Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super Dotty dzieki za liste! :)

A mnie boli góra brzucha, pod stanikiem tak jakby, mam wrażenie jakby ktoś mnie uderzył pięścią i ból nie przechodzi, nawet takie uczucie drętwienia !? Co to może być, trochę mnie martwi zwłaszcza że z przodu mam łożysko... Miała tak któraś?

nxbhnwz.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam to zoo. Ale niw zadzialalo czulam każde rozcięcie. Potworny bol. Dostalam na cos na stracenie pamięci, mimo to mialam jakies dziwne obrazy z cc jakbym widziaa to z 3 osoby... Czulam bol i slyszalam glosy. Masakra nikomu nie życzę. :(

Ale ma dzidzia rekompensuje wszystko jest uroczy!!!!

natasza82 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    O super Dotty dzieki za liste! :)

A mnie boli góra brzucha, pod stanikiem tak jakby, mam wrażenie jakby ktoś mnie uderzył pięścią i ból nie przechodzi, nawet takie uczucie drętwienia !? Co to może być, trochę mnie martwi zwłaszcza że z przodu mam łożysko... Miała tak któraś?

Kochana też tak miałam pod koniec ciąży - i z tego co pamiętam to Santoocha też i jeszcze kilka osób :) To chyba od ucisku takie drętwienie i ból... Jak urodzisz to przejdzie - heheh! Ja urodziłam i jak ręką odjął! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka - serdeczne gratulacje!!! Ale duży synek :) Zdrówka dla Was!

ewelina - super, że Hania przybrała :)szkoda,ze masz pecha do lekarzy i położnych...

maartinka - co do imion,to podaje się w USC pierwsze imię oraz drugie, jesli przy chrzcie chcesz dac dwa imiona, jesli chcesz nadac tylko jedno imie to podajesz w USC tylko jedno imie i takie bedzie na chrzcie :)

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie ma na liście, ale też czekam i czekam i mam wrażenie, że na wiosnę dopiero urodzę.

• Maga31 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue - trzymam kciuki!

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Mnie nie ma na liście, ale też czekam i czekam i mam wrażenie, że na wiosnę dopiero urodzę.

Marynka, Eforts - jeśli chcecie mogę wrzucić Was jeszcze na listę, choć mam nadzieję, że długo na niej nie zabawicie :)
    nie zgłosiłyście się, więc nie wrzucałam, ale pamiętamy że z nami jesteście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:16

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty dzieki, ale ja jednak z roznych wzgledow wole nie byc na liscie. Co nie oznacza, ze sie nie udzielam :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja na szybko, witam się w jednopaku ☺ dziś o 11.45 urodził się nasz syn Adrian waga 4030 i 60 cm ☺ poród zakończony cc, poród SN przebiegał prawidłowo do momentu odejścia wód, okazało się, że jest przodujaca pepowina, w 5 minut byłam już na stole po znieczuleniu ogólnym. Dziękować będę lekarzom za szybkie i profesjonalne podejście, dzięki nim nasz syn jest cały i zdrowy, 10 punktów ☺

ewelina_d, eforts, Agata92, Paju, Marzena27, amela, zupaztytki, xpatiiix3, Florentine, anusiaa90, sisiiii, Nata, Rybka Nemo, ÓptimusPrime, marynka, Milaszka, natasza82, Lavendula, Dotty84, KUNIAK, Tygrysek, Maga31, Krokodylica, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratulacje i powodzenia po drugiej stronie barykady :)

Dotty nie trzeba ja tak z doskoku, dam znać jak mój lobuz się urodzi:) zresztą jestem na grudniowej liście i chyba się tak skończy :)

Agusia ;), Dotty84 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratuluję Kochana!
    ciesz się Synkiem :) fajnie, duży chłopak :)
    Dobrze, że taka decyzja lekarzy.

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratulacje :) witaj w jednopaku. Zdrowka dla synka i dochodz do siebie po cc.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena no czekam aż będę mogła od Ciebie newsy przekazywać ;) jak sytuacja u Ciebie no mogłyby jakieś skurczyki się ruszyć ;)

Agusia caska a Wam serdecznie gratuluje buski dla pociech :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie wróciło moje dziecko zjadła dzisiaj 100,120,100 cucusiowego z nutritonem i nie ulewa nic a nic ;D oby tylko te przesłane noce wróciły jeszcze :P

Maga31, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ja mialam to zoo. Ale niw zadzialalo czulam każde rozcięcie. Potworny bol. Dostalam na cos na stracenie pamięci, mimo to mialam jakies dziwne obrazy z cc jakbym widziaa to z 3 osoby... Czulam bol i slyszalam glosy. Masakra nikomu nie życzę. :(

Ale ma dzidzia rekompensuje wszystko jest uroczy!!!!
    Ja miałam tak samo. Czulam wszystko. Musieli mi podać ogólne bo inaczej kiepsko by było. Po prostu u mnie zbyt późno znieczulenie zaczęło działać w 100%. No ale warto było pocierpiec:)
    Jestem zakochana w swoim synku:)

Dzisiaj jesteśmy po pierwszej wizycie u pediatry. Piotruś ładnie przybiera. Wazy 3650. Teraz czekają nas szczepienia w grudniu. Zastanawiam się jakimi szczepić szczepionkami.
    6w1 czy każda osobno. Jak Wy szczepicie?

r5bup6u.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka, Agusia gratulacje !! Duże te Wasze szkraby :)

Blue 3mamy kciuki :)

Mój skarb ma dzisiaj 3 tygodnie <3

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia a nasz już 4, ale szybko mija ten czas. Gratuluję nowym rozpakowanym mamom :-) bo myślę, że santocha też już po jest.
    My po wizycie u lekarza, zmieniamy mleko na hipp1 comfort combiotic, oby było lepiej...po urodzinach u dziadka jesteśmy, junior jeszcze śpi ale pewnie zaraz obudzi się na butlę. Aha powiedziałam już pani doktor że na mm przechodzimy i spoko. My szcepimy pojedynczymi szczepionkami. Aaaaa i Wojtek waży juz 3500 :-) więc ulewa ale przybiera.
    aha czy ktoraś widziałam może gdzie to mleko?? tzn w jakimś markecie. Cena lekko wysoka no ale jeżeli ma pomóc na co licze to dałabym każdą kasę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:58

ÓptimusPrime, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata w lidlu i rossmannie
    My tez hippa pijemy,ale w tym tyg dodalismy delicol,bo zaparcia sie zaczely.

Nata lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti dziękuję a znasz cene może?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39,90 w lidlu, w rossmanne 2zl wiecej :-)

‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ