X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regularność nadal jest, ale ból nie narasta, raczej się chyba wycisza. Eh... dam znać, jak coś :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena ja po tej naszej wymianie zdań to stwierdzam że rano podjadę na ktg i poproszę położną o sprawdzenie co tam w trawie piszczy (nie wiem czy sami z siebie to robią) bo nie kumam tych skurczy a do tego nie wiem czy to możliwe ale czuje ze robi mi się rozwarcie bo mi tam napierdziela! :)

Mag dzięki za odp, skoro można współżyć to na pewno można siedzieć w wannie. Póki wody nie odeszły to pewnie nic nie grozi :)

Marzena rozkręcaj młodocianą, dzis jej dzień :)

Marzena27 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po odejściu czopa można siedzieć w wannie... ja przed porodem siedziałam ponad 2h.

My już po wieczornej histerii, może już będzie względny spokój do rana (w sensie normalne budzenie się, bez wrzasków jakby ją ze skóry obdzierali ;)).

Serio podejrzewam przedwczesny skok rozwojowy...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena oby to było to, trzymam kciuki ;) i tak nie spie prawie w nocy...;P

Madalenka ja mała wykapalam Cyc do buzi a ta pociumkala i zasnęła odlozylam poszłam mleko nagrzać i zjadła 80 po wyburzeniu i śpi od godzinki ehh.. Juz się boje dzisiejszej nocki, ja chodze juz jak neptyk nie myślę ani nic obojętność zupełna nawet jej płacz mnie nie rusza puszczenie nie drażni nic po prostu działam z automatu hehe bez słowa co trzeba przewijanie a potem z nią szybko mleko grzeje karmie i próbuje uspać zamknie oczy ja zamknęła myślę w końcu i nagle oczy jak 5zl i dalej jazda do rana ;)

A i chciałam powiedzieć że grawitacja zadziałała w życiu już dla faceta bez stanika się nie pokaże ;o masakra cycki moje wyglądają jak ehh szkoda gadac malo brakuje żeby do pępka nie wisiały blee silikony by się przydały żeby to jakoś wyglądało blee naleśniki takie.. Hehe musiałam sie pożalić ,no ale co się nie robi dla dzieci.. ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 21:14

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Po odejściu czopa można siedzieć w wannie... ja przed porodem siedziałam ponad 2h. .

Oo to dobre wieści bo właśnie wyczytałam w necie ze nie można :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Oo to dobre wieści bo właśnie wyczytałam w necie ze nie można :)
    Po odejściu wód na pewno nie można.

Jak mi odszedł czop już właściwy, krwawy, to moja położna wysłała mnie do wanny na godzinę, a potem na kolejną... w trakcie porodu też czasem siedzi się w wannie nawet i kilka godzin ;)

eforts lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzialam w wannie przy porodzie :) po odejściu wód :) w sumie taka wanna to niezła ulga przy tych bólach..

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Pati podziwiam cie ze ty sama dajesz rade i to z dwójka! Ja bez pomocy mojego M nie dalabym rady wiec naprawdę jesteś dla mnie wielka!

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Wiesz Pati podziwiam cie ze ty sama dajesz rade i to z dwójka! Ja bez pomocy mojego M nie dalabym rady wiec naprawdę jesteś dla mnie wielka!

Całkowicie się zgadzam! Pati - to niesamowite ile masz w sobie siły i miłości do swoich szkrabów <3

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Santoocha, Agusia, caśka i Madlen wielkie gratulacje:))

Super, ze juz jesteście razem.

Nadgoniłam szybciutko i pisze szybko bo za chwile karmienie.
    W nocy wczoraj spałam 1,5 godz wiec na sesji ledwo żyłam. Resztę włącznie z wizyta u pediatry opisze jutro.
    Wszystkie wspieram:)

Pati a za zakrętem Twój książę czeka:)

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue i okti
    Gratulacje:)
    Niewiele nas zostało....w dwupaku:)
    Tez mamy problemy z brzuszkiem...
    Uciekam karmić

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole poszłam po mleko dla młodego a w carrefurze się skończyło, wróciłam do domu wzięłam samochód i pojechałam do galerii do rossmanna i to samo nie ma! mamy 3 pojemniki mojego pokarmu więc na noc starczy ale jutro muszę gdzieś to mleko kupić! wszędzie tylko hipp combiotic, bio combiotic itd..

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście kochane siedze i się uśmiecham do tableta z żabką na piersi <3 on z chwilami zwątpienia w siebie, ale daje radę, bo muszę, no i przede wszystkim mam dla kogo..! No i gdyby nie babcia to nie wiem jednak ona tak jakby mnie utrzymuje ,no rzadko się do rachunków dorzucam, także to mi wiele daje inaczej ciut ciężej finansowo by było a tak jest mi lżej ;)

Fidelissa skarbie na pewno gdzieś czeka ,kiedyś się ujawni ;)

A ja dureń grzałam malej malo w cieplej wodzie i się pukam w łeb hahaha toż ja mam podgrzewacz 2min i mleko gotowe ,wyciągnęła go niedawno ;D zjadła i śpi cud ,aby w nocy tez tak szybko poszło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 22:38

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie przylaczam do gratulacji nowym rozpakowynym :) juz prawie wszystkie lieta imponujaca jest naprawde :)
    Ja wlasnie patrzę na ten maly cud spiacy obok mnie i ciagle nie mige uwierzyc w to szczescie :)
    Alicja tez mi spi dzis od poludnia, ciekawe jaka bedzie nocka ho jak narazie nie mialam na co narzekac ;)
    No moze z wyjatkiem tego ulewania i czestego krztuszenia sie.. co spedza mi sen z powiek bo ciagle jej pilnuje.. doslownie boje sie mala spuscic z oka..

Poza tym mala konczy jutro juz 4tygodnie!! Alez zlecialo!! A dzis sierwszy raz wyrwalam sie ze tak to ujme z domu! Malenstwo zostalo w domku z dziadkami a my wyruszylismy na zakupy z mezem :) pare godzin beztroskiego lazenia po sklepach, troche psychicznie wypoczelam choc w miedzy czasie do domu telefonow wykonalam chyba ze sto ;) ale prezenty swiateczne kupione, dla Ali sterta kolejnych ubran ktore mam nadzieje ze zdazy zalozyc :)
    No wlasnie bo w rozmiar 56moja juz dawno sie nie miesci, czesci ubran nawet nie zdazylismy zalozyc.. i po co tyle sie kupowalo?!

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue,Agusia,Santoocha,Madlen gratki! Zdrowka!
    Madlen,blizniaki slodkosci! <3
    Pati,jestes nasza BOHATERKA!
    Izia,dzieki za podanie lekow i opisy co na co.
    Zastanawiam sie czy delicom i bobotic moge laczyc??

Ja dzis zombie,od 2dni ja chora...masakra...boje sie,by Malego nie zarazic...wymiekam...

Bylismy u pediatry i wazymy juz 4030gr
    Ale jakos babka malomowna,malo konkretna.
    A,i mamy oczko zaropiale...zala jakies kropli,ale moj nie poszedl do apteki,aja zbyt zmeczona,padlam i spalam...denerwuje sie strasznie,ze mu tak to oczko ropnieje...z rana ide do apteki po krople
    No i w pon jedziemy na usg bioderek,bo cos przeskakuje i jedna stopke ma zagieta do srodka...
    Juz padam chce byc zdrowa...

xpatiiix3, Madlen222, Maga31, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, możesz łączyć. Jedno to laktaza, drugie simeticon, dwa różne leki.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytań Wam po porodzie tez pobierali krew pępowinową i kawałek łożyska.?? Tak mi sie przypomniało i rozkminiam po co.?? Ja to tak się śmiać zaczęłam hahaha bo jak wyszła ta wątróbka krwista to zaczęły gadac jaki fragment pobrać a jedna do drugiej taki nduzy zrazik wytnij a ja jebłam śmiechem ;D no ni cala krew pepowinowa spuscili.. ;o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Đzieki,Ewelino,wiem,ze rozne,dlatwgo sie zastanawialam,czy ok bedzie.Jutro kupie w aptece,zaczne podawac,bo to prezenie sie i ryk mnir wykoncza...:-)

Pati,w niektorych szpitalach krew pepowinowa pobieraja za darmno do tych nfzowskich bakow,rezerw,plus moze na badania naukowe dla szwagra naszej Dotty :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 23:01

Maga31 lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew z pepowiny pobierali do pierwszych badań hani, łącznie z grupą krwi.

ÓptimusPrime, Paju, Mag.1990 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    U mnie krew z pepowiny pobierali do pierwszych badań hani, łącznie z grupą krwi.
    To tez :-)

‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ