X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mówię o tych pampersach pampersach...rozumiesz...:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki macie poziom hemoglobiny we krwi ? Własnie czytam swój wynik i mam 11,3...norma od 12. Czy to znaczy, że mam anemię już ?? :(((

e43bfde7db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam w piątek już 11,9

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    ja mówię o tych pampersach pampersach...rozumiesz...:)

Tak tak :) ale firma/marka chyba nie ma większego znaczenia skoro jakośc dobra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:13

201411191762.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    melduję się po wczorajszej wizycie ;)

Ze mną wszystko w porządku :) prawdopodobnie ponaciągałam się za bardzo i przez to te bóle podbrzusza.
    Z Maluchem w porządku:) prawdopodobnie chłopiec lecz jeszcze nie mam 100% pewności :)
    Kręcił się nie miłosiernie :) i tupał nózkami strasznie zeby tylko nie zobaczyć co ma pomiedzy ;D

stwierdzenie Pani doktor "No ale stopy to On ma wielkie" <3 było słodkie ;D

serduszko ślicznie biło :) wszystkie parametry w porządku :) rośnie jak na drożdzach <3 nie mozna bylo go dokładnie zmierzyć ale pi razy oko od głowki do pupy ponad 10 cm :) i wazy 140 g :D
    Machał do nas i trzymał sobie rączkę na buźce :)

Kolejna wizyta dopiero 2 LIPCA! :O ale to juz będzie połowkowe ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:13

xpatiiix3, Viviana, Rybka Nemo, RewolucjaSięDzieje, santoocha, sylvi, Nata, mada_lena, Ninusia, Maga31 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dotty wcześniej normy były do 140 teraz są do 120 chyba, bo ciężarne mają bardziej rygorystyczne normy jeżeli chodzi o cukier.. dlatego tak zaostrzyli je bardzo ja np w pierwszej ciąży po 2h miałam 139... i powiedział mi ,że dobry pójdziesz do konsultacji i na pewno powtórzą wynik za jakis czas i diete każą trzymać :) Na pewno jest ok :)
    Ale kto zaostrzył?
    Wykładnikiem do leczenia nie jest intuicja lekarza, tylko wytyczne towarzystw lekarskich - i Polskie Towarzystwo Ginekologiczne orzekło takie normy w 2011 roku. Postępowanie niezgodnie z wytycznymi, będzie oficjalnie zawsze uznane za wbrew sztuce lekarskiej, i nikt się niestety nie wybroni (lekarz ofkors)...

Jeśli ktoś ma dostęp do jakichś nowości z PTG niech podlinkuje, bo może mi coś umknęło.

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czekam na wyniki badań a wy mnie tak straszycie ciągle pisząc, że coś macie nie tak..
    Z tego wszystkiego chyba jeszcze dzisiaj specjalnie tam pojadę i obiorę te wyniki..

201411191762.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    ja miałam w piątek już 11,9

Właśnie nie mogę się doszukać jaki jest jeszcze bezpieczny poziom, wiadomo, że w ciąży mógł spaść tylko pytanie do ilu...:(

e43bfde7db.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula gratulujemy synka :) coś mi się wydaje że w listopadzie większość chłopczyków się urodzi :)
    A podobno tyle jest dziewczynek... :)

Jula222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u Nas dada sie nie sprawdziły przeciekały wiecznie aby siknął dwa razy, a z każdej strony dobrze przylegały zawsze.. ;/ my długo pampersa używalismy albo huggies, a teraz bambino tanie 20zł za paczkę i są świetne jak dla mnie :)

Goplana ja wiem nawet co do zwykłego cukru są zaostrzone 2 lata temu inne były jeszcze u mnie do 140 a teraz ponoć są większe, ale zaznaczyłam, że chyba w tamtym poście :P zaraz poszukam :)

Normy testu obciążenia glukozą
    Wynik testu obciążenia glukozą przedstawia się w formie krzywej cukrowej - wykresu przedstawiającego wahania poziomu glukozy we krwi. Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 105 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy. Wynik powyżej 200 mg% oznacza cukrzycę. W takich przypadkach zaleca się powtórzyć test.

Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200 mg/dl (11,1 mmol/l).

i wsio.. hehe

Dotty czyli może jednak jest wszystko ok i lekarz nie powinien Ciebie tak martwić tym :) a mi się popierdzieliło z normalnym mierzenim cukru w ciągu dnia i myślałam, że tu to samo :P a po drugie krzywą chyba powinnaś mieć robioną między 24-28 tyg, czemu wcześniej miałaś.? na czczo zły wynik był.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:33

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Dziewczyny jaki macie poziom hemoglobiny we krwi ? Własnie czytam swój wynik i mam 11,3...norma od 12. Czy to znaczy, że mam anemię już ?? :(((

Ja ostatnio w maju miałam 11,2, przy czym ważny jest poziom czerwonych krwinek i hematokryt, u mnie spada wszystko, a dziś odebrałam wyniki HB już 11,7. Biorę cały czas żelazo, do tego w witaminach żelazo, jem wszystko co może mieć więcej żelaza. Dostaniesz na pewno leki.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Do tej pory raz miałam badaną krew, poziom hemoglobiny z 4.04- 11,6.
    Gina nie mówiła ,że coś jest nie tak, pytała tylko, czy witaminy biorę.
    W pierwszej ciąży też miałam wyniki ciut poniżej normy i nic z tym nie kazała robić.
    A propos pieluszek z biedronki, używamy dada już jakiś czas i jestem z nich zadowolona, ale nie miałabym odwagi chyba na noworodku eksperymentować, Staś ma bardzo wrażliwą skórę, i na początku na oryginalnych pampersach jechaliśmy.
    aec9bf5dcb0935dbf6e3fc5f95850dc9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Monique Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ja ostatnio w maju miałam 11,2, przy czym ważny jest poziom czerwonych krwinek i hematokryt, u mnie spada wszystko, a dziś odebrałam wyniki HB już 11,7. Biorę cały czas żelazo, do tego w witaminach żelazo, jem wszystko co może mieć więcej żelaza. Dostaniesz na pewno leki.

czerwone krwinki mam w normie, natomiast hematokryt 34 % (normę 37% mam podaną) także też za niski. Biorę pharmaton matruelle niby, tam jest 27mg żelaza czyli sporo... Nie wiem może źle to przyjmuję czy jak... No nic ostro zaczynam jeść wołowinę, kaszę gryczaną itd. Nie chcę, żeby to spadło jeszcze bardziej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:48

e43bfde7db.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie jest tak:
    hemoglobina 11,9 norma od 11
    czerwone krwinki 3,73 norma od 4
    hematokryt 34,8 % norma od 35 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:59

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    czerwone krwinki mam w normie, natomiast hematokryt 34 % (normę 37% mam podaną) także też za niski. Biorę pharmaton matruelle niby, tam jest 27mg żelaza czyli sporo... Nie wiem może źle to przyjmuję czy jak... No nic ostro zaczynam jeść wołowinę, kaszę gryczaną itd. Nie chcę, żeby to spadło jeszcze bardziej :(

Buraki czerwone, morele, szpinak jak lubisz, no poczytaj co jeszcze, ja biorę już Tardyferon cały czas.

Od gina mam:
    brokuły, fasola, brzoskwinie, śliwki, płatki owsiane, chleb żytni, wołowina, cięlęcina, kakao, orzechy, migdały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:06

Monique lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula to razem bedziemy mialy polowkowe :)
    nasze "chłopaki" mają podobne parametry :)

Jula222 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Buraki czerwone, morele, szpinak jak lubisz, no poczytaj co jeszcze, ja biorę już Tardyferon cały czas.

Tak, tak choć najwięcej żelaza wchłania się z produktów pochodzenia zwierzęcego, a najlepiej łączyć np. zestaw typu: gulasz wołowy, kasza gryczana i buraczki - idealnie :)

Dzięki Patti za podanie norm u siebie, jak widać "co kraj to obyczaj"...Nie mniej jednak norma u Ciebie hemoglobiny mnie trochę pocieszyła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:10

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    to u mnie jest tak:
    hemoglobina 11,9 norma od 11
    czerwone krwinki 3,73 norma od 4
    hematokryt 34,8 % norma od 35 %

Ja mam obecnie
    Hb 11,7 norma 12
    krwinki 3,64 norma 4
    hematokryt 33,1 u mnie norma pisze 33

Tak Monique najwięcej żelaza w mięsie i najlepiej się wchłania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:10

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie norma dla HGB była 12, ja miałam 12,1. Ale gin mówił, że to są ogólne normy labu, a dla kobiet w ciąży norma jest od 11,0.

Wczoraj pierwszy raz poczułam ruchy mojego Szymka :) Boskie uczucie!

KasiaKa, Lavendula, KUNIAK lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie pieluszek ja dostałam od gina na poczatku ciąży taką reklamówę ulotek, gazetek i próbek i była tam właśnie dada 1 i powiem wam że jest super - przy synku 1 i 2 to tylko pampers innne były fatalne - od 3 dopiero robiły się dobre ale te z dady mnie mega pozytywnie zaskoczyły, super w dotyku i mają nawet wcięcie na pępek - ja napewno kupie paczkę pampersów i paczkę dad na początek

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ