Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze trzy dni - zwariuje chyba z nerwów

• Paju Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z SORu.
    Po 4 zlapalo mnie takie kłucie w klatce piersiowej ze myślałam, ze zejde.
    O 5.30 byłam w przychodni i tam wysłał mnie lekarz do szpitala. (Lekarz w przychodni mega nie mily w dodatku podobno odsyła tak mega duzo ludzi. Znany jest w szpitalu :D)
    Zbadał mnie lekarz, pobrali krew, dostałam kroplowke z paracetamolem i wracam.
    Ból ustąpił ok.7

Okazało się, ze to podobno nerwobol.

Ale był masakra. Jeszcze w domu mówiłam do Tomka ze już wolę rodzić niż mieć takie bóle... :/

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju, może zmęczenie, stres wychodzi z Ciebie... trzymaj się! to się wymęczyłaś :/

aaa wiem co miałam jeszcze napisać. Czasem warto po ten bepanthen sięgnąć, mimo, że inne specyfiki nie zadziałały. I krem i maść wygoiły moje i męża tatuaże najlepiej ze wszystkich mazideł :) a obecnie smaruję swoje podrażnienia wszelakie i też mija, może pupki Waszych Maluchów przyjmą go dobrze? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:09

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak,Dotty - ale śliczne dziewczynki macie!

chyba coraz bardziej żałuję,ze nie zrobiłam Stasiowi sesji...,ale poproszę siostrę to może pstryknie jakieś fajne foto lustrzanką to się później pochwalę ;)

No tak,na odparzenia najlepsze jest oczywiście wietrzenie :)

Milaszka - co do rodzicielstwa bliskości to też jestem jak najbardziej za :)mój uwielbia być noszony i robię to wciągu dnia :D,ale na noc przyzwyczajam Go dospania w łóżeczku:
    kładę go po karmieniu wieczornym do łóżeczka,gaszę światło (tak go wyciszam) i puszczam jedną melodię i tak czekam 20min aż zaśnie.Zazwyczaj zasypia, ale wczoraj nie chciał...Mąz chciał go ponosić to stwierdziłam,ze jak chce to niech nosi,ale jak się przyzwyczaji do tego to będzie nosił już za każdym razem przed snem,więc Go zostawił i mały zasnął po 30min ;) bez płaczu :)

Kuniak - dziewczynkom puder też nie zaszkodzi - moje siostry mają dziewczynki i też tak robiły :)

Optimus - dzięki za radę odnośnie nadmanganianu - zastosuję jak puder nie da rady :). Ja małemu pomagam na kupkę noszeniem brzuch do brzucha w pionie (naturalny masaż), dzięki temu dzieci w Afryce nie mają kolek ;) lub kładę go na brzuszek i masuję plecki. Potrafi tak nawet zasnąć wciągu dnia to Go przewracam na boczek.Do pupki nic mu nie wkładam,bo i tak ma podrażnioną od parzeń a nie chcę by bardziej cierpiał jak podrażni mu się śluzówkę odbytu...

Aha - Ja piję jeszcze 2 razy dziennie herbatkę rooibos z ostrokrzewu - po niej nie ma wzdętego brzuszka i problem kolek zniknął :)

co do laktatora,to cieszę się,ze nie kupowałam żadnego, bo pamiętam jak siostra próbowała odciagać ręcznym to nic jej nie leciało a pokarm miała...co do elektrycznego się nie wypowiem bo nie używam.

Trzymam kciuki za rodzące!

Miłego dnia życzę i mam nadzieję,że dziś powitamy Nowe dzieciaczki :D

Marzena27, Milaszka, KUNIAK lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Wracam z SORu.
    Po 4 zlapalo mnie takie kłucie w klatce piersiowej ze myślałam, ze zejde.
    O 5.30 byłam w przychodni i tam wysłał mnie lekarz do szpitala. (Lekarz w przychodni mega nie mily w dodatku podobno odsyła tak mega duzo ludzi. Znany jest w szpitalu :D)
    Zbadał mnie lekarz, pobrali krew, dostałam kroplowke z paracetamolem i wracam.
    Ból ustąpił ok.7

Okazało się, ze to podobno nerwobol.

Ale był masakra. Jeszcze w domu mówiłam do Tomka ze już wolę rodzić niż mieć takie bóle... :/

Paju - faktycznie to może być nerwoból - wynik stresu, moja siostra "nerwuska" też taki miała na studiach i podczas karmienia córki niejadki...,a juz bała się,ze zawał przechodzi... jedyna dobra rada to mniej się stresować - tak wiem: dobrze radzić,gorzej zastosować w praktyce ;)

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    ojj to Agusia akcja w pełni! super :) a jak się czujesz? skurcze bolesne? rozwarcie już całkiem całkiem :)
    Dotty... cudowności ta Twoja Haniulka <3
    czuje się dobrze, spaceruje z mężem i oxy, szyjka się ładnie skraca, skurcze dość spore położna chwali, że mam wysoki próg bólu, oby jak najdłużej tak zostało ☺

Marzena27, ewelina_d, natasza82, lkc, Milaszka, amela, KUNIAK, Rybka Nemo, Lavendula, Dotty84, Nata, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to juz :-)
    Jednak wywoluja. Jest dr. grzybowski ? Jaka jest polozna ?

Jej trzymam kciuki z Nelcia za szybki porod ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:10

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    czuje się dobrze, spaceruje z mężem i oxy, szyjka się ładnie skraca, skurcze dość spore położna chwali, że mam wysoki próg bólu, oby jak najdłużej tak zostało ☺

dzielna jesteś :) trzymaj się ciepło tam, już tak niedługo i Kruszynka z Tobą! :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Paju, może zmęczenie, stres wychodzi z Ciebie... trzymaj się! to się wymęczyłaś :/

aaa wiem co miałam jeszcze napisać. Czasem warto po ten bepanthen sięgnąć, mimo, że inne specyfiki nie zadziałały. I krem i maść wygoiły moje i męża tatuaże najlepiej ze wszystkich mazideł :) a obecnie smaruję swoje podrażnienia wszelakie i też mija, może pupki Waszych Maluchów przyjmą go dobrze? :)

Ja bepanthen używam. Mały miał odparzenie w pachwinach. Dwa smarowania i po odparzeniu :)

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wstała o 10 zjadła 100ml z butli i dalej śpi.. Ehh... Marcelo sie bawi ja szukam lodówki biorę na raty dla Nas (a raczej dla babci) no ale jak się wyprowadze to przeciez lodówki nie zabiore ze sobą bo babcia zostanie bez, może coś polecacie.?

Tez mam bepanthen i najgorsze odparzenia wyleczył szybciej niż sudokrem.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Isia miejmy nadzieję, że pójdzie sprawnie, mi jak balonik nie pomoże, to czeka mnie rano oxy, zaczyna boleć mnie brzuch, nie wiem czy to stres czy skurcze. A dziewczyny z tym balonikiem to można normalnie funkcjonować czyli siusiu, kąpiel itp?

Tak, jedynie jest niewygodnie i mi bylo ciezko sie z tym poruszać. Mówią ze dobrze z tym chodzić,zeby ciągnął w dol i był lepszy efekt.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to imię ktore będę chciała dac jako drugie do chrztu podaje się jako drugie imię w USC przy rejestracji urodzenia? Czy to nie ma nic ze sobą wspólnego?

201411191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Po 17 godz skurczy, ktore dały raptem 3cm rozwarcia biorą mnie na porodowke i podłaczaja oksytocyne.
    Czekam na męża. Nie zmruzyłam oka. Siedze i płacze, bo jestem wykonczona, a będzie coraz gorzej. I nadal nie wiem ile Szymek waży.

Santocha, mi podali oxy, ale po przebiciu pecherza, stąd druga faza porodu u mnie 5 minut - podziałało jak błyskawica, czego i Tobie życzę, trzymam kciukasy

natasza82 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, bo aż przykro sie patrzy na ta pupkę czerwona , w jednym miejscu ten czerwony placek aż taki twardy sie zrobił :( choc po wietrzeniu mam wrażenie ze mniej czerwony

Ale dzis zaopatrze sie jeszcze w nadmanganian i bepanthen i zasypkę bo mąkę ziemniaczana nam;D
    I będziemy testować
    Choc podejrzewałam pampersy moze ja cos uczula i teraz kupiłam Happy z Belli , zobaczymy

Rodzące trzymamy kciuki z Emilka ;D

Maga31 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Dziewczyny czy to imię ktore będę chciała dac jako drugie do chrztu podaje się jako drugie imię w USC przy rejestracji urodzenia? Czy to nie ma nic ze sobą wspólnego?
    Usc i kosciol nie maja ze soba nic wspolnego;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Ja przelotem - w wolnych chwilach podczytuję - kciuki za Rodzące <3
    Teraz niestety też przelotem,

Co stosujecie na bolące brodawki ?? Mój Ssak jest jednak gryzoniem ;)
    i jeszcze jedno pytanie: Zoja ma suchą skórę, schodzi jej z okolic wałeczków - stosuje krem Hippa, teraz przerzuciłam się na oliwę z oliwek - macie jakieś sprawdzone sposoby na łuszczącą się skórkę ??

pozdrawiamy Was - miłego dnia

Lavendula z Zoją :)

• BuBu Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam z ktg i dalej nic skurcze niewielkie bobas czuje się dobrze więc dalej czekamy chociaż mam nadzieję że już niezbyt długo.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez balonik się obsikałam ;OOo i potem juz sikac chodziłam pod prysznic a tam robilam przysiady polecam brzuch ciepła wodą itd hehe i wtedy ciagalam za ten balonik hehe to szybciej poszło wiem masochistka ale chciałam szybciej urodzić.. I co poszedł ekspres jak juz wypadl ;) a z Nela juz inna historia która znacie xd

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie położnej podpowiedziała kilka sposobów na ulewanie, oczywiście musimy ważyć małą skoro tak ulewa i za tydzień przyjdzie położna na kontrole mimo, że dziś miała ostatnią wizytę, ale przejęła się tym ulewaniem, fajna kobitka nie musi a przyjdzie.
    Kuniak mojej córci odparzyło pupę po pieluszkach Dady także Twoja może akurat nie toleruje Pampersów, tez nam pomógł Bephanthen w dwa dni zniknęły krostki.
    Lavendula na bolące i pogryzione brodawki przede wszystki wietrzyć, nie nosić ciasnego stanika, poza tym ja smarowałam Maltanem. Moja ma suche skórki na nogach i smaruję mleczkiem z Hippa bardzo pomaga.
    Natasza ja dokarmiam Nan Pro 1, butelkę mam Avent Natural. Moja zjada 80-90ml.Ja ściągam laktatorem i daję bo moja nie ma siły ssać by się najeść.

mada_lena, Lavendula, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można chodzić długo z rozwarciem? Widocznie można, w piątek były prawie trzy centymetry, dziś trochę ponad trzy, skurcze jakieś słabe są, więc niby mogę rodzić, ale małemu się nie spieszy, więc sobie poczekam, aż się książe mały zdecyduje wyjść :D

Marzena27 lubi tę wiadomość

‹‹ 2064 2065 2066 2067 2068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ