X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po drugim karmieniu... wypił 80 :)
    co tu dziś taka cisza?

Wszystkie brzuchatki rodzą?

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu, dzisiaj obudzili się oboje na raz, strasznie tego nie lubię bo jest jeden wielki ryk w domu.
    ja postanowiłam ze kp do końca listopada i juz od teraz pomału przyzwyczajam dzieci do mm. Lena nie ma problemów z mm ale Julek ma okropne kolki po mm mimo że specjalne dla dzieci kolkowych, dzisiaj kupie mu jakieś kropelki. No więc kończę kp bo powiem Wam że jestem zbyt zmęczona, może jakbym miała jedno dziecko było by inaczej, nie wiem. Na chwilę obecną mam po prostu do tego siedzenia z cycami po 2h a i tak za chwile głodne mimo że zjadły dobrze. Niestety moje dzieci lubią po prostu być przy cyckach a ja jestem tak zmęczona ze brak sił, w dodatku nie starcza mi czasu na nic a poza tym po mm są spokojniejsze.może wyrodna matka ze mnie ale ja już nie mam siły na prawdę.

Opti nie jesteś zła matka! Uczycie się teraz nawzajem i musicie dać sobie wszyscy czas i zrozumienie, a mama na pewno jesteś cudowna dla swojego synka.
    ja jestem z dziećmi ponad miesiąc w domu ale nadal się się ie uczymy i momentami jest okrutnie ciężko. Tak jak pisałam wcześniej ja bardzo źle się czuje psychicznie i marze żeby odpocząć, nawet jak mąż czy mama zajmują się dziećmi tto ja i tak o nich myślę i nie mogę zasnąć bo jak tylko usłyszę płacz to już lecę.
    A co do tego zachlysniecia się co pisałaś to no stres. Mój Julek strasznie ulewa cały czas i mimo odbicia i siedzenia z nim około pół h po jedzeniu o i tak ulewne ze idzie mu buzia i nosem, potem musze go przebierać milion razy dziennie. Niestety dzieci maja nie w pełni ukształtowany układ pokarmowy i takie ulewanie jest całkowicie normalne.

Trzymajcie się wszystkie mamuśki w tych trudnych chwilach, za parę miesięcy będziemy się z tego wszystkiego śmiać...mam nadzieje....☺

Maga31, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Dotty84 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie bez zmian, noc masakra koszmar za koszmarem, twardy brzuch jak kamień, skurczy brak. Wygrzewam się jeszcze w łóżku, ale już myślę o kawce :-) miłego dnia.
    Zupaztyki dziś Wasz dzień, trzymam kciuki i czekam na wieści :-)

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    No kurcze,ryje net i wszyscy jak jeden byk pisza zero spirytusu,zero octanisceptu,zero fioletu.
    A w tym stanie,co my mamy pepek to tylko antybiotyk!Musze sie jakos do pediatry sie umowic na cito,dzis sie umowilam rano,ale dopiero za tydzien na srode...teraz nie wiem,co i jak...
    Jestem okropna matka, malo tego,ze nie mam ochoty go przewijac,najlepiej,by spal 24h,to jeszcze nie potrafie o glupi pepek zadbac! I po jakiego mi bylo to kapanie???
    Aaaa,no i mamy 3 czerwone ogromne krosty przy odbycie,mimo ze smaruje linomagiem...
    i skorka nam zaczela schodzic ž raczek i buzki....
    A dzis jak sama zostalam z Malym,to mi sie zachlysnal w lozeczku podczas spania,ze mu lecialo z buzi i noska....mimo ze odbilam....
    I just suck.......

opti ja dupke wietrze tyle co lezy chwile bez przy przewijaniu i dłuzej przed kąpankiem, jak ma kropki przy dupce to daj lepiej krem z cynkiem - ja mam z babydreama i póki co super, z rąk i nóg też schodzi skóra troche: kąpie w http://www.doz.pl/apteka/p54148-Floslek_For_Baby_emulsja_do_kapieli_dla_dzieci_250_ml i po nim skóra jest super, w dzień jeszcze smaruje kremem z babydreama, co do ulewania itd to nic nie zrobisz, mozesz jedynie dac klina i bezpieczne wałeczki żeby się nie zachłysnął tylko ulało bokiem..

co do pępka nie mogłabys zadzwonić do położnej? u mnie jest raz w tygodniu a jak coś mam dzwonić..

i u mnie też wczoraj raz zwymiotował całe mleko chlusnęło, oko nam ropieje ale grunt to zachować spokój

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztyki pewnie jesteś już na miejscu - trzymam kciuki i czekam na wieści

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztyki powodzenia ! Czekamy na zdjęcia malucha :)

Ja w urodziny nie urodziłam jak wszyscy mi wróżyli, nadal dwupak bez objawów.
    Nie pozostało mi nic innego jak wrócić do nauki.

Miłego dnia dla brzuchatek i rozpakowanych mamuś :)

Agusia ;), Maga31, ChciałabymJuż, zupaztytki lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti,Madlen - obydwie jesteście cudownymi mamami bo przejmujecie się jak my wszystkie zdrowiem dzieci :)

Madlen - doskonale Cię rozumiem,ze przechodzisz na mm, przy dwójce zapanować nad karmieniem co 2 godz graniczy z cudem,a po mm będziesz miała więcej czasu między karmieniami,bo dłużej się trawi :)

Opti -na pępuszek stosuję octanisept po kąpieli,ale fakt,ze jeszcze kikut nam nie odpadł...,chciałam przemyć gazikiem z 70% spirytusem ale mąż powiedział,zeby na razie alkoholu nie stosować...chyba że pójdzie do pracy to mu maznę ;)

co do ćwiczeń to we wszystkich tych ulotkach które dostałam (głównie z nivea i z bio oil)sa propozycje cwiczeń po cc i położna też polecała.
    na początku było krążenie stóp (mam żylaki i strasznie mi nogi spuchły,a po ćwiczeniach i leżeniu z wysoko uniesionymi nogami przeszło)a potem podczasleżenia na plecach podnoszenie wyprostowanej nogi do góry (wydech) i wdech przy opuszczaniu (kiedyś ćwiczyłam jogę,to są takie ćwiczenia napinające mięśnie nóg i przy okazji brzucha),no i przy leżeniu bokiem,noga do góry parę razy,i drugi bok to samo. oczywiście w miarę możliwości (jak boli i ciągnie to znak ze za wcześnie na ćwiczenia),ale mnie już brzuch nie boli,a rana rzadko ciągnie - powodzenia!

ÓptimusPrime, Madlen222 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv - mamusie karmiące śpią ;)tzn ja w nocy pokarmieniu też sie kładę,już nie mam napadów głodu nad ranem to śpię.Dzis ładnie mały spał 4 godz po karmieniu wieczornym,które niestety się wciąz przedłużało bo co go ułożyłam do snu to się budził i chciał jeszcze... i 4 godz po karmieniu nocnym :) Śniadanko zjadłam i idę się myć i ubierać póki mąż i dziecko spią :)

a powiem Wam że te muszle laktacyjne to super sprawa! (mam jednak z aventu) :D brodawka już prawie zaleczona,a na dodatek mleczko samo tam spływa między karmieniami :)tylko trzeba nosic luźne bluzki,ja i tak mam styl hippie więc luz,nie odbijają się pod ubraniem :D

miłego dnia i proszę się ładnie rozpakowywać,jakiś zastój tu nastąpił ;)

Viviana lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti polecam gaziki leko u nas szybko pepuszek po tym odpadl. Jak leci krewka to niby normalne przy odpadaniu tak nam pediatra powiedziala bo tez spanikowalam. Jak sie bardzo martwisz to podjedz do przychodni dyzurnej wieczorem tam napewno przyjma bez problem.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja muszę dopytać jak to jest z indukcją porodu u mnie w szpitalu, to prywatna klinika i nie ma raczej możliwości "położenia" się tam na obserwację przed porodem... Ciekawe co mi powiedzą, no ale przecież musiały być już wcześniej takie przypadki, nie wszyscy rodzą w terminie lub przed :)
    Ja się polozylam w salve wczesniej. Koszt jednej doby to 220 zł. Musisz zadzwonić i zaklepac sobie miejsce jeśli chcesz wczesniej się położyć.

r5bup6u.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Zupa - trzymam kciuki :) .... Niech sprawnie wszystko pójdzie :))

U nas pepuszek jeszcze nie odpadł, ale robi się czarny wiec pewnie niedługo odpadnie i będzie można normalnie się pluskac i przewijac :))

Mojemu małemu ropieje lewe oczko. Przemywam mu rumiankiem i sola fizjologiczna, ale za wiele to to nie daje. Niech juz będzie ten 25.11 i wizyta u pediatry. Wtedy będę bardziej spokojna o niego.

Dziewczyny które karmią piersia- czy Wy stosujecie jakaś dietę dla mam karmiących, bo ja juz nie wiem co jeść żeby dziecku nie zaszkodzić. Masakra jakaś....

Miłego dnia :)

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam,obudzilam sie niewyspana i z bolem glowy,zaraz ide znow spac :-P a jutro wizyta u gin i ktg

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my..
    noc nieprzespana, od 1 do rana bolesne skurcze, o 3 w nocy prysznic - brak ulgi, o 7 rano kąpiel - niewielka ulga, nospa - niewielka ulga ale mogłam na chwilę zasnąć. Wysłałam męża do pracy, w razie czego jest pod telefonem, czyżby to miało być już...? bo jeśli to fałszywy alarm, to powiem Wam.. konkretny dziad :)
    Już po dłuższej chwili kurczenia się brzucha, bólu brzucha i krzyża na zmianę nawet żołądek mi przewracało do góry nogami.
    I tak szczerze to nie miałam nawet siły liczyć co ile te skurcze... w ciągu dnia zwrócę uwagę.

Nie wychodzę dzisiaj spod kołderki, ewentualnie na porodówkę! :)

Opti co do kąpieli, to pojęcia nie mam jak to będzie u nas w praktyce, ale utkwiły mi wskazówki położnej ze szkoły rodzenia, żeby zwracać uwagę podczas kąpieli ale także podczas podnoszenia z łóżeczka malucha na to, czy my jako dorośli wchodzimy do wanny i podnosimy się z łóżka podobnie :)
    A więc do wanienki warto wkładać najpierw zamaczając stópki, potem delikatnie resztę ciała (same tak robimy), nie kłaść na płasko, na raz całego ciała bo to po prostu może przestraszyć i nie jest przyjemne. Nawet pokazywała nam jak wyjmować dziecko z łóżeczka, lekko odchylić ciałko na bok, do góry główka i reszta, bo same tak wstajemy i to naturalniejsze niż zostać podciągniętym nagle całym ciałem do góry. W sumie do mnie to przemawia, aczkolwiek.. kto tam wie jak będzie w praktyce u nas :)
    Trzymaj się dzielnie, uczycie się siebie nawzajem, wszystko się unormuje z czasem :*

Miłego Kochane :)

ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, ewelina_d, blue00, Agusia ;), Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni po porodzie krwawilyscie . U mnie ponad dwa tygodnie juz a ja nadal plamie a nie mam czasu isc do ginekologa. Oliwka ma zapalenie oskrzeli i jestem uziemiona z nia a Lenka marudzi caly dzien tak ja tatus nacrece przyzwyczail

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • misiaczk25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie za mnie i za malutka kciuki dzisiaj sie urodzi

ChciałabymJuż, maaartinka, Marzena27, ewelina_d, blue00, Agusia ;), Madlen222, natasza82, santoocha, sisiiii, Dotty84, Viviana, anusiaa90, Maga31, Nata, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69555.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U nas w nocy znowu bole brzuszka. Na szczescie troszke lzejsze jak wczoraj i dalo sie cos pospac. Dzisiaj komczymy dwa tygodnie ;-)

Zupko 3mamy kciuki za Was. Daj znac jak bedziesz po ;-)

Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka powodzenia!! Trzymamy kciuki! :) Jeju ależ Ci dobrze, ze już dziś zobaczysz Igorka :)

Marzenka mnie wczorajsze skurcze (które aż tak strasznie nie bolały, tylko lekko) tak wymęczyły... znaczy ich częstotliwość.. że jedyne o czym marzyłam to spać :D Jak będę rodzić to chyba pójdę spać ze zmęczenia :D Mały sobie poradzi :P
    Ale Ty kochana.. może rzeczywiście dziś na porodówce wylądujesz :P Trzymam kciuki, żeby tak się stało ;) Później już i ja bliżej będę wylotu :D

Marzena27, zupaztytki lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Ile dni po porodzie krwawilyscie . U mnie ponad dwa tygodnie juz a ja nadal plamie a nie mam czasu isc do ginekologa. Oliwka ma zapalenie oskrzeli i jestem uziemiona z nia a Lenka marudzi caly dzien tak ja tatus nacrece przyzwyczail

nastka to chyba normalne - ja jestem po cc wiec byłam czyszczona a tez nadal krwawie a jest juz 2 tyg- zwłaszcza po kazdej sesji z laktatorem czy przystawianiem

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaczk25 TAK JEST :) Kciuki zaciśnięte :) za Ciebie, za zupkę i za Marzenkę, coby i jej się rozwinęło ;)

a my z maaartinką sobie popatrzymy z liscia :D Co Ty na to maaartinka? :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz ja właśnie wrocilam od położnej wiec możesz mi oddać większa polowe liscia.. Muszę się tam porzadnie rozgoscic.. Zostawiam ci miejsce z przodu :)

ChciałabymJuż, Marzena27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

201411191762.png
‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ