Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam z SORu.
Po 4 zlapalo mnie takie kłucie w klatce piersiowej ze myślałam, ze zejde.
O 5.30 byłam w przychodni i tam wysłał mnie lekarz do szpitala. (Lekarz w przychodni mega nie mily w dodatku podobno odsyła tak mega duzo ludzi. Znany jest w szpitalu )
Zbadał mnie lekarz, pobrali krew, dostałam kroplowke z paracetamolem i wracam.
Ból ustąpił ok.7
Okazało się, ze to podobno nerwobol.
Ale był masakra. Jeszcze w domu mówiłam do Tomka ze już wolę rodzić niż mieć takie bóle... -
Paju, może zmęczenie, stres wychodzi z Ciebie... trzymaj się! to się wymęczyłaś
aaa wiem co miałam jeszcze napisać. Czasem warto po ten bepanthen sięgnąć, mimo, że inne specyfiki nie zadziałały. I krem i maść wygoiły moje i męża tatuaże najlepiej ze wszystkich mazideł a obecnie smaruję swoje podrażnienia wszelakie i też mija, może pupki Waszych Maluchów przyjmą go dobrze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:09
-
Kuniak,Dotty - ale śliczne dziewczynki macie!
chyba coraz bardziej żałuję,ze nie zrobiłam Stasiowi sesji...,ale poproszę siostrę to może pstryknie jakieś fajne foto lustrzanką to się później pochwalę
No tak,na odparzenia najlepsze jest oczywiście wietrzenie
Milaszka - co do rodzicielstwa bliskości to też jestem jak najbardziej za :)mój uwielbia być noszony i robię to wciągu dnia ,ale na noc przyzwyczajam Go dospania w łóżeczku:
kładę go po karmieniu wieczornym do łóżeczka,gaszę światło (tak go wyciszam) i puszczam jedną melodię i tak czekam 20min aż zaśnie.Zazwyczaj zasypia, ale wczoraj nie chciał...Mąz chciał go ponosić to stwierdziłam,ze jak chce to niech nosi,ale jak się przyzwyczaji do tego to będzie nosił już za każdym razem przed snem,więc Go zostawił i mały zasnął po 30min bez płaczu
Kuniak - dziewczynkom puder też nie zaszkodzi - moje siostry mają dziewczynki i też tak robiły
Optimus - dzięki za radę odnośnie nadmanganianu - zastosuję jak puder nie da rady . Ja małemu pomagam na kupkę noszeniem brzuch do brzucha w pionie (naturalny masaż), dzięki temu dzieci w Afryce nie mają kolek lub kładę go na brzuszek i masuję plecki. Potrafi tak nawet zasnąć wciągu dnia to Go przewracam na boczek.Do pupki nic mu nie wkładam,bo i tak ma podrażnioną od parzeń a nie chcę by bardziej cierpiał jak podrażni mu się śluzówkę odbytu...
Aha - Ja piję jeszcze 2 razy dziennie herbatkę rooibos z ostrokrzewu - po niej nie ma wzdętego brzuszka i problem kolek zniknął
co do laktatora,to cieszę się,ze nie kupowałam żadnego, bo pamiętam jak siostra próbowała odciagać ręcznym to nic jej nie leciało a pokarm miała...co do elektrycznego się nie wypowiem bo nie używam.
Trzymam kciuki za rodzące!
Miłego dnia życzę i mam nadzieję,że dziś powitamy Nowe dzieciaczkiMarzena27, Milaszka, KUNIAK lubią tę wiadomość
-
Paju wrote:Wracam z SORu.
Po 4 zlapalo mnie takie kłucie w klatce piersiowej ze myślałam, ze zejde.
O 5.30 byłam w przychodni i tam wysłał mnie lekarz do szpitala. (Lekarz w przychodni mega nie mily w dodatku podobno odsyła tak mega duzo ludzi. Znany jest w szpitalu )
Zbadał mnie lekarz, pobrali krew, dostałam kroplowke z paracetamolem i wracam.
Ból ustąpił ok.7
Okazało się, ze to podobno nerwobol.
Ale był masakra. Jeszcze w domu mówiłam do Tomka ze już wolę rodzić niż mieć takie bóle...
Paju - faktycznie to może być nerwoból - wynik stresu, moja siostra "nerwuska" też taki miała na studiach i podczas karmienia córki niejadki...,a juz bała się,ze zawał przechodzi... jedyna dobra rada to mniej się stresować - tak wiem: dobrze radzić,gorzej zastosować w praktyce -
Marzena27 wrote:ojj to Agusia akcja w pełni! super a jak się czujesz? skurcze bolesne? rozwarcie już całkiem całkiem
Dotty... cudowności ta Twoja Haniulka
Marzena27, ewelina_d, natasza82, lkc, Milaszka, amela, KUNIAK, Rybka Nemo, Lavendula, Dotty84, Nata, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Agusia to juz
Jednak wywoluja. Jest dr. grzybowski ? Jaka jest polozna ?
Jej trzymam kciuki z Nelcia za szybki porod
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:10
Agusia ;) lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Agusia ;) wrote:czuje się dobrze, spaceruje z mężem i oxy, szyjka się ładnie skraca, skurcze dość spore położna chwali, że mam wysoki próg bólu, oby jak najdłużej tak zostało ☺
dzielna jesteś trzymaj się ciepło tam, już tak niedługo i Kruszynka z Tobą!Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
Marzena27 wrote:Paju, może zmęczenie, stres wychodzi z Ciebie... trzymaj się! to się wymęczyłaś
aaa wiem co miałam jeszcze napisać. Czasem warto po ten bepanthen sięgnąć, mimo, że inne specyfiki nie zadziałały. I krem i maść wygoiły moje i męża tatuaże najlepiej ze wszystkich mazideł a obecnie smaruję swoje podrażnienia wszelakie i też mija, może pupki Waszych Maluchów przyjmą go dobrze?
Ja bepanthen używam. Mały miał odparzenie w pachwinach. Dwa smarowania i po odparzeniu -
Super wstała o 10 zjadła 100ml z butli i dalej śpi.. Ehh... Marcelo sie bawi ja szukam lodówki biorę na raty dla Nas (a raczej dla babci) no ale jak się wyprowadze to przeciez lodówki nie zabiore ze sobą bo babcia zostanie bez, może coś polecacie.?
Tez mam bepanthen i najgorsze odparzenia wyleczył szybciej niż sudokrem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:47
Livia
Nela
Marcel
-
Agusia ;) wrote:Isia miejmy nadzieję, że pójdzie sprawnie, mi jak balonik nie pomoże, to czeka mnie rano oxy, zaczyna boleć mnie brzuch, nie wiem czy to stres czy skurcze. A dziewczyny z tym balonikiem to można normalnie funkcjonować czyli siusiu, kąpiel itp?
Tak, jedynie jest niewygodnie i mi bylo ciezko sie z tym poruszać. Mówią ze dobrze z tym chodzić,zeby ciągnął w dol i był lepszy efekt.
-
santoocha wrote:Po 17 godz skurczy, ktore dały raptem 3cm rozwarcia biorą mnie na porodowke i podłaczaja oksytocyne.
Czekam na męża. Nie zmruzyłam oka. Siedze i płacze, bo jestem wykonczona, a będzie coraz gorzej. I nadal nie wiem ile Szymek waży.
Santocha, mi podali oxy, ale po przebiciu pecherza, stąd druga faza porodu u mnie 5 minut - podziałało jak błyskawica, czego i Tobie życzę, trzymam kciukasynatasza82 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, bo aż przykro sie patrzy na ta pupkę czerwona , w jednym miejscu ten czerwony placek aż taki twardy sie zrobił choc po wietrzeniu mam wrażenie ze mniej czerwony
Ale dzis zaopatrze sie jeszcze w nadmanganian i bepanthen i zasypkę bo mąkę ziemniaczana nam;D
I będziemy testować
Choc podejrzewałam pampersy moze ja cos uczula i teraz kupiłam Happy z Belli , zobaczymy
Rodzące trzymamy kciuki z Emilka
Maga31 lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Dziewczyny czy to imię ktore będę chciała dac jako drugie do chrztu podaje się jako drugie imię w USC przy rejestracji urodzenia? Czy to nie ma nic ze sobą wspólnego?Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Witajcie,
Ja przelotem - w wolnych chwilach podczytuję - kciuki za Rodzące
Teraz niestety też przelotem,
Co stosujecie na bolące brodawki ?? Mój Ssak jest jednak gryzoniem
i jeszcze jedno pytanie: Zoja ma suchą skórę, schodzi jej z okolic wałeczków - stosuje krem Hippa, teraz przerzuciłam się na oliwę z oliwek - macie jakieś sprawdzone sposoby na łuszczącą się skórkę ??
pozdrawiamy Was - miłego dnia
Lavendula z Zoją -
Ja przez balonik się obsikałam ;OOo i potem juz sikac chodziłam pod prysznic a tam robilam przysiady polecam brzuch ciepła wodą itd hehe i wtedy ciagalam za ten balonik hehe to szybciej poszło wiem masochistka ale chciałam szybciej urodzić.. I co poszedł ekspres jak juz wypadl a z Nela juz inna historia która znacie xdLivia
Nela
Marcel
-
Po wizycie położnej podpowiedziała kilka sposobów na ulewanie, oczywiście musimy ważyć małą skoro tak ulewa i za tydzień przyjdzie położna na kontrole mimo, że dziś miała ostatnią wizytę, ale przejęła się tym ulewaniem, fajna kobitka nie musi a przyjdzie.
Kuniak mojej córci odparzyło pupę po pieluszkach Dady także Twoja może akurat nie toleruje Pampersów, tez nam pomógł Bephanthen w dwa dni zniknęły krostki.
Lavendula na bolące i pogryzione brodawki przede wszystki wietrzyć, nie nosić ciasnego stanika, poza tym ja smarowałam Maltanem. Moja ma suche skórki na nogach i smaruję mleczkiem z Hippa bardzo pomaga.
Natasza ja dokarmiam Nan Pro 1, butelkę mam Avent Natural. Moja zjada 80-90ml.Ja ściągam laktatorem i daję bo moja nie ma siły ssać by się najeść.mada_lena, Lavendula, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMożna chodzić długo z rozwarciem? Widocznie można, w piątek były prawie trzy centymetry, dziś trochę ponad trzy, skurcze jakieś słabe są, więc niby mogę rodzić, ale małemu się nie spieszy, więc sobie poczekam, aż się książe mały zdecyduje wyjść
Marzena27 lubi tę wiadomość