadzic i po siostrę do innej szkoły także pewnie gdzies12.30 będzie to w końcu będzie oficjalnie moja córa Nela Z.. Hehe jade z małą do miasta i tak nie mam z kim zostawić.. Amama się do mnie nie odzywa od soboty i mi powiedziała ze jak tylko wyjde do szkoły to Radek przyjdzie do malej... No kur... To on się nie odzywa znowu od tygodnia a ona go na sile... Żeby mi na złość zrobić ze z ojcem się widzieliśmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:27

Mag.1990 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kl0afg04jpx_t.jpg

ÓptimusPrime, Mag.1990, misiaczk25, blue00, Evik, santoocha, xpatiiix3, Goplana, Dotty84, karmelek, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka,u mnie teściowa jest ok,ale wkurza mnie moja mama.Cały czas przerabiamy temat jej urlopu po moim porodzie. Teraz wymyśliła,że weźmie wolne jak miną te 2 tyg.,w czasie których nie chcemy nikogo widzieć. Bo przecież sobie później nie poradzimy a ona bardzo chętnie nam pomoże. Fajnie,tylko że moja mama to jest chodząca histeria i boję się zostawić z nią dziecko.Poza tym dłużej niż 1 godz.razem z nią pod jednym dachem nie wytrzymam. Oczywiście znowu jest obrażona.

ChciałabymJuż, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, lubię, że jedziesz zarejestrować malutką ;)
    Jednak zachowanie Twojej mamy dziwne - kurcze masz prawo mieć kontakt z ojcem i ona nie może Ci go zabronić, cokolwiek między nimi by nie było - Mogą się chcieć pozabijać, ale Twoje relacje z nim nie powinny ją obchodzić.

Co do teściów, my byliśmy pod koniec czerwca - też mamy 300 km, do moich rodziców 120 - byliśmy przed zakazem odpoczynku mego, bo coś tam w samochodzie tato mój miał nam zrobić.
    Teściowie jednak nie mają pretensji, bo wiedzą, że jednak ciężko tyle czasu jechać - dlatego nas odwiedzili kilka tyg temu:)

Ja za to mam wielkiego lenia, a z drugiej strony bardzo mi się nudzi :( M. pojechał do pracy i dziś znowu sama...jutro wpadnie siostra, ale dziś jeszcze trzeba jakoś przeżyć/

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po urodzeniu pierwszego dziecka przeprowadziłam się do mamy, bo też "sobie nie poradzę". Po paru dniach w tempie błyskawicznym wracaliśmy na swoje. Stwierdziłam, że będzie mniej stresu i nerwów, jak będę na wszystko sama, niż jak będę chciała kogoś udusić :)

Amnezja, lkc, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Dziewczyny zna sie któraś z Was na wnioskach o stypendium socjalne na uczelni?

Chodzi o to, że do końca października składa się w wnioski.. no i właśnie.. jest nas dwóch.. ale od listopada będzie trzech..
    To przepada mi ta okazja policzenia zarobków na 3 osoby?
    Czy to się składa jakieś wnioski o zmianie sytuacji kiedy się mały urodzi?
    Bo teraz wychodzi na to, że gdyby urodził się już teraz to na wniosku który muszę złożyć do 31 października bym mogła go uwzględnić.

No a sytuacja jest ważna, bo gdy jesteśmy w trzech zmienia nam się wysokość stypendium.. i to o aż 185 zł!
    Więc jest o co walczyć.
    Tym bardziej, że jest wypłacane na 5 msc więc to prawie tysiak do przodu..

Nawet jeśli byśmy mieli wyższe liczone od listopada to i tak jesteśmy do przodu.. zna się któraś na tym może?
    w regulaminie nic nie pisze niestety :/
    Dodam, że wypłata środków za październik, listopad i grudzień jest dopiero w grudniu.

U mnie na uczelni liczył się do takiego stypendium dochód z poprzedniego roku rozliczeniowego, czyli jeśli u Ciebie też tak jest to dzieciątka nie uwzględniasz tylko w przyszłym roku dopiero. Ale tak jak dziewczyny wcześniej pisały. Najlepiej zapytaj na uczelni :)

A tak przy okazji to Dzień Dobry :)
    Trzymam kciuki za wszystkie szpitale i nie szpitale :)
    Życzę wszystkim, które mogą już rodzić bezpiecznego i szybkiego rozwiązania :)
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:28

njr11rs.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o socjalne, to ja na pierwszym roku studiów składałam i też trzeba było przedstawić dochody za poprzedni rok, ale że u nas zmieniła się drastycznie sytuacja finansowa w bieżącym roku (zmarł mój tata), to kazali donieść akt zgonu i skończyło się tak:
    Ja na moim wydziale dostałam 98zł stypendium, bo się ledwo łapałam, a moja siostra na innym wydziale dostała 530zł (chyba jej uwzględnili trudną sytuację rodzinną).
    Więc co uczelnia (a nawet co wydział) to inne zasady.
    Zapytaj u siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:32

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ona chce mi po złości bo bracia ze mną poszli psychol i ten młodszy...
    A po cichu z domu wyszli.. I awanturę mi zrobiła ze za jej plecami ich za bralam a byliśmy niedaleko domu tylko i ze mi zrobi tak samo a to psychol nakręcił bo nic jej nie powiedział a mówił powiedz mamie ze wychodzisz z ojcem się spotkać a nie wyszedł po cichu z domu jeszcze nagadal ze euro dostalam i się z Nimi nie podzieliłam ale do mamy nie dociera nie wierzy mi i nie gadamy od soboty... Nawet do wnuków nie zeszła.. Przykro mi no ale co zrobic.. Taka juz jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:34

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Ja po urodzeniu pierwszego dziecka przeprowadziłam się do mamy, bo też "sobie nie poradzę". Po paru dniach w tempie błyskawicznym wracaliśmy na swoje. Stwierdziłam, że będzie mniej stresu i nerwów, jak będę na wszystko sama, niż jak będę chciała kogoś udusić :)

Stwierdziliśmy z M.,że jak przestaniemy dawać sobie radę,to poprosimy o pomoc moją siostrę :) Nie ma dzieci i doświadczenia,jest ode mnie młodsza ale sobie poradzi.Chociaż ostatnio denerwuje mnie strasznie bo dzwoni codziennie i pyta czy już rodzę :)

Pati,współczuję mamy.Dorosła kobieta a zachowuje się jak dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 12:38

lkc lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ