Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jeszcze się nie rozglądałam, widziałam tylko te co mają koleżanki
ogólnie wyprawką chcę się zająć jakoś pod koniec sierpnia i we wrześniu, na razie odkładam na nią kasiorę
wcześniej jakieś małe polowania w lumpach na ciuszki :p
-
A ja dopiero lecę spać jutro tylko siuśki podrzucę do szpitala hehe i spadam do szkoły pracę zawieźć na zaliczenie dopiero skończyłam pisać, jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę zostawiam, no ale co zrobic jak mój burżuj dzisiaj tylko godzinkę w dzień spał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 00:16
Livia
Nela
Marcel
-
Witam dziś jako pierwsza! Właśnie odprawiłam moje dziecko na pierwszą kilkudniową wycieczkę szkolną. I taka się zrobiłam głodna ,że wcinam stos kanapek. Dzień się zapowiada pogodnie,to dobrze.
xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Oj nie że odradzam ten wózek Sevilla tylko zapalam lampkę
Jak sama napisałaś Natka skoro dziecko w gondoli jedzie 5msc +/- i ludzie kupują później lżejszą spacerówkę to też się trzeba zastanowić jaki jest sens wydawać 1200zł (chociażby, chyba, że ktoś ma i go stać to why not) w sumie na gondolę. Ja to przemyślałam i doszłam do wniosku, że gondolę
znajdę jakąś używaną (tylko blisko, żeby sprawdzić namacalnie stan) a później pomyślę o lżejszej spacerówce jak będzie czasno i wolę zainwestować w porządny fotelik do auta.
Budzę się ostatnio ok 3 nad ranem i już spać nie mogęa później padam jak mucha późniejszym popołudniem
cholerka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 06:48
-
paula1234 wrote:Agusia- Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży:-)
znasz już może płeć Maleństwa?
Paula, na genetycznych lekarz powiedział i pokazał siusiaka, w sumie miałam takie przeczucie, czekam na potwierdzenie, jutro mam kolejna wizytęa Tobie już coś lekarz powiedział?
-
Witam jako 4 dzisiaj
Słonko praży, będzie super pogoda
Zazdroszcze wam wagi, ja już 7kg na plusie i nie wiem czy też woda mi sie nadmiernie nie odkłada, bo waha się czasami o 1-1,5kg w ciągu kilku dni.
Ja za to narzekam na drętwienie ręki. Miałam ją złamaną w łokciu w dzieciństwie, źle ją poskładali i daje znać o sobie, jakiś ucisk nerwu łokciowego
Wizyta jutro, I can't waitWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 07:13
-
Scindapsus spróbuj może Aspargin na drętwienie (chociaż po złamaniu sprzed lat nie wiem czy pomoże, ale raczej nie zaszkodzi - zapytaj jutro lekarza). Mi drętwiała najpierw jedna, później druga, a później obie naraz najczęściej nocą, brałam początkowo 3x1 a teraz okazjonalnie co 2-3 dzień 1szt "zapobiegawczo"
-
Witam i ja. Pogoda piękna a ja w pracy. Do tego zaspałam więc dzień zaczął się dość nerwowo oby dalej było lepiej. Dziewczyny kiedy przy pierwszy dziecku pczułyście takie konkretne kopniaki? Bo ja póki co tylko takie przelewanie wieczorem jak płasko leżę i do końca nie wiem czy to Dzidziuś. A doczekać się już nie mogę. No i zawsze byłabym spokojniejsza.
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Jaś - cudowne imię
miłego dzionka, ja zakuwam do sesji, a raczej staram się, bo na alegro tyyylllleeeeeeeee różńych rzeczy..........................Nata, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam wczoraj u lekarza sprawdzić, czy to twardnienie brzucha jest ok, czy może coś niepokojącego się dzieje. Dowiedziałam się, że wszystko jest w porządku, więc wybiegłam jak strzała z gabinetu, bo się spieszyłam do pracy na umówione spotkanie. I jak tak zbiegałam po schodach, słyszę, że ktoś za mną też ledwo biegnie. A to mój lekarz, biedny potknął się prawie na tych schodach. Pytam się, co się dzieje a on, że zapomniał mi coś powiedzieć. Pytam się więc, o co chodzi a on do mnie, dysząc - Proszę już trochę zwolnić, jest pani w ciąży, nie może pani tyle pracować i tak szybko biegać.Z ust sapiącego lekarza, który nie może dogonić ciężarnej, to naprawdę brzmiało komicznie.
talia22, scindapsus, Nata, sisiiii, desou, Lavendula, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Reverie, Fidelissa, Agata92, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny które znają się na TSH i tarczycy prosze o pomoc.
Robiłam TSH w połowie kwietnia w Luxmedzie wynik 0,75, a wczoraj znowu zrobiłam tylko w laboratorium w przychodni i wynik 3,31, nie wiem czemu tak mi tarczyca skoczyła?
Czy w II trymestrze to jest za wysoki wynik? Też powinno być około 2,0? Martwię się czy to Dzidzi nie zaszkodziło, ale skąd taka różnica w tak krótkim czasie? -
Witam
z rana jeszcze poczochrana ahahha humorek dopisuje, najważniejsze
Vivianna Tak w drugim trymestrze skacze troszkę tsh, widzisz u mnie z kolei właśnie dobrze, że sie podwyższyły, bo mam w normie już tylko tsh mam jeszcze 0,0034, ale to mniejsza o większość bo ft3 i 4 są ok
talia ja w pierwszej ciąży z łożyskiem z przodu kopniaki gdzieś ok. 19 tyg poczułam a takie ,że czuł M wtedy to coś 22 tc bodajże ,żeby nie skłamać, bo wcześniej gadał, że nic nie czuje, ale też łożysko miałam na przedniej ścianie macicy
Zaraz lecę do szkoły pracę podrzucić i z tymi siuśkami jeju jak ja nie lubię tłuc się przez całe miasta tak mi wszędzie nie po drodzeLivia
Nela
Marcel
-
Madlen222 wrote:dziewczyny czy miałyście coś takiego: dzisiaj siedziałam na krześle przy stole około 15 minut a potem wstałąm i nagle taki ból mnie dopadł z lewej strony na dole, tak okropnie kuło przez parę sekund, potem przeszło, dodam, że nie stwardniał mi brzuch, nic z tych rzeczy. Myślicie że to zwykłe rozciąganie macicy? PIerwszy raz takie coś miałam:)
Madlen mi też się zdarzyło ze trzy razy, że jak wstawałam z krzesła to tak zakuło że aż się zgiełam.. a po kilku sekundach przeszło.. Nie konsultowałam tego z gin ale myślę, że to z powodu rozciągania się macicy.. -
hmmm... podejrzałam moje wyniki testu obciążenia glukozą...
Na czczo - 72 mg/dl, po 2 h - 129 mg/dl.
Wg tego, co znalazłam w necie, poniżej 140 mg/dl jest ok, ale lekarz opisał mi wynik jako nieprawidłowy i że wymagana pilna konsultacja... teraz nie odbiera telefonu
Czy któraś się zna na wynikach cukru???? -
Siuśki dzisiaj oddane, krew też.. wieczorkiem wyniki zobaczymy co mi wyjdzie.. Ale tak mi się kręciło potem w głowie, że dobrze że mój M był ze mną! Nigdy tak nie miałam
Wczoraj M kupił mi duuużo czereśni, do tego winogrona i truskawki! Jadłam jadłam i jeszcze na dzisiaj zostałoaż nie mogę się doczekać powrotu z pracy! A do tego precelki.. Mmm..
-
talia22 wrote:Witam i ja. Pogoda piękna a ja w pracy. Do tego zaspałam więc dzień zaczął się dość nerwowo oby dalej było lepiej. Dziewczyny kiedy przy pierwszy dziecku pczułyście takie konkretne kopniaki? Bo ja póki co tylko takie przelewanie wieczorem jak płasko leżę i do końca nie wiem czy to Dzidziuś. A doczekać się już nie mogę. No i zawsze byłabym spokojniejsza.
talia, ja takie ruchy że już nie miałam wątpliwości, poczułam jakoś półtora tygodnia temu. To była końcówka 16 tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:10
-
Strupka wrote:talia, ja takie ruchy że już nie miałam wątpliwości, poczułam jakoś półtora tygodnia temu. To była końcówka 16 tygodnia.
To zazdroszczęJa czekam no ale mialam trochę tłustej otuliny na brzuchu przed ciążą więc pewnie też przez to jest mogę jeszcze nie czuć
-
kocie oczy ja tak czy siak na pewno kupię wózek 3 w 1 bo zimą nie będę jeździła spacerówką, później go sprzedam i nie będzie tak źle
nie chcę wydawać nie wiadomo ile na wózek, ale zobaczymy jak wyjdzie, maks 1500 chcę wydać
czas na śniadanko, dzisiaj wolne bo szefowa chora i powiedziała że mam nie przychodzić :DD
-
Też myślę że 3w1 to dobry wybór i taki planuje kupić. Narazie tylko składam ksaę a zakupy zacznę gdzieś pod koniec sierpnia. Czekam na potwierdzenie kto tam u mnie mieszka, jak się okaże że dziewczynka to nie bede miała problemów z ciuchami bo szwagierka ma 2 córy a jak synuś (a wszystko na to wskazuje:) ) to bede musiała ruszyć na zakupy