X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Juz oczywiscie zaliczylam klotnie z rana z moim T. Niby sie juz "pogodzilismy" ale niesmak pozostal.. :/

U mnie spokojniutko, nocka cala przespaana tylko z jedna pobudka. Skurczy i boli brak, ale za to w nocy poce sie jak.. Doslownie SWINIA! Masakra ;) ktoras tez tak ma? Wykrecac mnie rano mozna :P

I moja malutka teraz wieczorem tak mocno sie rozpycha.. Juz czuje źe ma naprawde maaalo miejsca.. Biedna. Moze do mnie szybciej wyjdzie ;) zostalo nam juz 3 tygodnie do terminu w sumie mozemy juz rodzic, ale niech sobie siedzi tam ile jej potrzeba, nie bede jej soecjalnie zmuszac do wyjscia chociaz cholernie chce ja zobaczyc i jestem gotowa!! A Małż to juz w ogole niedlugo przegryzie mi brzuch tak chce ja zobaczyc ;)

Mikego dnia Brzuchatki :P

Ps. Szkoda ze juz pana eksperta z nami nie bedzie ;) moze poradzilby mi cos na moja potliwosc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 09:20

Dotty84, ap1526, zupaztytki, santoocha, Maga31, misiaczk25 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu wy zamawiacie ze strony pietrus? Ja zamowilam na allegro takie samo jak maja oni na stronie (przynajmniej tak mi się wydaje) :) http://allegro.pl/show_item.php?item=4662207300 i wyszło taniej.. No i przede wszystkim dzisiaj maja mi juz je dostarczyć..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, nie za bardzo znam sie na tym biznesie, ale moze np warto poszukac pracownika wsrod emerytowanych weterynarzy.. Sa dobrymi specjalistami a mogliby sobie dorobic do emeryturki ;) jak niektorzy lekarze (stad ten pomysl)

Nie wiem czy takowi istnieja w ych czasach i czy nie zajmowali sie kiedys tylko odbieraniem porodow od krow itp, ale tak jakos mi przyszlo na mysl, ze moze to jest jakies rozwiazanie :)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze poruszylyscie ten temat który mnie nurtuje czyli masaż krocza.. Miałam się za niego zabrać i jakos nie mogę.. Z przytulankami to tez tak średnio po długim celibacie wczoraj stwierdzilam ze czas najwyższy się za to zabrać.. I mój M w najmniej odpowiednim momencie strzelil tekstem ze on się boi ze małemu cos zrobi i ze on tak podskakuje ze jeszcze wyskoczy.. Tak mnie to rozsmieszylo ze myslalam ze padne :) caly wieczór juz się smialam w sumie teraz na samo wspomnienie tez :) no ale niestety skurczy potem brak.. Małemu się nie spieszy wogole i macica raczej jeszcze nie przygotowuje się do porodu..

lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :*

U mnie też noc spokojna, choć miałam chwilową przerwę na mały skurcz.

Santocha no co za babsztyl, nie ona Tobą nie żądzi bo ty masz swój rozum i swoje racje:)

Madlen zobaczysz nim się obejrzysz, a będziesz miała Julka w domku:) Trzymam kciuki:)

Biorę się za sprzatanie, a Wam życzę miłego dnia:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Od rana płacze i juz łeb boli bo myślę o moim biednym synku ze sam taki zostanie z tym szpitalu i masakra....

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja juz po wizycie. Ktg idealnie. Szyjka mi.ekka ale zamknięta. Ciaza donoszona ale rodzic to ja moge równie dobrze dzisiaj lub za 3 tygodnie. Pozalatwiam wszystko na uniwerku w tym tyg a od ponieszialku biorę się za okna. A teraz zre w mc donaldzie. Ale cicho sza......

natasza82, Madlen222, ap1526, zupaztytki, lkc, Nata, Rybka Nemo, Maga31, Amnezja, Goplana, anusiaa90, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 bedzie dobrze, szybko zleci! Zobaczysz. Na pewno ciezko to bedzie zniesc, ale jak Julek bedżie calkiem zdrowy i wyjdzie ze szpitala, nie bedziesz o tym pamietac tylko cieszyc sie Wasza czworeczka!!! Trzymam kciuki zeby szyyybko zlecialo! :*

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja nie wiem w ogóle jak ten masaż ma wyglądać,
    zresztą za późno chyba, a o skuteczności też różnie mówią
    odpuszczę sobie

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzis malam bezsen totany jestem juz jak zombie

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam, po obchodzie, zostaje min do piątku :( nic mi nie robia, mialam caly wieczor I noc twardy brzuch, ale chyba bez skurczy...
    Jest mi smutno, bo w sb mialam miec fryzjera
    Madlen, bedzie w porzadku, zobaczysz! Nie lam sie
    Santoocha, pomyslz emerytowanym weyem jest dobry.A pytalas w Bialej? Miedzyrzecu?terespolu? Wiesz, duzo tam tez ludzi ze wschodu mieszka I czasem sa nawet fajni specjalisci z roznych dziedzin

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka, mam podobnie! Zawsze byłam ciepłolubnym zmarzluchem, a teraz cały czas mi gorąco, w nocy śpię odkryta, a i tak budzę się mokra.
    Madlen, kochana dasz radę, wytrzymasz te kilka dni i już niedlugo będziesz mogła wziąć synka do domu!
    Optimus, w kulki se lecą w tym SPA :/

ÓptimusPrime, ap1526, Milaszka, Madlen222 lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    U mnie też noc dość nawet :) Tylko raz wstałam, a zdarza się, ze i 3 razy wstaję lub nie śpię pół nocy. Teraz było całkiem nieźle :) W dodatku u nas pogoda się poprawiła. Wczoraj było paskudnie, szaro, buro i padało, a dziś słonko świeci więc i dzień lepszy :)

AgataP jak tam po nocy? Mówiłaś, że wczoraj się bardziej oszczędzałaś. Udało się coś przespać ?

Madlen trzymamy kciuki za Julka :) Niedługo z pewnością będzie z Wami :)

I jak dziewczyny z masażem? Ja wczoraj znów podeszłam do niego :) Mój małż jakiś niechętny był w pomaganiu. Powiedział, ze się boi bo palce to on może tam wkładać ale w innym celu :D Ale ostatecznie się zlitował, choć minę miał taką jakby to było coś obrzydliwego :D:D Świnia jedna :D
    Tak czy owak muszę przyznać, że było lepiej troszkę niż wczoraj, ale to może też dlatego, że obciął bardziej paznokcie. Na dziś to mu chyba na palec założę gazik i rękawiczkę gumową to w ogóle nie powinnam czuć paznokci :P Jak wypróbujemy to Wam powiem jak było. Może wtedy nie będzie piekło :)

Rybka Nemo, Maga31, Milaszka, Fidelissa, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki mój m. do tej pory nie morze uwierzyć, że ja, wieczny zmarzluch teraz chcę spać przy otwartym oknie :D Nie pocę się w nocy, ale za to mi dłonie i stopy puchną z gorąca. Rano schodzi :-/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju ja nie mam pojęcia, najlepiej podjedz na uczelnie i zapytaj jak wypełnić te papiery. Madlenn słoneczko nie płacz, musisz mieć siły żeby dzisiaj zająć się dziećmi, a ból głowy Ci nie pomoże. Juliusz sobie poradzi i zaraz będzie z Wami w domu, trzymam kciuki za to.
    Pani zdrowa, no widać jednak nie do końca skoro chcą Cię zatrzymać, na szczęście piąteczek zaraz i może wypuszczą, oby! a lepiej się czujesz? Viv niech mała poczeka jeszcze chwilę, akysz skurcze.
    Ja jestem z moim M prawie 11 lat więc nie mam problemu żeby powiedzieć swoje zdanie teściom, teść już wie że nie ma sensu czasem dyskutować :-) on ma taki charakter, że lubi na swoim postawić i zawsze ma racje ale nie ze mną takie numery hehehe. Mój tata to się czasem śmieje że ja to czasami aż bezczelna jestem, no kurde jak mnie ktoś wkurzy to co ja będę się wstrzymywać. Mimo tego że taka jestem to teściowa za każdym razem mówi że mnie uwielbia, a jej pewne sprzeciwy też nie omijają :-)

lkc, Rybka Nemo, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż, mój też wielce zdziwiony, że mi cieplo przy otwartym oknie w nocy :D Zawsze to on był z tych, co im gorąco, a ja potrafiłam się zawinąć w kołdrę i spać w grubych skarpetach :)

ChciałabymJuż, lkc lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. właśnie skończyłam pakowanie prezentów świątecznych :)
    Śmiesznie - bo nie ma nawet papieru ze świątecznymi motywami jeszcze, więc musiałam wyszukać jakieś takie neutralne :)
    Ale przynajmniej mam to już z głowy!

Agusia ;), Eve, lkc, zupaztytki, Rybka Nemo, sisiiii, Maga31, Amnezja, Milaszka, Mag.1990, Goplana, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Przywitały mnie rano poranne mdłości. Trochę dziwne, jak na końcówkę ciąży. Którejś się zdarzyło? A może się czymś zatrułam?

Kochana ja wymiotuje w zasadzie całą ciążę z przerwami na tydzień, dwa. Fakt, że teraz to już tylko rano wiec lekarz powiedział że nic się nie dzieje. Aktualnie mam przerwę :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ufff. właśnie skończyłam pakowanie prezentów świątecznych :)
    Śmiesznie - bo nie ma nawet papieru ze świątecznymi motywami jeszcze, więc musiałam wyszukać jakieś takie neutralne :)
    Ale przynajmniej mam to już z głowy!

Jej jaka jesteś odpowiedzialna i dobrze zorganizowana :)

Dotty84, ap1526 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruszam w miasto w poszukiwaniu prezentu imieninowego dla babci.. jak sie nie uda to skoncze na kwiatkach. nie mam zadnych dobrych pomyslow... ;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ