Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha ja przy takich zaczęłam rodzic wiec niech ci lepiej sprawdza rozwarcie ;-)

O ja durna napilam się inki wczoraj...I dostalam szalonego nawału, zaraz mi piersi rozsadzi...

lkc, Maga31, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka na bloku odeszły wody, skurcze 60% ale bola czekam na cc

mada_lena, ewelina_d, ÓptimusPrime, BuBu, Rybka Nemo, santoocha, blue00, Marzena27, anusiaa90, maaartinka, Viviana, Dotty84, xpatiiix3, Madlen222, Maga31, zupaztytki, Fidelissa, Agata92 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska powodzenia

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska!Dawaj!
    santoocha rodz,kobitko,bo szalu tu dostaniemy!

Laski,mam pytanie,czy jakos pomagacie maluchoz zrobic kupke?Moj od wczoraj w nocy nie robil,ale robi purty,jeden to by kleks drobny,no i sie prezyl,cierpial.Troche go tam pomeczylismy,masowalismy itp.Dalam mu wode z 2lyzeczkami herbaty koperkowej i mleko z delikolem...Byly smierdzace purty,ale kupki nie.Wiem,ze kilka dni moze byc brak kupki,ale te stekania i wicia sie przy pracy jelist sa straszne...
    I jeszcze jedno,moj zasnal po 24 i o 3:30nie moglam sie go dobudzic na karmienie,jak zmienialam pieluszke,nawet nie drgnal,dopiero udalo mi sie obudzic go przed 5.30 rano,ale jak bym nie obudzila,to spalby dluZej.Czy to normalne?Teraz tez 100nie zjadl,tylko 70 i 10 koperkowej z woda...

• lkc Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska powodzenia.
    Ewelina u mnie tez tak inka zadzialala na laktacje.
    Santocha badZ dzielna. Dziwny ten szpital.u mnie to polozna powiedziala ze skurcze na ktg ja nie obchodza. Tylko tetno dziecka. I faktycznie nie warto obserwować jaka maja moc bo seria setek przez dwie godziny bolala mniej niz nie jedna 30 czy 50,
    Trzymam kkciuki za rodzace

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 17 godz skurczy, ktore dały raptem 3cm rozwarcia biorą mnie na porodowke i podłaczaja oksytocyne.
    Czekam na męża. Nie zmruzyłam oka. Siedze i płacze, bo jestem wykonczona, a będzie coraz gorzej. I nadal nie wiem ile Szymek waży.

ÓptimusPrime, Paju lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Santocha współczuję szpitala, ja nawet trochę pospalam, czekam na lekarza ciekawe jakie u mnie rozwarcie, skurcze bolesne w nocy, też czekam na męża :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha kochanie trzymam kciuki. :* wiem co czujesz, i widzę Ciebie jeszcze lepiej przetrzymali niz mnie.
    oxy dla mnie nie byla taka zla, oby i na Ciebie tak podzialala.
    Sciskam :*

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti my nie pomagamy.
    Wlasnie moj robi kupe (druga bo pierwssa była na karmieniu przed 5) i jedyne co to trzymam go na rekach - glowa oparta o moje przedramie- noga lrzy tym ramieniu wyzej, druga lezy i maly pod kątem mniej więcej 45 stopni. Dodatkowo czesto tak czekam az ulezy mu sie w brzuszku, pozniej odbijam.
    Co najwyzej trzymam mu nozki.
    delicol zeby dzialal musi być stosowany regularnie - my dajemy od czwartku do każdego karmienia bo bolal go brzuch i strasznie płakał. Nie dalo sie go uspokoic.
    Teraz kupki ida choc naprezy i nasteka sie przy nich rowno.
    baczki tez ida i go chyba po kropelkach nie boli bo nie płacze.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    widzę, że akcje w pełni!

Santocha jakoś przedziwnie w tym szpitalu, tyle godzin za Tobą, no i niepokój ile mały waży, kurcze trzeba ich chyba do pionu postawić co to ma być :/ może niech mąż porozmawia jak przyjedzie? Skarbie trzymam kciuki, już bardzo wiele za Tobą, to ostatnia prosta jesteśmy z Tobą myślami!

Agusia fajnie, że Tobie się udało troszkę odpocząć, dawaj w miarę możliwości znać co i jak :) też myślę o Tobie od rana :)

Caśka, Isia całusy i kciuki!

Czyli dzisiaj witamy Wasze Maluszki <3

A ja się witam w dniu terminu... póki co nie dzieje się nic innego, czego bym wcześniej nie miała, a więc bez zmian :)
    Może jestem trochę bardziej pobudzona, podminowana, ale to zapewne psychika, nastawiona jednak na oczekiwanie i ta niepewność.. muszę posprzątać mieszkanie bo toniemy taki bałagan, zmobilizuję się po śniadaniu, nie ma już odwrotu, dzisiaj i koniec.

Ściskam wszystkie Mamusie i Bąbelki, zaglądam i kciukam za rodzące co chwilę :)

ÓptimusPrime, Agusia ;), Maga31, lkc lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag,dzieki!Bede dawac regularnie.Jeszcze wyczytalam,ze koperek przed kazdym karmieniem tak od 20ml,ale nie wiecej niz pije mm dziennie...
    Santoocha,nie placz,walcz o Szymka!Jestes dzielna! :-)
    Twixy,wy co,do grudnia czy chcecie pobic rekord Santooochy?

Milaszka lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Mag,dzieki!Bede dawac regularnie.Jeszcze wyczytalam,ze koperek przed kazdym karmieniem tak od 20ml,ale nie wiecej niz pije mm dziennie...
    Santoocha,nie placz,walcz o Szymka!Jestes dzielna! :-)
    Twixy,wy co,do grudnia czy chcecie pobic rekord Santooochy?

Opti, ja chyba na rekord idę :P całkiem to możliwe, że moja listopadówka będzie grudniówką :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się i nie rodzę. Akurat mam dylemat, bo już nie za bardzo się czuję na to, by prowadzić auto a musze do lekarza pojechać. Chyba będę musiała męża poprosić, by się zwolnił z pracy na chwilę.

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti spróbuj. Moze podziała a na pewno nie zaszkodzi bo to środek na naturalnych składnikach.
    moj M. Wyczytal gdzies ze powinien dobrze dzialac po 2-3 dniach stosowania.
    My koperkiem dopajamy do południa jak glodny sie robi ale pluje nim strasznie.
    Pozniej sama woda.

Dzisiaj.kolezanka ma.jeszcze atakowac swojego pediatre jesli o zaparcia chodzi bo jej córeczka ma.
    Tylko ona jest pazdziernikowa wiec troszke starsza od naszych szkrabow ale da mi znac co lekarz na to powie to jak sie mi nie zapomni to Wam napisze co jej poradził.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej, prosze o szybka rade mała od wczoraj po jedzeniu mała odbija a potem od razu chyba ulewa albop juz sama nie wiem co to bo taki twarożek, w nocy w miare spokojnie ale nie chciała ssac piersi , rano to samo, odciagnełąm i dalam jej w butelce wypiła spokojnie i normalnie odbiła bez poykania bo z piersi jak jej leci to biedna nie moze odpoczac tylko szybko połyka.....teraz nie wiem co robic jezeli sciagac moje to ile mam jej podawac? chce tez kupic jej sztuczne mleko, jakie polecacie i w jakiej ilosci, aha mam butelke lovi a wy? troche sie podłamałam znowu nie mam już siły.....

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marzena za pamięć ☺ juz po obchodzie lekarze zadowoleni, cewnik zdał swoją rolę, rozwarcie na dwa luźne palce i skurcze się piszą, poszło trochę krwi, zaraz oxy i walczymy dalej :-)

Marzena27, Paju, natasza82, lkc, KUNIAK, Lavendula lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dziewczynki!!!

A to moja Hania w próbce z sesji - wysyła uśmiechy do forumowych cioteczek <3

vey9n6862cvu_t.jpg

Marzena27, Viviana, xpatiiix3, Madlen222, Rybka Nemo, ÓptimusPrime, ewelina_d, Maga31, maaartinka, zupaztytki, Milaszka, anusiaa90, natasza82, lkc, Mamadomina, KUNIAK, Lavendula, BuBu, Nata, Florentine, Agata92, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka noc. Nic nie spałam. Ledwie żyję. Małej ciagle się ulewa. Nie pomaga odbijanie. I po moim i pi mm i po piersi. A nie ulewala. W nocy ją tak to męczylo ulewala co chwilę i płakała. Trzeba jej pilnować bo się przekreca wiec zero spania. A mnie boli kręgosłup okropnie. Az ręce dretwieja. Dzis ostatnia wizyta położnej może coś podpowie.
    Trzymam kciuki za rodzące.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj to Agusia akcja w pełni! super :) a jak się czujesz? skurcze bolesne? rozwarcie już całkiem całkiem :)
    Dotty... cudowności ta Twoja Haniulka <3

Agusia ;), Dotty84 lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez odsypia zasnęła przede 5 chwile a wstała o 21 wiec tym razem przeszla sama siebie, a ja dopiero poszlam spać chwile po tym jak się upewnilam ze na pewno śpi 8,30 wstalam bo Marcelo a jesteśmy sami w domu ja tak długo nie pociągnę na 2-3 h snu dziennie... ;( Ide sprzatac meeeega kupe Marcela.. Muszę w końcu ogarnąć jakąś maseczke chyba nie przpuszczajaca smrodku bo jebne kiedyś pawia... Blee.. Hehe albo niech zacznie do nocnika robić ,a ten cwaniak by robił juz ale jemu zimny i nie usiadzie... Robi na nocniku w pampersie ;P hahahamusze jeszcze pościągać cycki rwie już.. ;/

Powodzenia rodzące czekam na super newsy jak za niedlugo znowu tu zajrze ;)

Milaszka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 2063 2064 2065 2066 2067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ