X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ostatnio takie wyniki:
    hemoglobina 12,4
    erytrocyty 4,1
    hematokryt 37
    plytki krwi 253
    leukocyty 6,7
    szalu raczej nie bylo, ale nic nie mowil, ze jest malo. ciekawa jestem jak teraz bedzie bo teraz to chociaz cos jem:)

Monique lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak są małe odchylenia w wynikach to nie ma co panikować :-) ja właśnie posprzątałam kuchnie na błysk i opitoliłam talerz kapuśniaku!! pogoda piękna, byłam w nowo otwartej galerii u mnie w mieście, nic nie kupiłam, niestety nie ma nic na mnie już ;-) co do wagi to ja na początku schudłam kilogram może dwa sama już nie wiem a teraz ważę tyle co przed ciążą więc jest ok, a co będzie później czas pokarze :-) jem normalnie, na dwoje a nie za dwoje :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o "ciasność" to nie wiem, nie seksimy się bo mąż się boi, głupek, ale nie da się przekonać że dziecku nic nie zrobi...ale może w końcu go zbałamucę :-)

Monique, Viviana, Lavendula, Dotty84, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wspolczuje. moj mial jakies opory na poczatku, ale na szczescie szybko mu przeszlo i dobrze bo by pozalowal:) nie wiem czy checi wygraly ze strachem czy pomogla mu gazetka T jak tata - tam byl art. o kochaniu sie w ciazy:)
    wiem, ze na tym swiat sie nie konczy, ale by mnie szlag trafil!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 16:17

• Kathi25 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jak u Was macie już większe brzuszki? Bo mi pomalutku rośnie :-)
    8oz7goa.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 17:48

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathi25 ladny suwaczek:))

u mnie brzuch szalu nie robi, ale niektore dziewczyny moga sie juz pochwalic ladnymi brzuszkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 17:50

Kathi25 lubi tę wiadomość

• Kathi25 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Kathi25 ladny suwaczek:))
    Dzięki :-)

• Kathi25 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc widzę,że masz wizytę u lekarza w środę ja idę we wtorek i prawdopodobnie poznam płeć jeśli maluszek się ładnie odwróci :-) A Ty już wiesz co będziesz miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 17:55

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Dziewczyny jaki macie poziom hemoglobiny we krwi ? Własnie czytam swój wynik i mam 11,3...norma od 12. Czy to znaczy, że mam anemię już ?? :(((

mialam ostatnio 10.5 i dostalam zelazo...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju!a gratuluje synka:)
    Dobrze, ze wszystko ok;)

Jula222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio nic nie bylo u mnie widac, ale to bylo jak dla mnie troche za wczesnie.. ciekawosc juz nas zzera. Zycze Ci z calego serca zeby Twoj Maluszek sie ladnie pokazal:)
    teraz zzykuje sobie tradycyjna truskawkowa uczte:)

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem skad. nie wiem dlaczego. po prostu naszla mnie mega ochota na ptysia albo eklerka... tylko cukiernie juz zamkniete :( a tak mi sie chceeeeee

goOlp2.png NJmJp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    nie wiem skad. nie wiem dlaczego. po prostu naszla mnie mega ochota na ptysia albo eklerka... tylko cukiernie juz zamkniete :( a tak mi sie chceeeeee
    KocieOczy nie ma wyjscia :) bierz sie za pieczenie:))
    http://www.mojewypieki.com/przepis/eklerki
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ptysie

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak mi się chcę to nie ma zmiłuj :). Najczęściej tesco całodobowe jest grane :)

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamietam czy poruszalysmy juz ten temat, jest jeszcze troche czasu... ale zastanawialyscie sie juz moze czy bedziecie rodzic same czy z partnerem? bo ja mam dylemat. znamy sie przeszlo 10 lat, On chce byc przy mnie.. a ja nie wiem czy chce..z jednej strony nie chcialabym byc tam sama, a z drugiej nie wiem czy On powinien przy tym byc - zbyt przyjemny widok to raczej nie bedzie. jak On chce to tez nie chce Mu tego zabronic i odebrac :( jestem w kropce i przeraza mnie, ze bede musiala sie na cos zdecydowac. bardziej niz fakt samego porodu..

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    nie pamietam czy poruszalysmy juz ten temat, jest jeszcze troche czasu... ale zastanawialyscie sie juz moze czy bedziecie rodzic same czy z partnerem? bo ja mam dylemat. znamy sie przeszlo 10 lat, On chce byc przy mnie.. a ja nie wiem czy chce..z jednej strony nie chcialabym byc tam sama, a z drugiej nie wiem czy On powinien przy tym byc - zbyt przyjemny widok to raczej nie bedzie. jak On chce to tez nie chce Mu tego zabronic i odebrac :( jestem w kropce i przeraza mnie, ze bede musiala sie na cos zdecydowac. bardziej niz fakt samego porodu..
    nie musi patrzec ci miedzy nogi, tylko stac za toba/obok ciebie...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też sobie współczuję i mężowi też, bo widzę jak reaguje na dotyk i aż z jednej strony go podziwiam że daje rade hehehe ;-)teraz chodzi na basen więc jak wraca to jest tak zmęczony, że seks mu nie potrzebny chyba...no cóż, nie będę go namawiała jakoś bardzo, w końcu się chłopak podda sam :-) u mnie właśnie się burza zaczęła ehhh...

rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Rozumiem, że to standardowe OGTT (nie OGT)i przyjełaś 75g glukozy?
    Pisz, pisz o co kaman, bo sama się dziwuję :| OGTT to test uniwersalny służy do diagnostyki w kierunku zarówno cukrzycy typu 2 jak i cukrzycy ciężarnych, i wg wytycznych Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego glu na czczo<100mg/dl, po 1h<180, po 2h<140mg/dl...
    Może czegoś nie ogarniamy :) Daj znać, koniecznie!

NO NIE UWIERZYCIE!!!!

Jak dodzwoniłam się w końcu do mojego gina z pytaniem o te wyniki to powiedział (UWAGA) że SĄ DOBRE!
    No to ja: ale opisał p. doktor jako nieprawidłowe, wymagana pilna konsultacja
    ON: ojej, najwyraźniej musiałam się pomylić!

NO KURWA!!!
    To ja caly dzień stres (odebrał dopiero o 15:00) a on mi mówi, że się pomylił?????????

AAAAA
    KILL ME!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    a u Nas dada sie nie sprawdziły przeciekały wiecznie aby siknął dwa razy, a z każdej strony dobrze przylegały zawsze.. ;/ my długo pampersa używalismy albo huggies, a teraz bambino tanie 20zł za paczkę i są świetne jak dla mnie :)

Goplana ja wiem nawet co do zwykłego cukru są zaostrzone 2 lata temu inne były jeszcze u mnie do 140 a teraz ponoć są większe, ale zaznaczyłam, że chyba w tamtym poście :P zaraz poszukam :)

Normy testu obciążenia glukozą
    Wynik testu obciążenia glukozą przedstawia się w formie krzywej cukrowej - wykresu przedstawiającego wahania poziomu glukozy we krwi. Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 105 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy. Wynik powyżej 200 mg% oznacza cukrzycę. W takich przypadkach zaleca się powtórzyć test.

Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200 mg/dl (11,1 mmol/l).

Tak, Polskie Towarzystwo Diabetologiczne zmieniło wytyczne co do prowadzenia cukrzycy, ale normy OGTT (czyli diagnostyczne) pozostały z 2011r. zarówno co do cukrzycy typu 2 jak i cukrzycy ciężarnych.

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 porazka ten lekarz. pomylil sie. nawet nie wiem co napisac. zlosliwa jestem i bym sie go spytala czy aby napewno tym razem sie nie myli ;/

Dotty84, mada_lena lubią tę wiadomość

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ