Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczesc dziewcyzny dzieki za troske..ja wlacze z depresja,tzn mam nadzieje ze to tylko baby blues....mala ma klopoty z kupka,niby konsystencja ok ale nie umie sama zrobic,spina sie i placze az czerwona sie robi i nic...musze jej termomrtrem pomagac..macie jakies sposoby zeby jej pomoc,ma ktos taki problem? przepajam ja herbatka rumiankowa i nic,sama nie umie trzeba jej pomoc i ulzyc bo juz nie moge patrzec jak sie meczy...od 2 nocy nie budze jej na karmienie i spi 8 h...moja mama mi tak poradzila,sama nie wiem czy dobrze ale my sie chociaz wysypiamy od 2 nocy,..no i mala dobrze przybiera wiec ok i gdyby byla glodna to by sie obudzila.
dzis szczepienie na gruzlice,az sie boje jak zareaguje,nadal boje sie jej placzu,ciezko mi odnalezc sie w macierzynstwieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 10:41
ewelina_d, Paju, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Gratuluję nowym mamusiom, za nierozpakowane trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się zaczęło.
Pati widzę, że Nelka pomyliła dzień z nocą! Nieźle. U mnie odpukać malutka nie śpi, ale w dzień, noc ładnie przesypia. Oby tak dalej.
U nas od kilku dni zaczęły się kolki, codziennie od 19 do 22.30 Malutka jest niespokojna, pręży się popłakuje, pomaga tylko przykładanie nóżek do brzuszka,noszenie, a także leżenie na mojej klatce tzw brzuszek do brzuszka.
Ale już niedługo i będę mogła zakupić stosowne krople na koleczke, bo żal mi malutkiej kiedy widzę jak ona się męczy.
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
AgataP mnie się wydaje, że dobrym sposobem żeby ulżyć dziecku jak nie może zrobić kupki jest zginanie nóżek i przykładanie do brzuszka. Jak je zegniesz to możesz na wysokości brzuszka pokręcić nimi koła zgodnie z ruchem wskazówek zegara. U nas to pomaga, mała takie pierdy wydobywa, a później kupa jak z armaty leci
Maga31 lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Ale zauważymy ze z dnia na dzień co raz później idzie spać jak dobrze pojdzie to za 2-3 tyg siperzestawi hehe oby..
Agatko rumianek uczula często dzieci sprobuj koperku może rumianek jej szkodzi.? Nocki spokoju może juz przesypiać cale jak dobrze przybiera
Co. Kup tez pocam sposób Rybki na szczęście u Nas z kupa i brzuszkiem ok juz
Kuuuurde cycki bola dalej boje się ściągać sporo wypłynęło samo teraz skąd tyle tego ja sie nawet katuje tu z kacem jakimś sus jak cholera i malo pije a i tak się robi co raz więcej..cieszyła się ale juz dziękuje 200ml mi w zupełności starczało... Eh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:02
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Blue juz na stole
Evik tez pewnie po jest
Nie no, a mi się płakać chce ehh.. 280 ml cycki bolą jeszcze leciało kurde nawału się dorobiłam, skąd tyle w moich cyckach aż gorące są...
Nie wiem czy to tak ma być czy coś jem albo pije... -
AgataP wrote:czesc dziewcyzny dzieki za troske..ja wlacze z depresja,tzn mam nadzieje ze to tylko baby blues....mala ma klopoty z kupka,niby konsystencja ok ale nie umie sama zrobic,spina sie i placze az czerwona sie robi i nic...musze jej termomrtrem pomagac..macie jakies sposoby zeby jej pomoc,ma ktos taki problem? przepajam ja herbatka rumiankowa i nic,sama nie umie trzeba jej pomoc i ulzyc bo juz nie moge patrzec jak sie meczy...od 2 nocy nie budze jej na karmienie i spi 8 h...moja mama mi tak poradzila,sama nie wiem czy dobrze ale my sie chociaz wysypiamy od 2 nocy,..no i mala dobrze przybiera wiec ok i gdyby byla glodna to by sie obudzila.
dzis szczepienie na gruzlice,az sie boje jak zareaguje,nadal boje sie jej placzu,ciezko mi odnalezc sie w macierzynstwie
I nas na brzuszek Działa dopiero kombinacja Bio gaia plus esputikon plus delicol.
Rybka, jeśli czekasz na miesiąc skończony żeby stosować któreś z tych kropelek to można już. Napisane ze od miesiąca ze względu na rejestrację leku w Polsce. Poza pl można od urodzenia.Rybka Nemo lubi tę wiadomość
-
Witam się Kochane nadal z Liścia.
Zaczynam próbować... nastrajać się na szpital 2 grudnia.
Noc prawie nieprzespana, ale nie wiem dlaczego. Skurcze może 2, nic szczególnego...
Niecierpliwa jak już będziesz skakać z Liścia nie zapomnij mnie złapać za sobą
Kochane Mamuśki ogromne gratulacje! cieszę się, że macie już Skarby przy sobie
Santocha, podziw za taki poród! Duży chłopak, a Ty ogromnie dzielna!
Miłego :* -
Moj Pluszak ma żółtaczkę. Już mnie neonatolog nastraszyła, ze ojoj, jeszcze doby nie ma, a juz żółty.
Załapał cycka, ale u mnie taka rzadzizna, ze hej.
Zaraz zabierają go na badania.
Szybko nie wyjdziemy....
wczoraj wieczorem mąż napisał mi smsa, ze jestem jego gwiazda, i ze odwaliłam kawał dobrej roboty.
Ja tez jestem z niego strasznie dumna, bo wcześniej bronil sie jak umiał przed obecnością przy ktorejkolwiek fazie porodu, a był cały czas.Lavendula, ÓptimusPrime, Viviana, Maga31, czekaja, Fidelissa, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
Ewelina no właśnie ograniczyłam plyny ściągać col 3-5 h zależy ile wytrzymam jak boli ściągać od razu ,ja myślę ze przy stawianie sto razy dziennie plus laktator swoje zrobiły ja malo teraz przystawiaj i laktatorem nie tak często przecież.. ;o
U Nas właśnie 120ml wsiaklo w brzuniu malej i pryk było po beku hehe także superWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 11:33
Livia
Nela
Marcel
-
Ważne, żeby rozpoznać nietolerancję laktozy. Jeśli kupki strzelają i są prawie zawsze bardzo wodniste, ciężko się załatwić, są gazy, ale nie ma wysypki, to warto spróbować Delicol, czyli laktazę, enzym trawiący laktozę. Jeśli w organizmie brak tego enzymu, a prawie wszystkim noworodkom brakuje, to laktoza zamiast być trawiona zamienia się w bardzo dużą ilość gazów i to boli dzieciaczki. Delicol przed każdym karmieniem i gazów nie ma (spowodowanych brakiem laktazy). Na normalną niestrawność pomaga wtedy Esputikon i bio gaia.
Moja teraz czasem się wygina, żeby bąka puścić, ale przestała przede wszystkim płakać przy tym.
Warto wypróbować, jak Delicol nie pomoże, tzn. że to nie laktoza, ale w większości wypadków podobno pomaga (a esputikon/espumisan nie działają w przypadku gazów z laktozy, przynajmniej nie wystarczająco).Maga31 lubi tę wiadomość
-
Witam!
Może za często nie udzielam się na forum, ale muszę się w końcu odezwać
Jestem w 39+3 ciąży, miałam mieć CC w tym tygodniu, ale okazało się, że może dam radę urodzić SN, także czekamy na spotkanie ze sobą. Mimo, że termin porodu jeszcze przede mną (30.11), to zaczynam się niecierpliwić i jestem już trochę zmęczona(może przez to, że się nastawiłam na ten tydzień).
Pozdrawiamniecierpliwa21, Dotty84, Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Ewelina no właśnie ograniczyłam plyny ściągać col 3-5 h zależy ile wytrzymam jak boli ściągać od razu ,ja myślę ze przy stawianie sto razy dziennie plus laktator swoje zrobiły ja malo teraz przystawiaj i laktatorem nie tak często przecież.. ;o
U Nas właśnie 120ml wsiaklo w brzuniu malej i prym było po beku hehe także super
dziś przyjdzie waga, to zobaczę ile ona teraz faktycznie je. jeśli 80-100 to nie będę już karmić co 1.5h, tylko co 3, a jak będzie chciała po 1.5 to znalazłam jeden jedyny smoczek, którym jakoś nie gardzi! ale wyłącznie w stanach wzmożonego ryku, bo głodna - SOOTHIE Aventu (z USA, dostępne na allegro).xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Malinaaa91 wrote:Witam!
Może za często nie udzielam się na forum, ale muszę się w końcu odezwać
Jestem w 39+3 ciąży, miałam mieć CC w tym tygodniu, ale okazało się, że może dam radę urodzić SN, także czekamy na spotkanie ze sobą. Mimo, że termin porodu jeszcze przede mną (30.11), to zaczynam się niecierpliwić i jestem już trochę zmęczona(może przez to, że się nastawiłam na ten tydzień).
Pozdrawiam
Ooo witamy kolejną mamusię ! Wskakuj z nami na liścia i dryfujemy do porodu oby nie za długo.
A czemu lekarze uważali że nie dasz rady urodzić SN? Będzie synuś czy córcia? -
Hej. Ja takze was sledze namiętnie od dłuższego czasu. Chcialam pogratulować Wam wszystkim. Ja mam termin na 30.11 ale jak nie urodzę do tp to 8.12 idę na oddział.
Na razie sie nic nie zapowiada wszystko pozamykane ehh. Chcialabym juz urodzić. Wiec kulam sie z wami.
Wczoraj na usg synek wazyl 3200niecierpliwa21, Malinaaa91, Viviana, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość
-
O muszę zobaczyć kurde sciagalam godzinę temu juz cyce bolą ehh trzeba wytrzymać jeszcze chociaż z półtorej... Masakra z tym nawałem.. Ja to muszę wsio ściągać bo ona cycka nie chce ściągać zbytnio żyje sobie sutka i zasypia tylko... Albo słabo ssie i nic nie idzie i krzyk jest... Wiec lipa smutno mi trochę ale najwaznjsze aby do tego pol roku moje jadła nawet z tej butli za jakis czas może znowu cycka zacznie ściągaćLivia
Nela
Marcel
-
santoocha wrote:Moj Pluszak ma żółtaczkę. Już mnie neonatolog nastraszyła, ze ojoj, jeszcze doby nie ma, a juz żółty.
Załapał cycka, ale u mnie taka rzadzizna, ze hej.
Zaraz zabierają go na badania.
Szybko nie wyjdziemy....
wczoraj wieczorem mąż napisał mi smsa, ze jestem jego gwiazda, i ze odwaliłam kawał dobrej roboty.
Ja tez jestem z niego strasznie dumna, bo wcześniej bronil sie jak umiał przed obecnością przy ktorejkolwiek fazie porodu, a był cały czas.
Moja Hania też miała żółtaczkę fizjologiczną, ale jeśli poziom bilirubiny nie jest bardzo wysoki to wypuszczają do domu i tam trzeba maleństwo obserwować. Gdyby się pogarszało to wtedy jedzie się do szpitala w ktorym się rodziło na kontrolę.
Mam nadzieję, że nie będą Was długo trzymać!
JESTEŚ BARDZO DZIELNA!