Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    misiaczk25 TAK JEST :) Kciuki zaciśnięte :) za Ciebie, za zupkę i za Marzenkę, coby i jej się rozwinęło ;)

a my z maaartinką sobie popatrzymy z liscia :D Co Ty na to maaartinka? :D
    Niestety chyba nie pozostaje nam nic innego :) ja to chyba wogole powinnam forum zmienic... na GRUDNIOWKI :)

Ale spoko niech dziewczynki zbierają dla nas dobre rady żeby nam lżej było po porodzie :) w końcu to będą juz doświadczone mamy a wiedza trzeba się dzielić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 09:37

201411191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    ChcialabymJuz ja właśnie wrocilam od położnej wiec możesz mi oddać większa polowe liscia.. Muszę się tam porzadnie rozgoscic.. Zostawiam ci miejsce z przodu :)

Hahaha :D Cóż Ci ta położna nagadała, ze się taka łapczywa zrobiłaś? :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż podziele się z toba ta świetna nowina! Mojemu synkowi w brzuszku jest jak w spa :) chce siedzieć tam wiecznie.. Skurczu ani jednego! Ba nawet pol! Nic a nic.. Szyjka długa, rozwarcie AZ 1cm!
    Żyć nie umierać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 09:42

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozostaje nic innego jak iść wypić ta pyszna herbatke z listeczkow malin i zjeść wiesiolka..

201411191762.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupazytki - kciukasy trzymamy! <3

Ej dziewczyny, proszę i mi zostawić trochę miejsca na liściu!
    Ja chyba na Mikołajki się piszę. No i też przenoszę się na Grudniówki :P bo tu zostanę samiuteńka z brzuchem ;)

ChciałabymJuż, Marzena27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, u mnie za to rozwarcia nie ma :D Czyli każdej czegoś brakuje :P

Aaaa zapomniałam o wiesiołku i listkach malin. Muszę męża do apteki wysłać po pracy :P
    Tylko powiedz mi czy to o to chodzi:
    http://magiazdrowiacom.shoper.pl/userdata/gfx/2d328aab18b71b2810901c04e29a1523.jpg

I ile się tego wiesiołka bierze? Jak często?
    I jak stosować ten napar?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś 3 tygodnie mija od cc, rany ale to leci, moja wczoraj zaczęła gadać :) woła yyyy, eee,aaa, no cudowności. Dziś już uśmiechnęła się az dziąsła było widać. Obserwujemy takie drobnostki z mężem, ale to cieszy. Acha uwierzycie, wzięłam ja na kolana wystawiałam jej język a ona to powtarzała. Patrzyłam na rozwój noworodka i takie reakcje są możliwe u dzieci w tym tygodniu.
    Sisi ja trzymam diete, bo jak zjadłam brokuła to 2 dni sie męczyła, jednak ma bóle brzuszka od tego co zjem także nie doprawiam za dużo no i wprowadzam powoli nowe rzeczy i obserwuję.
    Nastka ja 3 tyg po cc a nadal mam lekkie plamienie.
    Zupaztytki trzymam kciuki za cc.

Marzena27, Agusia ;), maaartinka, ewelina_d, ÓptimusPrime, Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC-arkowe trzymajmy sie razem ;) Zupa 3mam kciuki za brak stresa bo to chyba największy problem podczas zabiegu. A potem za maly bol.

Dawaj szybko znać i pochwal się kluseczką swoja

zupaztytki lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia jasne wskakuj będzie nam razniej na liściu :)

ChcialabymJuz tak to ten wiesiolek, chociaz mam ciut inne opakowanie, ale w aptekach nie ma wyboru wiec jak powiesz ze chcesz wiesiolka z oeparol to dadzą ci na pewno dobry :) mi położna powiedziała żeby jeść 2tab dziennie.

A listki zaparzasz w kubeczku i pijesz. Ja pilam raz dziennie teraz spróbuje dwa ale smak taki se wiec nie wiem czy nie zostanę na jednej szklance :)

A co Ci gin powiedział na ostatniej wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:17

Isia14 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę nie wiem czy to nie obojętne jakiego wiesiolka się zje bo przecież wiesiołek to wiesiołek ale położna mi napisała oeparol wiec na wszelki wypadek wolalam nic nie zmieniac.

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,dziekuje za wsparcie i za podpowiedzi!Zawsze mozna na Was liczyc!
    U mnie nocka srednio udana,Maly kiepsko spal plus jak przewijalam - koncerty,ze z 2h nie moglam uspokoic go.pewnie stres przez kapiel...teraz tez zjadl i godzina jeczenia,wygibasow,prezenia sie...jestem padnieta...
    teraz od 20min niby spi,ale steka i poplakuje,a o 11znowu pobudka na karmienie i gdzie tu wypoczac?zjesc sniadanie...

Zupko,trzymam kciuki za Ciebie i Igorka!

Nierozpakowane,jeszcze do gru macie troche czasu!Nie zmieniac obozu :-)
    Viviano,co do jezyka u nas byla wczoraj taka syt,ze Maly cos tam niezadowolenie,moj wzial go na rece i jezyk mu,a maly po chwili tez mu jezor :-o No 2 malpki!
    A moj to raczej caly czas naburmuszony i taki wzrok zabojczy.Juz jak patrzy,to ciarki przechodza...

jej,napisanie 1 posta zajmuje mi godzine...wstawilam zupe,zmywarke,umylam i wyparzylam butelki,zrobilam herbate,ale nie sniadanko...zaraz karmienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:39

Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Ile dni po porodzie krwawilyscie . U mnie ponad dwa tygodnie juz a ja nadal plamie a nie mam czasu isc do ginekologa. Oliwka ma zapalenie oskrzeli i jestem uziemiona z nia a Lenka marudzi caly dzien tak ja tatus nacrece przyzwyczail

Nastka ja krwawilam 5 tygodni, w między czasie byłam u lekarza i było wsio ok, mówili mi ze do 6 tyg po porodzie można krwawi.

relgh3714vlmssyj.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka ja u swojej ginki ostatni raz byłam 30 października. Później już 2 razy na ktg i wizycie w szpitalu, ale za każdym razem inny lekarz miał dyżur. Tak czy owak wieści takie:
    1. szyjka zamknięta
    2. nic się nie zapowiada:D
    3. ktg książkowe. Jakieś skurcze czasem się rysowały, ale nie duże i krótkie.

Chciałam żeby mi zrobili usg, ale powiedzieli, ze nie ma wskazań :-/

W najbliższy piątek mam znów wizytę i zobaczymy co powiedzą.

A położna, jak dzwoniłam do niej wczoraj dopytac o te skurcze, to powiedziała, że to na 99% przepowiadające i że mam jeszcze duzo czasu do terminu :D
    Nie wiem czy się jej terminy pochrzaniły, ale w moich obliczeniach wychodzi 8 dni :D Najwyraźniej dla niej to kupa czasu ;) Także kochana, nikt nie wierzy w mój wcześniejszy poród ;)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie spotykam sie z moja położna z która rodzic bede i ona mi wszystko sprawdza.. Ale USG niestety tez nie robi :(

Eee to może jakieś rozwarcie juz ci się zrobiło a nawet nie wiesz :) oby :)

Taa kupa czasu zostalo... Chociaż to tez zależy po jakim czasie u was biorą na patologie i wywołują? Może dlatego tak to ujela?

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Kochane,dziekuje za wsparcie i za podpowiedzi!Zawsze mozna na Was liczyc!
    U mnie nocka srednio udana,Maly kiepsko spal plus jak przewijalam - koncerty,ze z 2h nie moglam uspokoic go.pewnie stres przez kapiel...teraz tez zjadl i godzina jeczenia,wygibasow,prezenia sie...jestem padnieta...
    teraz od 20min niby spi,ale steka i poplakuje,a o 11znowu pobudka na karmienie i gdzie tu wypoczac?zjesc sniadanie...

a dajesz smoczka? przewijasz po kazdym karmieniu? mój nieraz spi z kupa bo nie rozbudzam go - jak jemu to nie przeszkadza... a na preżenia masz kropelki? przy pierwszym synku bobotik pomógł - teraz jak cos tez mam

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u mnie też nocka średnia dziękuję normalnie ze mam cudownego męża i tak bardzo się angazuje:-) jestem tylko w szoku ze zawsze miałam lekki sen a teraz nie słyszę pkaczu własnego dziecka....w nocy się obudziłam to przestraszyłam się ze małej nie ma,nawet nie usłyszałam kiedy maz ja wziął do drugiego pokoju...teraz razem odsypiaja:-) dalej walczymy z duza ilością mleka,biedna nie nadąża przelykac....w nocy też mi tak ulala ze musiałam ja cala przewijać. wczoraj równo 2 tyg po porodzie odpadł kikut:-) my niczym nie smarowalismy:-)Opti ja też mam chwile zwątpienia ale trzeba patrzeć do przodu,mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej:-)Zuzu trzymam kciuki:-) Nastka ja też 2 tyg po porodzie i dalej ze mnie leci,tyle ze raz mniej raz więcej....szwow nie miałam ściąganych bo pomoc się rozpuscily,chociaż ja w jednym miejscu czujejeden maleńki...

ÓptimusPrime, Maga31, Agusia ;) lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas też były krostki,pomógł sudocream:-)

iv09hdgenu0skffm.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi no właśnie tak myslalam, ze lepiej nie przesadzac z jedzeniem. Tylko,ze juz nie mam pomysłów co jeść :) z wlaszcza na obiad;)

Ja tez krwawie po CC . W czwartek będzie 2 tygodnie po CC.Niby polog trwa 6 tygodni, wiec jeszcze troszke i będzie lepiej:)

r5bup6u.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja juz mam dosc jak chuj! Noce sa tragiczne budze sie co godzinę lubpól bola mnie pachwiny miednica nogi!Nie moge sie przewrocic i wstac z łóżka to nienormalne! Jestm zła! Dobrze ze we wtorek sie klade na obserwacje jak nie urodze do tej pory to bede prosic lekarzy o indukcje i chuj nie bede chodzic jak moj gin mowi 16 dni po terminie, Tzm bardyiej ye o chodyeniu nie ma mowy jestem jak kaleka

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka wg tego szpitala co mam w nim rodzić to można przenosić 2 tyg. ciążę.
    Ja też mam rodzić z tą położną, do której dzwoniłam, ale ona mnie nie bada. Pyta tylko co tam mówili w szpitalu. Ale co tam.. jakoś to będzie :) Zobaczymy w piątek co powiedzą. Tylko powiem Ci, że zastanawiam się czy nie pójśc do jakiegokolwiek lekarza prywatnie na usg jeśli znów mi nie zrobią. Chciałabym wiedzieć ile mały waży, jak dokładnie jest ułożony itp. Ale to zobaczymy.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 2013 2014 2015 2016 2017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ