Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
OOoo proszę jakie dokładne opisy
Ja Wam powiem, że już zmęczyło mnie dumanie nad tymi skurczami, czy cokolwiek to jest. Aż mi się spać zachciało Kto wie.. może się nawet prześpię..
Czyli rozumiem, że gdyby to było to... a ja bym nie liczyła, nie myślała o tym, to w pewnym momencie tak zacznie boleć, ze już nie przegapię i zdążę do szpitala? Bo z tym co mam obecnie to wstyd się gdziekolwiek pokazywać KTG by się chichrać zaczęło zamiast mierzyć
maaartinka lubi tę wiadomość
-
lkc gratuluję
niecierpliwa wszystkiego co najlepsze:)
Dotty piękna ta Twoja dzidzia, a jaka zachwycona podczas kąpieli.
U nas dzisiaj malutkiej odpadł pępęk więc już z górki. Dziś mała miała problem z bąkami, ale przykładanie nóżek do brzuszka pomogło i w konci zasnęła, ale oczywiście już sobie zarzucam, że moja wina bo coś zjadłam.
Dziewczyny karmiące jecie wszystko czy trzymacie dietę? MI dziś położna powiedziała, żebym do 6 tygodniu trzymała dietę lekkostrawną, a później co dwa dni wprowadzała nowe produkty.Maga31 lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Dotty84 wrote:Ja podczas skurczu nie czulam ruchow.
Wydaje mi się, ze powinny się zaczynac w dole brzucha, tak było tez u mnie - ale na 100 % nie wiem
Nie muszę się zaczynać w dole brzucha. Ja jestem tego najlepszym przykładem, bo u mnie z brzucha nie było prawie żadnych. Mi wmawiała położna, że niby muszą być regularne, ok 30-40 sek z brzucha i przez to męczyłam się 2 godziny na sali zamiast siedzieć z mężem na porodówce. Gdyby nie dziewczyna, która ze mną leżała to bym chyba na tej sali urodziła... Jak przyszłam na porodówkę miałam 7 cm i w dalszym ciągu z krzyża nie z brzucha i ciągle nieregularne. Więc bywa różnie. Jeżeli chodzi o ruchy to ja nie czułam -
nick nieaktualny
-
Flo a sab simplex lekarz Wam kazal dawac? Ile kropelek dajesz? Maz zaraz jedzie bo butle dr browns pierdole mam nadzieje ze mu pomoze..koperku pic nie chce. Jak mu dalam to sie krztusił prawie no ale teraz z 5 łykow zrobił i śpi chwilowo. Aaa go do cwiczen miesni kegla obiecuje poprawe i nie bede cwiczyla sikajac. Nie wiedzialan ze nie mozna. My dokarmiamy bebikiem. Jutro idziemy do pediatry. Moj syn nie moze sie tak meczyc.
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny Ja co prawda nadal nie wiem co to było.. Być może skurcze, ale jeśli tak to te przepowiadające. I to może lepiej, bo przed chwilą zadzwonił mój szanowny małżonek, ze dziś kibluje w pracy jak miło Ja tu się z pierwszymi skurczami próbuje uporać a jemu się pracować zachciewa hehe
A tak poważnie to mam nadzieję, że nie przyjdzie mi kursować szpital-dom, szpital-dom z fałszywymi alarmami. Teraz wiem co czułyście wkurzając się, że po raz kolejny nie wiadomo co to
Powinni każdej ciężarnej wypożyczać ktg do domu! Są wątpliwości to bach pod ktg Położne byłyby zadowolone bo nie byłoby tyle fałszywych alarmów i ciężarne zadowolone, bo by wiedziały co i jak A nie takie kurde wróżenie z kapelusza! Ech... wskakuję na liścia trza się rozluźnićMaga31, maaartinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyobieclalam czachy ale skapitulowalam,spalam jak mala spala i mam tylko zdjecie z poduszeczka od babci i usmieszkiem .
baby blues ciag dalszy jutro hippis wraca do pracy,,.,juz sie boje,chyba wybiore sie na grupe wsparcie matek z malymi dzeicmi ,oragnizuja u nas poranki z kawa i herbata zaraz kolo mojego domu,zawsze lepiej z kims posiedziec tym bardziej jesli one tez maja takie probemy jak ja,dzis byla u nas pielegniarka srodowiskowa ,Nina przybiera pieknie wazy 3700g dluga na 52 cm jest dokladnie na 50 centylu.
czyli nie je za duzo,bo waga ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 19:29
blue00, Agusia ;), Marzena27, Maga31, ewelina_d, santoocha, Isia14, ChciałabymJuż, Viviana, Madlen222, anusiaa90, xpatiiix3, Florentine lubią tę wiadomość
-
Własnie wróciłam od lekarza, mała na jego sprzęcie waży 4 kg(wiadomo, nie mozna wierzyc w dokladnosc o czym ciagle mówił) cisnienie wyszło mi ponad 160 wyszlam na zewnatrz i po kolejnej pacjentce zmierzyl ponownie i bylo 147 napisal skierowanie do spzitala bo do tego obrzęki które zreszta mam juz od 2 miesiecy. Umówilam sie ze zmierze w domu i dam mu jeszcze znac takze po wejsciu do domu 133/88 a po pol godziny 115/83. W domu mierze codziennie i wysokiego nigdy nie mam takze nie wiem co robic czy poobserwowac czy jechac na ta ip ehh;/
Szyjka dluga zamknieta calkiem, jak do wtorku nie urodze to na oddzial juz dal skierowanie ale na obserwacje a nie indukcje oczywiscie twierdzi ze jak łozysko i wody beda ok to nie ma co wywolywac tylko chodzic bo przeciez 16 dni po terminie mozna jeszcze chodzic! Swietnie! -
Rybka Nemo wrote:lkc gratuluję
Dziewczyny karmiące jecie wszystko czy trzymacie dietę? MI dziś położna powiedziała, żebym do 6 tygodniu trzymała dietę lekkostrawną, a później co dwa dni wprowadzała nowe produkty.
Ja jem wszystko (warzywa,owoce,cebulę i czosnek),staram się jeść pomału i dobrze gryźć bo raczej zachłanne połykanie jedzenia zawsze powodowało u mnie bóle brzucha (czyżby Staś miał apetyt po mamusi? ), jak na razie memu dziecku nic nie szkodzi - nie ma żadnej wysypki,je regularnie,a na gazy pomaga masaż brzuszka i leżenie na żabkę na brzuszku.
tydzień diety lekkostrawnej po cc mi wystarczył...pisałam,ze długo na takiej nie zajadę bo aż mnie z głodu skręcało...,
jelita mnie nie bolą więc wróciłam do diety zdrowej takiej jak w ciaży,czyli bez konserwantów i napojów gazowanych. Na razie nie jem jedynie cytrusów,choć cytrynę dodaję do herbaty. Wczoraj upiekłam ciasto z dyni (takie jak marchewkowe,zamiast marchewki dałam startą dynię) i wrzuciłam do niego mieszankę studencką - po orzechach też mu nic nie ma jak na razie,choć podobno uczulenie moze wyjsć po paru dniach od zjedzenia danego produktu,więc go obserwuję
dziś weszłam pierwszy raz na wagę i już mam 7 kg na minusie w porownaniu do wagi w ciąży i wchodzę do spodni sprzed ciąży! (niestety na brzuszku jeszcze trochę brakuje by je zapiąć bo nosiłam takie z wysokim stanem,ale się tym nie przejmuję wezmę się po mału za ćwiczenia mięśni brzucha to będzie git Na razie staram się jak najwięcej wypoczywać i ćwiczę nogi i uda podczas leżeniaAgusia ;), Viviana, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Co te nasze dzieci się tak pozamykały na cztery spusty...
Evik mianuję Cię Kapitanem Liścia
Tak na serio dobrze, że ciśnienie się unormowało Kochana. Do wtorku jeszcze trochę czasu (mój termin ) i wszystko się może zdarzyć, może Mała wyskoczy z zaskoczeniaAgusia ;), Evik lubią tę wiadomość
-
AgataP - super że u was są takie spotkania! pewnie wyjdź do ludzi,zawsze fajnie pogadać z kimś kto boryka się z tymi samymi problemami tylko nie zapomnij o nas listopadówkach bo będziemy zazdrosne
mąż też za niedługo będzie kończył L4 i wracał do pracy,dziś nie było go 3godz bo musiał coś załatwić w pracy i poradziłam sobie sama . Teraz poszedł na salę na koszykówkę,i o dziwo w godzinie zero,kiedy zawsze On się małym zajmował jest spokój po karmieniu Staś śpi słodkoAgusia ;), AgataP lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie.
Szyjka 1cm, rozwarcie 1,5cm.
Czopa brak.
Mały waży 4100 +/- 600g
W środę, czwartek mam iść na ktg, jesli nadal nic się nie będzie działo, to w poniedziałek rano kładą mnie na patologię ciąży na indukcję.
A taką miałam nadzieje, że nie wrócę dziś na noc do domu tylko trafię na porodówkę...
Mnie proszę nie liczyć jeśli chodzi o załatwiające sprawy do końca.
Pierdolę wszystkie psy świata, niech chorują, ja chcę już rodzić!!!!Maga31, Agusia ;), ChciałabymJuż, blue00, Dotty84, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa, 100lat! Przepraszam,przegapilam wczesniej!
Mamadomina my mamy mm Hipp,w lidlu jest najtaniej.Bebilony,Nestle moj wypluwal,po eufamil (?) to mial problem z kolka,jelitami i kupa.U mojej tesciowej w szpitalu na poloznictwie daja Humane,podobno super,ale nam chyba pasuje Hipp teraz.
Dziewczyny,ja nie mam chyba jeszcze baby blues'a,ale jakos nie mam checi totalnie przewijac Malegi.Zawsze jak zaczne go przewijac,on ryczy,a ja zaczynam w sercu tez ryczec,ze tyle go nosilam w brzuchu,tyle sie nameczylam,balam sie,czy On sie pojawi,czy donosze,czy urodzi sie zdrowy (bo wymiary byly na kazdym usg inne),a On woli mojego meza,ryczy przy mnie,nie chce cyca,po mleku moim dostal wysypke,jak ja Go karmie,to ulewa strasznie.
Ooo,cos nowego,moje dziecko w histerii zlapalo cyca i ssie...trzymajcie kciuki by kolki nie mial...
Aha,mamy chlopcow,jak i czy wietrzycie dupke maluchow?
niecierpliwa21, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Aha,nie wiem czy to dobra rada czy nie,ale my w ciagu dnia staramy się funkcjonowac normalnie: nie chodzimy na paluszkach wokół łóżeczka,tylko głośno rozmawiamy,nawet jak mały Spi,pralka chodzi,radio gra,rozmawiamy przez telefon,ja oglądam telewizję śnidaniową podczas karmienia itd. jak się obudzi i chce na ręce to go bierzemy itd.W ten sposób go trochę aktywizujemy w ciągu dnia,a wieczorem po ostatnim karmieniu puszczam mu pozytywkę (taki pajac ze sznureczkiem do pociągania)by kojarzył melodię z zasypianiem nocnym. Dzięki temu śpi grzecznie 4godz,sam się wybudza na jedzenie(które w nocy trwa ok 15min i znów idzie spać na 3-4 godz).
Wiem po doświadczeniach jednej z sióstr,że ona jak karmiła małą to potrzebowała do tego całkowitej ciszy,a potem się wkurzała bo najlżejszy hałas ją wybudzał (nawet wody w nocy nie spuszczała... i musiała uspokajać,więc była tym wykończonaAgusia ;), Viviana, Marzena27, Tygrysek lubią tę wiadomość