X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No z tej calej rodziny tylko moj chlop taki nieuk hihi, Pan kierownik logistyki:)
    Bo jego brakt naukowiec - prowadzi badania nad komorkami macierzystymi, a jego zona - Okulistka :) :)

Kochana to jak Twój szwagier prowadzi badania nad komórkamia macierzystymi to może wiesz coś więcej na temat krwi pępowinowej? W ogóle czy któraś z Was będzie pobierać? Hmm.. bo to trochę takie drogie ubezpieczenie z ogromną nadzieją, że nie będzie potrzebne :-/

Evik wytrwała jesteś :P Gratuluję!!

Evik lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos dzis marzne siedze pod kocem pije herbate i mecza ogladam,jakos weny na nic innego ni mam,nawet sobie dzisial silownie odpusilam,pierwszy raz w ciazy...masakra ,niezadowolona z siebie jestem,jutro pewnie spedze tam dwa razy dluzej niz normanie.Ale dzis naprawde spadek formy mialam.Moze prze z te zupe,zupa malo pozywna byla ,tak to zawsze jakies ziemniaki salatki i kotlety sojowe ,zawsze wiecej niz zupa...hmmm nie moge zmieniac menu chyba ,nie sluzy mi.

w ogole senna jestem starsznie a pewnie przyjdzie do snu to dupa....juz nie wyrabiam wory pod oczami jak cholera,w nocy nie spie nad ranem dosypiam do 10.00 rano i sie budze bo trzeba chate i siebie ogarnac,och marzy mi sie przespac jeszcze cala noc przed porodem...

Optimus Pani zdrowa wiec pewnie do domu jutro :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:34

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP może jakiś spacer by pomógł na lepszy sen? Chociaż ja jak za dużo się w ciągu dnia zmęczę to gorzej śpię w nocy bo mnie bolą ręce i nogi :-/ i się budzę często.

AgataP lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    goooooooooool!! 2% alko masakra przecież mówią że to zdrowe i dzieciom dają do picia w rodzince.pl, mój maż na mecz dzisiaj całą butlę zabrał, wraca autem ;-)
    To zalezy od producenta, srednio do 2%,kazda fermentacja ma %, a kwas to drozdze. Sa tez takie I bez niby, ale ja nie widzialam takiego, a jestem smakoszem tego trunku.
    Najmniej pilsm 1, 2%, poza tym kefir tez ms %, pijemy I zujemy ;)
    Ale kwas odpuscilam sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:36

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kilka dni temu pisalam o nich rozwazania (oczywiscie nie ma jasnej odpowiedzi Warto/Nie warto, kazdy musi podjac decyzje sam) - wysle ci jutro na priv, bo dziś z komorki pisze :)

My się nie zdecydujemy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:42

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    AgataP może jakiś spacer by pomógł na lepszy sen? Chociaż ja jak za dużo się w ciągu dnia zmęczę to gorzej śpię w nocy bo mnie bolą ręce i nogi :-/ i się budzę często.

kochana spaceruje,mecze sie na silowni ze sztanga i rowerku stacjonarnym i nic...niby jestem padnieta pod wieczor ale jak tylko wejde do lozka...dupa...rozbudzam sie i koniec...juz pewnie tak bedzie,moze to emocje,podswiadomie sie denerwuje porodem,nie wiem. :(

• santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas dziś przylazła teściowa jak wróciliśmy z pracy i pyta jak się dogadaliśmy z tym lekarzem.
    To jej mówię, że mógłby tylko na pół etatu, więc pobite gary.
    O jejku jejku co to teraz będzie?
    To cierpliwie i z pełnym spokojem mówię, że teraz będzie poród, zamkniemy gabinet na 2 tygodnie, potem wracamy we trójkę do pracy :)

Olaboga, ale kto to widział, pierwsze słyszę, żeby ciągać dziecko do gabinetu, tak nie może być... bla bla bla!
    Się wzburzyła na maksa, panikowała, biadoliła. Pyta: a co jak Szymek będzie chory, będzie miał gorączkę?
    A ja już po złości, celowo żeby ją zdenerwować: to będzie miał gorączkę w gabinecie.

Się zaczęło! To co wyżej tylko 2 razy mocniej ;)
    A potem już przegięła, bo wyskoczyła że nie powinnam wywalać wczoraj tej pracownicy, bo byle jaka to trudno, ale posiedzieć kilka miesięcy w gabinecie mogła.
    No żesz ale się wpieniłam. To my tyramy od 2 lat bez urlopu, ba- nawet bez wolego weekendu, żeby teraz jakaś leniwa, pyskata krowa to zaprzepaściła?

Ale teściowa wie lepiej, bo ja jestem wybredna i mi nigdy nikt nie podpasuje.
    Mówi, że mam szybko kogoś szukać, BYLE KOGO, byle tylko nie wozić dziecka do pracy.

Oj podniosła mi ciśnienie! Dzięki swojej wiedzy, doświadczeniu, zacięciu i cieżkiej pracy rozkręciłam najlepszy gabinet w mieście, a ta mi mówi, że mam brać byle kogo.
    Wymyśliła!

Odparowałam jej, że już mam kandydata na super pracownika- naszego Szymka :)
    Wmurowało ją, powiedziała- no to wasze dziecko, a ja szybciutko: NO WŁAŚNIE!!! Dlatego to my bedziemy decydować.

AMEN!

Dotty84, ÓptimusPrime, Ninusia, Goplana, AgataP, Mag.1990, ap1526, blue00, Fidelissa, Rybka Nemo, Maga31, xpatiiix3, Amnezja, Agata92, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez macie takie czerwone brzuchy ?? Bo ja sie juz zastanawiam czy to normalne? W zasadzie zawsze taki mialam, ale teraz to juz przybiera kolor buraka! Zastanawiam sie czy to nie jest orzypadkiem od rozciagajacej sie skory? Jak myslicie? Bo rozstepow niestety tez mam mase :/
    Poza tym nic mi nie dolega, nie boli, nie swedzi :/
    Ale dzis to juz sie martwie ; (

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja tak z wieczorka...
    a mi chociaż nasz Pan Ekspert poprawił humor...ale, że mu się chciało...

co do masażu- ja nie daję rady... boli jak cholercia.... mój aż na mnie krzyczał, że "zaraz coś Juniorowi zrobię" hihi
    a co do przytulańców, :( no to u mnie już chyba pajęczyna jest... :( boli okropnie, więc odpuściliśmy... teraz to mój już nie chce, bo się boi :(

zaczęła mi skóra z piersi schodzić, już kolejny raz... macie też z tym problem??

no i mam też dziwne bóle w podbrzuszu... ;/ ale żadnych skurczy nie czuję :( szkoda...

jmmg93c.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha - jestes boska! Niezle sobie z nia poradzilas :)
    Mam nadzieje, ze wszystko w koncu ulozy się po Twojej mysli!! Zaslugujesz na to!

santoocha lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, postawic sie tesciowej prosto w oczy -bezcenne.

santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, współczuję Ci takiej teściowej... a co Twój na to??
    Ale dobrze jej powiedziałaś....

jmmg93c.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek-ja mam twardy od kiedy pamiętam.. ale nie czerwony...pytałam też siostry... ona po ciążowej trójce... i też nie miała

jmmg93c.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha AMEN.
    Okropna tesciowa! Prawie jak kazda wszystko wie najlepiej.
    Moja niedoszla tesciowa tez wszystko wie lepiej ale biedna jest bo nikt jej nie slucha.
    Ostatni jej hit z poprzedniego tyg→ po co wam juz teraz lozeczko i wozek? Przeciez dziecka nie ma.... to nic w porównaniu z Twoja ale wyobrazam sobie jak Cie musi wku....rzac.?i serdecznie wspolczuje.

santoocha, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha brawo!! Optimus na moim kwasie chlebowym nie pisze nic o% ale nie będę ryzykowała. Chociaż mąż robi mi smaka bo co chwilę kupuje i mówi że taaaaki dobry...AgataP ja ostatnio śpię jak dziecko, może właśnie jesteś zbyt aktywna i dlatego spać nie możesz jakbyś się kilka dni wyluzowała odpuściła ćwiczenia to może z nudów byś zasnęła jak ja ;-)

lkc, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój o dziwo gdzieś tam z boku delikatnie do niej: no postawi się łóżeczko gdzieś w socjalnym, nie emocjonuj się tak, itp.
    Nawet jak ja do niej mówię: ale o co ten dym, ja się nie martwię jak to bedzie, bo ma być dobrze i już, więc po co te lamenty? to on też podchwycił.
    Oczywiście delikatniej niż ja, sam przecież niedawno miał takie podejście jak jego mamusia, ale moje łzy zrobiły swoje :)
    I wygląda na to, ze mam go po swojej stronie.
    Nawet dziś zagadał z właścicielem budynku, w którym wynajmujemy lokal, żeby bardziej grzał tej zimy u nas, bo będzie mały z nami.

A teściowej chyba pierwszy raz tak wprost się sprzeciwiłam. Robię postępy!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:57

AgataP, natasza82, Fidelissa, Rybka Nemo, Maga31, Amnezja, Marzena27 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP współczuję :-/ Jak się człowiek nie wyśpi to jest do niczego. Ja jak się nie wyśpię to jestem tak rozdrażniona rano, że bez kija nie podchodź :P Dlatego już teraz uświadamiam mężula, ze on również będzie w nocy wstawał, chociażby po to, zeby podać mi małego do karmienia, bo inaczej bym kogoś pogryzła po kilku dniach :D

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 14 października 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha gratuluję! :) Nie można dać sobie w kaszę dmuchać! Masz rację! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha a gdzie Wy macie ten gabinet? jakie regiony?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha podziwiam. Ja to wolę pomyśleć swoje i pozwolić teściowej sobie gadać. A potem i tak zrobić po swojemu. Unikam takich konfliktów wprost. CHoć to nie jest zbyt dobre.

nic, idę się położyć, może mi się uda zasnąć. Rano trzeba wcześnie wstawać i dzieciaki do szkoły odiweźć... Nie pośpię więc do 10. Choć bardzo bym chciała, bo zasypiam najczęściej dopiero nad ranem.

‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ