X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj wciągnęłam prawie kilogram czereśni :) a aspargin poleciła mi ginka ale to tylko potas z magnezem więc myślę że spokojnie można brać

f2w343r88uf9xtcb.png

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, trzymaj się kochana. Mam koleżankę, która kilka miesięcy cierpiała na podobny ból w okolicach kręgosłupa, zaliczyła neurologów, endokrynologów, ortopedów, po tysiącach badań okazało się, że to stres, zmieniła pracę, odpoczęła i jak ręką odjął...

Będzie dobrze!

U mnie z ręką to chyba rzeczywiście spadek potasu (magnez łykam codziennie), przed chwilą złapał mnie taki skurcz, że aż mi się kolorowo przed oczami zrobiło, idę na pomidora :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 11:40

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pamiętam ze mój szwagier dawno temu cierpiał na neuralgie n.trójdzielnego i lykal wit b kompleks oprócz leków p\bolowych. W @ znalazlam:
    W nerwobólach zastosowanie znalazły również alternatywne metody leczenia, takie jak naturalne metody terapii bólu. Korzyści może przynieść przyjmowanie przez pacjenta odpowiednich preparatów witamin oraz ziół. Witaminy przyczyniają się do szybszej regeneracji uszkodzeń powstałych w obrębie nerwów, a adekwatnie do potrzeb skonfigurowane rodzaje ziół / witamin mogą wykazywać korzystny efekt na działanie leków przeciwbólowych poprzez wzmaganie ich działania. Najczęściej stosuje się je w postaci maści, tabletek lub naparów. Co więcej, zioła o właściwościach uspokajających mogą być przydatne w okresach między napadami bólowymi. Do ziół, które mogą wspomóc leczenie neuralgii, należą: rumianek szlachetny, czarny bez oraz kora wierzby. Natomiast wśród witamin polecane są przede wszystkim witaminy z grupy B, zwłaszcza B6 oraz B12. Inna metodą naturalną, która może przynieść efekt przeciwbólowy, jest akupunktura.

B12 jem, zaraz się obłożę rumiankiem i chłopa po korę i bez wyślę -- :* Dzięki za rady !!

.L

mada_lena lubi tę wiadomość

• Monique Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam siedząc przy biurku, że w swej ukochanej robocie będę jeszcze raptem 4 dni :))) Od poniedziałku 2 tygodnie urlopu, a potem 3 dni i L4 już do rozwiązania. Planuje w głowie i wymyślam ile to wspaniałych rzeczy do robienia będę mieć- już mając tyle czasu :))) <3

P.S. Lavendula trzymaj się i nie poddawaj :)

KUNIAK, ewelina_d, Dotty84 lubią tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemanko :)
    desou wrote:

heh, zaczynam świrować, jutro zaczynam 18 tydzień a waga w miejscu mimo iż staram się dużo jeść... ani kilograma więcej nie przybrałam :/
    ja to wrecz chudne, wczraj u gina na wadze 67,5 kg jeszcze mniej niz bylo a nie rzygam, apetyt tez juz wzrosl ale waga nadal w dol

ogolnie gin kazal mi kupic magnez i brac 3 razy dziennie oraz wzbogacic menu w buraczki i wolowine dla zwiekszenia zelaza

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was ogolnie takie intymne pytanie. czy wy też zrobiłyście się ciaśniejsze? w pochwie? ja dzisiaj stwierdzilam ze nie obrazilabym sie gdyby mój był troszeczkę mniejszy ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was u mnie też piękna pogoda:).
    Ja ostatnio mam nadal fazę na truskawki, codziennie musze zjeść:).

Ja wózek też już mam wybrany:) Bebetto Pascal.

Dziś mam wizytę u endokrynologa.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo bebetto firma rewelacyjna naprawde:) tez mamy juz kupiony i stoi u mojej mamy.

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, witam i ja:) jak zwykle obudziłam się o 11... fajnie tak pospać:) uwielbiam... ale jeśli w przyszłym tygodniu będę musiała wrócić do pracy to nie wiem jak wstanę o 7 rano znowu... Tutaj w sklepach jeszcze w ogóle czereśni nie widać, od wczoraj tylko zajadam nektarynki bo się pojawiły, mniam:) A jutro o 11 wizyta u lekarza:) cieszę się ogromnie...ciekawe tylko jak dzisiaj zasnę, zawsze przed wizytą jestem lekko poddenerwowana i spać nie mogę:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen też mam jutro wizytę na godz. 9.00 i przed wizytą emocje są i nawet mnie mdli wtedy.

Zaczęłam wózki oglądać w końcu, bo takie ciekawe wstawiacie :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, mam zawsze mdłości przed wizytą, których normalnie nie doświadczam:)
    a w ogóle zauważyłam dzisiaj, że z lewego profila mam mniejszy brzuch niż z prawego:) to chyba przez to że moje dzieciaczki bardziej leżą sobie po prawej stronie...też takie coś macie?

relgh3714vlmssyj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma znowu prawą strone większą :P
    Pogoda piękna ide młodą z przedszkola odebrać i na spacerek po plaży trzeba się ruszyć:)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwczyny a co sądzicie o tym? czy nie wydaje się to za tanio?

http://allegro.pl/wyprawka-lozeczko-mis-materac-posciel-moskitiera-i4260176522.html

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    hmmm... podejrzałam moje wyniki testu obciążenia glukozą...
    Na czczo - 72 mg/dl, po 2 h - 129 mg/dl.

Wg tego, co znalazłam w necie, poniżej 140 mg/dl jest ok, ale lekarz opisał mi wynik jako nieprawidłowy i że wymagana pilna konsultacja... teraz nie odbiera telefonu :(

Czy któraś się zna na wynikach cukru???? :( :(

Rozumiem, że to standardowe OGTT (nie OGT)i przyjełaś 75g glukozy?
    Pisz, pisz o co kaman, bo sama się dziwuję :| OGTT to test uniwersalny służy do diagnostyki w kierunku zarówno cukrzycy typu 2 jak i cukrzycy ciężarnych, i wg wytycznych Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego glu na czczo<100mg/dl, po 1h<180, po 2h<140mg/dl...
    Może czegoś nie ogarniamy :) Daj znać, koniecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:19

jftycms.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt cos tanio ale na zdjęciach wygląda fajnie :)

f2w343r88uf9xtcb.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisaj i u mnie truskawkowo :) Dosłownie bo mi się rozsypały po kuchni i zbierając porozgniatałam niektóre butami (byłam taka głodna jak przyszłam z zakupami, że nie zdążyłam zdjąć). Po posprzątaniu niesubordynowanego dziadostwa, postanowiłam zrobić sobie te co się ostały z jogurtem, i wtem wypadł mi tenże (450g) z lodówki rozbryzgując się po ścianach, podłodze, spodniach, i wlewając się do butów... Ale precyzja, załamka...
    Boshe, jak dobrze dla wszystkich, że nie pracuję w tej ciąży :| :| :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:32

scindapsus, KUNIAK, santoocha, Nata, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen wygląda całkiem fajnie.. choć ja bym wolała łóżeczko z szufladą odrazu :)

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka ja to w sumie będę miała sporo mebelków, regałów więc ta szuflada w łóżeczku nie jest mi aż tak potrzebna, chociaż jakby byłą też bym się nie pogniewała, zawsze to dodatkowe miejsce do przechowywania:)
    A tak w ogóle zauważyłam że na allegro pampersy są o wiele, wiele tańsze niż w sklepach, chyba sobie zrobię zapas właśnie na allegro...

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty wcześniej normy były do 140 teraz są do 120 chyba, bo ciężarne mają bardziej rygorystyczne normy jeżeli chodzi o cukier.. dlatego tak zaostrzyli je bardzo ja np w pierwszej ciąży po 2h miałam 139... i powiedział mi ,że dobry pójdziesz do konsultacji i na pewno powtórzą wynik za jakis czas i diete każą trzymać :) Na pewno jest ok :)

desou co do wagi ja dopiero ok. 23-24 tygodnia wróciłam do wagi sprzed, a tak od 27-28 już zaczęłam meeeeeeeeeeeeeega tyć bo pierdyknęło mi ponad 30... a teraz póki co mam 2 kg na plusie i wsio jest ok :D trzyma się jakoś ta waga obym tym razem nie tyła tak, ale mam sporo ruchu jenak przy Marcelku :) i nie jem dużo...

Evik espumisan łykaj :)

sylvi ja tak miałam w pierwszej ciąży :) a po porodzie to juz wcale palec nie wchodził tak wszystko zapuchniete zaciśnięte miałam... xD

ja to teraz sobie odpoczywam potem do siostry lecę na dzień rodziny do przedszkola posiedzę chwilę na rynek skoczę po truskawki ,bo muszą byc codziennie świeże w domu :D i wsio... Marceluch śpi a ja płacę babci rachunki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:55

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    maaartinka ja to w sumie będę miała sporo mebelków, regałów więc ta szuflada w łóżeczku nie jest mi aż tak potrzebna, chociaż jakby byłą też bym się nie pogniewała, zawsze to dodatkowe miejsce do przechowywania:)
    A tak w ogóle zauważyłam że na allegro pampersy są o wiele, wiele tańsze niż w sklepach, chyba sobie zrobię zapas właśnie na allegro...

Dokładnie każde dodatkowe miejsce jest cenne :) ja jeszcze nie patrzyłam na ceny łóżeczek ale jeśli jest duża różnica w cenie to czasem warto kupić sobie jakieś kartony ozdobne i włożyć pod łóżeczko :)

Słyszałam od wielu osób, że w biedronce są świetne pampersy i tańsze :) ale nie wiem jak się to ma do allegro :)

201411191762.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ