X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. Znowu chwila załamania ,wystarczy wejść na fejsa i jedno głupie zdjęcie wyskoczy i przykro się robi ;/ dlaczego tak życie dokopuje moim brzdącom takie małe dzieci i mają tylko mnie... A teraz patrzyłam i M wyskoczył chuj złamany, dobrze się bawi w tatusia, a Marcelkiem się nie interesuje.. Taka głupota ,a tak zaboleć potrafi, takie powolne wbijanie szpilek w serce.. ;(

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    jak Was czytam to płakac mi sie chce, mam tak samo, wszystkie mamy podobne odczucia.
    Chciałabym ja tez daje cyca caly czas byle nie plakala bo nie wiem co z nia wtedy zrobic. Bardzo duzo je i ciagle ulewa, po kazdym jedzeniu coraz wieksze ilosci.
    Płakac mi sie chce sama nie wiem czemu, spi teraz zaraz wroci maz z pracy cale szczescie bo bez niego wszystko wydaje mi sie takie trudne i bez sensu.
    Złamałam sie i wybuchłam teraz płaczem boje sie wszystko mnie jakos przeraza.
    Spi teraz spokojnie ogolnie jest raczej spokojna i duzo nie placze ale mi jakos ciezko...:( No nic moze jutro bedzie lepszy dzien

Evik to normalne,to jest kryzys i jest ciezko,ale to tylko tymczasowe,ja tez ryczalam bite 3 tygodnie codziennie,codziennie myslalam sobie:o matko co ja zrobilam ze swoim zyciem" ale teraz jest lepiej ,teraz juz potrafie sie z Niny cieszyc,bo nie umialam na poczatku i to napedzalo straszne poczucie winy we mnie,mimo wszytsko nadal mam panike w oczach jak slysze jej placz,ale wszytsko idzie ku lepszemu..zobaczysz bedzie dobrze

Evik, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Ikc no ja wiem, że on nie wyje specjalnie. Boję się że coś mu jest bo płacze strasznie całe dnie, to nie jest taki płacz na jedzenie tylko wycie jakby go coś bolało...mam fazę że jest chory a ja nie wiem i robię mu jakąś krzywdę dodatkowo...
    Tłumaczyć to ja sobie mogłam, ale jak masz takie przeboje przez 3tygodnie to mi to wcale nie pomaga. Stopery w uszy muszę zaaplikować chociaż częściowo wygłuszę to wycie, bo mnie już głowa boli a jego to na bank gardło bo przecież ile można się tak drzeć prawda?

Nata ja tez tak mialam jak Nina plakala,juz u 3 lekarzy bylam i kazdy mowil,to normalne do 3msc przejdzie..echhh

• lkc Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata idz z Synkiem do lekarza, niech Go obejrzy, jesli nic Mu nie jest - bedziesz spokojniejsza ( wiem w kazdej chwili cos sie moze zmienic) i jesli to mozliwe to postaraj sie chwile od Niego odpoczac, niech ktos sie zajmie Twoim Synkiem, a Ty odpocznij, zrob cos dla Ciebie. moze to pomoze. wrocisz z nowa energia..
    Wierze, ze z kazdym dniem bedzie lepiej - i tego CI zycze..

Agata dzieki! bo myslalam, ze tylko my mamy takiego zarloka!:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:30

AgataP, Nata lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ehh.. Znowu chwila załamania ,wystarczy wejść na fejsa i jedno głupie zdjęcie wyskoczy i przykro się robi ;/ dlaczego tak życie dokopuje moim brzdącom takie małe dzieci i mają tylko mnie... A teraz patrzyłam i M wyskoczył chuj złamany, dobrze się bawi w tatusia, a Marcelkiem się nie interesuje.. Taka głupota ,a tak zaboleć potrafi, takie powolne wbijanie szpilek w serce.. ;(

Pati nie łam sie,doskonale sobie radzisz i dzieci maja szczescie ze maja tylko Ciebie bo nikt inny by sobie lepiej z nimi nie poradzil! Jestes dla nich calym siwatem i one sa dla Ciebie najwazniejsze i to jest piekne ze macie siebie i sie kochacie,reszta nie jest wazna.A na tego pajaca nie patrz,skonczony kretyn i tyle.

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Nata idz z Synkiem do lekarza, niech Go obejrzy, jesli nic Mu nie jest - bedziesz spokojniejsza ( wiem w kazdej chwili cos sie moze zmienic) i jesli to mozliwe to postaraj sie chwile od Niego odpoczac, niech ktos sie zajmie Twoim Synkiem, a Ty odpocznij, zrob cos dla Ciebie. moze to pomoze. wrocisz z nowa energia..
    Wierze, ze z kazdym dniem bedzie lepiej - i tego CI zycze..

Agata dzieki! bo myslalam, ze tylko my mamy takiego zarloka!:)))

nie martw sie nasza je 120 od 2 tyg i chcielismy jej dac 150 teraz bo niby na opakowaniu jest ze powinno byc juz 150 i ulewa ,wiec ona niby je wiecej ale teraz sobie to ustabilizowala,nam ogolnie powiedzieli ze kazde dziecko inne jest i nie ma co na miarki patrzec i dac tyle ile zje.Jak nie bedzie chcialo to bedziesz wiedziala.Przestanie jesc i tyle.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata a myślałam że tylko ja tak mam. Jak mała placze to zaraz mnie boli mnie brzuch i mnie mdli. Wczoraj ładnie w nocy spala. Dzis juz od 21 placze. Kupke zrobila poodbijala i tak placze. I mnie znowu brzuch boli juz melise piję.
    Goplana mala spi z nami takie bylo założenie od początku zawsze to wygodniej.

AgataP, Goplana, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Nata a myślałam że tylko ja tak mam. Jak mała placze to zaraz mnie boli mnie brzuch i mnie mdli. Wczoraj ładnie w nocy spala. Dzis juz od 21 placze. Kupke zrobila poodbijala i tak placze. I mnie znowu brzuch boli juz melise piję.
    Goplana mala spi z nami takie bylo założenie od początku zawsze to wygodniej.

ja juz kupilam sobie syrop na kaszel ktory pomaga zasnac,bo inaczej nie zasne ze stresu ze mala sie przebudzi i zacznie plakac w nocy i tak leze i nasluchuje cale noce,a ona tylko co pisnie i juz jestem na nogach...a jest dosc aktywna przez sen i marudzi spiac,wiec ja nie sypiam w ogole mimo ze ona spi ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 22:53

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo martwi mnie ta waga dziś na noc będę musiała dokarmiać bo boje się o moje dziecko teraz wisiał 2 godziny na cycku potem dałam mu mojego z butli 60 i dopiero zasnął.
    Powiedzcie mi proszę jak dziecko słabo przybiera to mogę sama dokarmiać czy iść do pediatry?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezent od Orkiestry symfonicznej w Sydney dla wszystkich niewyspanych rodziców
    W Astralii dzieci też nie śpią..

zajebiste ! :)

https://www.facebook.com/video.php?v=301373583326960

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :) Pamiętacie w ogóle, że była tu taka jedna? Po porodzie nie pisałam, bo nie mogłam się ogarnąć żeby pójść się wysikać, a co dopiero czytać forum. Później zaliczyliśmy pobyt w szpitalu bo Antek nod przybierał, po wyjściu ze szpitala kilku lekarzy (nic poważnego, rutynowe wizyty dla wcześniaków), jeszcze później na trzecim kontrolnym usg głowy znaleźli u Antka torbiel w mózgu. Miał 2 pokrwotoczne, ale mikroskopijne, bez znaczenia. A tu nagle się okazało, że w szpitalu widzieli torbiele 1-2 mm a przegapili 1,2 cm. Do tego standardowo kolki. Po przeczytaniu tylko ostatniej strony (nie marzę, żeby nadrabiać) żałuję, że opuściłam forum, bo kto mnie tak zrozumie, jak listopadówki? Została jeszcze jakaś spóźnialska spakowana?

AgataP, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula oraz izia, czy możecie cos więcej powiedzieć o porodzie i opiece na Ujastku? Czy przy porodzie SN otrzymalyscie znieczulenie? Jak wyglada sprawa z CC,kiedy pionizuja, kiedy odbywa sie pierwsze karmienie, czy przynoszą dziecko w pierwszej dobie na karmienia czy dopiero na drugi dzien? Bardzo cieżko jest dojść do siebie po operacji ? W ogóle jak to wszystko wyglada, No i czy polecacie szpital:)?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revere gratulacje :)

Ewelinko ja też karmiłam tak co 1,5-2 godziny i miałam straszne problemy z ulewaniem. Lekarka mi powiedziała, że żadne dziecko nie wymaga tak częstego karmienia i mam ją przetrzymywać do 3h i sytuacja powinna się poprawić. W dalszym ciągu ulewa, ale już nie są to aż tak wielkie ilości. Strasznie się bałam, że będzie ogromny ryk i szukanie cyca, ale smoczek dawał radę i faktycznie mała nie domagała się jedzenia. Od tego momentu zaczęła mi spać w nocy i jakoś tak jest dużo lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 23:36

ewelina_d, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je mojego cala butle ta mala czyli 125. I po jakiejś godzinie musi dojeść mm ze 50 dopiero zaśnie inaczej ryk ryk i jeszcze raz ryk

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Maja ciebie wiec sa najszczesliwymi dziecmi pod słońcem ;) a chujstwem sie nie przejmuj bo chuj zawsze chujem bedzie ;) glupek wioskowy i tyle. Jak mala podrośnie to pisior pewnie nawet nie zatęskni ...wiec sie nie przejmuj chwilowym ojcostwem...

I tak no... Matka to zawsze matka !!! Nigdy nie zostawi swych dzieci ani jednego.choc na chwile.

Tygrysek, Maga31, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Armagedon,qwa od 2 prawie do 5 rano ryk...qwa qwa qwa qwa
    Shoot me!

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kim ona taka żarta? Punkt co 3 h pobudka. Całe szczescie ze wciąga butle i zasypia. Chwała Ci Boże za ten Nutramigen. Od pol godziny juz nie spimy. Rozbudziła sie po kupie i przewijaniu. juz widze ze piąstki sa w buzi a do karmienia jeszcze chwila. Oglądamy obrazki...

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zaraz szczepienia... zaraz... normalnie stres... oszalałam czy co?
    W dodatku może nas nasza pediatra rejonowa nie zakwalifikować dzisiaj, bo nie zrobiłam Małemu powtórki morfologi - byłaby to druga w przeciągu ostatnich 2 tygodni. Zasięgnęłam opinii kilku innych dziecięcych specjalistów, którzy orzekli, że morfologia jest w porządku tylko takie maleństwa mają inne kosmiczne normy. Nasza pediatra się najwyraźniej na tym nie zna i kazała małego kłuć jeszcze raz, dla matki to mega nerwy - której maleństwu pobierali krew ta wie :)
    Także będzie spinka, ech nie lubię... ale w przypadku dziecka nie popuszczę, najwyżej szczepienia wykonamy gdzie indziej...

Miłego i spokojnego dnia Mamuśki - bez kolek :)

Madalena - ja bym tam jej dała ile chce ;), od kiedy swojemu, za radą naszego dobrego pediatry, nie ograniczam - mam szczęśliwsze dziecko :D, no ale Aloszka miał mocno ograniczone porcje przez doradcę laktacyjnego, to pewnie inna sprawa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 08:04

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antek nie śpi niezależnie od tego, czy jest głodny, czy nie. Takiego mam towarzyskiego synka. Odłożony do kołyski o 23 zasnął w końcu o wpół do pierwszej. Nawet nie płakał, ale co podchodziłam to oczy szeroko otwarte, wlepione prosto we mnie i te pełne żalu westchnienia "rodzice wywalili mnie z wyra". Teraz właśnie karmię. Karmiąc piersią daję radę net z telefonu ogarnąć ;)

Maga31, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Mój Antek nie śpi niezależnie od tego, czy jest głodny, czy nie. Takiego mam towarzyskiego synka. Odłożony do kołyski o 23 zasnął w końcu o wpół do pierwszej. Nawet nie płakał, ale co podchodziłam to oczy szeroko otwarte, wlepione prosto we mnie i te pełne żalu westchnienia "rodzice wywalili mnie z wyra". Teraz właśnie karmię. Karmiąc piersią daję radę net z telefonu ogarnąć ;)
    :) My też dzisiaj wywaliliśmy Małego z łóżka, tęskniłam... ale jakość snu bez porównania, i w końcu nie marzły nam nocą ramiona :D

sisiiii, Paju lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ