X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to tak jak i ja, dziś kupiłam czereśnie, właśnie wyleguje się w łóżku i zajadam czereśnie mniam :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeżarłam wszystko - 1,5kg czereśni.. i nie wiem czy powinnam być dumna czy raczej się puknąć w głowę :D

goOlp2.png NJmJp2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

a ja dziś byłam u lekarza na USG podwojnym - zrobil mi transwaginalne, zeby pomierzyc szyjke i zobaczyc czy nie ma rozwarcia, i normalne, na ktore zaprosil meza, zeby obejrzec dzieciaczka.

no wiec wszystko extra, tylko nie chcialo sie odwrocic dobrze, zeby zobaczyc jaka plec:) dopiero za 3 tyg na polowkowym...

odstawiam luteine, nospe i inne, tylko musze braz zelazo, bo hemoglobina mi spadla ponizej normy...

fajnie zobaczyc jak dziecko sie rozwija, ale odkad mam detektor tetna to mam mniejsze parcie za USG co drugi dzien - moge sobie codziennie sprawdzic czy fika i serce bije!:)

mialam do przeczytania kilka ladnych stron waszych postow:) na sucha skore moge polecic emolient polski, dzieki czemu nie kosztujacy majatku (a w necie i tak 2 razy tanszy niz w superpharm, czyli ok. 25 zl). cudo do skory suchej i atopowej, uzywam tez zelu pod prysznic. normalnie nie lubie mleczek do ciala, wole konkretne balsamy, ale to fantastycznie nawilza i doglebnie, a nie tylko powierzchniowo:
    P8140303.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:49

Goplana, Nata, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kurcze ja to się kompletnie nie orientuje w wózkach funkcjonalności i firmach. Szwagierka bardzo mi poleciła jeden model(jej kolezanka go ma i wypróbowała go kilka razy również porównując do swojego na który narzekała) i w sumie jak mi go tak zachwaliła to na nim poprzestałam.
    to ten model :
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-dada-denim-jeansowy-wozek-2w1-i4185942355.html
    tylko oczywiście w wersji 3w1
    Co o nim sądzicie? Bo widzę że Wy to macie nosa !:)

Ja szczerze mówiąc też jeszcze się nie rozglądałam za wózkami, ale wydaje mi się całkiem dobry.
    Dla mnie napewno 3w1, bo tak jak już pisała jedna dziewczyna, z samochodu na stelaż i szybciutko na zakupy wyskoczyć ale ważne dla mnie też jest to, żeby łatwo i szybko się składał i był lekki, bo będę musiała go czasem wnieść na piętro.

Aha i takie pytanie, czy kupujecie wózki przez internet, czy raczej wolicie obejrzeć w sklepie. Bo ja bym kupiła ale już tyle razy się zawiodłam i zwracałam różne przedmioty, a wózka nie chciałabym oddawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:49

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po rozmowie z neurologiem - niestety nie ma dla mnie żadnych szałowych wieści z powodu ciąży - mam się nadal leczyć przeciwbólem [ on się nie podejmie jakim, bo od tego jest Gin ] - wygrzewać, masować, a to że trwa już 3 dni.... - ponoć ma prawo trwać dłużej.... Dowiedziałam się już tego z tylu źródeł, że chyba będę musiała zacząć w to wierzyć....

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    jestem po rozmowie z neurologiem - niestety nie ma dla mnie żadnych szałowych wieści z powodu ciąży - mam się nadal leczyć przeciwbólem [ on się nie podejmie jakim, bo od tego jest Gin ] - wygrzewać, masować, a to że trwa już 3 dni.... - ponoć ma prawo trwać dłużej.... Dowiedziałam się już tego z tylu źródeł, że chyba będę musiała zacząć w to wierzyć....
    Oj biedaku :( niestety większość lekarzy boi się leczyć kobiety w ciąży... z resztą dobrze to rozumiem... czasami działam odważnie, a potem po nocach nie śpię :)
    Ale poza tym, to bardzo dobre wieści, bo to znaczy, że to nic poważnego ze strony kręgosłupa i rdzenia kręgowego :) i rozumiem jakaś przypadkowa neuralgia?
    Wygrzejesz i będzie dobrze (nerwy bardzo lubią ciepełko :) )
    Trzymaj się ciepło ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 20:08

jftycms.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula współczuje. Wiem jaki to stres. Może nawet stres potęguje ból. Czasem mam wrażenie, że lekarze poprostu boją się nas leczyć, bo ciąża ich odstrasza. Ja na początku miałam anginę i lekarka zaczęła mi patyczkiem zdrapywać naloty z gardła!!! Na siłę. Zaczęłam prawie wymiotować, ale się uspokoiłam. Uciekłam od niej i w końcu mój ginek się ulitował i przepisał bezpieczny antybiotyk i przeszło, ale stresu mnie to kosztowało dużo w tym czasie i jeszcze długo później martwiłam się, że będzie to miało konsekwencje.

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Lavendula współczuje. Wiem jaki to stres. Może nawet stres potęguje ból. Czasem mam wrażenie, że lekarze poprostu boją się nas leczyć, bo ciąża ich odstrasza. Ja na początku miałam anginę i lekarka zaczęła mi patyczkiem zdrapywać naloty z gardła!!! Na siłę. Zaczęłam prawie wymiotować, ale się uspokoiłam. Uciekłam od niej i w końcu mój ginek się ulitował i przepisał bezpieczny antybiotyk i przeszło, ale stresu mnie to kosztowało dużo w tym czasie i jeszcze długo później martwiłam się, że będzie to miało konsekwencje.
    Bo ciężarna pacjentka dla lekarza nie-ginekologa, to jak pająk tarantula i zombie do spółki, przynoszące przed oczy wizję reszty życia spędzonych za kratkami, i od razu ma ochotę udawać że dzisiaj wcale go nie ma w gabinecie :)

RewolucjaSięDzieje, Lavendula, blue00, lkc, KocieOczy, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Bo ciężarna pacjentka dla lekarza nie-ginekologa, to jak pająk tarantula i zombie do spółki, przynoszące przed oczy wizję reszty życia spędzonych za kratkami, i od razu ma ochotę udawać że dzisiaj wcale go nie ma w gabinecie :)

rewelacyjnie ujęte.....

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy miałyście coś takiego: dzisiaj siedziałam na krześle przy stole około 15 minut a potem wstałąm i nagle taki ból mnie dopadł z lewej strony na dole, tak okropnie kuło przez parę sekund, potem przeszło, dodam, że nie stwardniał mi brzuch, nic z tych rzeczy. Myślicie że to zwykłe rozciąganie macicy? PIerwszy raz takie coś miałam:)

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:

Aha i takie pytanie, czy kupujecie wózki przez internet, czy raczej wolicie obejrzeć w sklepie. Bo ja bym kupiła ale już tyle razy się zawiodłam i zwracałam różne przedmioty, a wózka nie chciałabym oddawać.

Najpierw sobie posprawdzałam w sklepie, rozkładając na czynniki pierwsze, łącznie z wsadzaniem adapterów i fotelika...a potem bezczelnie bach! kupiłam przez Internet :D

Nata, KocieOczy, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny czy miałyście coś takiego: dzisiaj siedziałam na krześle przy stole około 15 minut a potem wstałąm i nagle taki ból mnie dopadł z lewej strony na dole, tak okropnie kuło przez parę sekund, potem przeszło, dodam, że nie stwardniał mi brzuch, nic z tych rzeczy. Myślicie że to zwykłe rozciąganie macicy? PIerwszy raz takie coś miałam:)

Ja tak mam często gęsto, dodatkowo jak mnie strzeli w moich rozchwianych niczym żagiel na wietrze biodrach, to już w ogóle, stoję i wyję.
    Jak dla mnie - fizjologia :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o czereśniach (u mnie na targu NIE MA!, na drzewie zielone, u teściów kwaśne jak nieboskie...) więc zażeram się pomidorami ze szczypiorkiem. I Almette śmietankowym. Nawet mój syn, który jest mięsożerny przekonał się do kanapeczek. Krzywi się strasznie, ale zje :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. RewoulcjaSięDzieje :) też mi się tak wydaję:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Helloo,

nie wiem czy któraś z Was pytała o ten wózek...mi się bardzo podoba, zwłaszcza, że w zestawie ma fotelik maxi cosi... Co sądzicie ? Opinie w necie ma super...

http://allegro.pl/sevilla-camarelo-3w1-onesafe-maxi-cosi-warszawa-i4299461091.html

Ja znam kilka osób które mają Camarelo (Sevilla, Carera lub q sport - trochę z wyglądu się różnią) plusami tych wózków na pewno jest waga! no i duża gondola.. bo niestety np. xlandery to porażka pod tym względem :)

Monique lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    paula1234 witaj :)

Nie martw się, myśl pozytywnie i wszystko będzie dobrze. A dlaczego robiłaś test Pappa? Było jakieś wskazanie?

Cześć Asiu- dziękuję za dobre słowo. Brak możliwości pomiaru przeziernosci karkowej z uwagi na ułożenie Maluszka było wskazaniem do testu pappa... A ze wyszedł zle, to miałam do wyboru albo amniopunkcję albo test NIFTY, wiec zdecydowaliśmy się na to drugie.

P.S. Tez mam fazę na czereśnie:-)

w57v9n730utmu24b.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja tak mam często gęsto, dodatkowo jak mnie strzeli w moich rozchwianych niczym żagiel na wietrze biodrach, to już w ogóle, stoję i wyję.
    Jak dla mnie - fizjologia :D

Ja tez tak mam, ale z prawej strony i moja Pani doktor powiedziała, ze to właśnie rozciąganie macicy.

w57v9n730utmu24b.png
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe to tak jak i ja, dziś kupiłam czereśnie, właśnie wyleguje się w łóżku i zajadam czereśnie mniam :-)

Agusia- Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży:-)

znasz już może płeć Maleństwa?

w57v9n730utmu24b.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te sevilla mnie się podobają ale zdaje się Kocie oczy odradza, bo podejrzanie szybko je właściciele sprzedają jeżeli dobrze pamiętam. chociaż powiem Wam, że większość moich znajomych to z gondoli korzysta max 5 miechów bo dzieciaki tak szybko rosną,a później albo kupują spacerówkę lekką albo jak zima to jadą jeszcze z tą od gondoli. Ja też nie wiem na co mam patrzeć podczas wyboru, ale jak Was jeszcze poczytam to będę wiedziała :-) chcę w sklepie zobaczyć i kupić przez neta bo jest taniej czasem. Ten wózek dada też mi się bardzo podoba :-)) zapisałam sobie nawet w ulubionych ehehhe. Kolor to myślałam albo granat albo szary :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Wy juz o wozkach. w sumie wypadaloby we wrzesniu, najpozniej w pazdzierniku sie zaopatrzyc ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ