X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ech powiem Ci ze juz miałam każda częstotliwość i co 10 i co 5 ale po jakimś czasie nudzi mi się mierzenie i tak myślę ze te właściwe dadzą mi bardziej w kość. Już mi się nawet ich mierzyć nie chce ale myślę że jest tak jak mówisz i bez liczenia nie przegapię :)

no to mam identycznie jak Ty :) gdzieś się zdarzały nawet prawie godzinę co 10 minut, były też częstsze, co 5, ale po tym czasie się wyciszało, nie przybierały na mocy, ciepły prysznic pomagał... więc też już nie raz uznałam, że w dupie mam liczenie.

I skoro mogę mieć jeszcze w dupie liczenie, to nie może to oznaczać porodu :D

eforts lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Eforts, uwazaj, bo ja nie mialam regularnych, a jak pojechalam do szpitala na przegladzik, bo mnie polozna wezwala, to mialam jiuz 4cm rozwarcia i odchodzace wody ;) wiec jak trwaja juz od wczoraj to moze cos sie dzieje. U mnie trwaly 2 doby non stop..m

a bolały coraz mocniej czy też nie było reguły z tym?

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenko a gdzie kupiłaś nutramigen? na receptę masz?

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 7 rano zastanawialam sie, czym sie zatrulam, o 7.15 dzwonilam do meza, niech przyjezdza, o 7.30 ponownie, gdzie jest. Odwiezlismy dzoeci do szkoly, po 8 bylismy na porodowce i po 9 nasz brzdac byl na swiecie. Bolaly porzadnie tylko parte, reszte czulam jako znosne.

Milaszka, Reverie, Marzena27, Paju, eforts, Lavendula, Lafar_ra, Maga31, anusiaa90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    a bolały coraz mocniej czy też nie było reguły z tym?

Bolaly mocno caly czas..m

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam z tymi skurczami i bólem brzucha straszny mętlik w głowie... bo chcę uniknąć fałszywego alarmu jazdy na IP, bo to nic przyjemnego zbierać się bez sensu w środku nocy :) z 2 strony jak Was czytam... i jak znam swój dość wysoki próg bólu, to obawiam się zbyt szybkiej akcji... i bądź tu mądry :(

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ok 3 tyg u dziecka pojawia sie jakis kryzys? Moja dzis nie chce prawie spac, najchetniej siedzi na rekach i co chwile je cyca.. Kup przez to miliard..
    A ja mam wrazenie ze moje cyce puste, bo ona caly czas je. Help

Paju lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Czy ok 3 tyg u dziecka pojawia sie jakis kryzys? Moja dzis nie chce prawie spac, najchetniej siedzi na rekach i co chwile je cyca.. Kup przez to miliard..
    A ja mam wrazenie ze moje cyce puste, bo ona caly czas je. Help

skok rozwojowy 3 tygodnia :)

Paju lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka gratulacje!

Ja za radą koleżanki ogarniętej w temacie chustonoszenia zakupiłam bawełnianą Natibaby. Little Frog też są dobre, ale ponoć cieńsze i gorzej się w nich nosi dziecko. z polskich polecane są też Lennylamb. Z zagranicznych firm polecane są Storchenwiege, Girasol, Didymos, Oscha. Ważne jest, żeby chusta była tkana splotem skośno-krzyżowym. Warto też spotkać się z doradcą chustowym albo pójść na jakieś warsztaty, źeby nauczyć się poprawnie wiązać chustę i nie zrobić dziecku krzywdy.

Goplana, Paju, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    skok rozwojowy 3 tygodnia :)

Poczytalam, ale wszedzie pisza ze to w 5 tygodniu..

Paju lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/

no tak, ale granica jest około 2 tygodnie w jedną lub drugą stronę, więc to może już to? :)
    nie pamiętam kiedy Twoja Malutka się urodziła, w sensie czy w terminie czy ile przed terminem, to może mieć wpływ.

jeśli nie skok, to pewnie trzeba szukać gdzie indziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:25

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My tez się witamy popołudniowa pora. U nas również problemy brzuszkowe. Mały się prezy, steka. Podaje mu krople biogaje i delicol. Na sobotę zapisalam go na USG brzuszka. Zobaczymy czy wszystko w porzadku. Staram się karmić piersią,ale mam wrażenie ze się jakoś nienajada. Pociumka trochę, przy tym się złości i zasypia. SPI godzinę i to samo. Ehhhh

Gratulacje dla rozpakowanych mamus i ich pociech.

Jeśli chodzi o laktacje to ja pije tez kawę zbożowa Inke , bawarki . Podobno dobry tez jest Femaltiker . Ktoś stosował może?

justta lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane:)
    niestety nie nadrobię bo czasu brak totalny...
    gratuluje nowym Mamusiom bo pewnie już takie sa:)

U nas armagedon...wczoraj dzieci miały jakies bole, kolki, caly dzień ryki, zasnely dopiero o 24.30 i spały do 6 rano ze zmeczenia chyba...Powiem Wam ze jak im daje mm to takie cuda się dzieja. Powoli staram się ich przyzwyczajać do mm bo od grudnia chce przestać kp ale jak tak dalej pojdzie to nie wiem jak ja przestane kp. Powiedzcie mi jakie mleko jest najlepsze żeby dzieci nie miały bóli? Nigdy bym nie przypuszczala ze będą takie problemy po mm, bardziej bym się spodziewala ze po moim będą problemy, tym bardziej ze ja jem na prawde wszystko! a tu psikus...normalnie wczoraj to ryczałam razem z nimi bo już nie miałam sily...

A tu moje ponad dwusmiesieczne skarbki:

1547c5h.jpg

dhd95h.jpg

Pozdrawiamy Was wszystkie!!!

Marzena27, maaartinka, Viviana, Nata, Milaszka, Paju, ewelina_d, sisiiii, natasza82, xpatiiix3, mada_lena, Lavendula, Florentine, Rybka Nemo, Maga31, anusiaa90, Agata92, blue00 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, ale urosły!!!!!! jakie są cudne <3
    a jak Ty się czujesz?

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana a ile placisz za wizytę w poradni laktacyjnej? Niestety ja rowniez muszę się tam udać bo maly nie chce cyca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 17:34

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleń, prześliczne smyki. Ale Julek to ma wyczesaną fryzurę! :-D

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Madlen, ale urosły!!!!!! jakie są cudne <3
    a jak Ty się czujesz?

Dziekuje kochana...
    Czuje się średnio, gdyby nie te nieprzespane noce to jakos by było...ale ogolnie jest ciężko...jak wstaje np. o 2:30 bo tak mniej więcej Julek budzi się na karmienie i nakarmię jego, potem Lene i potem jeszcze musze sciagnac pokarm to klade się spowrotem po 5 a około 6,7 już znowu Julek budzi się na jedzenie także sama rozumiesz...momentmi siedze i rycze ze zmeczenia...maz się o mnie martwi ze popadam w depresje...i faktycznie tak się czuje czasami...lekko nie jest ale mam nadzieje, ze wkrótce dzieci zaczna przesypiać cale noce i nie będę musiala ich już karmic co 3,4h...bo to jest najgorsze...

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reverie wrote:
    Madleń, prześliczne smyki. Ale Julek to ma wyczesaną fryzurę! :-D

Chyba chodzilo CI o Lenke:) Bo to Lena z tymi włoskami:)

Dziekuje :*

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen dzieciaczki są świetne, śliczności :)

Czy wasze maluszki też tak intensywnie ssą smoczka? Moja to jakby się denerwowała i ssie mocno zaraz wypluwa i płacze znowu jej daję i ona ssie a zaraz wypluwa i nie może usnąć i tak się bawimy aż uśnie, nie wiem czemu tak ma.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Madlen dzieciaczki są świetne, śliczności :)

Czy wasze maluszki też tak intensywnie ssą smoczka? Moja to jakby się denerwowała i ssie mocno zaraz wypluwa i płacze znowu jej daję i ona ssie a zaraz wypluwa i nie może usnąć i tak się bawimy aż uśnie, nie wiem czemu tak ma.

Wczoraj jak Lena miała kolke robila to samo...wydaje mi się ze to z bolu i zdenerwowania.

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ