X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati no kurdę ale Cię męczą te twardnienia, ja też mam codziennie, ale mi po jednej no-spie przechodzi, nie chcę jej brać codziennie, ale jak ją wezmę to taka ulga, od razu brzusio normalny i można funkcjonować.

A ja kurde muszę się wziąć za siebie, bo się jakoś zapuszczam hehe, trochę więcej tego smarowania brzuszka i nóg, bo sucha skóra i trochę o cerę zadbać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:

Następna wizyta dopiero 15 maja.

Kurcze, to akurat na pół roczku Młodego ;) :D

Lavendula lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, trzymam kciuki za właściwie postawioną diagnozę, zdecydowane leczenie i zero stresów z tym związanych! :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nospa forte 3x1, scopolan 3x1 nic nie daje wcale nie odpuszcza, wczoraj tylko po tym zastrzyku ok.3h ulgi było i potem nagle znowu pobolewał i twardszy się zrobił, a dzisiaj od rana boli tak mocno okresowo i twardy jak kamień.. ;/ i tak mam brać przez tydzień te leki... jak nie przejdzie to kłaść się do szpitala...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny niezle szalejecie z tymi wozkami. mi jakos sie nie chce, jeszcze nie czuje takiej potrzeby i najgorsze jest, ze sama nie wiem jaki bym chciala.
    wspolczuje wszystkim co maja sensacje- te skurczowo- brzuchowe - koszmar. u nas dalej wszystko przechodzi bez zadnych rewelacji, brzuch sie tylko powiekszyl. waga w koncu ruszyla w gore o cale pol kg a i tak jestem jeszcze 5,5 kg na minusie od poczatku ciazy. za tydzien mam wizyte u gin i nie moge sie doczekac... i mam nadzieje, ze w koncu sie wyjasni co za diabel we mnie siedzi:)
    pozdrawiam ;))
    mialam isc na spacer,ale pada u mnie deszcz :(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Monique Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloo,

nie wiem czy któraś z Was pytała o ten wózek...mi się bardzo podoba, zwłaszcza, że w zestawie ma fotelik maxi cosi... Co sądzicie ? Opinie w necie ma super...

http://allegro.pl/sevilla-camarelo-3w1-onesafe-maxi-cosi-warszawa-i4299461091.html

Fidelissa lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam spaliśmy z Marcelkiem do 10.40...
    A od rana ciąg dalszy bóli i skurczy po południu znowu idę na zastrzyk, ale co z tego jak pomógł wczoraj na jakieś 3 h rozluźnić a potem znowu napinać się brzuchol zaczął... kurde no czułam się jakbym miała zaraz dostać okres tak zaciskało mi brzuchola boleśnie, że aż w dół w miednice go wciskało dzisiaj rano, oby z szyjką było ok musi mnie zbadać lekarz w piątek nie ma szans... juz nawet nie będę patrzeć na to że będę tęsknić za Marcelkiem, będę musiała jakoś przeżyć to, po prostu pójdę i się położę do tego szpitala jak to ma Nam pomóc... ;((

Może tak byłoby najlepiej, przy tego typu akcjach rozsądek w postaci stałego kontaktu z lekarzem i ewentualnej obserwacji na oddziale jest chyba jedynym wyjściem:)
    Oby się te skurcze-nieskurcze skończyły!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    mi nospa forte 3x1, scopolan 3x1 nic nie daje wcale nie odpuszcza, wczoraj tylko po tym zastrzyku ok.3h ulgi było i potem nagle znowu pobolewał i twardszy się zrobił, a dzisiaj od rana boli tak mocno okresowo i twardy jak kamień.. ;/ i tak mam brać przez tydzień te leki... jak nie przejdzie to kłaść się do szpitala...

Oj to Pati naprawdę Ci się spina macica, a wiem jaki to ból, ucisk, bo ja mnie złapie to aż skula do przodu, jak po lekach nie przejdzie to kładź się do szpitala, zrobią badania, bo się męczysz tylko. Może wystarczy 3-5 dni poleżeć.

Monigue wózek wizualnie mi się podoba, ale ja jeszcze nie wiem na co trzeba dodatkowo patrzec przy wózkach bo jeszcze nie czytałam/szukałam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja to się kompletnie nie orientuje w wózkach funkcjonalności i firmach. Szwagierka bardzo mi poleciła jeden model(jej kolezanka go ma i wypróbowała go kilka razy również porównując do swojego na który narzekała) i w sumie jak mi go tak zachwaliła to na nim poprzestałam.
    to ten model :
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-dada-denim-jeansowy-wozek-2w1-i4185942355.html
    tylko oczywiście w wersji 3w1
    Co o nim sądzicie? Bo widzę że Wy to macie nosa !:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymaj się.
    Jak widać z wózkiem nie taka prosta sprawa. Nie wystarczy żeby się podobał.
    Wrocilqm od kosmetyczki. Smierdzialo acetonem kazalam otworzyć okno. Bol głowy murowany...:/ stwierdziła ze mam kurzajke na stopie. Ja myślałam ze to jakiś mały odgniotek. Usune juz po rozwiązaniu. Nie przeszkadza, a mam ja juz z pol roku....

mada1 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,sorki,ze sie nie udzielam ale nie mam weny do pisania :),dzis bylam u nowego gin,zlecil badanie moczu i ogolne krwi i kazal znow sie pojawic odrzau z wynikami,zobaczymy jak dalej bedzie,wszystko bedzie zalezalo od wizyty u nefrologa,a to jeszcze miesiac

Fidelissa lubi tę wiadomość

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pisałam wcześniej apropo wózka sevilla także wrócić możesz Monique 2 str wcześniej :)
    ożarłam się już z 1kg czereśni :D
    wróciliśmy z kotem od weterynarza i chyba ma alergie - w sumie miejmy nadzieję, że to alergia bo jak nie alergia to coś z psychiką w związku z przeprowadzką (chociaż kot jechał nawet ze mną do Hiszpanii gdzie rok mieszkaliśmy i ogólnie przeprowadzki ma we krwi) a moją ciążą (choć i tu nie szczędzę mu czułości i jest tak jak było) no nic.. czekamy jakie efekty będą po 24h :)
    no i jak któraś ma kota to pani wet poleciła w czasie ciąży (mimo że kot nie jest wychodzący ale my możemy na butach przywlec coś do domu) odrobaczać co 3msc ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Lavendula, trzymam kciuki za właściwie postawioną diagnozę, zdecydowane leczenie i zero stresów z tym związanych! :)

<3 dzięki !!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dzisiaj Tutka na żywo - Grander play i Tirso.
    Mimo niepochlebnych opinii w necie, nadal mi się podoba. Łatwo się składa, ma pompowane dość duże i skrętne koła, jest lekki, i ma dobre bardzo miękkie zawieszenie.
    Myślałam, że na żywo się zniechęcę, a tu nadal mi się podobają... :|
    Z tego ogromnego stresu zjadłam najsłodsze ciacho jakie mieli w Coffee Heaven :/ i popiłam najsłodszą mrożoną kawą z bitą śmietaną i kruszonymi oreo :/
    i tego zestawu to już nie polecam... :| może wyjść bokami...
    r0rweayu9iv4_t.jpg10i14i3s2pej_t.jpgjmtcntqkyqe5_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 18:19

santoocha, KUNIAK, Fidelissa, Lavendula, Nata lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    ja pisałam wcześniej apropo wózka sevilla także wrócić możesz Monique 2 str wcześniej :)
    Ładny :), szkoda, że nie ma w eko-skórze... bo się zafiksowałam :| i teraz mam mały wybór.

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lasencje. wrocilam wlasnie od gina. dzidziol ma ponad 10cm, waży 150gram, serducho bije 150 na minute no i prawdopodobnie to chłopak. damn it :P miała być dziewczynka :P ale gin mowi ze to tak 55-60%

Goplana, Viviana, KUNIAK, Madlen222, Fidelissa, Lavendula, lkc, Nata, maaartinka lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem pewna ze poczułam dziś swojego malucha-wyrazne pukanie z lewej strony brzucha!(to co czułam od jakiegos czasu to było to,tylko słabiej:)

Opitoliłam dziś cała paczkę takich mini snickersików (wiem ,wiem to okropne :/)
    Zrobiło mi się niedobrze, a ze byłam na parkingu jeszcze to rozłożyłam fotel i się położyłam na chwilę..i pukał/a do mnie wyraznie :D

Lubi albo nie cierpi snickersów :D

Goplana, sylvi, KasiaKa, Maga31, lkc, Nata, Ninusia lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj żre uwaga czekoladę i chipsy....mam ochotę a co....
    Poza tym truskawki:)
    Fajne wózki dajecie, chyba pojezdzimy w sobotę i poogladamy:)

Dzis zdenerwowałem sie w pracy i wyraźnie bolał mnie brzuch taki piekacy bol poniżej pępka tam gdzie jest dzidzia...
    juz przeszło ale sie zestresowalam.....
    Idę czytać prawko/ książeczki:)

qq87j44jhto0od0f.png

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja truskawek nie mogę bo straszną mam później zgagę :(
    ale od dziś zażeram się czereśniami bo potaniały :D i jutro do tesko po brzoskwinie jeszcze albo nektaryny :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1234 witaj :)

Nie martw się, myśl pozytywnie i wszystko będzie dobrze. A dlaczego robiłaś test Pappa? Było jakieś wskazanie?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ