Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
haha Marzenka no oby wyskoczyła! Ja nie wiem, za dobrze im w tych brzuchach:) Ja mam termin na sobote ale jak mi rzekł że 16 dni po terminie jeszcze mozna nosic to az parsknełam smiechem. Na ostatnim usgjak prosilam o wage małej to powiedział ze na nastepnej wizycie ale widzi ze duza nie bedzie a dzis 4 kg no super:D
Agatko pewnie ze idz na ta grupe wsparcia, zajeboista sprawa a jak ejszcze blisko domu to juz w ogole lux:D
Niecierpliwa wszystkiego najlepszego!niecierpliwa21, AgataP lubią tę wiadomość
-
Optimus - co do wietrzenia: po zmianie pieluszki (jak jest kupa i siku) zostawiamy go w samym kaftaniku,lub jak jest słonecznie to na golasa i bierzemy go skóra do skóry na przytulanki na brzuszek (oczywiście przykrywamy się wtedy kocykiem by się nie wychłodzić). mężowi parę razy Staś posikał w ten sposób brzuch,ale mnie jeszcze nie obsikał wiem że wali kupę tylko w trakcie karmienia lub snu więc na razie nie obawiam się,ze nas zabrudzi
Agusia ;), ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
Ja muszę dopytać jak to jest z indukcją porodu u mnie w szpitalu, to prywatna klinika i nie ma raczej możliwości "położenia" się tam na obserwację przed porodem... Ciekawe co mi powiedzą, no ale przecież musiały być już wcześniej takie przypadki, nie wszyscy rodzą w terminie lub przed
-
mam pytanie do dziewczyn po cc - ile kg możemy dźwigać by nie nabawić się przepukliny?
u nas są schody przy wyjściu z windy,na razie mąż zniesie mi wózek, ale jak będę sama to stelaż wózka zostawię w wózkowni - dobrze że taką mamy a gondolę wypnę i te kilkanaście schodów będę musiała dźwigać... -
Dziewczyny po nacieciu krocza - mam 2 pytanka:
- po ilu dniach mialyscie zdjete szwy?
- czy zdjecie bardzo boli?
Ja mam w srode czyli 6 dni od porodu, szew nadal ciagnie i podszczypuje i nie wiem czy to nie za wczesnie? Nie rozejdzie się rana?
Boje się...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:23
-
nick nieaktualnyMatko,ale stres...kapalismy Malego pierwszy raz. HISTERIA!Darl sie jak opetany!
No i mamy pierwszy powazniejszy problem,moj Maz zamoczyl kikut i jak go osuszalismy,mamy ropna wydzieline z krwia i smierdzi...moj sie darl,ze mam dzwonic do poloznej,ale za pozno bylo,moze macie jakies rady?Do poloznej zadzwonie rano,ale stres mam...
Maga,nie wiem ile,ale mam ten sam dylemat... aha i dzieki za info o wietrzeniu,ja sie boje tych strzelajacych kup....
aha i dzis przy kapieli maz podniosl malego na rekach,to ze stresu Maly najpierw nasikal do umywalki,a za chwile walna tam kupe,wszystko naokolo obsral,wanne,podloge....wiec jeszcze w bolach musialam wszystko sprzatac,jestem nieprzytomna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:44
-
ÓptimusPrime wrote:Matko,ale stres...kapalismy Malego pierwszy raz. HISTERIA!Darl sie jak opetany!
No i mamy pierwszy powazniejszy problem,moj Maz zamoczyl kikut i jak go osuszalismy,mamy ropna wydzieline z krwia i smierdzi...moj sie darl,ze mam dzwonic do poloznej,ale za pozno bylo,moze macie jakies rady?Do poloznej zadzwonie rano,ale stres mam...
Maga,nie wiem ile,ale mam ten sam dylemat... aha i dzieki za info o wietrzeniu,ja sie boje tych strzelajacych kup....
aha i dzis przy kapieli maz podniosl malego na rekach,to ze stresu Maly najpierw nasikal do umywalki,a za chwile walna tam kupe,wszystko naokolo obsral,wanne,podloge....wiec jeszcze w bolach musialam wszystko sprzatac,jestem nieprzytomna...
opti spokojnie - my moczyliśmy pępek codziennie - a wydzielina jest normalna jak się pępek odlepia - i krew też - posmaruj fioletem a odpadnie cały...
a co do kąpania to polecam najpierw gołego owinąć pieluchą flanelową - potem delikatnie zanurzyć tylko żeby było dużo wody bo wtedy mu ciepło i w wodzie odwinąc z pieluchy - moj uwielbia takie kąpanie
i jak najmniej stresu - bo on czuje te nerwowe ruchy, atmosfere itdÓptimusPrime, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzia,a my mamy jeszcze taki smrod,troche smierdzi jak "miodek" z ucha,ale podropnialy...
Czytalam,ze fiolet w sumie odradzaja do smarowania...ale poobserwuje i zapytam jutro polozna...
A,dzieki za info i pieluszce!Totalnie zapomnialam o tym!
A jak u Ciebie z wietrzeniem pupki?
-
Optimus my moczylismy kikuta bo polozna powiedziala nam ze jest tak suchy ze jak.zamoczymy to.szybciej odpadnie bo zacznie sie slimaczyc. I tak bylo 3 dni pozniej odpadl. Krwia podchodzi ale nie boj sie spsikaj octeniseptem albo co tam.masz i patukiem.do.ucha objedz dookola. Nic mu nie bedzie. My Wojtka owijamy tetra. Najpierw lekko zamaczam mu tylek a pozniej klade.calego, mamy wanienke.profilowana wiec jakos to idzie..
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
opti spirytus 70% jest najlepszy. Mi koleżanka odradzała octanisept. Mówiła, ze bardzo długo się jej goił pępek małej.Jadził się i taki mokry był. Przerzuciła się na spirytus i zaraz wysechł i odpadł. Ale musi być 70%, nie 90! Trzeba sobie rozrobić.
Ale widzę, że to u każdego co innego Chyba trzeba próbować co działa u Ciebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 23:17
-
Nata wrote:Flo a sab simplex lekarz Wam kazal dawac? Ile kropelek dajesz? Maz zaraz jedzie bo butle dr browns pierdole mam nadzieje ze mu pomoze..koperku pic nie chce. Jak mu dalam to sie krztusił prawie no ale teraz z 5 łykow zrobił i śpi chwilowo. Aaa go do cwiczen miesni kegla obiecuje poprawe i nie bede cwiczyla sikajac. Nie wiedzialan ze nie mozna. My dokarmiamy bebikiem. Jutro idziemy do pediatry. Moj syn nie moze sie tak meczyc.
O Sab Simplex mówiła nam pediatra, potem koleżanka poleciła i znaleźliśmy na allegro jedną jedyną sztukę - ten preparat można kupić tylko w Niemczech lub w Czechach. Dajemy 10 kropli co 6h czyli co drugie karmienie do butelki z 20ml mleka a w drugiej reszta już bez kropelek. -
nick nieaktualnyNo kurcze,ryje net i wszyscy jak jeden byk pisza zero spirytusu,zero octanisceptu,zero fioletu.
A w tym stanie,co my mamy pepek to tylko antybiotyk!Musze sie jakos do pediatry sie umowic na cito,dzis sie umowilam rano,ale dopiero za tydzien na srode...teraz nie wiem,co i jak...
Jestem okropna matka, malo tego,ze nie mam ochoty go przewijac,najlepiej,by spal 24h,to jeszcze nie potrafie o glupi pepek zadbac! I po jakiego mi bylo to kapanie???
Aaaa,no i mamy 3 czerwone ogromne krosty przy odbycie,mimo ze smaruje linomagiem...
i skorka nam zaczela schodzic ž raczek i buzki....
A dzis jak sama zostalam z Malym,to mi sie zachlysnal w lozeczku podczas spania,ze mu lecialo z buzi i noska....mimo ze odbilam....
I just suck....... -
AgataP wrote:jesli pomoge to moje skurcze porodowe w ogole nie bolaly jak na miesiaczke,tylko to byl taki rwacy,ostry bol co 2-3 min. umiejscowiony dookola pasa i w podbrzuszu.
Ja miałam identyczne bóle. Położna mi mówiła, ze to nie skurcze.. -
nick nieaktualny
-
Hej my pi karmieniu. Od wczoraj zjada 80ml i mi nie placze tak czyli za mało dawalismy. U mnie 3 tyg i kikut nadal jest. A dzis kąpiel byla udana. Oczywistie tetrowka to konieczność. Mała chichrala się podczas kąpieli i dała umyć głowę jedynie przy wyjmowaniu poplakala ale otulilam ręcznikiem i byl spokoj. Z kikuten to czekam na położna niech zobaczy bo dlugo się trzyma. Drzemne się bo usnela do następnego karmienia. A gdzie mamy karmiące?
Maga31 lubi tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Lkc, mega gratulacje! Dorodna ta Twoja córeczka
A ja już się stresuję przed jutrzejszym cc. Stresuję, ale i cieszę - dziwne uczucie Mam nadzieję, że te kilkanaście godzin dotrwam, bo dziś przez pół nocy wykonywałam pomiary skurczów. Powiedzcie mi, czy jeśli brzuch twardnieje w miarę regularnie (co 10-15 min), ale całkowicie bezboleśnie, to uznać to za przepowiadacze, czy dzieje się coś więcej? Po raz pierwszy miałam w nocy takie częste twardnienia, ale bóle miesiączkowe się nie pojawiły. Chcę dotrwać do terminu!