X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue napisala:

Mikolaj ma 58 cm,wazy 3990,:-)

I foto przystojniaka :)

2ni9rog.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:16

Marzena27, ewelina_d, natasza82, maaartinka, Lavendula, ÓptimusPrime, Viviana, Dotty84, Milaszka, Rybka Nemo, Maga31, Paju, Mamadomina, Florentine, mada_lena, Nata, zupaztytki, Fidelissa, anusiaa90, Agata92 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Blue! :)
    I witamy nowe ujawnione listopadówki :)
    chyba się pojawiłyście, żeby pocieszyć naszą wykruszoną już, ekipę dryfującą na liściu :D
    Niecierpliwa, posuń się trochę, nie jesteśmy już same!! :D

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena może na liściu musi być tłok żeby coś się działo? :)
    Dosiadam się tylko ja lubię wodę to może mi tak zostać :) ale Wam będzie ciaśniej a ja do grudnia mogę się kulać :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe dzieciaczki!:)

Santoocha myśl sobie, że nawet jeśli będzie trzeba dłużej zostać to wszystko dla dobra Szymcia, ja wyłam z rozpaczy jak siedzieliśmy tydzień, ale tak sobie to tłumaczyłam i przetrwaliśmy,
    U nas bilirubina była 22, po 36h na inkubatorze 10, po 36h fototerapii łóżeczkowej 7.
    CRP z 28 po antybiotyku też spadło na 0,5 - więc u Was też musi być dobrze :*
    Tule :) :*

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ooo witamy kolejną mamusię ! Wskakuj z nami na liścia i dryfujemy do porodu :) oby nie za długo.
    A czemu lekarze uważali że nie dasz rady urodzić SN? Będzie synuś czy córcia?

Jakieś niecałe 2 miesiące temu (32 tydz.) w szpitalu mierzyli mi miednicę i stwierdzili, że jest za wąska, do tego mam 1,57 m wzrostu. Jeśli dzieciątko będzie ważyło więcej niż 3 kg, to CC.
    W poniedziałek (39 tydz.) dowiedziałam się, że miednica lekko się poszerzyła od tamtego czasu, dziecko waży ok. 3200g i wstawiło się w kanał, także mam czekać na akcję porodową, a w szpitalu zdecydują, czy SN, czy jednak CC.

Ma być synek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:16

niecierpliwa21, Marzena27, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64j44jz0w5nr34.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz liść listopadowy duży jest, więc dosiadajcie wszystkie! (można się rozpychać, wtedy większa szansa że te przeterminowane zlecą ) :)
    Zamiast ubywać to nas przybywa :D

eforts, Marzena27 lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Nasz liść listopadowy duży jest, więc dosiadajcie wszystkie! (można się rozpychać, wtedy większa szansa że te przeterminowane zlecą ) :)
    Zamiast ubywać to nas przybywa :D

A jak można się dopisać do listy? Jestem zielona w tym wszystkim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 12:35

gg64j44jz0w5nr34.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa91 naszą listę obsługuje Dotty, myślę że jak wejdzie na forum to na pewno Cię dopisze.
    Tam jest tylko nick, planowany termin porodu i imię dziecka :) a później jak już urodzisz to dopisuje się wagę, długość i rodzaj porodu SN/CC :)

nxbhnwz.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ok :)

gg64j44jz0w5nr34.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy dziś testować bebilon dla maluchow z tendencja do kolek i zaparć :)
    Zobaczymy jak brzuszek zareaguje. Dodatkowo damy esputicon bo polozna wczoraj mowila ze on te duze gazy rozklada na mniejsze.
    Myslalam o hippie ale ponoc szybciej sie dziecko robi głodne, wiec nie wiem czy u nas by glodomor godzinę wytrzymał:p

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajacie wprawdzie nie udzielalam się tu i do tego uszkodził mi się komp i zapomnailam haslo ale te co mnie pamietają oznajmiam:
    Liliana Maria urodziła się
    10.11. 2014 (2 dni po terminie)
    godz 3:44
    3740 gram
    56cm
    Poród sn bardzo miło wspominam mogłabym rodzić drugi raz skończylo się pęknieciem krocza ale juz wszystko zregenerowane
    W szpitalu spedzilysmy 5 dni mała miala podwyższone CRP dostala antybiotyk
    W domku dajemy rade :) ale niestety od niedzieli mamy problemy z brzuszkiem:( ciężko zrobić kupkę mała pręży się i płacze łapią ją takie skurcze 1-2 minutowe:( narazie dajemy kropelki jak nie pomoże to do lekarza
    Karmie piersią ale mała jest leniwa (bo w szpitalu podawali jej mm jak zgryzla mi brodawki i musialam jąod piersi odstawic ) Cały czas karmię przez nakładki :( a do tego nie najada sie z piersi bo szybko zasypia i się męczy to sciagam moje mleko i podaje jej w butelce wiec cyc i butelka ale moje mleko..

Zycze wam wszystkim szczesliwych chwil podczas tego pięknego okresu macierzynstwa i duzo cierpliwosci bo tylko ona nas moze uratowac :)

Marzena27, Viviana, xpatiiix3, Dotty84, izia, Rybka Nemo, Maga31, Paju, Mamadomina, natasza82, mada_lena, Nata, Lavendula, Fidelissa, anusiaa90, Agata92, blue00 lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z mysla o sobie...
    Pharmaceris M - tocoreduct forte preparat zmniejszający istniejące rozstępy
    wie któraś cos o tym.kremiku? Internet trabi ze po jakis 3 mcach stosowania faktycznie zmniejsza rozstepy, ale moze ktoras wie czy to prawda? :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    I z mysla o sobie...
    Pharmaceris M - tocoreduct forte preparat zmniejszający istniejące rozstępy
    wie któraś cos o tym.kremiku? Internet trabi ze po jakis 3 mcach stosowania faktycznie zmniejsza rozstepy, ale moze ktoras wie czy to prawda? :)

czytałam gdzieś ostatnio, że na rozstępy dobrze kupić maść na blizny pooperacyjne, bo dobrze je rozjaśnia. Chyba spróbuję tak zrobić, o tym konkretnym co piszesz nie słyszałam.

Mag.1990 lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka najlepszy to w sumie kolagen tylko dlaczego taki drogi?; D

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Malinaaa91 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadusia wrote:
    Hej. Ja takze was sledze namiętnie od dłuższego czasu. Chcialam pogratulować Wam wszystkim. Ja mam termin na 30.11 ale jak nie urodzę do tp to 8.12 idę na oddział.
    Na razie sie nic nie zapowiada wszystko pozamykane ehh. Chcialabym juz urodzić. Wiec kulam sie z wami.
    Wczoraj na usg synek wazyl 3200 :)

Też mam termin na 30.11 (też synek :)), ale mam zgłosić się 01.12 do szpitala. Mi też na usg wyszło 3200g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:20

gg64j44jz0w5nr34.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Marzenka najlepszy to w sumie kolagen tylko dlaczego taki drogi?; D

ooo mówisz że najlepszy?
    no taki drogi pewnie dlatego właśnie... że najlepszy :P

ja to mam dziwnie z tymi rozstępami, nie mam na brzuchu czy piersiach, ale na pupie z dwóch stron, dosłownie symetrycznie zrobiły mi się takie... zadrapania. Dosłownie wygląda tak jakby mnie kot zadrapał :P to jakaś faza przedrozstępowa?
    I nie wiem, smaruje teraz... ale one chyba się pogłębiają... eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:22

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka nie ma reguły na rozstępy. Ja smarowalam cala ciążę i tak 3 tyg przed porodem brzuch mi zaczęło ciachac.
    Teraz jest masakra. Pociazowa pamiatka.

a kolagen czytalam właśnie ze dobry bo sie go wtedy "uzupelnia" a rozstepy sa przez pekanie tych wlokien na skutek rozciągania sie skóry. Wiadome ze nigdy ich nie zlikwidujemy ale jak sie je dobrze zablizni to nie powinno byc tak zle.
    (Moje stare z okresu nastoletniego nie wygladaja najgorzej).
    No i oczywiście usuwanie laserowe itede itepe :D ale to już wyższe filozofie nie dla mnie.

M. Moj na zakupy pojechal. Dostal krem na liście, jak uda mu sie dostać to się okaże jakie da efekty po kilku tygodniach ;;)

Marzena27 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wracam do Was po dłuuugiej nieobecności. Chętnie rozsiądę się na tym liściu, ale proszę o szybkie zrzucenie, bo już jestem 4 dni po terminie (miałam na 22 listopada) ale mój malec wogóle nie chce ze mnie wychodzić. Brzuch wciąż wysoko, zero jakichkolwiek objawów, zero skurczy na KTG. Domowe metody na wywołanie porodu nic nie dają :-( a ja już ciężko znoszę bycie w dwupaku i boję się, że jak tak dalej pójdzie, to będą mi wywoływać, czego wolałabym uniknąć.
    Nawiązując do rozstępów: dziewczyny pamiętajcie, żeby się też smarować i po rozpakowaniu, bo gdy skóra się kurczy to też mogą się pojawić.
    Ja od początku ciąży smarowałam się balsamem z dużą dolewką olejku migdałowego, z makadamii i jojoba i póki co udało mi się ich uniknąć. Zrobiły mi się tylko niewielkie na lewym udzie, ale i tak prawie ich nie widać. Ta mieszanka ratowała mnie też, gdy skóra na rzuchu mi niemiłosiernie swędziała. Wtedy to nawet kilka razy dziennie smarowałam, żeby brzuch był cały czas nawilżony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:51

lkc, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja dziś załatwienia miałam na mieście, mąż został z Małą.
    Pogoda okropna, ehh nie na spacery.
    Teraz Mała usypia.

Blue gratuluję :)
    Mag mam to samo, tylko mi roztępy wyszły 2 tyg po porodzie. I jest coraz gorzej, nie wiem kiedy się to zatrzyma, ehh.
    Pati Ty tylko ściągasz ? Czy przystawiasz Małą? Jetem ciekawa ile będę miec mleko bez przystawiania tylko z laktatorem, bo chcę swoim karmić ale moja sama nie ma siły ssać tyle by sie najadać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Moniix20 Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już po wizycie:) rozwarcie na 1,5cm :)wszystko przygotowane :) teraz tylko czekac:) jezeli nic sie nie bedzie dalej dziac to 1 grudnia mam jechac do szpitala:P ale mam nadzieje, że szybciej urodze!!!:)

xpatiiix3, Viviana, lkc, Maga31, Marzena27, niecierpliwa21, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ