X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/BRZUCHATKI/photos/a.244569235594038.77980.224952550889040/847224041995218/?type=1

;)

ewelina_d, Maga31, Milaszka, Marzena27, ChciałabymJuż, Agata92 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate czyli kolejne osoby potwierdzają skuteczność tych butelek. Tak wiec kupuje :) a ty gdzie kupiłaś ? Na allegro sa moze ??
    Vivi pneumokoki sa darmowe dla wcześniaków.
    Moja zjadła odbiła a teraz słyszę wali w pampersa. I dupa ze spania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:47

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak - my będziemy szczepić tą 6 w 1 a co do pneumokoków i menigokoków to jeszcze się zastanowię,bo na to jest czas...

KUNIAK lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoraj pisala ze jej dzidzia ma problem z kupkami ze sie mocno napina przy oddawaniu. U nas tez tak bylo przez 2-3dni i wyczytalam gdzies w necie ze sok jablkowy pomaga. Kupilam, wypilam i sa kupy! Bez wiekszefo napinania :)
    Do wyprobowania!! :)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moa przyaciółka też używała przy córeczce butelkę dr Browns i nie miała problemu z kolkami. Ale stwierdziła, ze przez to, że od początku tylko tej butelki używała to nie wiem czy to rzeczywiście jej zasługa czy taka uroda małej :P
    Tak czy owak jak też kupiłam dr Browns

a co do szczepień to podobno lepiej tymi osobnymi szczepić. podobno są bezpieczniejsze. ale mój brat np. szczepił tymi kojarzonymi dwójkę dzieci i jest ok.
    Aaa i szczepił na wszystko. Rotawirusy też. I powiem, że owszem zdarzało się, ze mieli coś z brzuchem, ale przechodzili łagodnie i rzadko. Pracuję w przedszkolu i tam jak jedno zachorowało to większość grupy leciała. Oni się nie zarażali.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno będziemy szczepić przeciw rotawirusom - potencjalne skutki choroby mogą być bardzo groźne, więc nie będę ryzykować, kmia przecież to tylko szczepienie.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy szczepieniami podstawowymi + ja chcę na rota go zaszczepić.
    W sumie to po rozmowie z dziewczyną ze szpitala z sali, że ona nie zaszczepiła swojej córy i cieżko przechodziła, a jej brata dziecko zaszczepione fakt złapało, ale przeszło po dniu.
    Licze więc że nawet jeśli nie uchroni do końca, to chociaż zmniejszy/skróci cierpienie.

s6gefkg.png
    v90wa85.png

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka pytań :) Jak to w końcu jest z tymi skurczami. Wiem, ze już z milion razy była o tym mowa, ale ja dalej w czarnej d..
    Od jakiegoś czasu spina mi się brzuch. Czasem bezboleśnie. Ale bywa, że mnie boli, ale nie na dole brzucha. To taki ból hmmm rwący. Ale nie na dole brzucha, tylko nad pępkiem albo na wysokości pępka po którejś stronie.. Czy to są TE skurcze? Znaczy nei chodzi mi o to czy zaraz zaczne rodzić , tylko czy to są te właściwe skurcze. Bo nie wiem czy mam liczyć czy nie :D Aaa i nieraz przy tym rwącym bólu brzuch nie jest taki twardy jak przy tych skurczach braxtona-hicksa.
    Pomóżcie bo nie bardzo wiem co to jest :-/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz fajnie ze ci się cokolwiek dzieje :)
    Mi niestety nawet brzuszek nie twardnieje.. Jutro wizyta u położnej, ciekawe co mi powie..

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż mnie się dzisiaj tak spinał brzuch od góry, pod żebrami początek tak jakby z obu stron brzucha równocześnie w kierunku środka i z góry na dół taka fala, trwało może 10-15sek i puszczało. Trochę bolało, zmiana pozycji nic nie dawała jedynie głęboki oddech przeponą :)

Dzięki wszystkim za życzenia! :)

nxbhnwz.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Kittykate czyli kolejne osoby potwierdzają skuteczność tych butelek. Tak wiec kupuje :) a ty gdzie kupiłaś ? Na allegro sa moze ??
    Vivi pneumokoki sa darmowe dla wcześniaków.
    Moja zjadła odbiła a teraz słyszę wali w pampersa. I dupa ze spania :/

Mada_lena ja kupilam w smyku. 35 zl :) kolezanka ma mi tez kupic jak sie mala urodzi ale powiem jej zeby kupila wieksza pojemnosc juz na potem :) ona tez dla swojej corki uzywala i mala nie miala kolek.

Kate

np55zzc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ale wam zazdroszcze ze macie juz malenstwa przy sobie..

madlen1705 lubi tę wiadomość

201411191762.png

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka, mi się też nic nie działo do tej pory. Wczoraj coś tak zarwało, ale przeszło i więcej się nie pojawiło. Dziś znów tak rwie.. ale ja nie wiem czy to nerka mi się odzywa :-/ czy to skurcz.

także jeszcze raz apeluję do kobiet doświadczonych skurczami :P Proszę o podpowiedź czy to co opisałam w poprzednim poście to to, czy to nie to :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja też zazdroszczę, aczkolwiek u mnie to chyba psychika opóźnia poród. Myśle że już bym urodziła dawno :)

nxbhnwz.png

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa dlaczego psychika? Bo tak bardzo chcesz, czy tak bardzo się boisz?

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakiego mleka mm używacie? my mamy bebilon pronutra, ale chciałabym znać Wasze opinie

diamonds lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    niecierpliwa dlaczego psychika? Bo tak bardzo chcesz, czy tak bardzo się boisz?

Nie mam czasu rodzić, chciałabym jak najwięcej przedmiotów zakończyć na uczelni przed porodem, ciągle sobie coś dokładam, w środę i piątek mam jeszcze kolokwium :) siedzę nad książkami , nawet nie mam czasu myśleć o porodzie.
    Mam jakąś blokade, póki nie pozamykam wszystkiego to pewnie nie urodze...

A najgorsze jest to że nie potrafie przestać i odpuścić bo potem bede miała wyrzuty sumienia że skoro jeszcze nie urodziłam to mogłambym już mieć coś dodatkowego z głowy, a ja siedziałam z dupą w domu i nic nie robiłam. No i mamy błędne koło...

U santoochy chyba jest dość podobnie tylko że z pracą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 16:56

nxbhnwz.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa widocznie maluszkowi u ciebie dobrze :)

ChcialabymJuz w końcu czas najwyższy żeby i u nas cos się podzialo :)
    Może weźmie nas wszystkie od tej nocy? :)

Ale chętnie tez dowiem się jak wyglądają skurcze :) słowa jak przed okresem nic mi nie mowia bo nigdy nic mi się przed @ nie dzialo :)

ChciałabymJuż, madlen1705 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina my mamy bebilon HA z pronutra.
    Bo kojarze że jest kilka rodzajów tych mleczek z pronutrą.

Dla nas jest ok.
    Mamadomina wrote:
    jakiego mleka mm używacie? my mamy bebilon pronutra, ale chciałabym znać Wasze opinie

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina ja uzywam Nestle Pro Nan. To mleko dostawała Ami w szpitalu tylko dla wczesniakow a teraz ma 1 i położna tez chwalila to mleko.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 2008 2009 2010 2011 2012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ