Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha u mnie też się prawie skurcze nie pisały a miałam 9cm rozwarcia :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, bo w czwartek na ktg w przychodni dochodziły do 60, a ja ich prawie nie czułam.
    Moze jakis sprzęt nie teges.

Ciekawe czy bede miała dziś usg...
    Bo moze bez sensu sie mecze i trzeba mnie skroic?

• Gosha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh widze ze sie tutaj wszytskie pomalutku rozpakowujecie, podczytuje wasze fórum czasami bo tez tu bylam na poczatku, ale los chcial inaczej... Moze tez bym juz byla ze swoim malenstwem...
    Ale to nic -zycie, teraz to juz 22 tydzien i 1 kwietnia powinnam -teoretycznie- byc juz z synkiem :) Powodzenia i trzymam kciuku za szybkie i bezproblemowe porody, buziaki!!!

Agusia ;), Maga31, ewelina_d, KUNIAK, Asiaa1201, Nata, Rybka Nemo, Milaszka, xpatiiix3, xpatiiix3, natasza82, mada_lena, Marzena27, Isia14, Viviana, alka89, Dotty84, Lafar_ra, anusiaa90, zupaztytki, Agata92, lkc, Madlen222, Fidelissa, Ninusia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow - trochę mnie nie było a tu tyle rodzących!

dziewczyny do boju!

a u nas mimo,że zmienialiśmy co chwilę pieluszki ( bo co chwilę była kupa lub pierd mokry)to w nocy jakoś mały musiał zrobić kupę i tego nie słyszeliśmy bo spaliśmy... i rano patrzę (mąż poszedł 1 dzień do pracy),a tu odparzenie mega i krew się pojawiła na pośladkach! oczywiście wpadłam w panikę i posmarowałam sudokremem (wcześniej używałam kremu z rosssmana),ale to nic nie dało...

na szczęście około południa odwiedziły mnie siostry i oto co poradziły: chusteczek nawilżanych na razie nie używać,tylko umyć pupę pod kranem,lub wacikami moczonymi w wodzie przegotowanej. Podsuszyć pupę suszarką i zastosować puder (dobrze, że miałam). No i trochę mnie odciążyły bo przewijały za każdym pierdnieciem i kupą i powiem wam,ze Staś już nie płacze podczas przewijania :) a pupka coraz ładniejsza się robi,choć minie pewnie trochę czasu zanim się zagoi całkowicie...

ewelina_d, Agusia ;), KUNIAK, Marzena27, mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymam kciuki za wszystkie rodzące ja też jeszcze zostanę pewnie jakiś czas w dwupaku a jutro zobaczymy co będzie na ktg

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj, moze ostatnie z brzuchem? :) 153o6wy.jpg

Milaszka, KUNIAK, santoocha, xpatiiix3, ewelina_d, mada_lena, Marzena27, karmelek, Isia14, Viviana, alka89, Dotty84, ÓptimusPrime, Agusia ;), Rybka Nemo, zupaztytki, anusiaa90, Agata92, Goplana, lkc, Florentine, BuBu, maaartinka, Madlen222, Maga31, Lavendula, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie prosze dziewczyny jak zasypiaja wasze dzieci? Bo mnie w szpitalu tlukli ze bliskosc, przytulanie, wspolne zasypianie, ze na poczatku tego dziecku najwiecej potrzeba..
    A byla polozna i mowila ze pozniej dziecka nie odzwyczaje od rak.. Mama tez mi tak powiada..

Ja ogolnie karmie Mala, i albo zasypia przy cycu i ja odkladam, albo zasypia mi na brzuszku, rekach i odstawiam do lozeczka. Czy to serio tak zle? Powinnam ja odrazu po nakarmieniu zostawiac zeby zasypala sama? Szkoda mi malenstwa zeby juz ja tresowac metodami z jezyka niemowlat,,

Help.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:23

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i My

Tez walczymy z odparzeniami,wyglada to naprawdę nieciekawie
    Linomagiem smarowałam cały czas mimo to odparzenia się pojawiły,więc zaczełam sudokrem ale mam wrazenie ze jest gorzej zamiast lepiej

Dodatkowo też chyba pediatre wybralismy kiepskiego,bo bylismy dziś na ważeniu ,bo w pierwszych dwóch tygodniach Emilka mało przybrała i przy okazji chciałam pokazać tą pupę
    to pindzie się nawet nie chciało spojrzec na tą pupkę.
    Ostatecznie poradziła mi bepanthen!
    No jasne linomag nie pomogł,alantan plus nie pomógł,sudokrem nie daje rady to na pewno bepanten pomoże..no kyrie elejson!

Niesmiertelny dr google radzi wietrzyć pupę,czyli żeby codziennie ściągać pieluszkę na jakiś czas
    Wiec rozkładam podkład myje ją wodą,nakrywam pieluszką i tak sobie leżakuje z godzinke

Macie jeszcze jakieś sposoby?
    A puder,jak radzi Maga można stosować u dziewczynek??

U mnie laktacja w miarę się rozkreciła.
    Na pewno pomogł mi laktator elektryczny Medeli
    Broniłam się przed nim(polozna poleciła) bo drogie to ustrojstwo i bałam się ze rzuce w kąt po paru dniach,jak ręczny laktator którym sciągałam max 20 ml!

Teraz spokojnie między karmieniami ściągam sobie 120 ml i mam porcję na jedno nocne karmienie butelką(jedno nocne karmienie oddałam meżowi bo dosłownie nie jestem w stanie zwlec się z łózka miedzy 1 a 3 w nocy)

A i dostałam próbne zdjecie z sesji:)
    315zd39.jpg

santoocha, xpatiiix3, mada_lena, ewelina_d, blue00, Marzena27, Isia14, Milaszka, Viviana, alka89, ÓptimusPrime, Agusia ;), Rybka Nemo, zupaztytki, anusiaa90, Dotty84, Agata92, Goplana, lkc, BuBu, maaartinka, Madlen222, Maga31, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia,
    co do Sutriconu jeszcze
    Nakleiłam pierwszy miałąm zamiar trzymac dwie doby,
    ale na ulotce pisało zeby po kazdej dobie odkleic plaster przemyć bliznę i przykleic ten plaster znowu
    Ale jakos tak nieumiejętnie go odkleiłam że nie nadawał się do ponownego użytku
    więc wychodzi że bede miała albo na jedną dobę jeden albo nie bede przemywać blizny

Daj znac jak dojdą Twoje jak sobie z nimi radzisz:)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak sprobuj maki ziemniaczanej na odparzenia. Ponoc działa. Cudne zdj <3 ślicznotka

ÓptimusPrime, KUNIAK lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Kuniak sprobuj maki ziemniaczanej na odparzenia. Ponoc działa. Cudne zdj <3 ślicznotka
    na pewno wyprobuje! dzieki :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak... jaka śliczna!!!!!! <3
    nie mogę się napatrzeć, cudowna córcia :)

KUNIAK lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś nic innego nie robię (haha, bardzo śmieszne :/ oczywiście poza karmieniem Hani, już 15 razy po jednej piersi, pewnie dojdę do 20 razy jak wczoraj) tylko szukam info co z tą pupą...

No i wietrzyć, myć wodą (co robię od początku), suszyć pupę, często zmieniać pieluszkę (no jak słyszę kupę, to od razu, jak nie słyszę to co max. 2h), i są dwie wersje: albo smarować mocno tłustym, żeby odizolować pupę od siku i kupki, albo wysuszać zasypką, sudokremem, etc.

Już sama nie wiem co. Dostałam jakąś próbkę zasypki alantanu, więc będę próbować.

KUNIAK, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, już chyba nisko brzuszek masz :) A jaka słodzinka stoi przy Tobie <3 i pozuje jak mamusia! Haha :)

Kuniak, słodziaśna Emilka <3

I z poprzednich stron - Misiaczk25 - piękności <3

Gosha - dziękujemy za wsparcie! Ty też już niedługo doczekasz się swojego maluszka, będzie dobrze tym razem :)

Pati, a może coś z Nelcią podłapałyście od Marcelka? Jak się czujecie?

Gosha lubi tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wpadam tak bez nadrabiania. MAm dola ,moj wyjechal na tydzien,a ja zostalam sama z Tobiaszkiem ,placze cale noce,kupki juz robi,wiec nie wiem co mu jest...w dodatku nie mam juz mleka,sciagam po 20 ml 4 razy dziennie,dobija mnie to bo chociaz cos chcialam mu dac...pozdrawiam wszystkie

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Paju Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Byłam znów na ktg, skurcze jak u caski max 45, ale bola jak przy mocnym okresie. Ale sie nie zageszczają. Za to leci ze mnie krew i śluz.
    Czeka mnie chyba noc bez snu i bez porodu :(

Ja miałam malutkie skurcze, mega ból podbrzusza.. położna mówiła ze nie urodze dziś... I co? Urodziłam! W 4h rozdarcie skoczylo z 3 cm na 10!

maaartinka lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berek,
    Wiec szybko,poki chwilke moj Terrorysta jeszcze dosypia:
    U nas byly odparzenia z tydzien temu,wiec kupilismy nadmangen potasu i przemylam pupke Malego,na 2 dzien nic nie bylo juz.Byla polozna,pokazalismy jej ten specyfik mowi,ze b dobrze,nawet mozna krostki na buzce przemyc,ale UWAGA,rostwoe musi byc blado rozowy,na wanienke z 2 lyzeczki rozrobionego.My mielismy osobno zrobiony w misce taki troche silniejszy blady roz,bo to moj rozrabial i nie chcial sluchac,tylko kierowal sie ulotka (brak slow,bo dziecku malemu mozna krzywde zrobic,robiac jak w ulotce),ale udalo mi sie przekonac,by porozrabial z woda na bladszy roz.Polozna powiedziala,ze ostroznie z tym,ale skuteczne jest.

Laski,macie przecudowne dzieciaczki!Kochane i piekne!<3 :-*
    Rodzace - kciuki!
    Twixy (dwupaki)- no kopa Wam w dupke ;-)

KUNIAK, Isia14, Marzena27, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę i założą mi ten balonik, trochę się boje bólu, ale jestem głodna, mam nadzieję, że po założeniu dadzą mi jeść, od 10.30 nic nie jadłam

Isia14, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były oparzenia po inkubatorze. Co smieszne pomogl zwykly bambino. Ma on cynk co fakt i na początku smarowalismy grubą warstwe. Na ten czas odstawione tez byly nawilzone chusteczki i tylko waciki z woda + drugim dotknac zeby na sucho bylo. Jak wróciliśmy do domu wietrzylismy.
    Pupa wróciła do siebie po jakis 3 dniach.
    Teraz tez prawie przy kazdej zmianie pieluchy smaruje kremem ale juz cieniutka warstwe.

KUNIAK, Maga31 lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia A wiesz co nie wiem ja może od stresu czy co i zmęczenie, a mała dziaj juz lepiej je ale juz się boje nocki...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 2061 2062 2063 2064 2065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ