X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Madlen te moje 2 km to tak zaokrąglone żeby wiesz wyglądało jakos:D nie no tak serio to ja w ogóle jakoś aktywna nie jestem, musze to zmienic;/
    Ja w pierwszym trymestrze źle się czułam na tyle, że ciągle leżałam i patrzyłam w sufit, w końcu gdy nieco wydobrzałam, stwierdziłam, że tak dłużej być nie może - i jak ten Forrest Gump, po prostu założyłam wygodne buty i zrobiłam pewnego dnia 6km, następnego 10 :) następnego zapisałam się na basen :)
    I tak teraz codziennie albo dłuuugi spacer min 6-10km, albo basen :)
    Przynajmniej czuję się znowu dobrze ze sobą i ruszam się póki mogę - nigdy nie wiadomo jaki będzie dalej przebieg ciąży...

Evik lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ogólnie powiedział że nie wie czy chce być przy porodzie, chyba się boi tego widoku, powiedziałam mu że on porodu nie odbiera tylko jest na sali żeby mnie wspierać, trzymać za rękę, ocierać czoło, wysłuchać wyzwisk ;-) no i powiedziałam mu że wkład w to wszystko swój miał i że nie ładnie mnie tak zostawić, bo ja jakoś wyboru nie mam czy chcę czy nie :p koleżanka określiła mnie mianem "TERRORYSTKA" no cóż życie :-)
    http://bejbi.eu/sklep/bebetto-pascal-imitacja-c-181_227_1073.html dużo firm, opisy konkretne może którejś się przyda :] ogólnie szukam hurtowni z art dziecięcymi w łodzi, ktoś coś wie??

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana fajnie masz, ja niestety pływać nie umiem (wiem wiem wstyd)a tak to mogłabym z mężem śmigać na basen...moje pływanie skończyło się na etapie topienia, uraz mam teraz i nie mogę się przełamać chociaż mąż mnie zawsze namawia nad jeziorem i jakoś tam trochę popłynę ale kurwa no jakoś się boję :(

rfnnk6n.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Goplana Ty to masz zdrowie! No podziwiam taki maraton! Ja przejdę 2 km i dyszę

To tak jak ja:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    witam się ;) robicie smaka na czereśnie a ja nie umiem dostać... :(((

heh, zaczynam świrować, jutro zaczynam 18 tydzień a waga w miejscu mimo iż staram się dużo jeść... ani kilograma więcej nie przybrałam :/

Tylko się cieszyć...
    Ja codziennie kontroluję wagę, niestety

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Mój mąż ogólnie powiedział że nie wie czy chce być przy porodzie, chyba się boi tego widoku, powiedziałam mu że on porodu nie odbiera tylko jest na sali żeby mnie wspierać, trzymać za rękę, ocierać czoło, wysłuchać wyzwisk ;-) no i powiedziałam mu że wkład w to wszystko swój miał i że nie ładnie mnie tak zostawić, bo ja jakoś wyboru nie mam czy chcę czy nie :p koleżanka określiła mnie mianem "TERRORYSTKA" no cóż życie :-)
    http://bejbi.eu/sklep/bebetto-pascal-imitacja-c-181_227_1073.html dużo firm, opisy konkretne może którejś się przyda :] ogólnie szukam hurtowni z art dziecięcymi w łodzi, ktoś coś wie??
    Te wyzwiska to go na pewno przekonały :) choćby tylko po to miał być przy porodzie to jednak warto, takich unikatowych wiązanek na co dzień nie posłucha :) Też muszę swojemu ten argument przedstawić :)

Nata lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mam do was ogolnie takie intymne pytanie. czy wy też zrobiłyście się ciaśniejsze? w pochwie? ja dzisiaj stwierdzilam ze nie obrazilabym sie gdyby mój był troszeczkę mniejszy ;)

He he, u mnie podobnie, wydaje mi się że to tak jakbym była tam opuchnięta.
    Ogólnie czuję pewien dyskomfort a mojemu też za ciasno i nie może długo wytrzymać...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Słyszałam od wielu osób, że w biedronce są świetne pampersy i tańsze :) ale nie wiem jak się to ma do allegro :)

A ja zdecydowałam się na pieluchy wielorazowe, czyli z materiału. Np. takie: http://imsevimse.pl/product-pol-14636-Zestaw-ekonomiczny-rozmiarowany.html
    Ale kupię różnych firm, bo mam doświadczenia, że bardziej się tak opłaca. Pampersy tylko na jakieś dluższe wyjścia. Jest pralka, jest suszarka, to i zwykłe tetrowe można używać. Nie podrażniają skóry a i oszczędzić sporo można. Oprócz tego podobno dziecko wyprodukuje nawet tonę takich brudnych pampersów - które niestety się nie rozkładają...

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wyzwiskami dziewczyny i ocieraniem potu z czoła to mit i kruczek filmowy chyba :D
    może jedna na 10 syknie "Patrz coś mi zrobić Ty...Ty... <i tu wpisz>", ale normalnie to chyba tak nie działa ;)

Faceci się też filmów naoglądali i myślą, że nie wiadomo jaka jatka będzie na porodówce mieć miejsce ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    nie pamietam czy poruszalysmy juz ten temat, jest jeszcze troche czasu... ale zastanawialyscie sie juz moze czy bedziecie rodzic same czy z partnerem? bo ja mam dylemat. znamy sie przeszlo 10 lat, On chce byc przy mnie.. a ja nie wiem czy chce..z jednej strony nie chcialabym byc tam sama, a z drugiej nie wiem czy On powinien przy tym byc - zbyt przyjemny widok to raczej nie bedzie. jak On chce to tez nie chce Mu tego zabronic i odebrac :( jestem w kropce i przeraza mnie, ze bede musiala sie na cos zdecydowac. bardziej niz fakt samego porodu..
    mój mąż chce być przy porodzie i nie widze w tym przeszkód :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    A ja zdecydowałam się na pieluchy wielorazowe, czyli z materiału. Np. takie: http://imsevimse.pl/product-pol-14636-Zestaw-ekonomiczny-rozmiarowany.html
    Ale kupię różnych firm, bo mam doświadczenia, że bardziej się tak opłaca. Pampersy tylko na jakieś dluższe wyjścia. Jest pralka, jest suszarka, to i zwykłe tetrowe można używać. Nie podrażniają skóry a i oszczędzić sporo można. Oprócz tego podobno dziecko wyprodukuje nawet tonę takich brudnych pampersów - które niestety się nie rozkładają...
    Ekologicznie :)
    Ale nie dałabym rady prać śmierdziuchów, technika czyszczenia owych już chyba odchodzi w zapomnienie... właściwie jak to robicie?

marynka, Madlen222 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Dziękuję Wam Kochane ;)

Sylvi też u Ciebie Chłopak ?:)
    na 55-60% tak :) chociaz może jeszcze byc z tego dziewczynka... na co licze :D

Jula222 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathi25 wrote:
    Hej dziewczyny! Jak u Was macie już większe brzuszki? Bo mi pomalutku rośnie :-)
    8oz7goa.png

Ja ciągle twierdziłam że u mnie jeszcze za bardzo nie widać, ale wczoraj byłam u mechanika i on zapytał, czy jestem w ciąży, a jak mi potem zaczął opowiadać o swoich bliźniakach to się uśmiałam...
    Także rośnie i niektórzy już widzą, ale zależy też pewnie od tego co ubiorę.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja mama jak pracowała w szpitalu to nie raz słyszała jak kobiety bluzgają :-) no ale wiadomo to chyba zależy od kobiety. Ogólnie to faceci czują się bezsilni jak kobieta rodzi i ją bardzo boli, no ale warto mieć kogoś kogo się kocha blisko, zawsze to pomaga w ciężkich chwilach, dlatego ja bym chciała żeby był, a jak nie on to poproszę mamę :-)

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzuszek jako tako widac. chociaz jak zalozylam dzisiaj dluga sukienke to sie odznaczal. w spodniach jakos sie to kamufluje
    ale teraz po weselu moze sobie rosnac dowoli :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    nie pamietam czy poruszalysmy juz ten temat, jest jeszcze troche czasu... ale zastanawialyscie sie juz moze czy bedziecie rodzic same czy z partnerem? bo ja mam dylemat. znamy sie przeszlo 10 lat, On chce byc przy mnie.. a ja nie wiem czy chce..z jednej strony nie chcialabym byc tam sama, a z drugiej nie wiem czy On powinien przy tym byc - zbyt przyjemny widok to raczej nie bedzie. jak On chce to tez nie chce Mu tego zabronic i odebrac :( jestem w kropce i przeraza mnie, ze bede musiala sie na cos zdecydowac. bardziej niz fakt samego porodu..

Jeśli chce to mu nie zabraniaj, myślę, że to przeżycie dla niego i dlaczego masz być sama. Mój nie chce a ja nabieram coraz większego przekonania że może będę go tam potrzebować. Ale napewno chcę żeby wszedł od razu po.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już widać trochę, chociaż jak kupowałam spodnie to pani mi powiedziała że brzuszek mam mały jeszcze. To dopiero początek 5 miesiąca więc jeszcze urośnie sobie :-) ogólnie to nie mam w czym chodzić, dobrze że ciepło idzie bo letnie łachy to mam takie w które się wbiję :p

rfnnk6n.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ekologicznie :)
    Ale nie dałabym rady prać śmierdziuchów, technika czyszczenia owych już chyba odchodzi w zapomnienie... właściwie jak to robicie?

Najlepsze jest to, że kupy po mleku maminym są właściwie...bezwonne, przynajmniej u "nas" takowe były. Przy domieszkach sztucznego (ale to tak koło 8 miesiąca) i przy wprowadzaniu jedzenia stałego zaczęło być niefajnie :D
    Co do prania, to po prostu: jeśli tetra to najpierw strumień wody na "delikwenta", potem przepierka porządna, a potem gotowanie. Pralka pracuje codziennie:D

W tych majciochach podobnie, tam są takie wkłady - wkłady się przepiera i gotuje, majciochy pierze normalnie :)
    trochę jest roboty, to fakt :D

marynka lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gotowałam. Pralka i suszarka załatwiły sprawę. Wystarczy przepłukać, jak jest kupa. Pierze się raz dziennie. Na początku prasowałam, ale to chyba tylko pierwsze parę tygodni. Potem już nie.
    Ostatnio nawet znalazłam podpaski z materiału - wielorazowe. Chyba się skuszę i spróbuje (tak za rok oczywiście). Nie wiem, jak to się będzie prać, ale jak pomyślę, ile miesięcznie na to wydawałam, to może się opłaci. Choć ja leniwa raczej jestem, więc pewnie skończy się szybciej, niż mi się wydaje i wrócę do tych jednorazowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że jak mąż spłodził, to też musi być obecny przy rozwiązaniu ;-) Poza tym to będzie mój pierwszy poród i chciałabym, żeby najbliższa mi osoba była w tym czasie ze mną, wspierała mnie i trzymała za rękę itp. Będę się też czuła bezpieczniej, jeśli ktoś będzie w razie czego pilnował personel medyczny.

Ja również planuję na co dzień używać pieluch wielorazowych. Nie tylko przemawia do mnie, że dziecko zużywa ileś tam tysięcy pieluch jednorazowych, które się potem rozkładają przez 60 lat, ale że też jestem alergikiem "na wszystko", to wolę, żeby moje dziecko miało jak najmniejszy kontakt z chemią. Zresztą sama nie jestem w stanie wytrzymać jednego dnia w podpasce, bo mi się odparzają "te rejony", więc co tu dopiero mówić o delikatnej skórze dziecka. Trochę mnie przerażało pranie tych pieluszek, ale po obejrzeniu tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=4DA2UVZQu_0 moje obawy zmalały.
    A może są wśród nas osoby, które mają już doświadczenie z takimi pieluszkami i mogłyby się podzielić doświadczeniem?

marynka lubi tę wiadomość

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ