X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    a dajesz smoczka? przewijasz po kazdym karmieniu? mój nieraz spi z kupa bo nie rozbudzam go - jak jemu to nie przeszkadza... a na preżenia masz kropelki? przy pierwszym synku bobotik pomógł - teraz jak cos tez mam
    Smok daje,ale mi nim pluje na kilometr,moze z 2-3 razy possal z 10min,od tej pory nie i juz!
    Przewijam po kazdym karmieniu,bo nie wyobrazam lezenia 3h w kupie plus pojawily mu sie krostki przy odbycie...kurcze,smaruje myje woda,osuszam pieluszka a krostki i tak sie pojawily.Wczoraj kupilam rumianek i taki roztwor blady roz do podmywania go...
    kropelki mam na kolke,ale nie stosowalam jeszcze,popatrze,co to jest ten bobotik.
    I od nocy to mi teraz tylko purchal,bez kupy,mam nadzieje,ze ok,bo wczoraj 1 raz sam wzial piers possac i ssal z 40min...

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadgonię Was...

My od wczoraj w domu, noc nie przespana, bo wszystko nowe, inaczej pachnące, nieszpitalne.... lekki sajgon, w ogole nie chciała spać, pochłaniała niesamowite ilości jedzenia [myślałam, że jestem zabezpieczona do rana - do 3:00 wszystko wyjadła ;) ] - ech... padlismy wszyscy po 5:00. Teraz odsypia.

na osłodę foto:

<3 HOME SWEET HOME <3

oge80tio6kbs_t.jpg

ÓptimusPrime, ewelina_d, Isia14, santoocha, Agusia ;), Milaszka, Paju, blue00, xpatiiix3, Dotty84, Viviana, Maga31, ChciałabymJuż, Nata, natasza82, Marzena27, Agata92, KUNIAK, Rybka Nemo, zupaztytki, Lafar_ra, Madlen222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwawienia,to mialam kilka dni "sucho",a nastepnie jak zaczelo chlustac...leci po nogach... Wiec to normalne po cc..

Lav, sweet niedzwiadek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:51

Lavendula lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti a poproś pediatre o maść pośladkowa dla synka. My używamy tylko tego i mała nie ma ani odparzeń ani krostek. Koszt takiej maści to aż 5zł za opakowanie a jest naprawde rewelacyjna. Idziesz z recepta do apteki i na drugi dzien odbierasz gotowa masc.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Ile dni po porodzie krwawilyscie . U mnie ponad dwa tygodnie juz a ja nadal plamie a nie mam czasu isc do ginekologa. Oliwka ma zapalenie oskrzeli i jestem uziemiona z nia a Lenka marudzi caly dzien tak ja tatus nacrece przyzwyczail

Nastka ja jestem tyle samo co ty i też nadal krwawie. Jednego dnia skąpo innego więcej. Ale krwawie.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 9:30 na swiat przyszedl nasz syn Igor. 2850gram 52cm. Asia i maluch czuja się dobrze.
    Pozdrawia mega szczęśliwy tata

Paweł.

sisiiii, ewelina_d, Isia14, Lavendula, santoocha, xpatiiix3, Dotty84, Viviana, AgataP, anusiaa90, Milaszka, maaartinka, Maga31, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Agusia ;), Nata, natasza82, Marzena27, Paju, Agata92, KUNIAK, Rybka Nemo, Tygrysek, Lafar_ra, Madlen222 lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (?) dziewczęta

Zupka - powodzenia!

Mnie się już serce kroi kilkadziesiąt razy dziennie... Odbijamy, daje lacidofil x2, kładę na klacie i odgazowujemy, pije koperki, rumianki, a Hania męczy się całe noce, wygina, kwili, płacze, i po prostu cierpi. A położna twierdzi, że jeszcze jest za malutka na leki... :(

Powiedzcie, te espumisany i bobotiki to na własną rękę podajecie maluszkom przed skończeniem 1miesiąca, czy z polecenia położnej/lekarza? Bo mam ochotę wystrzelić do apteki i podać Hani coś natychmiast... no ale one wszystkie są powyżej 1 miesiąca i nie wiem.

Nie jestem w stanie non stop leżeć z nią na klacie, też muszę kiedyś siku, czy chociaż trochę się przespać... dziś w nocy ją tak trzymałam i sama usnęłam razem z nią. Choć nie powinnam. Powinnam jej pilnować jak śpi na brzuszku. Ale to było silniejsze ode mnie.

Zamówiliśmy dziś termoforek, może chociaż trochę pomoże... A wizyta u lekarza za tydzień dopiero.

I tak sobie z nią popłakuję. Nie to, że baby blues, tylko chyba cierpienie matki z powodu cierpienia dziecka.

A wczoraj też pół wieczoru przeryczałam. Mój mąż dostał propozycję wyjazdu służbowego w styczniu na 2 tyg szkolić nowy oddział firmy i to by mu podrasowało pozycje do awansu, że ho ho, i miał ze mną pogadać (szef mu kazał, zna mnie, zna sytuacje). I moja pierwsza reakcja była "no pewnie! jedź! to taka okazja!", a potem wieczorem w domu w ryk, że nie chcę zostawać z 2 miesięcznym niemowlęciem sama na 2 tyg. Boję się, że fizycznie nie dam rady, że ze zmęczenia coś pominę, coś się stanie. Że nagle Hania dostanie jakiejś mega gorączki. A do tego ja nie prowadzę samochodu. I nie ma nikogo, kto mógłby w tym czasie ze mną zostać, ot tak dla komfortu psychicznego mojego. I ryczałam, nie dlatego, że do niego nie trafiały argumenty, bo trafiały, choć faktycznie chciał jechać, ale że zabieram mu taką szansę. Przyznał mi rację, że byłoby fajnie, ale są ważniejsze sprawy i musi zostać i się nami opiekować, a wyśle swojego pracownika. W każdym razie przykro mi, że nie pojedzie... chyba bardziej niż jemu.

U nas kikut nadal się trzyma. Jak przemywałam tak "powierzchniowo" octaniseptem, jak pokazali w szpitalu, to też się coś zaczęło zbierać pod kikutem (i jeb od położnej środowiskowej). No i teraz 2 razy dziennie patyczkiem do uszu nasączonym octaniseptem dokładnie odciągam i przemywam a potem do sucha, i to bez pieszczenia się, tylko jadę dookoła, i wygląda już lepiej, nie ma mazi, i coraz cieńszy jest ten przyczep. Jutro mija 15 dni, więc książkowo jak kikut nie odpadnie to do lekarza, ale przejrzałam net i wychodzi na to, że kikut może i 2 miesiące się trzymać. W każdym razie jutro znowu wizyta położnej, więc może coś powie na ten temat (tzn. jestem przekonana, że powie, zobaczymy tylko co ;)).

Trzymam kciuki za te na liściu, już niedługo, serio, nie da się chodzić w ciąży w nieskończoność:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:13

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, a probowalas suszarka przez pieluche rozgrzewac brzuszek? Podobno to tez działa na kolki i sensacje brzuszkowe.

r5bup6u.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki gratulacje:))
    Szybkiej pionizacji i powrotu do formy:))

zupaztytki lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki gratuluje tobie i mezowi :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka gratulacje :**

A My dzisiaj chuuuuuujowa noc... Marcel biedny tez nie spał od 0.30-3.30.. Potem padłam trupem ;o małej się dzień z nocą pomylił xd hehe na 12.45 wizyta u pediatry i ważenie =)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile wasze dzieci spia w ciazgu dnia? bo moja zaczyna byc bardziej aktywna,mniej spac w dzien,normalne to to tak wczesnie?

zupaztytki gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:29

• Viviana Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nakarmiona, przebrana prawie usnęła no i dostała czkawki. Kurdę martwi mnie ten kikut 3 tyg i trzyma się mocno.

Sisii ja pomysły na to co jeść mam, ale nie mamy czasu kurdę gotować, zupy polecała położna, ja mam wypróbowane rosół, barszcz czerwony, pomidorowa i krupnik, poza tym pierś z kurczaka, sosy, pulpety, mięso mielone, warzywa na parze, makaron z sosem, ryż i kasze, na słodko szarlotka, dzemy, na śniadania, kolacje to wiadomo kanapki, wędlina, trochę nabiału jem póki co, u mnie szkodzą na pewno jogurty, uważam na jajka i biszkopty. I próbuję dalej, teraz sałata, pomidory i jakieś owoce wprowadzę bo narazie tylko jabłka pieczone, albo marchew z jabłkiem.

Zupaztytki gratulacje :) zdrówka dla Was.

Ewelina a trzymasz się diety?A może mm jakieś podajesz i Hania nie toleruje zbyt dobrze?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka gratulacje. Czekamy na zdjecie Igora, a Ty wracaj szybko do siebie.

Misieczku powodzenia, Marzenko Tobie tez. Mam nadzieje, ze u Ciebie sie rozkreci.

Ewelinko ja podaje esspumisan z polecenia poloznej. Powiedziala, ze moge jej spokojnie dawac 5-6 kropelek do 3x na dobe i mam jej to dawac jakis czas. Podobno jest to lek ziolowy, ktory calkowicie wydala sie z moczem. Dla miesiecznego dziecka podaje sie dawke 20-25 kropelek

Marzena27, zupaztytki lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko normalnie moja w dzień ma ok 1-2h aktywności potem 2-3 h snu ,a w nocy je i śpi od razu jak juz chociaż dzisiaj się jej cos popierdzielilo z zegarkiem ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja podaje espumisan 3xdz do tego dicoflor i laktazę
    My tez zaliczyliśmy chujowa noc:/ od wczoraj od popołudnia jest niespokojna. Niby zaśnie, ale na chwile i niespokojnie.
    Do tego gazy i głośne baki. W nocy troche pospala. O 1 dostała mleko, odbiła i zasnęła do 4 znow karmienie i zasnęła, ale juz niespokojnie do 7 i od 7 prężenie, baki, kwilenie. Wkurwilam sie i pojechałam kupiłam jej Hippa HA. Podałam o 11 zobaczymy.
    Padam na twarz. Niby nie płacze ale stęka i cos jej dolega. Tak nagle ja wzięło. Wczoraj po karmieniu zaczęła stękać na kupę, napięła sie udała, potem czkawka, Pielucha i tak w kółko.
    No chyba ze to skok rozwojowy?

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaczek - trzymam kciuki za rozpakowanie!

zupaztytki - serdeczne gratulacje!Zdrówka dla was i szybkiego powrotu do formy:)

wreszcie przyszła chusta do noszenia,już ją piorę i jak tylko wyschnie mąż bedzie kangurował :)

Nasz też coraz bardziej aktywny w ciągu dnia :)dobrze że mu się noc z dniem nie myli jak na razie,przynajmniej wtedy mogę się wyspać. ;).. W sumie to najgorsze jest dla mnie wieczorne karmienie przed snem (szczególnie jak trafi na prawą pokaleczoną brodawkę) - ja już padnięta chętnie bym się położyła a On cały czas po odbiciu i wydałoby się zaśnięciu po odłożeniu do łóżeczka się wybudza i chce cyca,w trakcie jedzenia robi kupę to przewijam i znów szuka piersi...,wczoraj tak z nim chodziłam tam i z powrotem 2godz,ale postanowiłam by porządnie się najadł by w nocy spał.W ciągu dnia daję w takich sytuacjach smoczek,ale na noc nie robię tego tylko puszczam melodyjkę którą kojarzy z nocnym zasypianiem i śpi do 4 godz :)

ja nadal plamię/ krwawię po cc,szczególnie w trakcie karmienia ;)

AgataP, zupaztytki lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie odpadl nam kikut,ale pepuszek mamy zaropnialy. O 15 mam wizyte poloznej,zobaczymy,co powie...Do pediatry moge sie dostac dopiero w nastepna srode... :-(
    Musze w tym/przyszlym tyg.nauczyc sie jezdzic samochodem meza...wielkim kombi w automacie...mam stresa zwlaszcza z parkowaniem,bo jak zarysuje mu cacko - zamorduje mnie moralnie...

Zupka i Tatus,gratulujemy Igorka!Zdrowka!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:52

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Witam sie i ja znad cyca :)

przedstawiam Wam moją Zuzannę urodzoną sn 11.11.14 o godzinie 13;33 57cm 3480g :)
    wkk9dc.jpg
    a4lab8.jpg
    9qvat4.jpg
    zaraz wstawie wiecej fotek tylko trza znalezc czas :P

jestem juz w domku huraa!
    119qwph.jpg

dwupaczki podcxzas porodu uwazajcie na swoje telefony :P ja resztkami swoich wod zalałam :P
    Julka wiesz ze nasze dzieci sa blżnietami astralnymi:) ten sam dzien:)

AgataP, KUNIAK, zupaztytki, Madlen222 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula cudna Pyza :) Ja właśnie się zastanawiam czy kupić jakiś kombinezon polarowy.. czy coś takiego jak Wy macie..Bo mam od znajomych, ale na 80 chyba, a najmniejsze jakie dostałam to takie mega zimowe i to tez nie za małe, bo na 68. No i nie wiem czy mi się w tym nie utopi i czy nie będzie mu za gorąco? Bo jak widzę to temp. tak w okolicach 10 stopni :-/ Jak myślicie? To co mam to wystarczy, czy raczej kupić cos małego cieńszego?

Zupka gratuluję!! :) Jak zwykle się wzruszyłam i popłakałam :P

Ewelinko mówisz, że już niedługo? Że nie da się chodzić w nieskończoność w ciąży? :D To się dopiero okaże :P Może jakieś rekordy pobijemy i będziemy w Księdze Rekordów Guinessa ;)

zupaztytki, Lavendula lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 2014 2015 2016 2017 2018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ