X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze się nie rozglądałam, widziałam tylko te co mają koleżanki :-) ogólnie wyprawką chcę się zająć jakoś pod koniec sierpnia i we wrześniu, na razie odkładam na nią kasiorę :-) wcześniej jakieś małe polowania w lumpach na ciuszki :p

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja chce najpierw wiedziec co tam we mnie siedzi i dopiero wtedy zaczac buszowac, poza tym musimy pomalowac u mnie pokoj

w sumie to wyrko juz mamy :P od brata męża, materac niby też ale chce kupić nowy sama

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero lecę spać jutro tylko siuśki podrzucę do szpitala hehe i spadam do szkoły pracę zawieźć na zaliczenie dopiero skończyłam pisać, jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę zostawiam, no ale co zrobic jak mój burżuj dzisiaj tylko godzinkę w dzień spał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 00:16

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś jako pierwsza! Właśnie odprawiłam moje dziecko na pierwszą kilkudniową wycieczkę szkolną. I taka się zrobiłam głodna ,że wcinam stos kanapek. Dzień się zapowiada pogodnie,to dobrze.

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie że odradzam ten wózek Sevilla tylko zapalam lampkę ;)
    Jak sama napisałaś Natka skoro dziecko w gondoli jedzie 5msc +/- i ludzie kupują później lżejszą spacerówkę to też się trzeba zastanowić jaki jest sens wydawać 1200zł (chociażby, chyba, że ktoś ma i go stać to why not :D) w sumie na gondolę. Ja to przemyślałam i doszłam do wniosku, że gondolę
    znajdę jakąś używaną (tylko blisko, żeby sprawdzić namacalnie stan) a później pomyślę o lżejszej spacerówce jak będzie czas ;) no i wolę zainwestować w porządny fotelik do auta.

Budzę się ostatnio ok 3 nad ranem i już spać nie mogę :/ a później padam jak mucha późniejszym popołudniem :/ cholerka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 06:48

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1234 wrote:
    Agusia- Jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży:-)

znasz już może płeć Maleństwa?

Paula, na genetycznych lekarz powiedział i pokazał siusiaka, w sumie miałam takie przeczucie, czekam na potwierdzenie, jutro mam kolejna wizytę :-) a Tobie już coś lekarz powiedział?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jako 4 dzisiaj :) Słonko praży, będzie super pogoda :)

Zazdroszcze wam wagi, ja już 7kg na plusie i nie wiem czy też woda mi sie nadmiernie nie odkłada, bo waha się czasami o 1-1,5kg w ciągu kilku dni.

Ja za to narzekam na drętwienie ręki. Miałam ją złamaną w łokciu w dzieciństwie, źle ją poskładali i daje znać o sobie, jakiś ucisk nerwu łokciowego :-/

Wizyta jutro, I can't wait :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 07:13

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scindapsus spróbuj może Aspargin na drętwienie (chociaż po złamaniu sprzed lat nie wiem czy pomoże, ale raczej nie zaszkodzi - zapytaj jutro lekarza). Mi drętwiała najpierw jedna, później druga, a później obie naraz najczęściej nocą, brałam początkowo 3x1 a teraz okazjonalnie co 2-3 dzień 1szt "zapobiegawczo" :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Pogoda piękna a ja w pracy. Do tego zaspałam więc dzień zaczął się dość nerwowo oby dalej było lepiej. Dziewczyny kiedy przy pierwszy dziecku pczułyście takie konkretne kopniaki? Bo ja póki co tylko takie przelewanie wieczorem jak płasko leżę i do końca nie wiem czy to Dzidziuś. A doczekać się już nie mogę. No i zawsze byłabym spokojniejsza.

f2w343r88uf9xtcb.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Jaś - cudowne imię :):):)
    Kurczaczki, z mężem chcemy Jasia, ale nasz syn Dominik już nie za bardzo - -wybiera imiona swoich kolegów...jakoś go chyba przkonamy: Jan, Janko, Janek, Jaś, Jaśko, John, Johny:):)

miłego dzionka, ja zakuwam do sesji, a raczej staram się, bo na alegro tyyylllleeeeeeeee różńych rzeczy..........................:)

Nata, RewolucjaSięDzieje, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u lekarza sprawdzić, czy to twardnienie brzucha jest ok, czy może coś niepokojącego się dzieje. Dowiedziałam się, że wszystko jest w porządku, więc wybiegłam jak strzała z gabinetu, bo się spieszyłam do pracy na umówione spotkanie. I jak tak zbiegałam po schodach, słyszę, że ktoś za mną też ledwo biegnie. A to mój lekarz, biedny potknął się prawie na tych schodach. Pytam się, co się dzieje a on, że zapomniał mi coś powiedzieć. Pytam się więc, o co chodzi a on do mnie, dysząc - Proszę już trochę zwolnić, jest pani w ciąży, nie może pani tyle pracować i tak szybko biegać.Z ust sapiącego lekarza, który nie może dogonić ciężarnej, to naprawdę brzmiało komicznie.

talia22, scindapsus, Nata, sisiiii, desou, Lavendula, Maga31, RewolucjaSięDzieje, Reverie, Fidelissa, Agata92, Ninusia lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które znają się na TSH i tarczycy prosze o pomoc.

Robiłam TSH w połowie kwietnia w Luxmedzie wynik 0,75, a wczoraj znowu zrobiłam tylko w laboratorium w przychodni i wynik 3,31, nie wiem czemu tak mi tarczyca skoczyła?
    Czy w II trymestrze to jest za wysoki wynik? Też powinno być około 2,0? Martwię się czy to Dzidzi nie zaszkodziło, ale skąd taka różnica w tak krótkim czasie?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) z rana jeszcze poczochrana ahahha humorek dopisuje, najważniejsze :D

Vivianna Tak w drugim trymestrze skacze troszkę tsh, widzisz u mnie z kolei właśnie dobrze, że sie podwyższyły, bo mam w normie już tylko tsh mam jeszcze 0,0034, ale to mniejsza o większość bo ft3 i 4 są ok :)

talia ja w pierwszej ciąży z łożyskiem z przodu kopniaki gdzieś ok. 19 tyg poczułam a takie ,że czuł M wtedy to coś 22 tc bodajże ,żeby nie skłamać, bo wcześniej gadał, że nic nie czuje, ale też łożysko miałam na przedniej ścianie macicy :)

Zaraz lecę do szkoły pracę podrzucić i z tymi siuśkami jeju jak ja nie lubię tłuc się przez całe miasta tak mi wszędzie nie po drodze :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dziewczyny czy miałyście coś takiego: dzisiaj siedziałam na krześle przy stole około 15 minut a potem wstałąm i nagle taki ból mnie dopadł z lewej strony na dole, tak okropnie kuło przez parę sekund, potem przeszło, dodam, że nie stwardniał mi brzuch, nic z tych rzeczy. Myślicie że to zwykłe rozciąganie macicy? PIerwszy raz takie coś miałam:)

Madlen mi też się zdarzyło ze trzy razy, że jak wstawałam z krzesła to tak zakuło że aż się zgiełam.. a po kilku sekundach przeszło.. Nie konsultowałam tego z gin ale myślę, że to z powodu rozciągania się macicy..

201411191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... podejrzałam moje wyniki testu obciążenia glukozą...
    Na czczo - 72 mg/dl, po 2 h - 129 mg/dl.

Wg tego, co znalazłam w necie, poniżej 140 mg/dl jest ok, ale lekarz opisał mi wynik jako nieprawidłowy i że wymagana pilna konsultacja... teraz nie odbiera telefonu :(

Czy któraś się zna na wynikach cukru???? :( :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuśki dzisiaj oddane, krew też.. wieczorkiem wyniki zobaczymy co mi wyjdzie.. Ale tak mi się kręciło potem w głowie, że dobrze że mój M był ze mną! Nigdy tak nie miałam :(
    Wczoraj M kupił mi duuużo czereśni, do tego winogrona i truskawki! Jadłam jadłam i jeszcze na dzisiaj zostało :) aż nie mogę się doczekać powrotu z pracy! A do tego precelki.. Mmm..

201411191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Witam i ja. Pogoda piękna a ja w pracy. Do tego zaspałam więc dzień zaczął się dość nerwowo oby dalej było lepiej. Dziewczyny kiedy przy pierwszy dziecku pczułyście takie konkretne kopniaki? Bo ja póki co tylko takie przelewanie wieczorem jak płasko leżę i do końca nie wiem czy to Dzidziuś. A doczekać się już nie mogę. No i zawsze byłabym spokojniejsza.

talia, ja takie ruchy że już nie miałam wątpliwości, poczułam jakoś półtora tygodnia temu. To była końcówka 16 tygodnia.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:10

relg9vvjdzp246mx.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka wrote:
    talia, ja takie ruchy że już nie miałam wątpliwości, poczułam jakoś półtora tygodnia temu. To była końcówka 16 tygodnia.:)

To zazdroszczę:) Ja czekam no ale mialam trochę tłustej otuliny na brzuchu przed ciążą więc pewnie też przez to jest mogę jeszcze nie czuć

f2w343r88uf9xtcb.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocie oczy ja tak czy siak na pewno kupię wózek 3 w 1 bo zimą nie będę jeździła spacerówką, później go sprzedam i nie będzie tak źle :-) nie chcę wydawać nie wiadomo ile na wózek, ale zobaczymy jak wyjdzie, maks 1500 chcę wydać :-) czas na śniadanko, dzisiaj wolne bo szefowa chora i powiedziała że mam nie przychodzić :DD

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że 3w1 to dobry wybór i taki planuje kupić. Narazie tylko składam ksaę a zakupy zacznę gdzieś pod koniec sierpnia. Czekam na potwierdzenie kto tam u mnie mieszka, jak się okaże że dziewczynka to nie bede miała problemów z ciuchami bo szwagierka ma 2 córy a jak synuś (a wszystko na to wskazuje:) ) to bede musiała ruszyć na zakupy

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ