WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczeee nie sądziłam, że jeszcze któraś z nas zdecyduje się na pieluchy wielorazowe :) Ekologicznie to na pewno, ale myślę właśnie nad kwestiami typu: prala non stop pracująca plus to gotowanie to też zużycie prądu albo gazu, no i czy będzie na takie rzeczy czas ? Ale podoba mi się ten wątek :)

e43bfde7db.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch tetrowych to wg mnie: nie po to ktoś wymyślił pampersy, żeby kobieta miała stać przy pralce cały dzień. Poza tym, do prania nie byłaby chyba tylko pielucha tylko całe ubranie malucha.

Madlen222, Dotty84 lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie stoję przy pralce, włączam i odchodzę. Wracam, jak się wypierze. Wyjmuję, wkładam do suszarki i wracam, jak się ususzy, wyciągam, składam, ew. prasuję (ale nie przepadam, więc nie robie).

RewolucjaSięDzieje, Lavendula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a co do kup, to są takie specjalne celulozowe wkładki, które daje się na pieluchę i potem razem z kupą można wrzucić do toalety - bez problemu się rozpuszczają, jak papier toaletowy. I problem kupy z głowy.

Reverie lubi tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow podziwam za pieluchy wielorazowe - u mnie szczytem prania były ubranka i jak najszybsze wyrzucenie brudnej pieluchy do paklanków czyli takich woreczków co nie przepuszczają zapachów i same pachną - absolutnym szczytem było wypranie upapranych ubranek jak bokiem coś wyszło..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie wiem czy to taniej jest, codziennie pranie i suszenie i prasowanie? a sztuka pampersa 59 groszy. Ekologicznie jak najbardziej, no i czy bez chemii?? to nie używasz proszku?? ja na bank będę używała pampersów nie wyobrażam sobie tetrówek, ale podziwiam Was za chęci :-)

Madlen222, Dotty84 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natchnęłyście mnie dziewczyny, szczególnie tym faktem, że sama zaprzestałam używania podpasek... Z tym odparzaniem to prawda... dlatego nie stosuję nawet wkładek higienicznych, a o podpaskach już zapomniałam z 5 lat temu na rzecz tamponów celulozowych...
    Ech, biedne to moje dziecię, bo ja chyba nie dam rady sumiennie prać tetry...

Marynka, a jak suszysz w suszarce to zawsze pieluszki prasujesz, bo z mojej suszarki to harmonijka jak psu z gardła :| a prasować nienawidzę...

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no ja nie wiem czy to taniej jest, codziennie pranie i suszenie i prasowanie? a sztuka pampersa 59 groszy. Ekologicznie jak najbardziej, no i czy bez chemii?? to nie używasz proszku?? ja na bank będę używała pampersów nie wyobrażam sobie tetrówek, ale podziwiam Was za chęci :-)

Nie używałam proszku do prania, tylko płatki mydlane. Tylko trzeba je najpierw rozpuścić w gorącej wodzie.

• Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podpaskę to jedynie na noc zakładałam w dzień tampony:-) jest 22 a ja wciagam spaghetti..

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Natchnęłyście mnie dziewczyny, szczególnie tym faktem, że sama zaprzestałam używania podpasek... Z tym odparzaniem to prawda... dlatego nie stosuję nawet wkładek higienicznych, a o podpaskach już zapomniałam z 5 lat temu na rzecz tamponów celulozowych...
    Ech, biedne to moje dziecię, bo ja chyba nie dam rady sumiennie prać tetry...

Marynka, a jak suszysz w suszarce to zawsze pieluszki prasujesz, bo z mojej suszarki to harmonijka jak psu z gardła :| a prasować nienawidzę...

Nie prasowałam, bo nie lubię. Już mam duże dzieci, więc to parę lat temu było. Prasowałam tylko dla noworodka. Potem sobie odpuściłam, porządnie poskładałam i było.

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:

Nie jestem radykałem w tej kwestii i używałam i takich i takich typów pieluch, ale można to porównać do jedzenia:
    gotowanie z "surowców", gdzie trzeba kupić składniki, użyć wody, prądu, gazu etc., a "gotowanie" z tacki gdzie jest przetworzone jedzenie, a wsadzasz ją tylko do mikrofali celem podgrzania :)
    Co kto lubi, ale moim zdaniem to dobrze, że zaczynamy myśleć trochę więcej o ekologii.

Aha! do prania można używać orzechów - ZERO PROSZKU:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no o tych orzechach słyszałam :-) próbowałaś?

rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam wszytkie ekologiczne Mamy. ja bym nie dala rady..

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no o tych orzechach słyszałam :-) próbowałaś?

Dobrze to ujęłaś: "próbowałam", no cóż..fenomenalnego odzewu jeśli chodzi o fleki to po orzechach nie było, dodawałam sody, bo białe było beżowo-bure, zdecydowanie lepiej sprawdzają się płatki mydlane (zalecane dla wszystkich AZS - voila!).
    Skończyło się oczywiście na proszkach dla dzieci :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc, zmykam od kompa, może mój Kazik się trochę powygina i da mi kopniaka jak zalegnę na kanapie :-)

rfnnk6n.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny które znają się na TSH i tarczycy prosze o pomoc.

Robiłam TSH w połowie kwietnia w Luxmedzie wynik 0,75, a wczoraj znowu zrobiłam tylko w laboratorium w przychodni i wynik 3,31, nie wiem czemu tak mi tarczyca skoczyła?
    Czy w II trymestrze to jest za wysoki wynik? Też powinno być około 2,0? Martwię się czy to Dzidzi nie zaszkodziło, ale skąd taka różnica w tak krótkim czasie?
    Viviana podobno powinno byc do 2,5. Zadzwoń do gina.

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milej nocki , ja odpadam

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana w takim razie dziękuję, za wyprowadzenie z błędu :D

Dotty no to świetna wiadomość, że wszystko w normie ;) a mi powiedzeli, że nie ma sensu tylko coś tam na h mi zrobili jeden wynik był ok więc już nie kazali robić krzywej na początku lipca będę miała :)

Ja pamki i huggiesy uwielbiam hehe dla mnie były świetne, a dada i babydream przeciekały Nam i to była porażka i strata kasy tyle zużyłam i tylko w domu po paczce co dostałam, bo strach było wyjść, bo zaraz przesikany był, stare happy też do dupy były, a te nowe happy też są super, ale to ostatnio dopiero kupiła mama mi i też pasują :) no i bambino heheh tanie i rewelacyjne 2 paczki 5 teraz jak kupuje starcza mi na miesiąc koszt 40 zł miesięcznie :D także oooooooooogromna oszczędność bo na pampersy wydawałam ok 80 :)

a co do uczuleń moi bracia mieli od pampków tych z rumiankiem.. a mój malec nic :)

a ja dzisiaj byłam w aptece dla brata po elektrolity hehe i durnia udałam stanęłam (myślę pchać się nie będę) w kolejce ale patrę ochroniarz się na mnie patrzy a kolejka zakręcona przez całą wielką aptekę :P no i ja drapie się po czole a tu podchodzi pani w zaawansowanej ciąży to idzie do pierwszego okienka burak zaśmiałam sie pod nosem i podziękowałam, aż tak źle z moim brzuchem chyba haha.. :P

Rewolucja ojj tak po cycusiu kupki są bezwonne i u jest plus, gorzej jak mm się wtrąci już, a teraz u mojego na samym jedzeniu normalnym to ja czasem mało co się nie pożygam z tym ciążowym węchem jak u psa gończego.. hahaha raz tylko zjadłam jajko, nigdy więcej karmiąc cycem tego nie zrobiłam, tak mnie zagazował zgniłym jajcem jak cycka ciągał ,że płakałam przez ten smród już karmiąc Go... hahaa dobrze ,że tylko zapaszki nie takie a się nie męczył :)

hehe śmiechem żartem ja od porodu ani razu tampona nie użyłam, a przed pierwszą ciążą tylko tampony, potem bałam się, z resztą byłam taka ciasna, że nie wsadziłabym sobie nawet mini... i tak zostało tylko podpachy :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendua współczuje, oby szybko Ci przeszło po tych ziołach......

Iza oby synek szybko wyzdrowiał:)

Co do porodu- rodzimy razem, ktoś musi pilnować naszych interesów jak bede wyła :)

Jutro dwie jazdy, instruktor sie drze, ze jeżdzę za wolno a ja tak wole i bezpieczniej i mniej nerwowo i co mi zrobi? Hehe

Objechaliśmy markety budowlane, szukając kontaktów, drzwi wew, bojlerow itp....zero wdzięczności od rodziców...
    Jak sie denerwuje to rycze i brzuch mnie boli....

Ja tez mam tak często, ze wstaje i mnie boli podbrzusze. Wczoraj taki piekacy bol w dole pępka.
    A dzis czuje sie jakbym miała zapalenie pęcherza. Piecze, co chwile mi sie chce...poczekam do jutra i chyba zadzwonię do ginki....
    Nie wiem co mozna brać i skąd sie to przywloklo.....
    Tez zmykam spać:)

qq87j44jhto0od0f.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten śliczny słoneczny dzień :) Jutro lecę na wesele do przyjaciółki ze studiów tylko niestety trzeba dojechać 250 km

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ