Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My byłyśmy na Pre Nanie, teraz dostaje Nan Pro 1 z l.reuteri i z kupami lipa. Najpierw na Pre Nanie zatwardzenia - w szpitalu było ok, teraz normalnie, już nie zielono za każdym razem ale kupa raz na dwa dni... Bączy cały czas i czasami popłakuje przy bąku. Kolki miała straszne, od tygodnia używamy Sab Simplex i na razie nie ma
Niecierpliwa sto lat!!! :* szybkiego i bezbolesnego porodu!niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
Mnie od tygodnia boli miesiączkowo i spina brzuch, do tego ból pleców, ale jeszcze nie wiem czy to jest to, wątpię czekam nie wiem na co, chyba jak już zaczną się te skurcze będzie się wiedziało, że wybiła godzina 0 ☺
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Ikc gratulacje
Niecierpliwa wszystkiego najlepszego, szybkiego porodu i fajnego, zdrowego maluszka. Może Ci synek zrobi prezent urodzinowy ;p
Dotty cudowny widok. Widać, że Hania zadowolona
maaartinka tak na pocieszenie. Ja dowiedziałam się co to skurcze dzień przed porodem, więc może też jesteś tą szczęściarą, której nie męczą przepowiadające ;p
U nas dzisiaj ciężka noc. Mała przez 5 godzin męczyła się z brzuszkiem aż wreszcie udało sie jej zrobić kupę, niestety luźną ;/ ale zawsze jej ulżyło. Dzwoniłam do położnej i powiedziała żeby dawać małej herbatkę koperkową żeby się nie odwodniła no i na brzuszek też pomoże. Do tego można espumissan 5-6 kropelek nawet do 3 razy dziennie dawać. No i dowiedziałam się, że luźna kupa może być od bananów i musze je odstawić. No nic zobaczym jak będzie tej nocy. Mam nadzieje, że będzie już dobrze, bo płakać mi się chciało jak ona się tak męczyła. -
Dziewczyny - takie spięcia w dole brzucha dość bolesne i regularne. Najpierw rzadsze
(u mnie od rana były co 10 minut) takie delikatne bóle/spinanie/skręcanie.
Później już mocniejsze co 7-8 minut.
Jeszcze mocniejsze...
I jeszcze bardziej...
I jeszcze częściej (co 2-3 minuty)...
I coraz mocniej - aż na KTG skali brakuje
Aż już nie myślisz gdzie Cię boli i jak bardzo tylko myślisz o tym żeby przeszło i skończyło się jak najszybciej.
Skurcze u mnie trwały od minuty do półtorej (sam ból).Agusia ;), ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa oj faktycznie to może być powodem Moja koleżanka sobie też tak postanowiła, że MUSI napisać sprawozdanie na studia jeszcze przed porodem. I jak w końcu się za to zabrała i napisała, to na drugi dzień urodziła
Ja najpierw chciałam wcześniej urodzić.. później się przestraszyłam porodu.. a teraz po prostu czekam.
Ale też wyznaczałam sobie różne cele.. że jeszcze to zrobić, tamto itd.. ale tamte rzeczy już zamknęłam Tak to co 3-3--2-2 minuty chyba coś sobie wkręcam.
-
Anusia mi też skurcze zaczęły się dzień przed porodem.
Koło 10 rano.
A że był dzień porodu, miałam wizytę u gin, wysłała mnie na KTG (ale położna już wtedy powiedziała że jej się wydaje że zaczynam rodzić - skurcze regularnie co 10 minut, ale leciuteńkie).
Wróciłam z KTG koło 17 - nasiliły się.
O 22 już dość mocne po kąpieli nie przechodziły (co 5-6 minut).
O 1 byłam na IP - na KTG pisały się na 80, ale zaczęły mi się sączyć wody.
O 3 na porodówce jak już byłam pisały się już na ponad 120 (skale miałam do 127 na KTG).
Koło 14 przy badaniu chlupnęły ze mnie wody.
O 16 dostałam oxy - po oxy już miałam tylko skurcze parte
Po 19 było dopiero pełne rozwarcie - 33 minuty porodu - i 19:43 Mikołaj z nami.
ChciałabymJuż, maaartinka, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Mnie od tygodnia boli miesiączkowo i spina brzuch, do tego ból pleców, ale jeszcze nie wiem czy to jest to, wątpię czekam nie wiem na co, chyba jak już zaczną się te skurcze będzie się wiedziało, że wybiła godzina 0 ☺
Dokladnie tak wygladaly moje bole (na poczatku), jak rosna na sile to ciezko to jeszcze nazwac bolem miesiaczkowym - to jakby ogromne rwanie.
Rozna na sile i czestotliwosciAgusia ;) lubi tę wiadomość