X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite ile dzieciaczków.....wszystkim gratuluje:))

A my po ktg i wizycie

Szyjka wygięta jeszcze do tylu otwarta na pol opuszka badanie bolało

Ktg wykazało 0 skurczy mam sie pokazać w czwartek....

Zrobiłam z mężem dwie keksówki ciasta marchwiowego z jabłkiem i zaraz zjem kawałek.

Na liściu dryfuje ....a co

Lavendula, zupaztytki lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve urodziła dzisiaj SN Aleksandra 3970gr i 60cm :)

życzę Wam wszystkim szybkich porodów Listopadówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:34

xpatiiix3, Ninusia, Isia14, Lavendula, ÓptimusPrime, lkc, ChciałabymJuż, Marzena27, Madlen222, Fidelissa, Ita, Viviana, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde u mnie na lutowkach 2013 była akcja że na żywca panne cieli wsio czuła znieczulenie nie działało, masakra taka traume miała po CC tu chociaż się zlitowali, a ta opowiadała że na tym stole się wiła i wsio czuła...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja i ja! tez chce to mój mail [email protected]

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo przy CC zawsze coś czuc ;) nie jest to typowy ból ale czuć ciągnięcie i szrpanie (bynajmniej ja przy dwóch cc takie miałam odczucia ) ehh.. dobrze że już mam to za sobą a z dnia na dzień czuję się coraz lepiej bo tez fatalnie zniosłam.. a pionizowali mnie po 12g.
    Sisiii a ciebie po ilu?

A to moja księżniczka (zdjęcie jeszcze ze szpitala ;) )
    xe1lk8.jpg

Florentine, Isia14, lkc, anusiaa90, misiaczk25, ewelina_d, zupaztytki, ChciałabymJuż, blue00, Marzena27, xpatiiix3, mada_lena, Madlen222, Ninusia, Fidelissa, Dotty84, Lafar_ra, Agata92, Ita, Evik, Viviana, Rybka Nemo, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Florentine Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Ale lecimy! ;)
    Niestety nie jestem na bieżąco bo rzadko mam czas dla siebie...

Dziś miał być mój dzień... 7.11.2014r... ;/
    A tak moja Myszka Żabka ma prawie 6 tygodni ;) i dobiła 3,5kg :)

Mam problem z laktacją... Po stresie związanym z drugim otwarciem brzucha się zatrzymało, teraz rośnie ale ściągam tylko ok 250ml na dobę a mała zjada ok 700ml :(

9aa152acd18707cdmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:56

Isia14, Lavendula, ÓptimusPrime, lkc, anusiaa90, ewelina_d, karmelek, zupaztytki, ChciałabymJuż, blue00, xpatiiix3, mada_lena, Madlen222, Ninusia, misiaczk25, Fidelissa, Dotty84, Lafar_ra, Agata92, Evik, Viviana, Rybka Nemo, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ostatnio nie miałam czasu żeby tutaj zaglądać. Chciałam się Wam pochwalić moją Niunią :) Od wczoraj jesteśmy w domku. Na szczęście nie miała żółtaczki i mogliśmy wrócić do domku.

2rz5jb6.jpg

Co do porodu. To u mnie wyglądało to następująco. W poniedziałek o 19 dostałam skurczy, oczywiście krzyżowych, bo jakby mogło być inaczej ;p były strasznie nieregularne, aż do 1 w nocy. Później zaczęły się regulować, jak były co 2,5 min stwierdziliśmy, że pora jechać do szpitala. No i jak już zajechaliśmy na miejsce oczywiście zaczęły ustępować. Na 40 min zapisu odnotowano zaledwie kilka skurczy. Jak stwierdziła położna takie skurcze to nie skurcze, bo to muszą być z brzucha, a nie z krzyża (gówno prawda jak się okazało). Lekarz zbadał rozwarcie na jeden palec. Werdykt: idziemy na oddział... Na oddziale praktycznie wszystko przeszło i tak po 6 rano powtórka z rozrywki. Skurcze coraz mocniejsze, ale dalej z krzyża, żadne z brzucha i strasznie nieregularne (położna stwierdziła, ze mam liczyć tylko te z brzucha więc tak cierpiałam do 8, aż moja współpacjentka stwierdziła, że mam się nie wygłupiać i iść na porodówkę. No to poszłam i jak się okazało rozwarcie na 7 cm, ale pęcherz jeszcze trzymał do całkowitego rozwarcia. Jak już pękł to godzinka i tuliłam swoją córcie :) Ból był okropny i nie sądziłam, że jestem w stanie tak krzyczeć, ale już praktycznie nic nie pamiętam, dostałam w zamian najcudowniejszą nagrodę :)

Swoją drogą dobrze, że mi przeszło pod tym ktg, bo jakbym miała rodzić z tą położną to bym ją tam chyba rozerwała. Durna baba.... Mogłam już wcześniej być na porodówce przynajmniej miałabym wsparcie męża, ale moje skurcze to były tylko przepowiadające jak to stwierdziła. Na szczęście o 7 zmiana położnych i przyszła cudowna kobieta, z której jestem strasznie zadowolona :)

Gratuluję pozostałym świeżo upieczonym mamusiom, a za resztę trzymam kciuki :* teraz postaram się do Was wpadać

ÓptimusPrime, misiaczk25, Isia14, lkc, ewelina_d, Lavendula, karmelek, zupaztytki, ChciałabymJuż, Florentine, blue00, Marzena27, xpatiiix3, mada_lena, Madlen222, Ninusia, Fidelissa, Dotty84, Lafar_ra, Agata92, Ita, Evik, Viviana, Rybka Nemo, Agusia ;) lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam pod prysznicem - fatalne uczucie stac nago przed polozna :-(
    Troche jesten slaba,ale to z wykonczenia i bezsennych nocy.
    Co do uczuc przy cieciu - nic kompletnie nie czulam,moze mialam farta?Caly zabieg trwal z 20min.
    Juz nie moge sie doczekac,jak sie pochwale swoim Rikkim,jest cudny i tak sie wnikliwie patrzy na mnie :-D Zakochana jestem.Moj maz szaleje za nim jak na razie,nie widzialam w nim tyle milosci,no chyba ze mowilmy o pasach lub samochodacb ;-)
    Zobaczymy,co bedzie dalej :-)

I love my Rikki ;-)

lkc, ewelina_d, zupaztytki, ChciałabymJuż, Florentine, xpatiiix3, mada_lena, Madlen222, anusiaa90, Ninusia, sisiiii, Fidelissa, Agata92, Ita, Evik, Rybka Nemo, AgataP lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a ja dziś.. właściwie przed chwilą oparłam się jakoś tak, że z prawej piersi mi poleciało hmm mleko? :P W każdym razie śmiałam się do łez bo początkowo myślałam, ze wsadziłam cycka do herbaty :D ale to jednak nie herbata :P

Marzena27, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] też poproszę :D

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję mamusiom świeżym, pędzicie, przewaga w liście jest :)
    Nata dzięki za optymistyczny wpis, bo już zaczynam panikować
    3cm mam rozw i jak nic z tego to w pon przebijają rano pęcherz, także to już blisko brr

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, pedeefy poleciały (zgrałam sobie i na domowy, bo w pracy nie zawsze mogę czytać-zmobilizowałyście mnie!).

Śliczne macie te dzieciątka :) Gratuluję!
    Już nie ogarniam które urodziły....

Też już bym chciała mieć swojego Synka, ale pracuję, nie mam czasu.
    Jakoś mi ten poród teraz nie pasuje, serio. Za dużo pracy mam! ;)

Lecę spać, dobranoc <3

ChciałabymJuż, Lavendula, ap1526, lkc, Ninusia, Fidelissa, Evik, Paju, marynka, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sliczne dziewczynki :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane 7.11 o 19:43 przyszefl na świat Mikolaj.
    55 cm i 4035 wagi.
    Porod sn który był dla mnie straszny. Napisze Wam . dokładnie jak wyjdziemy do domku bo z tel za dużo pisania.

zupaztytki, Madlen222, ewelina_d, ÓptimusPrime, lkc, ap1526, Dotty84, Ninusia, blue00, karmelek, sisiiii, mada_lena, misiaczk25, Fidelissa, xpatiiix3, Lafar_ra, Marzena27, santoocha, Agata92, Ita, Evik, Paju, ChciałabymJuż, Florentine, Viviana, Amnezja, Rybka Nemo, Agusia ;) lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag gratulacje ;-)

rwi37s6.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaaaki wysyp no masakra. A ja pobudka na siki i ... Zgagę

Lavendula lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów to samo, wcześniej się bałam masażu szyjki
    teraz przebicia tych wód, piszą, że tego u kobitek po cesarce się nie stosuje, bo akcja jest zbyt silna i gwałtowna, znów pełno ryzyka, pęknięcia szyjki, oraz że najpierw wyjdą rączki itd itd ja zwariuję, zwariuję tyle obaw
    a mogło złapać ot tak
    się rozkręcam, że o matko, jak ślimak
    czy oni wiedzą co robią? krzywdy mi narobią jeszcze,
    nacierpię się, a kurna cesarka majaczy na horyzoncie
    och :(

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwa,przeniesli mnie do innego pokoju,a tam malo to,ze lozka chuowe,nie ma przejscia,to jeszcze od 2h baba chrapie jak stary smierdzacy dziad i nic sie nie da zrobic.Plus piguly do bani..
    jestem wykonczona,myslalam ze sobie troche pospie w szpitalu,a tu figa...

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, Kochana - bardzo Ci dziękuję :*

Karmelek, Flo, Anusia - przecudowne dzieciaczki...

Mag gratulacje ;-)

dziś mój termin!!! jak to zleciało...ale moje Cudo nawet nie myśli wychodzić
    pewnie powtórzę się jeszcze nie raz... ja też chciałabym już tulić swojego Szkraba :) ale On już uczy mamusię cierpliwości...hehe...kwiat lotosu :P

karmelek, Fidelissa, Lavendula, anusiaa90 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Kwa,przeniesli mnie do innego pokoju,a tam malo to,ze lozka chuowe,nie ma przejscia,to jeszcze od 2h baba chrapie jak stary smierdzacy dziad i nic sie nie da zrobic.Plus piguly do bani..
    jestem wykonczona,myslalam ze sobie troche pospie w szpitalu,a tu figa...

Opit, bidulka z Ciebie!!! też nie daj jej spać..

jmmg93c.png
‹‹ 1948 1949 1950 1951 1952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ