X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi nic nie powiedzieli na temat szwów, a sama zapomniałam zapytać :/ U mnie te zgrubienia są po bokach blizny ale skoro nie tylko ja je mam to nie ma chyba powodu do zmartwień :)

njr11rs.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgrubienie to normalne... ja mam do tej pory stary szew troche gruby no inaczej nie da się zszyć rany zeby tego nie bylo.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/71fa0004aa8a8.jpg.html>image.jpg</a>

Leniwa sobota :) a najlepiej z mama i tata w ich łóżeczku :)

xpatiiix3, lkc, Isia14, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam deszczowo i ponuro.
    Nocka w miarę.

Szyjka mi zmiękła, więc jakoś tam się przygotowuję.

Ale pracuję.

Dziś montujemy lampy i literki, ciekawa jestem jaki będzie efekt całościowy.
    Pochwalę się wieczorem :)

xpatiiix3, mada_lena, FK81, Fidelissa, ChciałabymJuż, Marzena27, Lavendula lubią tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze do Was po raz milionowy i zaraz mnie kurwica wezmie bo sie post ne chce zapisac. Tak to jest jak pisze sie z koma

Pati scopolan rozkurczowo a to.ze wzgledu na moja dluga zamknieta na 4 spusty szyjke. Chca ja troche rozluznic bo inaczej oksy nie zadziala. Brzuch wysoko i chca cos z tym zrobic a mala wazy juz 3800 a ja bym chciala urodzic naturalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:38

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur,ten jeny babsztyl,co chrapal cala noc,jest jakis nie teges.Wyglada na lat 40,a podstawowych rzeczy o opiece nad dzieckiem nie wiem.Plus jej dziecko drze sie w nieboglosy juz od 2h non stop.Jestem juz tak poddenerwowana,budzi mi moje Dzieciatko...Co za tempak :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 11:38

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a baba tez po cesarce?
    bo jak po naturalnym to ja moze wypiszą dzis;D

gg64l6d8uplrbvce.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz jej zeby sie zajela w koncu tym dzieckiem bo twoje budzi placzem albo zglos pielęgniarkom zr kolezanka nie zajmuje siendzieciem i to dziecko wyje caly czas

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis kryzys,
    Jest 4 doba po a mnie tak niemiłosiernie boli , szczypie, ciągnie brzuch po jednej stronie ze aż nie byłam w stanie wejść pod prysznic rano;/
    Starałam sie nie brać od wczoraj leków przeciwbólowych żeby małej nie faszerować no ale chyba sie podam bo chyba to wszystko co mi wtloczyli w żyły w szpitalu przestalo działać :(

Dziewczyny jak było u was? Bol utrzymywał sie jeszcze po wyjściu ze szpitala?

Agata mi kazali szwy sciągnąć 7-10 dni po

Agata92 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dwupaku. Zrobiłam dziś badanie na GBS-a i mam czekac na wynik 5-7 dni roboczych. Hmm.. ciekawe czy zdążę przed porodem :P Choć widząc, ze nic się nie zapowiada, to pewnie tak.
    Poza tym u mnie leniwie.. siedzę u rodziców w domu i .. siedzę :P
    A mąż poszedł grabić liście. Oby nie przeziębił się, bo co chwilę któreś z nas łapie coś od drugiego :-/ U nas pogoda też nie zachęca :-/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i Mag gratulacje!! :) Tylko wiesz.. nie strasz nas za bardzo strasznymi scenariuszami z porodu :P Cobyśmy nie umierały ze strachu przed.. ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    A ja mam dzis kryzys,
    Jest 4 doba po a mnie tak niemiłosiernie boli , szczypie, ciągnie brzuch po jednej stronie ze aż nie byłam w stanie wejść pod prysznic rano;/
    Starałam sie nie brać od wczoraj leków przeciwbólowych żeby małej nie faszerować no ale chyba sie podam bo chyba to wszystko co mi wtloczyli w żyły w szpitalu przestalo działać :(

Dziewczyny jak było u was? Bol utrzymywał sie jeszcze po wyjściu ze szpitala?

Agata mi kazali szwy sciągnąć 7-10 dni po

Mnie też tak bolało. Nie byłam w stanie podnieść się z łóżka. Ból był okropny. Płakałam z bólu i bezradności jak mały zaczął płakać a ja nie byłam w stanie do niego wstać. Pocieszające jest to, że z dnia na dzień jest coraz lepiej :)

Co do szwów to myślę, że w takim razie nic się nie stanie jak zdejmie mi je położna w 10 dobie :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Aaa i Mag gratulacje!! :) Tylko wiesz.. nie strasz nas za bardzo strasznymi scenariuszami z porodu :P Cobyśmy nie umierały ze strachu przed.. ;)

Maly spi na moim wyrku wiec zerknelam do Was.
    sam poród jako 2 faza to luz. To tylko moje ciało nie współpracowało z rozwarciem przez co od wejscia na sale porodowa do urodzenia minelo prawie 17h.
    Myślę że to też przez to trochę że mieli bardzo dużo porodów. A że u małego tylko lekka tachykardia juz z wkurzenia to nie kontrolowali mnie aż tak i czekali ze moze samo pojdzie.
    O 3 weszliśmy. Kolo 16 dopiero dostalam oxy. O 19.43 maly byl na świecie.

Nie nacieli mnie choć doktor ktora przyszla nalegala na to bo duże dziecko ale położna powiedziała ze dam sobie radę. .efekt Leciutko peklam i pekla mi szyjka bo mały miał problemy wstawieniem sie.

To tak w skrócie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 13:54

ChciałabymJuż, Marzena27, Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.. współczuję.. Nieźle się namęczyłaś. Ale super, że już masz to za sobą :) Teraz tylko pozostaje życzyć zdrówka dla mamy i maleństwa i szybkiego powrotu do formy Kochana!! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Optimus a baba tez po cesarce?
    bo jak po naturalnym to ja moze wypiszą dzis;D
    Po cc,I zadnego lekarza jeszcze nie bylo

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Powiedz jej zeby sie zajela w koncu tym dzieckiem bo twoje budzi placzem albo zglos pielęgniarkom zr kolezanka nie zajmuje siendzieciem i to dziecko wyje caly czas
    Piguly mialy dosc tego dzieciaka na noworodkach,wiec nad ranem przywiezli do niej :-/

agnes25 lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze co do niego powiedziałam to że będzie jedynakiem. :D
    ale jest cudowny :)

ChciałabymJuż, FK81, Milaszka, agnes25, Fidelissa, mada_lena, Lavendula, Lafar_ra, anusiaa90, Agusia ;) lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag szalona :P :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mag, ja do mojego powiem jak juz wyjdzie: czekalam na Ciebie tyle lat;p , serio , mam wrazenie , ze juz 3 lata w ciazy jestem;p.

Mag.1990, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie coś się dziwnego dzieje. Od cc mam bóle jelita, zgłaszałam to w szpitalu, w zasadzie mówili, że to po antybiotyku, ale wczoraj dostałam w domu takiego ataku bólu, że krzyczałam, potem mnie czyściło, bolał żołądek, dziś też nie czuję się komfortowo, rany nie wiem co to, ale zaczynam się bać, a co by było jakbym była sama z Amelką, ehh, boję się jakiś powikłań, nigdy tak nie miałam, mówili też że wszystko wraca na swoje miejsce ale kurrr to strasznie boli ibardzo mnie martwi, dziewczyny po cesarkach co z jelitami u Was?

Poza tym lekki dól, wychodzą mi rozstępy na brzuchu, kurr teraz to dziwne, całą ciąże wyszły tylko koło pępka, a teraz codziennie ich przybywa na brzuchu. Czy to od tego obkurczania czy co.

Gratulacje dla Eve, Sisii, Rybki Nemo, Mag. Przybywa nam Mamusiek a dzieciaczki sa słodkie.

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ