Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dzieki dziewczyny, bo aż przykro sie patrzy na ta pupkę czerwona , w jednym miejscu ten czerwony placek aż taki twardy sie zrobił :( choc po wietrzeniu mam wrażenie ze mniej czerwony

Ale dzis zaopatrze sie jeszcze w nadmanganian i bepanthen i zasypkę bo mąkę ziemniaczana nam;D
    I będziemy testować
    Choc podejrzewałam pampersy moze ja cos uczula i teraz kupiłam Happy z Belli , zobaczymy

Rodzące trzymamy kciuki z Emilka ;D

U nas wyszły krostki po pampersach Pampersa lub chusteczkach Nivea.

Teraz używamy pieluch Dady I chusteczek Fitty (Biedronka) i jest ok.

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Witajcie,

Ja przelotem - w wolnych chwilach podczytuję - kciuki za Rodzące <3
    Teraz niestety też przelotem,

Co stosujecie na bolące brodawki ?? Mój Ssak jest jednak gryzoniem ;)
    i jeszcze jedno pytanie: Zoja ma suchą skórę, schodzi jej z okolic wałeczków - stosuje krem Hippa, teraz przerzuciłam się na oliwę z oliwek - macie jakieś sprawdzone sposoby na łuszczącą się skórkę ??

pozdrawiamy Was - miłego dnia

Lavendula z Zoją :)

Nam pomogl olejek ze słodkich migdałów na suche skorki. A na bolące brodawki wietrzenie, moje mleko i bepanthen.

Lavendula lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Caska!Dawaj!
    santoocha rodz,kobitko,bo szalu tu dostaniemy!

Laski,mam pytanie,czy jakos pomagacie maluchoz zrobic kupke?Moj od wczoraj w nocy nie robil,ale robi purty,jeden to by kleks drobny,no i sie prezyl,cierpial.Troche go tam pomeczylismy,masowalismy itp.Dalam mu wode z 2lyzeczkami herbaty koperkowej i mleko z delikolem...Byly smierdzace purty,ale kupki nie.Wiem,ze kilka dni moze byc brak kupki,ale te stekania i wicia sie przy pracy jelist sa straszne...
    I jeszcze jedno,moj zasnal po 24 i o 3:30nie moglam sie go dobudzic na karmienie,jak zmienialam pieluszke,nawet nie drgnal,dopiero udalo mi sie obudzic go przed 5.30 rano,ale jak bym nie obudzila,to spalby dluZej.Czy to normalne?Teraz tez 100nie zjadl,tylko 70 i 10 koperkowej z woda...
    Optimus ja w nocy nie dobudzam. Sam sie budzi jak jest głodny:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odparzeń u nas poki co nie było problemu tfu, tfu
    Stosuje do pupki na przemian olejek migdałowy i bepanthen. Duza tuba na allegro ta 100g kosztuje o polowe mniej niz np w rossmanie. Pozniej podeśle linka. I nie stosuje chusteczek tylko wodę, waciki tez duze Kindi i ręczniczek albo flanelka do sucha. No i wietrzymy.
    Trzymam kciuki za rodzące!
    Moja pitucha od rana miała aktywatora a teraz spi. Zaraz ja obudzę na mleko i mam nadzieje, ze dalej pośpi. Łeb mi pęka przez ta pogodę. Nic tylko spac. Jutro do gina na badanie a tu ciagle jeszcze plamie. Dziewczyny kt juz maja za soba połóg jak długo trwał u was pierwszy okres po ciazy? U mnie juz 7 dni... Moze juz nie obficie, ale jednak ciagle cos.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rodzące czekamy na dobre wieści.
    Mamusie a używacie jeszcze pieluszek 1 czy już 2? my 2 zakładamy od dzisiaj, te 1 to mu jakoś odciskały się na nóżkach i miałam wrażenie że ma za ciasno...
    u nas kolki cd...dzisiaj lekarz oby coś poradziła bo nie wyrobie..
    Viviana jak laktacja u Ciebie? ile ml i jak często odciągasz? Amelke ile razy przystawiasz?
    Paju musisz troszkę dać na luz chociaż sama wiem że łatwo nie jest...może melise sobie pij w ciągu dnia?
    Pati mam nadzieję że Twoja Nela troszke da Ci odpocząć?
    Co u AgatyP i Madlenn?? ktoś coś?
    AAAAA Viv a jakie sposoby na ulewanie? nasz też ulewa..

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata u mnie kryzys laktacyjny. Staram się dużo pić. Ale za jednym razem już nie odciągnę zawsze tyle samo. Odciągam z 60ml-90ml. W jednej piersi mam sporo więcej pokarmu. Przystawiam ze 2 razy dziennie, więcej nie mam siły serio. Mleko odciągam co 4 godziny także w nocy. A u Ciebie jak?
    U mojej też odciski od pieluszek na nóżkach, kurde może tez powinnam 2 -jki kupować.
    Co do ulewania jesli dziecko śpi w łożeczku to ksiązki pod nóżki łożka podkładać by było wyżej, albo poduszka klin, a nasza śpi z nami to podkładać mamy poduszkę. Poza tym dłużej chodzić z nią do odbicia. Podczas karmienia robić przerwy i odbijać i dawać trochę mniej pokarmu a częsciej. Zalezy czym dziecko ulewa czy pokarmem czy takim twarożkiem, bo twarożem to już z żołądka pokarm wraca a normalnym pokarmem to znaczy, że pokarm zalega. Jęsli to nie pomoże to położna mówiła o jakimś syropie a także zagęstnikach pokarmu. Nasza je bardzo łapczywie, chce zjadać więcej a potem jej się to ulewa.

Maga31 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Marcelcio zasnął ;) Mała zaraz wstanie i Karmienie teraz wiercioszek pierdziele sobie przez sen hehe ;)

Nata juz zwatpiłam ona z dnia na dzień co raz dłuższa ta przerwę w nocy ma... ;/

Madalenka u mnie okres trwał 3dni ale jakiś taki tragiczny nie był jednak jeden dzień tylko brzuchol mocniej bolał i 2 dni ciut ciut jakieś plamienie w sensie plamka mała przez cały dzień i wsio ;)

Kupiłam lodówkę i ekspres DG, mają przywieźć w piątek ale się ciesze ,bo Nasza juz ciekła i trzeba było wymienić, a babcia jak zwykle ,ze szkoda kasy, no ale ją przekonałam i postawiłam na swoim ;)

A dzisiaj mamy imieniny to tez z babcia drobiazg kupiłysmy i na ciasto pójdziemy później ;)

A dla małej na te pawie nutriton oby pomogło bo ona ulewa czasem ale i zwymiotuje wsio co parę karmień.. Jak to robilyscie na 100ml.? I ile tego jedna miarka starczy.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 14:18

mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie podobnie vivianko, ale ja ściagam pokarm może ze 2-3 razy dziennie, w nocy nie ściagam, nie mam siły. nie chce mi się częściej tymbardziej że postanowiliśmy że przechodzimy na mm od grudnia. Poddałam się. My dzisiaj na ur mojego taty idziemy. No nasz dzidziol też łapczywie je, czasem uleje pokarmem a czasem twarożkiem. Dajemy mu debridat na ulewanie ale czy jest lepiej to już sama nie wiem, jak dla mnie to nic nie działa na niego...

rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Usc i kosciol nie maja ze soba nic wspolnego;)
    Hmm..czyli w USC podajecie jedno imię tak? A potem przy chrzcie drugie?

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata dla mnie to ściąganie to męczące ale dałabym tak rade gdyby pokarm nie zanikał, przystawianie czasem jest pomocne jak moja płacze albo chce dojeść ale nie za często bo moja to by wisiała na cycku cały czas. A jak zamierzasz odejśc od kp? , bo jak ja nie ściągnę dłużej to piersi mam jak głazy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no położna powiedziała że przyjdzie i mnie zwiąże bandażami i mam mało pić przez tydz. Leków nie chce brać.

rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie życz nikomu tego... Nie chwycilo mnie znieczulenie. Aczulam bol, każde przeciecie i szycie.. Wszystko
    .. Uspali mnie ale miałam taka schize ze czulam się jakbym umierala....
    Masakra. Czulam nogi wszystko nawet nimi ruszalam.

Maly ma 4080g, 56 dlugi i 10 pktow.

Tygrysek, Marzena27, natasza82, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Dotty84, Maga31, Paju, Agata92, zupaztytki, Rybka Nemo, santoocha, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka gratuluję, zdrówka dla Was i dochódź do siebie, ja też miałam znieczulenie ogólne i też wszystko czułam, jak mnie przecięli, jak Małą wyjmowali, ale to dlatego, że anestezjolog powiedział, że póki nie przetną pępowiny on nie znieczuli na maxa bo to przedostanie się do dziecka. Potem jak już Małą wyjęli dał normalną dawkę i już nic nie pamiętam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Byłyśmy na wizycie patronażowej u pediatry, w życiu bardziej beznadziejnej lekarki nie spotkałam... no ale nic. Wizyta odrobiona, Hania zważona. Na pupę nawet nie spojrzała, trądzik musi być. Zapytałam jak dawkować delicol skoro karmię nie 8-11 razy dziennie, tylko ok. 20, nie miała zdania...

No więc przytyła 200g od soboty! I waży 540 więcej, niż przy wyjściu ze szpitala... wychodzi karmienie po 19-20 razy na dobę;).

Paju - moja Hania dostała mega wysypki w szpitalu po chusteczkach Nivea.
    Lavendula - na brodawki czysta lanolina i odizolowanie od wszelkiego materiału, więc albo wkładki do biustonosza Medela albo chodzić z gołymi cyckami ;)
    Sucha skóra jest normalna i nie warto jej przetłuszczać zbyt często, tylko przeczekać aż skóra sama nauczy się produkować warstwę ochronną. W SR mówili nam, że smarować suche skórki nie częściej niż po kąpieli, jeśli używa się mydła, lub w ogóle jeśli emolientu. U nas też tylko piszczele zostały i najlepiej działa maść, którą dostałam w szpitalu - 50% wazeliny + 50% lanoliny (więc w zasadzie można samemu taki specyfik zmajstrować).

U nas odparzenie na pupie coraz lepiej. Smaruje miejscowo kremem Weledy i jeszcze całość tą maścią ze szpitala, żeby chronić skórę po siku i ewentualnie kupie.

Maga31, Lavendula lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś położna własnie mówiła ze wiekszosc ulewań to przez pozycje dziecka jak leży - że niby na płasko ale wystarczy wiekszy pampers i dupka idzie juz lekko do góry i głowa jest niżej i się wylewa buzią.. taki nam temat zszedł bo mały leżał na klinie i pochwaliła to

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • izia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion to chyba się nie da tak że w urzędzie jeden a przy chrzcie drugie - albo się daje tu i tu dwa albo tu i tu jedno - ale pewna nie jestem

co do odparzeń u nas brak - po każdym przebraniu smaruje odrobiną kremu z rossmana tego w okrągłym opakowaniu - a nieraz śpi z kupką i odpukać nic się nie dzieje...

no i my przeszliśmy już na 2jki ale dlatego że 1 się skończyły a naprzynosili nam 2 to je wykorzystujemy - minus jest taki że czasem coś plecami wyskoczy co przy 1 się nie działo więc trzeba pilnować dobrze zapinać

na suchą skórę kąpiemy w flosleku - a w dzień smarujemy kremem z babydreama

kuniak ja czekam na plastry nadal więc jak założe to napisze ale ja planuje nie przemywając trzymać te 5 dni - tak mi gin zaleciła - niewypłaciłabym się chcac co dzień zużywać jeden plaster - planuje go pociąć na przynajmniej 4 sztuki i trzymać te 5 dni maks bez odklejania - w ten sposób całe opakowanie ma mi starczyć na 3 miesiące a tyle ma wystarczyć żeby blizna była super no i żeby się nie zrobił blizonowiec a po pierwszym cc miałam go więc teraz też pewnie by był.. rane mam normalnie cieniutka kreseczka i nie widze potrzeby przemywania jej itd

dziewczyny które robią zakupy w lidlu - nie wiecie czy jest tam mleko hipp ha? bo hipp kiedyś widziałam ale nie wiem czy ha jest - jakby któraś widziała dajcie znać bo mam lidla po drugiej stronie miasta i nie wiem kiedy tam dotre a raz, dwa dziennie daje

Maga31 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia,jest i tanszy o cale 2 zeta niz w rossmannie :-D

• amela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia czekam na informacje :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • izia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Izia,jest i tanszy o cale 2 zeta niz w rossmannie :-D

dzieki za informacje :) no 2 zł to szału niema ale przynajmniej jest gdzie kupic jakby w rossmanie nie było itd

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze używamy 1, próbowaliśmy 2 ale co zmiana pieluszki młoda wiecznie obsikiwała ubranka, ale fakt ze chyba 1 zaczynaja obciskac nóżki...

kupiłam kapturki na sutki moze nam pomoga w naszej mlecznej klęsce urodzaju:)

iv09hdgenu0skffm.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ